Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne radi gps :/ nisam ga ni koristio i sad kad mi je bio potreban ne moze da nadje ni jedan satelit :/ jel ima neko resenje? Cm 10.1

Koji ROM mi preporucujete?? Trenutno sam na CM10 4.2.2 android i cini mi se da dosta sporije radi od Cm10 4.2.1...

Ne radi gps :/ nisam ga ni koristio i sad kad mi je bio potreban ne moze da nadje ni jedan satelit :/ jel ima neko resenje? Cm 10.1
Ja kuburim sa GPS-om od kada imam SGS. Kao i mnogi drugi. Probao sam ono neko hardversko rješenje i jeste pomoglo u nekoj mjeri ali opet ne radi kako treba. To je jedan od razloga zašto želim promijeniti telefon, ciljam na Nexus 4 ili Nexus 5.

nemanja-992 je napisao(la):
Koji ROM mi preporucujete?? Trenutno sam na CM10 4.2.2 android i cini mi se da dosta sporije radi od Cm10 4.2.1...
Mislim da ti se cini. Ja vozim CM10 4.2.2 i radi ko zmaj stvarno a otkako sam stavio Devil kernel baterija izuva bez frke 24h sa 2h ekrana.

@vader Sto sad zeza gps? Sad sam probao, po ovakvom vremenu i u pokretu lokovao mi je 5 satelita za par sekundi. To je super. Kojom si metodom sredjivao gps?

Poslednja izmena:
Pa ono sa lepljenjem antenice unutar telefona. Bilo je price u ovoj temi oko toga.

Kojom si metodom sredjivao gps?
Nisam lemio a to je navodno najbolje. Samo sam otvorio i našao antenu i onda u nju (znate kako ona izgleda) stavio malo urolanog papira, u onaj pregib (obrnuto slovo U), malo papira jer je to sve sitno, ne bi li taj papir malo podigao antenu odnosno držao je koliko-toliko. To je i dalo rezultate, signal je nakon toga češće uspio da uhvati nego što nije (prije je bilo obrnuto), ali opet nije hvatao baš uvijek. Nedugo nakon toga sam išao na put (najviše sam zbog toga to i radio, a kupio sam i onaj držač za SGS za auto) i u povratku mi je navigacija na jednom dijelu prestala raditi i nije radila kroz jedan grad pa sam malo lunjao ali ništa strašno. Ali to i jeste poenta, problem je kad GPS nije pouzdan, ne znaš kad može prestati raditi.

Čitao sam da ta tehnika sa podizanjem antene nije idealna jer se vremenom sve vrati na staro.

Ali meni tu nešto nije jasno, ovo je poznat hardverski problem na SGS ali ova aplikacija često pomogne, ona nešto skida sa interneta pa ako sam napolju i nemam GPS signala uključim 3G na kratko i ona nešto skine sa neta i uhvati GPS signal. Dok ne uključim tu aplikaciju telefon se pati da uhvati signal i često ne može da to uradi bez nje. Kako to? Šta ona radi? I kako to radi kad je ovo harverski problem? Ne pomogne ona uvijek ali često sam vidio da se telefon pati da uhvati GPS signal a čim nju uključim brzo uhvati signal.

U opisu aplikacije piše

Keep your GPS fast: reset it or download A-GPS data regularly for faster fixes

Ali telefonima sa dobrim GPS-on valjda nikad ne treba ovako neka pomoć.

Nema tu nista najbolje ili ne... Ja sam lemio i nije mi pomoglo. Zato mi je pomoglo to sa pritiskanjem antene. Sad mi locira satelite ekspresno brzo. Ovde u sobi hvata dva satelita u roku od 3-4 sekunde.
Nije tesko uopste, odradi to i resio si sebi problem.

Na koji način si ti pritisnuo antenu? Da li si to morao ponoviti ili si samo jednom uradio?

