Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

na 2.3.6 zelim da se vratim.pa ne znam.ovaj mi se ne svidja nesto.jednostavno zelim da imam stabilan telefon za svakodnevnu upotrebu.a to je malo slusanja muzike,malo neta i ponekad igrica neka ali retko.
najvise zbog stabilnosti.jako mi je bitno ida kamera radi bez ikakvih problema.ako imas neki bolji predlog,rad sam da ga saslusam i eventualno prihvatim! :)
jel ima neki lep rom da lici na galaxy 3 a da lepo radi?

Poslednja izmena:
Pa sto ne instaliras neki 4.2.2 kao i svi mi? Eno ti CM10.1, sjajno radi.

Nesto mi onaj Devil cudan, cudno mi se ponasa fon u nekim trenucima. Otkljucam ga a on ko mrcina se vuce... Sad sam na klot RC5 pa cemo da vidimo kako se sam rom ponasa, moze lako da se desi da ni on bas nije ok. Nekoliko stvari sam primetio ovih dana ali ne znam jel SW ili kernel kriv tako da sam od pre par sati ponovo na def.

uspeo sam da se vratim na 2.3.6,naravno,i dalje zeza wifi na njemu...
moze neki link?toliko sam strana danas procitao da vise ne znam ni kako se zovem! :)
bolje da sam otisao u popove,tamo su pare,a ovo je gubljenje vremena! :)
edit:uspeo sam da sredim wifi.mislim da cu za sada da ostanem na stock-u! :D

Poslednja izmena:
ima dva nacina,prvi je za 2.3.5:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1993937
a ovaj ti je za 2.3.6:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1852546
wifi je bio problem u ruteru.udjes u podesavanje ruter-a preko admin / tzlkisonpk.i onda u podesavanjima:LAN/DHCP Server/lease time/two days.inace stoji po defautu na forever.uradis save.i to je to.
a u samom telefonu u u podesavanjima za wifi ukljuci static ip adress.posle toga wifi sljaka bez greske.
ovo je uputstvo za jet speed modem.za ostale ne znam.nadam se da sam ti pomogao.mene je izludjivalo dok nisam nasao na netu,pucao mi je wifi svakih 30-ak sekundi!

Pitanje koje me dosta muci.. 2,3 puta na dan mi zakoci sat u status baru.. Prosto stane da se vrti i moram da udjem u setings da ga opet namestim ? U cemu je trik,i da li je neko imao slicne probleme.. Na njemu je cm rom

Ljudi, kakvo je stanje sa baterijama za ovaj telefon? One Hinorx su dobre prvih par meseci, sad je užas, traje jedva pola dana

(ne znam da li je do roma/modema pa možda zapravo imam battery drain, modem je JVU, rom optimum jellybean by likeman, baziran na cyanogenu 10.1, semaphore kernel)

Poslednja izmena:
Ova moja kineska na P radi kao prvog dana i posle par meseci. Otkako sam je uzeo samo jednom mi se stvarno istrosio fon skoro do kraja pa sam ga dopunio na poslu. Inace gura radni dan bez frke a stvarno ga koristim.

sigurno je do roma.ja ssam pre dva dana instalirao cyanogen mod 10.1 i baterija mi je VIDNO losija nego na fabrickom 2.3.5

Damn, a rom radi fantastično i glatko... Kakav je onaj slim rom?

Ne znam ali jedva sam cekao da se resim CM RC5, resetovao mi se svaki dan bar jednom bez izuzetka. Mislio sam prvo da je do Devil kernela i 1400MHz kloka ali nije. RC5 ne valja. Verzija od 21-og mi radi kao sat.

Meni je rc5 imao sleep of death, sada ovaj final radi ponovo normalno.

Kad ce CM10.1.1 v4.3 . Je l' probao neko Privacy Guard u novom NIGHTLY-u, je l' radi OK ?! :)

Hm, moj je 10.1.0-RC4 (mada je zvanično Optimum Jellybean by Likeman v.5.0, CM je samo baza)... Znači opet backup pa gazi...

pisen baterija 1700maH mislim da je a original je 1500maH evo vec 4h se puni tu je negde oko 80% :D

Koristim galaxy s vec neko vreme u Austriji na njihovoj orange mrezi i kada sam pre par dana dosao u Srbiju ubacio sam mts karticu. Sve je ok radilo, koristio sam i net najnormalnije. Onda sam 2-3 puta ubacio orange karticu da vidim imam li nekih poruka i sl., vracao mts karticu i odjednom pri startovanju telefon mi je izbacio da trazi kljuc za otkljucavanje mreze i bez toga vise ni jednu karticu nece da prihvati. Da li bi reset telefona mogao da pomogne ili ga moram nositi u servis na otkljucavanje?

