Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Infamous AOKP vozio sam ga oko mesec dana radi bez problema.

Drugari, zasto na CM9 (9.1.0) stable verziji zafrkava import kontakata sa google-a? Znaci, uvozi telefon 500 postojecih i onda krene sa uvozom od pocetka i duplira ih pa ih sve tako u krug, dosao je do cifre od 2000 i svaki kontakt sam imao po 4 puta i rebootovao telefon. U cemu je caka? Prvi put vidim tako nesto. I jos nesto, kako da na Cm9 importujem kontakte iz vcf-a sa kartice na zeljenu lokaciju npr? Ne pita me da li hocu na phone, google ili nesto trece kao na Samsungu romu... Resio sam delimicno to sto sam preko kompa importovao vcf u google account ali su mi se onda pojavili gore opisani problemi.

Rom je sveze instaliran, odradjen full wipe i stavljen gapps od 24032012 cini mi se, sad kucam preko telefona pa ne mogu da proverim

Poslednja izmena:
Imam čudan problem. Često mi se desi da mi se zaglupi mikrofon i slušalica na telefonu i ne čujem sagovornika, niti on mene.
Posle restarta sve normalno radi.
Probao sam i rom da menjam i isto se dešava.
Da li je neko imao ovakav problem?

Meni je te probleme prouzrokovao Spirit FM. Ako ne koristiš tu aplikaciju, ne znam šta je problem.

Pozdrav svima ,
Pre neki dan sam kupio S G i9000.Porbao sam wi fi u kaficu i internet preko MTSa.Kuci imam adsl pa me zanima da li mogu da postavim wi fi uradjaj koji inace imam na ploci asus p5k-e kao predajnik, zakljucam ga i samo ja koristim internet u sobi.Mislim da bi bilo brze i svakako jeftnije jer kao sto sam rekao internet vec placam.
Ako je to moguce molim vas da mi objasnite kako da to uradim.Akoje opsirno onda mi bar dajte link sa detaljnim objasnjenjem.Antenicu koju sam dobio uz plocu sam izgubio pa sam juce kupio neko od valjda 8 decibela.Porodavac mi rece da ce biti odgovarajuca.
Hvala

pozdrav svima...kupio sam pre neki dan ovaj telefon...ovo mi je prvi android i generalo sam zadovoljan...medjutim telefon ne radi bas toliko glatko, obicno se zakoci pri ulasku i izlasku iz aplikacija pa mu treba koji sekund da se stabilizuje...na njemu je remICS rom JB 4.2.2...sad ne znam dali mozda ja previse ocekujem od telefona sa procesorom sa jednim jezgrom na 1gh i 512 rama ili to moze da bude i do softvera i mozda kernela...molim iskusnije korisnike da mi preporuce neki dobar custom rom za sto bolje performanse i naravno bez bagova...hvala unapred

Poslednja izmena:
Pojavio se 4.3 jos je bagovit ali obecava :)

stavio sam cynogenmod 10.1 i semaphore 3.0.0 kernel i neuporedivo bolje radi...sad me jedna stvar zanima...jel mogu da se ikonice u meniju sortiraju kako ja hocu ili ne? znaci ne po onim sablonima kao po azbucnom redu i slicno...nigde ne mogu da nadjem tu opciju a ne mogu ni da pomeram ikonice u meniju vec samo mogu da ih izbacim na homescreen...

Poslednja izmena:
Kako ti radi video sa semaphore? Meni na nekim prethodnim nije pustao video uopste. Devil mi radi odlicno.
Launcher, drawer setings. E sad, mozes sortirati po nazivu, po datumu u sta najvise koristis.

Poslednja izmena:
Kako ti radi video sa semaphore? Meni na nekim prethodnim nije pustao video uopste. Devil mi radi odlicno.
Launcher, drawer setings. E sad, mozes sortirati po nazivu, po datumu u sta najvise koristis.

video fajlovi rade normalno...nego gde mogu da vidim tacno koja aplikacija vuce koliko ram memorije...clean master mi pokazuje da imam obicno oko 50-60 ram-a slobodno samo...jel to normalno ili ne?? i kad se sabere zauzeta i slobodana ram memorija ispada da imam ukupno oko 390mb...gde su jos onih 100 i nesto mb da bi bilo 512??

jel mogu nekako da odradim samo backup aplikacija koje sam skidao pre nego sto promenim rom pa posle toga samo da uradim restore...posto moram kod novog roma da uradim factory reset pa ne bih opet sve ispocetka da skidam

Titanium backup, samo ideš user apps

Ima li neko ideju koji je poslednji official firmware sa srpskim jezikom. Nasao sam neke fw sa srpskim CSC ali iz nekog razloga nema srpskog jezika u ponudi?!

Hvala, probacu.

Nema ni ovde u ponudi.
Aj da probam ovako (znam da su mogucnosti male): Jel ima neko srpski na telefonu (2.3.6)?

Poslednja izmena:
Aj polako sad kakav srpski tebi treba? Da ti je meni na srpskom ili za tastaturu? Srpski meni sigurno imaš pogledaj malo bolje listu a za tastaturu je neka skroz druga priča

U potpuno se slazem da nesto ne radim kako treba. Hteo sam da postavim srpski jezik u meniju, za tastaturu je prisutan. Primetio sam da nema ni hrvatskog, iako odaberem hrvatski CSC, dok su pristuni svi drugi moguci jezici. Ono sto sam primetio je da nakon restarta kad promenim CSC, prikaze pitanje za lokaciju na cirilici a zatim pokerne wizard gde trazi da odaberem jezik. (srpski nije na listi).

Poslednja izmena:
u7yvydyb.jpg

I dalje nije na listi?!

2.3.6 nema srpski. Problem resen prelaskom na 2.3.5.

Biće ipak da ti nešto nisi radio kako treba, svi open europe imaju srpski. A imaš i gomilu linkova gde su uz druge verzije stavljeni open europe CSC fajlovi. Zadnji Samsungovi romovi sa open europe su XXJVU i XXJW4 oba 2.3.6

Koji 2.3.5 si stavio (csc,modem,itd...) i kako si zadovoljan?

Stavio sam poslednji za Srbiju XFJVA, JVT modem, OXFV1 csc. Rezultate ne znam posto sam vec poklonio telefon.
JVU nisam probao posto nije bilo srpskog u listi, samo hrvatski (sourceJVU Open Europel). JW4 sam probao nema srpski ni hrvatski.
Probacu sutra sa JVU, pa javljam rezultate.

Poslednja izmena:
JVU 2.3.6 takodje ima srpski.
@wd40
Hvala za info.

Imam problem s telefonom, relativno ozbiljne prirode. Imao sam CM intaliran i rutinski sam uradio update na noviju verziju kao i 1000x do sada. Sad je problem sto vise nece da se podigne sistem, zaglavi na onom Cyanogen mod logou i to je to. Probao sam s nekoliko verzija i desava se isto. Sta da mu radim?!?
Samo mi nemojte reci da moram full wipe da radim jer mogu da se roknem odmah bez google autentifikacije koja mi je na fonu i koja mi je potrebna.

Koji je trenutno najbolji stock rom za samsung galaxy i9000?Treba drugaru da instaliram a on ima ovaj fon i dosta mu se usporio pa reko ajde da pitam ovde u temi.Ako moze preporuka.

Nazad
Vrh Dno