Zguzvao sam malo papira i zalepio parcetom izolir trake preko antene i vratio masku nazad. Maska taman napravi pritisak toliko da gps radi. Bitno je da se stavi to pri vrhu antene, ima neka tackica ispod trake, osetices. Ja sam to slucajno otkrio a kasnije sam video da su vec pisali za to po netu. Otkrio sam toplu vodu :d

Kako da restartujem potpuno telefon (ne hard reset) vec kompletno. Cackao sam neke romove i toliko ga s**bao da ponekad ne vidi svoju memoriju vec samo eksternu. Ili je to mozda otisao memoriski cip (ili kako se vec zove). Radio je kako treba do juce i odjednom posle Illusion rom-a poceo je cudno da se ponasa. Prilikom restarta prikazuje mi onaj trouglic i tako stoji. U recovery mi ne prepoznaje karicu pa sam morao da ga sredim preko Odin-a. Medjutim tad mi stigne do Samsungovog logoa i u blokira. Posle wipe-a on proradi kako treba ali kad ga rutujem ope ne prepoznaje karticu. Pa moram opet wipe i tako u krug...ima li resenje ili da ga prodajem?

A da li radi video opziv na tom romu i preko 3g i preko wifi?

Pa da, mislio sam na skajp ;) Kakav mu je zvuk u sluskama?

Ma daj ne zezaj. SGS je super fon, bio je top klasa i to sto pitas je smesno.
BTW, CM 10.1.2 (4.2.2) i Devil kernel su meni najbolja kombinacija. Ubedljivo.

Usput, doslo je i vreme da se pozdravljamo. Istrcala mi je neka super kombinacija koju nisam mogao da odbijem tako da sam danas presao na SGS3.

Ferrari star 3 godine je i dalje ferrari :) preporuka za CM 10.2 neverovatno da i sa poslednjom verzijom Androida ovaj "starac" još uvek leti...

Ima ga moj brat ali ne da mi da ga isprobam. Ovako povrsno vidim da ima vrhunski ekran ;)

Ja sam cekao jos malo da opeglaju 10.2 jer me je nesto zezalo ali se sad i ne secam sta. Odmah sam se vratio na 10.1.2.
Starac je opasan gimnasticar, meni sad zao da se rastajem od njega.

da neko slucajno ne zna gde bi mogao da najdem ovaj deo:

$(KGrHqZ,!p!E-1Qr1qjbBQCSs3V+-!~~60_3.JPG

od silnog vucaranja po dzepovima, ta zastita za kameru izgleda ko da je neko obradio sa finom smirglom i slike su postale skroz zamucene.
mogu da narucim i preko ebay, ali mi se ne ceka ko zna koliko i pitanje je sta ce da stigne.

Stici ce ti bas to ali ces sacekati metar dana. Ako nista drugo bar je jeftino. Ili da cekas ili da probas u nekom servisu mada pitanje je jel imaju to.

pa to, kada bi nasao nekog sa razbijenim telefonom....

I zanima me jos jedna stvar: ako instaliram dzeli bin ili ics, da li mogu da mi rade sve aplikacije koje inace traze ics ili jb?

Koje su prednosti i koje mane stavljanja tih romova umesto androida 2.3?

Brzi fon, mnogo vise opcija u sistemu i sl. Podrska za sve aplikacije, ne samo one stare koje rade na GB.

I zanima me jos jedna stvar: ako instaliram dzeli bin ili ics, da li mogu da mi rade sve aplikacije koje inace traze ics ili jb?

Koje su prednosti i koje mane stavljanja tih romova umesto androida 2.3?

Da, ukoliko tvoj telefon "hardverski" moze da ih izgura.
Prednosti:imas poslednju verziju androida, samim tim i vece mogucnosti u svakom pogledu.
Mane: Losija kamera i baterija.

Baterija ne mora da bude losija uopste.
1. Davno je proslo ono vreme kad smo imali 2.3 i kad je baterija bila nova.
2. Stavi devils kernel i videces kako baterija traje.

Kamera je spora za danasnje standarde, tu se najvise vidi da je hw ostario, nebitno je koji je sw u pitanju.

Nazad
Vrh Dno