Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Gledaj, ja mogu ladno i da mu kažem da ne mogu da odradim ali me malo i privlači, izazov mi je da probam.

yooyo: Meni si rekao da dodjem da probam?:) Ne isplati mi se, malo sam daleko od Bgda :D jedno 500km :p

Nisi razumeo, izazov mi je da čačkam da vidim da li može na neki način da se dodje do toga :)

Šalim se ja malo. ;)

Uglavnom, ako ga KIES ne vidi, a pretpostavljam da ni USB Debugging nije ukljucen, a pretpostavljam da nije ni root-ovan, da nema ni recovery,... ne vidim nacin za backup kontakata. Na zalost.

Kako ne?:) Vidiš da imamo dva moguća rešenja. ^Gore smo pisali o tome

Koja dva moguca resenja kada ne radi tv izlaz? Ako imas resenje, ja se izvinjavam. Samo napred. :)

To je jedno rešenje. Drugo rešenje je da se preko Odina ubaci drugi kernel, dobijam recovery. Uz pomoć drugog telefona sa istim kernelom udjem u recovery, odradim nandroid backup, prebacim karticu u ispravan telefon i restore :) E sad, ovo ne znam koliko će da prodje, neko je pominjao md5 checksum, da može da pravi problem...

To moze da uspe ako imas jos jedan takav telefon pa radis uporedo. Pa onda u ispravan vratis kompletan backup iz neispravnog. Tada MD5 checksum nece biti problem.

To sam i mislio :) Imam, mogu da pozajmim tako da.. Kada uzmem probaću pa javljam da li ide to tako :)

Ma samo uradi nandroid backup na ext mem karticu. To je obican gzip file. Raspakujes ga i nadjes contacts.db. To je sqlite file iz koga mogu da se izvuku svi kontakti.

Pa flešni na slepo iz odina neki kernel i isti taj kernel i na drugi telefon i paralelno radi. Lupam 2x volume down pa power itd.

To moze da uspe ako imas jos jedan takav telefon pa radis uporedo. Pa onda u ispravan vratis kompletan backup iz neispravnog. Tada MD5 checksum nece biti problem.

Nisam bas 100% ali sam prilicno siguran da ce nekako morati da zaobidje MD5 checksum posto mislim da nemoze da odradi restore na drugom phonu. Video sam nekoliko romova ( obicno neki dump-ovi leakova) na xda koji se instaliraju tako sto se odradi nandroid restore ali se mora srediti md5 checkusum nek uopste mozes da odradis restore. Znam ovo posto i kad sam pokusao drugaru da odradim restore mog backupa sa istog phona nisam mogao posto mi je izbacivalo invalid checksum. A dva puta sam kopirao rom na karticu da budem siguran.
Ali ovo je za sad najmanji problem.

I kako si sredio to ako si uopšte sredio?:)

To sam i mislio :) Imam, mogu da pozajmim tako da.. Kada uzmem probaću pa javljam da li ide to tako :)

Ali kako da ga uradim bez ekrana?:)

Pozajmis onaj drugi ako je rootovan i ima costum recovery, isto rootujes i instaliras costum recovery na ovaj sa polomljenim ekranom preko download moda i odina. Ubacis isti recovery kao sto ima onaj sa dobrim ekranom. Posle udjes u recovery sa tri dugmeta ( ili kako se vec ulazi u recovery na tom modelu) i na jednom i na drugom phonu. Preko vol up i down navigujes i gledas na onaj sa ispravim ekranom a na ovom sa polomljenim nabadas. Ali posto imas onaj sa dobrim ekranon nebi trebalo da bude problem kad imas instaliran isti recovery i na jednom i na drugom.

Nadam se da razumes sta sam hteo da objasnim.

Sve sam ja to razumeo :)

Ovaj drugi citat se je odnosio na yooyo-ov post jer sam ga razumeo da uradim samo nandroid backup bez pomoći ispravnog telefona.

edit: Jedino me jedna stvar zanima još. Kako da znam koji kernel/recovery da flash-nem preko Odina? To zavidi od ROM-a koji je trenutno gore, zar ne? Ili grešim?:)

Poslednja izmena:
Ako trik sa mhl adapterom prodje onda ti ne treba nandroid backup vec samo instaliraj neku app sa playa za bekap kontakta.
Ukoliko trik sa mhl-om ne prodje ona moras da naslepo napravis nandroid backup, tako sto ces da flashujes kernel sa cwm-om preko odina. Zamoli nekoga da ti pozajmi isti telefon ili pitaj na xda nekoga da okaci step-by-step koje dugmice treba stisnuiti da dodjes do nandroid backupa za odredjenu verziju cmw-a.

