Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

koristim SGS, rutovan i stavljen CM9, ali ne mogu da primam i saljem MMS.
slao sam SMS na 4777 da bih dobio podesavanja, ali mi ne stize odgovor. probao sam iz USSD menija i opet mi nista ne stize. rucno sam napravio APN MTS MMS ali mi ne daje mogucnost da ga odaberem, tako da koristim APN MTS INTERNET.
a da bude jos gore, ne mogu da vidim mms ni na netu. stigne mi sms da imam mms od nekoga sa sifrom poruke, ali ne mogu da se ulogujem
jel ima neko ideju o cemu se radi??

Već sam više puta u ovoj temi pisao o rešenju za mms. Dobro je što to je mts internet podrazumevani apn, to je normalno. U njegovim podešavanjima za apn type treba samo da stoji default, supl a u podešavanjima za mms apn tu treba da stoji samo mms.

Da li još neko ima onaj (koliko sam shvatio čest) problem sa Google contacts sinhronizacijom

Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly.

Tražio sam po netu i vidio da mnogi imaju taj problem, jedno rješenje je da se obrišu kontakti pa se opet povuku sa web-a ali problem se opet kasnije pojavi, sinhronizacija zaglavi. Neko je rekao da je rješenje da se kontakti snimaju kao Phone kontakti i da onda ne bude problema ali nisam to još probao, prvo bih morao opet pobrisati kontakte jer mi opet stoji da sinhronizacija ne radi.

A i krajnje je glupo da sa ICS ne možeš da imaš samo Phone kontakte, i kao ga kreiraš kao Phone on se prebaci u Google kontakte.

Ima li neko nekakvog iskustva sa ovim?

Inače imam ICS Tiramisu već mjesecima.

Takođe mi se dešava da mi GPRS često neće da se uključi već moram resetovati telefon i tada proradi, da li se to još nekome dešava?

Možda da probam neki JB ako bi sve ovo tamo radilo bolje.

Koji operater i koje above koristiš?

mtel u Republici Srpskoj. Ne znam na šta misliš pod above.

Imam problem. U poslednjih par dana telefon mi je dva puta ispao sa visine od metar i po, jednom na pločice, jednom na beton (nemam zaštitnu masku). Posledica - ne radi mi back button. E sad, da li ima neko rešenje a da ne nosim tel u servis? Probao sam par aplikacija soft key, button savior, ali mi se ne svidja kako rade. Ima li neka bolja aplikacija? Da li može nekako da se napravi da home ili menu dugme bude back?

Pod Access Point Names imam dva, imam m:tel i njegov APN je 3g1, i imam mtelmms kod kojeg APN glasi mtelmms.

Mada meni MMS nikad nije radio na androidu, ne znam zašto. Na staroj Nokiji je radio.

Hvala, više-manje je sve bilo baš tako podešeno, podesio sam sada po tom uputstvu i poslao sebi MMS i prikazuje da ga stalno šalje a nikako da ga pošalje (GPRS je uključen i radi, Opera Mini otvara stranice preko GPRS).
Za APN na m:tel sam 3g1 zamijenio sa mtelfrend i ista stvar. Čak sam kasnije namjerno pogrešno napisao nešto pod APN i opet radi interent na telefonu ali ne radi MMS, bar kad ga sebi šaljem.

Hm...sad mi javlja da mi je potrošio sav račun koji sam imao na prepaidu, a imao sam još solidno, nemam pojma kako je to uspio ali valjda u tim neuspješnim pokušajima da pošalje običan MMS (samo sa tekstom, bez multimedije) mi je odjednom potrošio sav račun, a MMS nije stigao, samo je stalno prikazivao onu strelicu da ga šalje.

Evo i ja sebi poslao, posla sve bez problema, ali primio posle pola sata! Znaci da je sve OK. CM10

Koliko znam treba prvo omoguciti MMS preko slanja one neke SMS poruke mtel-u "mms on" ili "gprs on", tako nesto, ali koliko se sjecam to sam ranije kad sam pokusavao uradio.
Nije meni MMS radio ni kad sam imao Gingerbread, isto se ponasao.

Znas li sta za onaj problem sa Google contacts sinhronizacijom? Trazeci po netu vidio sam da neki kazu da je to zbog Go Contacts aplikacije, a ja je imam.

