Šta je novo?

Samsung Galaxy S III Mini

Ja bih uzeo razr ne bih trepnuo. I pored onog ekrana i, verovatno, slabije kamere.

Molim te reci mi da li je plastika toliko loša koliko se ovde priča? Da li se grebe, ugiba, ostaje boja na prstima ili je jednostavno lošijeg kvaliteta u odnosu na tržišnu cenu?
Simpatičan mali sapun ovaj S3 Mini :) Nije me toliko razmazila 1280 x 720 rezolucija koliko sam mislio :) , 800 x 480 na ovoj dijagonali mi i dalje deluje skroz ok. Neku drastičnu razliku u realnom radu u odnosu na moj S3 i ne vidim, dvojezgarni proc i Jellybean sarađuju jako lepo. Jedna od boljih 5 MP kamerica i dobra baterija. Sve je to super za one koji žele kompaktniji telefon, samo ogroman problem je što su mu nabili toliku cenu, na šta se sve na kraju i svodi...

edit:

Sutra test.

Ljudi, da zanemarimo loš kvalitet plastike itd., da li je ovaj fon dobra investicija ili ne?

Poslednja izmena:
За ове паре не (300е). Да је 50-70е јефтинији могло би да се дискутује.
Једино што има добру батерију, али то не вреди оволико новца.

Mislim da HTC Desire X ima za nijansu lošije specifikacije, ali zato lepše i kvalitetnije izgleda i osetno je jeftiniji.

Ljudi, da zanemarimo loš kvalitet plastike itd., da li je ovaj fon dobra investicija ili ne?

Da, odlican je, za 300 eur dobijes dual-core, super-amoled displej, 1gb ram, za te pare nema bolje. Imas za malo manje Desire X koji toliko manje i nudi, pa koliko para toliko i muzike. I baterija mu je odlicna.

kako nema? xperia P, galaxy s2, galaxy nexus, motorola razr, huawei p1... ?

Za Air Max-a nema :)

A i ne kosta 300e, ako cemo tako mnogo boljih telefona ima za 250-300e po budzacima ili sa garancijom po oglasima.
GS 3 mini kosta 250e u vip pp paketu od 1900 din a L9 tu kosta 13,5k din a Sony XP 19k din. GS 3 Mini ne bi smeo da kosta vise od 20k u tom paketu ako misli da se takmici sa XP od kog je bolji samo zbog JB sa kojim dolazi (XP u martu dobija JB), ostalo je sve losije od Sony-a ili egal sa njim.

Poslednja izmena:
Meni je potreban fon kupljen od zvaničnih operatera, jer sam neviđen baksuz kada su u pitanju polovne stvari a nemam baš toliko para da se posle bakćem oko prodaje i sl., tako da S2 odpada kao opcija. Što se tiče Xperiae P, morao bi malo detaljnije da ga proučim, ali me oblik i ergonomija automatski odbija. Meni je fon potreban najviše za razgovore, sms, muziku, net, mail i korišćenje aplikacija(whatsapp, kolekcija GO aplikacija, weather, mail itd). Što se tiče kvaliteta kamere, imam poluprofesionalni fotoaparat koji takođe pravi odlične HD snimke, tako da mi to nije bitno, jer još 100 godina, nijedan telefon neće moći biti bolji od klasičnog kompaktnog foto-aparata. Mislim da je najbitnije kod ovog fona najnoviji OS, procesor koji bi sigurno izdržao sve neophodne aplikacije i naravno RAM i HDD memorija. Primera radi, jedan moj učenik ima Galaxy Note koji baguje i koči se kao da je Android od 50 evra. Ali klinac je nabio 20 igrica, 30 potpuno nepotrebnih aplikacija koje vuku memoriju i bateriju kao ludi. Pa nije ni čudno. Ako neko ima još neko iskustvo u vezi S3 mini, rado bi voleo da to podeli sa mnom. To bi mi mnogo pomoglo.

Onda ti GS 3 Mini odgovara samo je problem sto za taj kes opet moze da se uzme bolji fon :) Ono zaobljeno parce plastike vredi 250e max. :)

A i ne kosta 300e, ako cemo tako mnogo boljih telefona ima za 250-300e po budzacima ili sa garancijom po oglasima.
GS 3 mini kosta 250e u vip pp paketu od 1900 din a L9 tu kosta 13,5k din a Sony XP 19k din. GS 3 Mini ne bi smeo da kosta vise od 20k u tom paketu ako misli da se takmici sa XP od kog je bolji samo zbog JB sa kojim dolazi (XP u martu dobija JB), ostalo je sve losije od Sony-a ili egal sa njim.