Imaš gomilu programa za otključavanje Galaxy S na google play

Kakvi su ovi novi Androidi 4.2 u odnosu na ovaj moj stari 4.0.4 (Tiramisu)? Ima li osjetne razlike u brzini i fluidnosti? Negdje sam citao da ima ali me zanimaju realna iskustva.
Razmisljam isplati li mi se cackati i probati neki novi ROM. Kakva je ova finalna verzija CM 10.1.0? Vidio sam da su se neki ovde zalili na njegov zadnji RC. Ili ima nesto drugo za preporuku sa Androidom 4.2 (brzina na pocetku i tokom vremena, stabilnost, odsustvo bugova, dizajn)?

Ljudi ja samo da vas pozdravim jer sam presao na S3 konacno, nadam se da ce biti upola dobar kao S...

Pokusao sam sa starog Androida 4.0.4 (Tiramisu ROM) da stavim CM 10.1.2, u Recovery sam uradio factory reset, počistio oba cache i kod pokušaja instalacije roma mi izbacuje "assert failed...status 7" error. Googlam sad o tome i neki kažu da treba flashovati noviji ClockworkModRecovery (valjda verzije 6.x, mislim da ja imam 5.x). Neko je ovde na XDA rekao da se flashuje CWMTouch-recovery_ATT-6.0.3.1 ali meni pri instalaciji toga izbacuje isti error (kasnije sam našao na netu da taj CWMTouch neće pomoći u ovakvoj situaciji). Na toj temi je kao druga verzija naveden neki TWRP, da se on flashuje, a to nisam probao. Koliko vidim to je neki drugi Recovery, kakav je on u odnosu na CWM i da li bi sa njim prošla instalacija CM 10 roma? Neko drugi je rekao da bi pomoglo flashovanje sa cwm6027touch_v14.4.6_skyrocket, ali koliko vidim i to je neki CWM-touch, mada taj nisam probao.

Gdje se može skinuti noviji i odgovarajući CWM za Galaxy S?
A opet neko je negdje rekao da mu je pomogao CWMTouch (I had the same problem I eventually downloaded the touch recovery and that worked for me).

Šta je tačno taj CWMTouch? Treba li mi neka verzija njega ili samo noviji obični CWM, i gdje da ih nađem a da je to to i da radi?

Vratio sam se privremeno na Tiramisu, ta instalacija je prošla bez problema. Smijem li sad u sadašnjem Recovery modu da pokušavam instalirati neki drugi noviji CWM ili ovaj CWMTouch ili taj drugi Recovery TWRP? Mogu li time nešto zeznuti?

Mislio sam ovu subotu staviti neki noviji ROM i probati ga a sad me ovo zeza, pa ako neko ima vremena da odgovori da nastavim a da znam da neću nešto opasno zeznuti :)

Izvadi sd karticu pre nego sto flesujes cm ako je imas.

Imam je ali riješio sam nekako u međuvremenu. Imam sad problem što mi CM kod svakog podizanja javlja "IMEI number is invalid". Kasnije sam vidio da se to inače dešava kod stavljanja novog ROM-a ako se ne bekapuje EFS folder, što nisam uradio. Koliki je to problem? Error poruka kaže "An invalid IMEI number can cause network issues including inability to call emergency numbers". Šta se tačno misli pod "network issues"? Kako mogu popraviti ovo sa IMEI brojem?

@Vader ako nemas bekap moras ponovo flash sa Odinom
Meni je isto IMEI "pokvaren" vec oko godinu dana ali nema uticaja na rad fona tako da ga nisam ni popravljao.

Ako ne bi bilo problema onda u redu ali pominju se neki "network issues" a ono sto sam primjetio od sinoc kad sam stavio ovaj CM 10.1.2 je da sam dva puta izgubio WiFi, ikonica je tu i sve djeluje OK ali nemam konekciju vec moram preko ikonice da ugasim i opet upalim WiFi da bi on proradio. Ne znam da li to spada u "network issues" vezane za los IMEI. Ovo sa random gasenjem WiFi je ozbiljan problem, onda nikad ne mogu znati kad on zaista radi a kad ne.

@vader kazem ti oko godinu dana koristim tako fon nikakvih problema, to sa wifi je verovatno do ROM-a

Stvari sa tim WiFi na CM 10.1.2 stoje čudno, ima aplikacija Wifi Fixer koja sređuje stvar, obnavlja konekciju kada ova pukne (iako stoji ikonica da je WiFi uključen). Ali sam primjetio da na poslu nemam taj problem, konekcija se ne gubi u sleep-u, to pucanje mi se dešava samo kod kuće. Nisam probao neke treće mreže. Ali sam primjetio da na poslu iako se konekcija ne gubi potrošnja baterije je prevelika kada je WiFi uključen, kad ga isključim onda je OK. Dakle ipak u oba slučaja ima neki problem, samo drugačiji.

Razmatram alternative. Koliko vidim nema AOKP za Galaxy S, bar na njihovom sajtu ali ima nekih neoficijelnih na XDA. Može li neko da preporuči neki AOKP ROM? Ili neki drugi koji radi dobro, koji nema probleme sa WiFi, GPS-om, baterijom, brzinom ni ostalim bitnim stvarima.

Nazad
Vrh Dno