Isplati li se preci na neki JB sa ICS Tiramisu, i koji JB se pokazao stabilan, brz, bez bugova? Ovde su neki preporucivali ICS Tiramisu i sa njim sam zadovoljan (APOX launcher) osim sto mi GPRS ne radi dok ne resetujem telefon a zna se nekad i sam resetovati. A i GPS je boljka Galaxy S-a, nikad ne znas hoce li uhvatti signal ili nece, imam neke aplikacije koje pomognu da uhvati signal ali ovise o GPRS-u jer skidaju nesto sa neta. Ako ima neki ROM kod kojeg pored ostalog GPS radi bolje preporucite mi ga :)

@vader od mene preporuka cm10 nightly sto se tice gps meni je pomogao hardverski fix.

Cm10 nightly izuva kako radi i sve preporuke za njega. Sto se tice GPS-a problem je samo hw, tj u anteni koja gubi kontakt. Ima na prethodnim stranicama slike neke koje sam okacio kako mozes da resis problem za 2 minuta sa parcetom izolirke. Potrazi u temi, kreni unazad pa vrti dok ne nadjes.
Neverovatno kolicko truda treba i da sebi resis jako frustrirajuc problem s gps-om.

Meni na poslednjim najtlijima igrice jako lose rade. Jel neko probao onaj 4.2 preview?

Konacno sam rijesio random reboot. Fino instalirao XXJVU wipeovao sve sto se wipeovati moze, flesovao CM10 stable i gapps i opet wipeovao, naravno sve bez ikakvih modifikacija i custom kernela. Necu vise da ganjam NIGHTLYe uvijek se pojavi neki problem od flesovanja iako sve ide po proceduri. Sad radi savrseno. Nista ne mijenjam do prvog stabilnog CM10 4.2 :):thumbup::D

Poslednja izmena:
I kod mene se CM10 Nightly pokazao najbolje do sada od svih romova, samo sto sam imao probleme kada sam ga instaliravao da nece da radi wi fi, pa sam moram dva puta uzastopno da gazim rom kako bi proradilo kako treba.

Primjetio san da mi je malo wifi sporiji, a 3g da i ne pricam. Vuce se ko prebijena macka, kao protok da ide na trzaje. Tapnem i krene ucitavati posle 15 sekundi i vise nekad. Da li je i kod drugih tako? Koje modeme koristite. Kod mene je XXJVT. Ima li nekih novijih (boljih) da probam i moze link. :):thumbup:

Nemam nikakvih problema sa konekcijama, osim povremenog laga meni CM radi rock solid.

Meni jedino slabo radi 3G. Kuci je na wifi, na poslu svakako nemam 3G pa da retko i palim ali kad ga upalim nekada uopste nece da dobije konekciju, ikonice budu sive i samo restart pomaze. Retko se desava ali desava mi se. Sve ostalo sljaka savrseno stvarno. Brz je rom, nema laga, jednostavno izuva.

Pa tako je i meni sa 3G, to sam i pisao, na ICS Tiramisu, kad kliknem na ikonicu za 3G ona ostaje siva, ne pali se 3G, i moram da resetujem telefon da bi 3G proradio, ali opet nakon nekog vremena ne radi pa opet mora reset. To mi se nije dešavalo na Gingerbreadu.

Ja sam skinuo sa marketa network on/off switch, pa palim na ekranu dodirom, nikakve probleme nisam imao sa tim na cm10.

Meni na poslednjim najtlijima igrice jako lose rade. Jel neko probao onaj 4.2 preview?

+ 1... Subway Surfers je maltene ne igriv...a generalno ne postoji nista bolje od cm sto bi probao za promenu...

Ljudi moji sto ja volim ovaj telefon, imam ga vec skoro dve godine, lep veliki ekran, mnostvo ROMova za igranje, dobar procesor i snaga, ma sve... Smorio me malo bio pre neku nedelju, mislio sam da ga menjam, npr neki HTC ONE X ili Sony, ili SGS2, ali sam posle dosta raspitivanja shvatio da u stvari nista sa njima ne bih dobio jer sve sto i njima radi, radi i meni, a samo bih potrosio pare. Jedino cu morati da promenim onu lajsnu nekako, posto se izgulila od koriscenja.

Ko je sa mnom? :)

Poslednja izmena:
Ja nisam :d

Ekran mali, pikseli se vide solidno, standardni problmi amoleda sa prikazom tamnih scena, ladno nema blic tada high-end telefon, web browsing spor zbog zastarelog HW, itd itd. Al za te pare vise nego ok. Ja sam ga uzeo da preguram koji mesec, samo cekam Note 2 da dodje kod operatera :D

Web browsing nije spor, kada je telefon bio aktuelan sio je sve htc telefone. Blic nema, ali oni led blicevi sto ih samsung stavlja mi ni ne trebaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno