Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Sajber, druze svaka cast za devils kernel :D kineska baterija 5h screen on-a, prezadovoljan
se2aja2e.jpg
2yra9y6e.jpg

Pa pricam ja :D
Drago mi je da si zadovoljan. Ja nikada nisam izvukao toliko ali iskreno da ti kazem, s novom baterijom i devils kernelom nisam mogao za dan da slupam bateriju nikako. Izgura mi radni dan bez frke i uvece imam nesto preko 50%, a posle ide na punjac. Nisam imao prilike.da ga testirsm do krajnjih granica. Sad trazim dobitnu kombinaciju s novim fonom, SGS ide kod dobrog drugara sutra.

Nikad nisam ovo video na I9000. Svaka cast kineskoj bateriji i devil kernelu.

Skuplji ti je ekran od telefona.

Ako sredjujesh kod nashih lopova, onda je skuplji od telefona. ako naruchish iz inostranstva, mozesh znachajno jeftinije da prodjesh. ja sam platio duplo manje. a i nashao sam na yt klip od ~40 minuta gde tip rastavlja i sastavlja telefon u sitna crevca, pa mi je uz njegovu pomoc trebalo manje od sata da zamenim ekran. :)

Lakse je zameniti ekran nego onaj ram oko ekrana. Ja bih bez problema mogao sad bilo sta da zamenim na SGS-u posto sam vec menjao ram jednom prilikom. Samo nabavi ekran i kreni polako, nije tesko.

jel normalno da se telefon poprilicno uspori vremenom bez obzira na rom...promenio sam nekoliko romova do sad i na svakom je u pocetku radio maltene perfektno...kada prodje neko vreme i kako mu instaliram nove aplikacije on pocne da se znacajno usporava...telefon ima 16 Gb i nikako nije prepunjen da bi zbog toga kocio...mozda je trecina memorije puna ili manje...recimo neke igre koje na pocetku rade sasvim lepo kasnije se jeva pokrecu a i ume da se zaglavi bez pokrenute aplikacije s vremena na vreme...

Da li na ovaj fon moze da se instalira launcer kao kod s3, galaxy trend... Ovako nesto
Samsung-Galaxy-Trend-Duos.jpg

u BG su mi trazilil 85 eura
u Becu sam pitao u jednoj radji i tu su mi rekli oko 100 eura...u istoj toj radnji polovan je 100 eura :)

ako neko zna neki sajt gde bih mogao povoljno da nabavim ekran, neka ga baci

hvala na odgovorima

Nema povoljno ekrana za i9000. Touch+displej je vrlo skup za njega.

Pre bih uzeo makar S2 polovan, nego popravljao S1.
Kada uzmem nov telefon, ovaj postaje navigacija.

100e za ekran? Ja za 80 prodao ceo fon :d

Zasto su OLED ekrani tako skupi? Od cega se prave? Kao da je zlato :)

Zna li neko neki dobar servis gde nece da oderu(ako takav servis uopste postoji) za zemnu onog plasticnog rama koji se kruni sam od sebe?cuo sam da to nece niko ziv da menja zbog senzora..?

vidim hvalite devils kernel?u odnosu na legendarni semaphore(bar kad sam ja imao ovaj telefon tako je bilo) u cemu je razlika?

Neko je pokušao sam i slomio je ekran. Gledao sam kako se to menja i mislim da se ne isplati rizik.

Ja sam menjao sam i odradio sam bez problema. Nije nikakva nauka ali ume pomalo pipavo da bude. Ne znam sto zbog senzora da bude frka?
Zabice umeju da drze ko mutave i onda je frka kad ides na silu. Uglavnom, da bi zamenio ram moras apsolutno sve da rasturis u najsitnije delice jer je ram osnova telefona, od njega sve krece.

Da li je normalno da mi baterija traje 5 sati sa ukljucenim 3g, fejsbukom, viber i da trecinu tog vremena bude ukljucen displej na minimum osvetljenja?

3g hoće da jede bateriju ako je loš signal, a ni viber ni Facebook znaju da budu alavi...
Koliko ti se puni dugo baterija? Ako se brzo napuni, moguće da je i ona oslabila.

Nije bila puna da mi ono pise 100 posto u levom cosku, ali bila je puna ona ikonica. Punio sam je preko USB oko sat. Posle ovih 40 ak min ostalo mi je 85 % (a pisalo je da je 100 posto puna u cosku). Musika stalno, malo net i to je to... Da li je baterija ili je mozda problem u telefonu? I to sto si za signl rekao moguce da je zbog njega jer mnogo osciluje. U zemunu u stanu nekad je pun a nekad padne na dve crtice, a juce kad sam bio na banovom brdu u jednom trenutku se izgubile sve crtice... Takodje, i gps se muci pola sata da nadje satelite...

sc20131016-100712.png

Poslednja izmena:
i gps se muci pola sata da nadje satelite...
Meni je tako više-manje bilo stalno sa SGS, mada nekad uhvati bolje, posebno kada sam ga po nekim uputstvima otvarao i podigao GPS antenu, ali i tada nije uvijek radio kako treba. U najboljem slučaju signal mi je hvatao za nekih 15 sekundi, a znao je da ga izgubi tu i tamo. Od prošle sedmice imam Nexus 4 i razlika je nebo i zemlja, GPS radi perfektno, u najgorem slučaju signal hvata za 15 sekundi i to se desilo dva puta, inače hvata za 1-3 sekunde, još nisam vidio da ga je ispustio, imam signal i u svojoj sobi kad ležim na krevetu (o tome sam čitao na internetu i nisam vjerovao).

Da li neko zna kako i koji rom da instaliram? Ili je ovaj gingerbread bagovit ili je samo kod mene tako :)

Moze li link jer ne znam kako da izaberem najbolji? Video sam da na nekima ne radi radio...

Jos samo kad bi bilo uputstvo, po mogucstvu na srpskom... Ne znam kako da pocnem :)

Nazad
Vrh Dno