Je l' si siguran da XP dobija JB u martu?

Februar je bio prva opcija, valjda kraj meseca. Sada je to mart ali dobija sigurno.

Sad sam gledao nekoliko video review XP i video u čemu je razlika između XP i S3 mini. XP ima bolje performanse, ali pošto meni ugovor ističe u martu, taman ću da sačekam i pročitam još neki komentar i da izaberem sada već između ova dva fona. Hvala na savetu hsv.stoned

Nema na cemu ali nisam siguran da bi ti odgovarao bilo koji od ova 2 modela. XP ima prednost u rezoluciji ekrana/gustini piksela, kameri/kamkoderu i materijala od kojih je izradjen odnosno premium kucista. A ti hoces sto bolju autonomiju itd.. na tvom mestu ja bih trazio neki ''treci'' model, sa JB i baterijom veceg kapaciteta.

Poslednja izmena:

Nista mu nije losije nego kod Sonija, ekrani iste dijagonale, sony ima malo vecu rezoluciju a samsung super amoled. Samsung dolazi sa JB, kod sonija je tek u najavi. Sony ima delimicno aluminijumsko kuciste, a delimicno od plastike koja izgleda kao kineski shit, dok samsung ima plasticno ali bar ujednacenog dizajna, dok kod sonija izgleda kao da su dva dizajnera radila svaki svoj deo na nevidjeno pa onda samo nalepili svaki svoj deo. Uz to, ljudi se zale da aluminijum ima upadljivije ogrebotine kad se izgrebe, o padanju da ne pricam. Samsung ima ekstra dobru bateriju. Po mom.misljenju, ova dva telefona su kad se sve sabere podjednaka, jedina prava prednost sonija je bolji kamkorder, ali ga zato samsung sije u bateriji, mrtva trka kako god da okrenes, odluka se na kraju svodi na dizajn, ili na to koji proizvodjac ti je drazi. :)

Hahaha :d :d Ako samo malo bolje razmislis ukapirao bi (a mozda i ne bi :d) zasto je taj deo od plastike :) Necu da ti kazem, proguglaj. I nije kineski shit, deo je duplo kvalitetniji od svake Samsung plastike ;)

A o grebanju aluminijuma.. pa ja sam Wave mesecima nosio bez silikonske obloge i ispadao mi je kad sam bio janpi i ima samo male, mikroskopske oziljke, znaci opet pises bezveze samo jer mrzis sony xp :) Svaki fon koji ispadne ima velike sanse da se unakazi, sve zavisi gde i kako padne.

Samsung ima ok bateriju, ali ne zaboravi da i GS I ima super amoled i bateriju istog kapaciteta i nema nikakvu epsku autonomiju, u prevodu dok su crne pozadine samoled stedi bateriju a ako surfujes ima da vrisne relativno brzo, kao i na svakom telefonu. I posle poslednjeg apdejta autonomija xp uopste nije losija od konkurencije tipa sgs II, mini itd, bar sudeci po pisanju sa xda ali nema veze, neka bude Samsung tu u prednosti.

Ovo su 2 poprilicno ujednacena modela, Sony dobija JB u martu a GS III aluminijum nece dobiti nikad :d a i nedostatak 1080p kamkodera je ozbiljan minus ali mozda prokuva neko nesto.

Prepucavacemo se dalje kad pazarimo :d, uzdravlje.

Poslednja izmena:
Brat mi reče da su mu dvojica od tri korisnika koji koriste S3 mini rekli da je veoma loš. Kažu da telefon baguje, koči se i sl. Naravno, skoro sam ubeđen da to nema veze sa samim modelom, već da su naši operateri krivi za to. Pričam vam ovo, jer sam ja imao pre 2 godine sličnih problema. Pre nego što sam se odlučio da kupim Nokiu E 52(koju i dalje koristim, ali do marta kada ću već preći na neki android), isto se desilo kada se pojavila prva serija E52 u prodaji kod zvaničnih operatera. Pri updateu su se stišavali svi tonovi, sagovornika pri većoj buci ne bi ni čuo i još dosta grešaka. Posle nekoliko meseci su ispravili te greške, ili šta već, ali od marta 2010 kada sam ja kupio taj fon, do danas se ni jednom nije zabagovao, a updateovao sam ga više puta. Poenta moje priče je da operateri kada izbace nove modele, skoro uvek bude nekih problema(a ko zna odakle nabavljaju telefone), ali ih u kasnijim serijama poprave. Pa će valjda to biti i sa S3 mini.

Nemaju operateri nikakve veze sa tim. Naši su zlatni što se toga tiče.
Ako je su aparati bili loši, to je možda neka serija.

