Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Супер је то:D, ја са на nexus-у јуче извукао 4 сата и 3 минута, што ми је рекорд...

Dobra fora, sad je Superuser u sklopu settingsa nema vise aplikacije superuser, sa zadnjim NIGHTLY-em :)

Ocigledno postoji bag na 4.2 sa tim awake

7y4ahyga.jpg

Ima bag, tako je i meni na nexus-u...
Tu u opcijama se ne vidi,a li kada uđem u BBS lepo se vidi koliko je awake:d

To je bag sa 4.2.1/2 androidom.

Nisam ni primjetio. Ispade da je telefon spavao 90% vremena, a koristio ga skoro cijeli dan. Zato mi Vlada govori :D :)

Da li je probao neko bluetooth slusalice sa CM 10.1 Nisam se uspeo povezati, izbaci "Can't communicate.." Da li je to zbog toga sto se nesto mijenjao BT sa JellyBeanom. Ima li sanse da se poveze, ili sam mozda pokusao sa inkompatibilnim modelom :)

Imam problem, brat je kupio i9000 i ne moze da podesi net. Stigne mu ona konfiguraciona poruka, ali samo za mms a ne i za net . Kako da resim to ?

Skini aplikaciju apn serbia ili sam podesi apn. Koji provajder je u pitanju?

Ne treba ti nikakva aplikacija. Napravi profil i nazovi recimo mtsnet, kucaj:

apn: gprsinternet

username: mts
pass: 064

apn type i authentication type not set i to je to. Znaci samo imas da popunis ove tri stavke i to je to. Tako jemeni radilo i na i9000 i na n7000 i na htc Sensation i sad na N7100

samo mms pravi problem na mts-u

Imam ja jedno pitanje, sad kada testiram neke GB romove sam se potsetio starog problema. Google Play mi jaaaako sporo otvara na WiFi-ju, preko GPRS-a radi savrseno a i kod drugara radi savrseno na kablovskom netu, ali kod koga god da sam probao ko ima telekomov ADSL(ukljucujuci i mene) tamo mu treba 100 godina da otvori. Na ICS-u i JB-u nema tog problema ali na svakom GB-u ima i to me sad malo nervira... Ne znam dal je to do telekomovog ADSL-a ili do Huawei rutera. Jel neko zna resenje za ovaj problem?

Preporuka za najstabilniji + najsmooth + najduže traje baterija rom (koji god gb/ics/jb). preletao temu ali nisam naleteo na odgovor.
trenutno sam na poslednjem miui mintberry gb romu, pa hoću da malo promenim.

hvala, pozdrav! :)

Nekad mi se zaledi slika pa restartuje telefon kad se malo vise optereti, npr. slusam tunein i citam forum preko tapatalka ako ima slika i tako to. Ne desava se tako cesto mozda jednom u 1-2 dana. Promjenio sam max cpu freq na 1200mhz da nije do toga sta mislite.
Evo sad sam stavio 1000mhz pa cemo vidjeti kako ce se ponasati.

Do toga je. Meni se to po nekad desavalo kad sam koristio OC i LiveOC a apsolutno nikakvu razliku nisam primetio kad je na 1000 MHz ili na 1200 MHz.

Probao sam da zamenim okvir oko ekrana i u poslednjoj fazi rastavljanja telefona izlomio sam ekran :(

Vjerovatno si zapeo ko međed :d Sad ga mozes baciti ne isplati se popravka, kad ekran kosta ko telefon skoro :)

Potrebna mi je pomoc imam galaxy s2 i pre jedno 2 meseca sam skinuo jelly bean 4.1.2 neka firmware verzija preko odina sam je instalirao i sve je super, samo imam jedan bag koji me mnogo nervira. Kada mi je zakljucan telefon- maze lock- ne mogu odma da ga odkljucam nego nakon 7 sekundi mi kao odobri. Video sam da je izasao oficijalni 4.1.2 i preko kiesa je moguce instalirati, ali moj telefon kada prikacim na kies kaze da ne podrzava moju verziju. Da li nekako mogu da se vratim na staru verziju i da ga upgradujem na noviju. Hvala i pozz

Baseband version I9100XXLS6

Eh, prvi post pa greska :) ovo je tema za i9000 a ne za i9100

Uzeo sam skoro GS1 od korisnika sa Bencha, koji je savrsheno radio do pre neki dan. Naime, u prvi mah je s vremena na vreme bacao zelenu boju po ekranu, a sad je vishe u toj zelenoj fazi, nego i li shto baca normalne boje. U servisu su mi trazili 90e za ekran, s tim shto moze da ga majstor uzme da nadje koja je linija na fletu crkla, ali uz napomenu da postoji shansa da zacepi flet pincetom (?!), te u tom sluchaju globa od 90e ne gine.
'Teo sam da pitam da li se to josh nekome ovde deshavalo i da li je i kako to resheno? (osim varijante od -90e iz dzepa :) ). Samo josh da napomenem da telefon i dalje savrsheno radi, ekran prima input kako valja, fotografije su normalne boje itd...

Pozdrav,

demosthenes

Desavala se povremeno ta zelena boja sa kernelom sa Vodoo Color, ali to na sekundu, pa se boja normalno vrati.

Jel dobija neko FC sa Apollom na zadnjem Nightly-u. Nije pomoglo clear data za apollo i media storage.
Vidim da je nova verzija Apollo 1.1

Na kraju sam ga disable-ovao i nema ga na listi instaliranih aplikacija. :rolleyes:

Ne znam za to, ali mi je proces media server izeo bateriju dok si rek'o keks, a sve mislim da ima veze sa Apollo player-om.

Svakako ga ne koristim pa sam disable-ovao da ne izbacuje FC. Clean Music Player je zakon za mene :)

Pozdrav narode! Imam par pitanja. Pre par dana sam sam kupio galaxy s1 i to mi je prvi android telefon. Laik sam po pitanju android operativnog sistema i zanima me da li trebam uraditi update na verziju 2.3.6. Kod mene je trenutno 2.2. Zatim, da li je normalno da automatska rotacija ekrana nekad "slaze" tj. da se ekran izrotira i kad ja ne okrenem ruku i zbog cega ponekad pri startovanju nekih aplikacija, narocito fejsa, kao da malo zakoci i sporo reaguje? Hvala unapred

gava6use.jpg
hazyqesy.jpg
7ebyru8a.jpg

Sta ce ovo biti ali ja sam prezadovoljan ovim 4.2.2
Sa zadnja 2-3 Nightly-a telefon je postao beton i sto se tice i baterije i brzine. Osjetim da je brzi nego prije 5-6 Nightly-a a o ranijim verzijama da i ne govorim. Baterija koliko se sjecam konacno skoro kao na Gingeru. Na slici se vidi malo punjenje od mozda minut jer sam prebacivao zip cm10.1 novi. Ovo je odlicno. Nisam imao ni jedan restart 5 dana. Jedino sto sam uradio smanjio kompresiju memorije (zRam) na default. Znaci ostalo je ondemand, noop, 1200mhz, i sve cekirano u memory menagment.:)

Vrh Dno