Moze biti malo tricky jer ako omasis menu.. moza obrises ko zna sta :).
Druga ideja je da se flashuje custom kernel ali da se pri tome flashuje i dodatni script u init.d koji ce da kopira contacts.db na neku drugu lokaciju, pa da ga odatle pokupis. Detalje oko ovoga bi sale znao, ali on nema i9000.

Sve mi je to jasno ali... Koji kernel da instaliram kada ne znam koji je ROM na telefonu? Pozajmiću već telefon, nije problem.
MHL imam samo za i9300 i izgleda da stvarno radi samo na i9300, na i9100 i i9000 ne :/

Kucaj na google androidscreencast java programcic ja sam ga koristio na drugom telefonu sa crknutim ekranom sve mozes da odradis preko njega jedini uslov je da je ukljucen ADB na telefonu. Program je spor do bola ali vredi zlata.

Nema adb. Nije ukljucen usb debuging.

Sve mi je to jasno ali... Koji kernel da instaliram kada ne znam koji je ROM na telefonu? Pozajmiću već telefon, nije problem.
MHL imam samo za i9300 i izgleda da stvarno radi samo na i9300, na i9100 i i9000 ne :/

Mislim da nije ni bitno, on će ići u recovery, ali da probaš da ga upališ uleteo bi u boot loop. Jedino ne bi valjalo da omašiš ics, jb, gb, to valjda vlasnik zna. Ako ne zna šta ima najverovatnije ima gb.

Sad razmišljam, da flešne ceo stock rom ali bez wipe, da li bi mu to obrisalo kontakte?

Kucaj na google androidscreencast java programcic ja sam ga koristio na drugom telefonu sa crknutim ekranom sve mozes da odradis preko njega jedini uslov je da je ukljucen ADB na telefonu. Program je spor do bola ali vredi zlata.

Uključio si adb preko fastboot-a?

Installation

Install the android sdk (download here)
Connect your device through USB cable and ensure it's detected with "adb devices"
Make sure you have Java Runtime Environnement 5 or later installed
Click HERE. You can launch it by typing "javaws <jnlp file>" from a command line.

Uglavnom, probao sam preko MHL adaptera za i9300 i ne ide, uopšte ne mogu da gurnem konektor u usb slot, maloooo je drugačiji, ima jedan "rog" i verovatno zbog njega ne ide unutra. A mislim da je malo drugačiji raspored pinova. Evo i kako izgleda, levo je taj MHL, desno običan micro usb.

Prilozi

• 20121129_082213.jpg
    20121129_082213.jpg
    578.5 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Potpuno je drugaciji chip i raspored pinova za MHL u sgs3.

@swiper isti sam problem imao pre oko godinu dana samo je drugi telefon bio u pitanju (zte racer crko mu ekran). Koliko se secam preko fastboot-a mozes da mu ukljucis adb ili da udjes u cwm i cak da flesujes cwm ako nema u telefonu. A sto se tice programa preko njega upravljas telefonom iz win-a.

Ajde sada da pitam korisnike i9000 :) Koji univerzalni kernel (ako uopšte postoji) mogu da flešujem na GB? Ne znam koji je GB na telefonu, samo znam da je GB :)

Možda je najbolje cf-root neki, vidi koji je poslednji rom koji je izašao za srbiju zvanični i taj kernel nadji cf root, a koji je rom najnoviji za srbiju proveri sa checkfus-om.

@swiper:
Probaj da instaliras android lost sa marketa, on moze da kontrolise telefon pa mozda nesto izvadis iz njega.

Misliš preko google play-a sa računara? Sumnjam da ima aktivan data, proveriću :)

Verovatno ni wifi nema. ***.. samo Odin.
Da li si siguran da je tel uopste ziv?

Nazad
Vrh Dno