Hahaha :d :d Ako samo malo bolje razmislis ukapirao bi (a mozda i ne bi :d) zasto je taj deo od plastike :) Necu da ti kazem, proguglaj. I nije kineski shit, deo je duplo kvalitetniji od svake Samsung plastike ;)

A o grebanju aluminijuma.. pa ja sam Wave mesecima nosio bez silikonske obloge i ispadao mi je kad sam bio janpi i ima samo male, mikroskopske oziljke, znaci opet pises bezveze samo jer mrzis sony xp :) Svaki fon koji ispadne ima velike sanse da se unakazi, sve zavisi gde i kako padne.

Samsung ima ok bateriju, ali ne zaboravi da i GS I ima super amoled i bateriju istog kapaciteta i nema nikakvu epsku autonomiju, u prevodu dok su crne pozadine samoled stedi bateriju a ako surfujes ima da vrisne relativno brzo, kao i na svakom telefonu. I posle poslednjeg apdejta autonomija xp uopste nije losija od konkurencije tipa sgs II, mini itd, bar sudeci po pisanju sa xda ali nema veze, neka bude Samsung tu u prednosti.

Ovo su 2 poprilicno ujednacena modela, Sony dobija JB u martu a GS III aluminijum nece dobiti nikad :d a i nedostatak 1080p kamkodera je ozbiljan minus ali mozda prokuva neko nesto.

Prepucavacemo se dalje kad pazarimo :d, uzdravlje.

***, samo si ti pametan pa si provalio da je donji deo od jeftine plastike zbog boljeg signala, jeste. Ok, razumem zasto je plastika, ali ne razumem tako los dizajn i neuklopljenost gornjeg i donjeg dela.

I neverovatna je ironija to da ti meni kazes da ja mrzim XP. Ti, koji visis u temi za GSIii mini iskljucivo da bi isti pljuvao, trolu jedan najgore vrste. Eno ti tema za xP pa divljaj tamo do mile volje i obozavaj tvoj voljeni Xp,
ja ga nisam ni pipnuo, samo sam rekao da se meni njegov dizajn ne svidja i ne zanima me taj telefon ni najmanje.
Ako nemas nista pametno da dodas vezano za OVAJ telefon, ostavi nas koje on zanima na miru da razmenjujemo informacije.

Previse si sve ozbiljno shvatio :d a rekoh da cemo se ''prepucavati'' kad kupis gs 3, naravno zezao sam se, nemam pametnija posla. Chill.

Da li bi mi neko potvrdio ili opovrgnuo da je još neko čuo da su modeli SG3 mini, kupljeni kod operatera bagoviti, da seckaju, koče se itd. Ili je to samo nekoliko modela?

***, video sam ga uživo juče u vip-u, nenormalno kako dobro i kvalitetno izgleda. Svima vama koji ste ga pljuvali savetujem da ga pogledate i pročačkate uživo, telefon je stvarno ultra kvalitetan i moćan, neverovatno kako sve savršeno klizi na njemu. Pored njega je bio i Xperia P, koji meni spram ovog telefona zaista izgleda kao second-grade, džaba mu aluminijum kad mu dizajn jednostavno nije lep ni kvalitetan.

U svakom slučaju, ovih dana ću definitivno pazariti mini, pa ćete čuti i više utisaka. Ovako, na prvu loptu, telefon je savršen. Još da je cena malo niža, mislim da mu niko ništa ne bi prigovorio.

Dodaj 20e u VIP-u i uzmi One S, ako vec uzimas u VIP-u...

***, video sam ga uživo juče u vip-u, nenormalno kako dobro i kvalitetno izgleda. Svima vama koji ste ga pljuvali savetujem da ga pogledate i pročačkate uživo, telefon je stvarno ultra kvalitetan i moćan, neverovatno kako sve savršeno klizi na njemu. Pored njega je bio i Xperia P, koji meni spram ovog telefona zaista izgleda kao second-grade, džaba mu aluminijum kad mu dizajn jednostavno nije lep ni kvalitetan.

U svakom slučaju, ovih dana ću definitivno pazariti mini, pa ćete čuti i više utisaka. Ovako, na prvu loptu, telefon je savršen. Još da je cena malo niža, mislim da mu niko ništa ne bi prigovorio.

Ko kaze da niko od nas nije probao :) Dizajn je subjektivna stvar, vec sam pisao da XP iako je od alu ne moze da se poredi sa Wave I/II/III i IP4/S ali je svakako kvalitetnije izradjen od GS 3 Mini i pored nesto grublje zavrsne obrade , sad koji oblik se kome svidja to nema veze ali ova samsung plastika i pored solidne zavrsne obrade odaje utisak glossy jeftinog kineskog telefona. Ali lepo radi GS 3 Mini, nema sta, samo je rezolucija displeja uz pentile dosta neprimerena za tu cenu i klasu, meni to npr smeta kao i nedostatak 1080p kamkodera, 5mpix kamera nije problem jer je Samsung uvek imao jedne od najboljih kamera.

