Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Semaphore i to s verziju uz patchovane biblioteke za 720p recording i više slobodne memorije.

Nesto sam radio oko roma i kad sam zavrsio ajd da nesto samo proverim kad ono ne radi mi mobilni net. Ja u setovanje kad ono nema definisanog APN-a. Reko ok idem do Telenora na sajt pa automatsko namestanje kad imam sta da vidim:
Podesavanja.jpg
Krenem da namestim manualno kad tamo neka skracena verzija koja nije dovoljna. Srecom nadjem kompletno podesavanje na netu i sve proradi.
Ali bre Telenor nema podesavanja za I9000 ??? :wall:

Imam jedno pitanje.

Prilikom pada telefona sa jedno 30cm visine, naprsao je ekran.
Pitao sam u jednom servisu kolika je zamena, i kod njih je bila 110e, sto je malo skupo.

Meni je naprslo sam to staklo na ekranu, ali tuch lepo radi, evo vec 3 meseca sve normalno.
Sad me zanima ako znate neki servis da mi preporucite kod kojih bih mogao da zamenim ekran.

Najvise se bojim da mi ne uvale neki los ekran, ako me razumete.

Ako se ne varam ne moze da se zameni samo digitajzer (touch screen) vec ide komplet sa ekranom pa je zato i skuplje.

Ako se ne varam ne moze da se zameni samo digitajzer (touch screen) vec ide komplet sa ekranom pa je zato i skuplje.
Da, tako mi je rekao taj iz servisa, mada moram da vidim da li negde ima mozda za manju cenu (ne nesto puno), i da je pouzdano :p.

Jer platio sam telefon oko 280e i sad da dodam 110e, to dodje skoro 400e za jedan telefon koji je izasao 2010 godine :p

Vise ti se isplati da ga prodas u delovima i da kupis polovni, nego da dajes u random servis sa random digitajzerom i ekranom.

Pozdrav drugari.
Odlucio sam da kupim ovaj telefon... Vidim da zam oko 120-130e ima da se nadje polovan. Na sta treba da obratim paznju kod kupovine ovog polovnog telefona?

Na telefon:)

Koji se baseband najbolje pokazao u nasim uslovima? Trenutno imam i9000XXJW4, i ok je ali ako ima neki bolji rado bi ga stavio :)

Znam da treba na telefon da obratim paznju. Sam mogu da vidim da l' je ocuvan i to, nego mene interesuje da li ovaj telefon ima nekih mana koje su ceste na ovom telefonu ili nesto po software-u da pogledam...

Aaaa :) Uglavnom je Galaxy S pouzdan telefon, nema nekih standardnih "mana", drugim recima neunistiv. Testiraj standardno, mic, zvucnik, wifi, ostalo mora da radi ili se moze srediti.

Znam da treba na telefon da obratim paznju. Sam mogu da vidim da l' je ocuvan i to, nego mene interesuje da li ovaj telefon ima nekih mana koje su ceste na ovom telefonu ili nesto po software-u da pogledam...

Generalno nema nekih mana, probaj da pozoveš nekoga, da vidiš da li se lepo čuje zvuk koš tebe i na drugoj strani, pogledaj displej da nema nekih mrtvih piksela (imaš aplikaciju za to negde na netu). Opali par fotki, vidi da li su one u redu, zvuk na zvučniku i slušalicama. Najveća mana je brzina hvatanja gps lokacije, vidi koliko mu treba za to.

@fcinterbgd i @daxyco
Hvala vam momci. Videcu kad nabasam na neki ovih dana... Sto se tice GPS, to mi bas i nije potrebno. Najbitniji mi je Wifi, mic i zvucnik, touch da radi dobro, kamera tu i tamo i da je dobro ocuvan :)

Pozdrav.

Moze neko da mi kaze kako da dekodiram Samsung Galaxy S GT-i9000 ??? Root fazon i tako nesto , da mi posalje uputstvo ili objasni ako nije komplikovano :) Hvala

Ako neko koristi Semaphore JB kernel moze da proba podesavanja koja su meni znatno ubrzala telefon( ja inace koristim CM10 i posle ovoga mi je telefon poleteo),
Treba da izabere SmartassV2 i preko Semaphore Manager-a unese sledeca podesavanja za SmartassV2:

"800000" __Awake ideal freq
"24000" ___Up rate
"99000" ___Down rate
"75" ______Max cpu load
"45" ______Min cpu load
"0" _______Ramp up step
"0" _______Ramp down step
"800000" __Sleep wakeup freq
"200000" __Sleep ideal freq

Poslednja izmena:
Posto nema tj nisam nasao temu za s+ postavicu ovde pitanje...

Uzeo sam koristen s+ koji ima 2.3.6 android ali desava da ponekad kad ga ukljucim i hocu da ga otkljucam tel zablokira tj kao da displej ne reaguje...i to se desavs par minuta...

Posle toga sve radi normalno kad se otkljuca ...
Jel ovo poznat problem na 2.3.6 ili?
Imao neko ovaj problem?