Cena je najveci problem, ovaj telefon ne sme ni 1000 din da bude skuplji u postpejd paketima od XP, da racunam da moze za toliko zbog JB Androida sa kojim dolazi, XP dobija JB krajem marta.

Realno, trebali su da ugrade super amoled + 480x800 i to bi bio vrh displej.

Air-max, mozes da kupis GS 3 Mini, tvoja stvar naravno ali mislim da vredi dodati jos oko 20e za One S zbog mocnijeg hardvera, veceg ekrana (opet je pentile ali vise rezolucije na 0,3'' vecoj dijagonali) i ima dosta lepse i kvalitetnije kuciste koje nije minimal/industrial kao kod Sony-a i po obliku lici malo na neki noviji Samsung.
Da je razlika izmedju XP i One S (pa makar i onog sa S3 cipsetom) samo 20e mislim da ne bih razmisljao mnogo..

Poslednja izmena:
Ko kaze da niko od nas nije probao :) Dizajn je subjektivna stvar, vec sam pisao da XP iako je od alu ne moze da se poredi sa Wave I/II/III i IP4/S ali je svakako kvalitetnije izradjen od GS 3 Mini i pored nesto grublje zavrsne obrade , sad koji oblik se kome svidja to nema veze ali ova samsung plastika i pored solidne zavrsne obrade odaje utisak glossy jeftinog kineskog telefona. Ali lepo radi GS 3 Mini, nema sta, samo je rezolucija displeja uz pentile dosta neprimerena za tu cenu i klasu, meni to npr smeta kao i nedostatak 1080p kamkodera, 5mpix kamera nije problem jer je Samsung uvek imao jedne od najboljih kamera.

Cena je najveci problem, ovaj telefon ne sme ni 1000 din da bude skuplji u postpejd paketima od XP, da racunam da moze za toliko zbog JB Androida sa kojim dolazi, XP dobija JB krajem marta.

Realno, trebali su da ugrade super amoled + 480x800 i to bi bio vrh displej.

Air-max, mozes da kupis GS 3 Mini, tvoja stvar naravno ali mislim da vredi dodati jos oko 20e za One S zbog mocnijeg hardvera, veceg ekrana (opet je pentile ali vise rezolucije na 0,3'' vecoj dijagonali) i ima dosta lepse i kvalitetnije kuciste koje nije minimal/industrial kao kod Sony-a i po obliku lici malo na neki noviji Samsung.
Da je razlika izmedju XP i One S (pa makar i onog sa S3 cipsetom) samo 20e mislim da ne bih razmisljao mnogo..

Stvarno je malo nerealno skup mini, ali kontam - novi je model, moraće pre ili kasnije da mu spadne cena na realan nivo. One S mi se sviđa, ali nisam siguran da je tako mala razlika? Ne kupujem kod operatera, još mi traje ugovor, ne znam kolika je razlika u slobodnoj prodaji? U svakom slučaju, One S mi jeste lep, ali ne volim baš nešto HTC sense, a i HTC dosta sporo daje update na nove verzije OS-a. ***, videću ako nešto dobro naleti u oglasima uzeto od mts-a sa garancijom, pošto ne mogu da menjam mrežu još neko vreme.

Ja pre neki dan videh naslove da je htc proglasen za najazurnijeg proizvodjaca :) Ako ne uzimas u vipu.. pa ne znam kolika je razlika ali u vipu je oko 4k din, sad videh, opet bih dao 4k vise za one s ali dobro.

Idealno je da sacekas jos malo, Samsung je startovao sa bolesno visokim cenama GS 3 mini a po oglasima ih jos uvek nema mnogo, videces za mesec-dva, bice ih mnogo vise po oglasima a cene Xperia P, Xperia S, Nexusa, LG L9, Motorola Razr ima da padaju pa ce sve to uticati da se GS 3 Mini prodaje po odlicnim i prihvatljivim cenama ;)

Cena na crnjaka u podzemnom niskom je bila ista za One S i SIII mini pre dve nedelje otprilike...

Posto sam se i ja zagrijao za Galaxy s3 mini da li je moguce da se u Kupujem/prodajem oglasima nalaze novi po cijeni od 275e. Kako proveriti da nisu kineske kopije i koji je najvalidniji nacin?

Nazad
Vrh Dno