Ako neko koristi Semaphore JB kernel moze da proba podesavanja koja su meni znatno ubrzala telefon( ja inace koristim CM10 i posle ovoga mi je telefon poleteo),
Treba da izabere SmartassV2 i preko Semaphore Manager-a unese sledeca podesavanja za SmartassV2:

"800000" __Awake ideal freq
"24000" ___Up rate
"99000" ___Down rate
"75" ______Max cpu load
"45" ______Min cpu load
"0" _______Ramp up step
"0" _______Ramp down step
"800000" __Sleep wakeup freq
"200000" __Sleep ideal freq

Pozdrav, namestio sam ista podesavanja, sta znam sada mi je malo cudno, posto sam ranije imao ondemand, i sa overklokovanjem 120%.
kao da se trese sve kada skrolujem na dole u draweru. (mikro, mozda se i tripujem).

Mozes li da nas uputis sta je jos pametno da se podesi za semaphore?

Hvala ti puno i za ova podesavanja!

P.S. npr big mem, ili smooth UI, deep idle, ili neki od modula? Sample rate jiffies ne dirati i ostaviti na 2?

Poslednja izmena:
Nista, procitao sam sve na xda sada, bas em zainteresovalo, pa sam ostao ipak na OC 120%, OnDemand, sa smooth UI kao i io_is busy sam ostavio ukljucen. Posto snimam cesto volim kada imam 720p, pa nisam stiklirao bigmem.

Ako je neko raspolozen, neka podeli svoja podesavanja.
Cuo sam da neki ne mogu preko 114 da overklokuju jer im onda baguje i restartuje se.

Poslednja izmena:
Pozdrav, namestio sam ista podesavanja, sta znam sada mi je malo cudno, posto sam ranije imao ondemand, i sa overklokovanjem 120%.
kao da se trese sve kada skrolujem na dole u draweru. (mikro, mozda se i tripujem).

Mozes li da nas uputis sta je jos pametno da se podesi za semaphore?

Hvala ti puno i za ova podesavanja!

P.S. npr big mem, ili smooth UI, deep idle, ili neki od modula? Sample rate jiffies ne dirati i ostaviti na 2?

Da ti pravo kazem ja sam ta podesavanja koristio na Devil kernelu na ICS-u isto SmartassV2 i mnogo mi je znacilo, to su kao performance podesavanja, medjutim na JB mi je Devil losije radio i nije bilo opcije za neko detaljnije podesavanje governor-a. Dok je na Semaphore-u bilo i kad sam ih uneo telefon mi je ubrzao. Sad to drhtanje nisam primetio, mozda kad bi promenio governor pa posle nekog vremena vratio mozda bi video. Big mem sam koristio na JB 2.5.0 ali mi nije radilo snimanje pa sam stavio JB 2.5.0s bez big mem gde mi radi snimanje i imam 391 MB. I deep idle sam ukljucio, nema nikakvih posledica a stedi bateriju pogotovo nocu. A Smooth UI i jiffies nisam menjao jer to nisam imao ranije u SmartasssV2 i nisam ispitao sta to menja, ako neko jeste neka javi. A za module sam citao sta rade ali ih nisam ukljucivao jer meni nisu bili od neke koristi...

The tun (tunnel) module is for using OpenVPN tunnels, typically to connect securely to your employer's network, an anonymity/privacy service, or your home server acting as a proxy.

config.gz is a compressed text (virtual) file containing the configuration used to build the currently running kennel, which is useful for those who want to customise it.

to sam nasao.

Ja čim stavim max CPU freq na 1200MHz, telefon se kad tad restartuje. Samo sam promjenio CPU Governor na CONSERVATIVE, ne bi li ustedio malo baterije. Vidim u CPU Spy da uglavnom radi sa manjom frekvencijom, ali nisam primjetio da baterija duze traje! :D

I/O Scheduler je CFQ (a ima jos Deadline i Noop), i mislim da je to najbolje! Koji je kod vas!? :)

Ja sam tek sad obratio paznju da je sa CWM-om 6.* dosao i novi nacin nandroid bekapa(.dup), sto generalno nije losa metoda, sad ima dva foldera ali jedan bekap mi sad zauzima skoro 900MB a on bi trebao da stedi mesto ako imas vise bekapa(mada sam citao da su ljudi zbog ove nove metode imali i 7-8GB bekapa) a ja uglavnom imam samo jedan i to mi je bilo previse, znam da su mi ranije zauzimali oko 400-500MB. Video sam sad da moze da se bekapuje i na stari nacin(.tar) i uradio sam tako ali je bekap oko 800MB... Je l' su svima ovoliki nandroid bekapi?

Da li još neko ima onaj (koliko sam shvatio čest) problem sa Google contacts sinhronizacijom

Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly.

Tražio sam po netu i vidio da mnogi imaju taj problem, jedno rješenje je da se obrišu kontakti pa se opet povuku sa web-a ali problem se opet kasnije pojavi, sinhronizacija zaglavi. Neko je rekao da je rješenje da se kontakti snimaju kao Phone kontakti i da onda ne bude problema ali nisam to još probao, prvo bih morao opet pobrisati kontakte jer mi opet stoji da sinhronizacija ne radi.

A i krajnje je glupo da sa ICS ne možeš da imaš samo Phone kontakte, i kao ga kreiraš kao Phone on se prebaci u Google kontakte.

Ima li neko nekakvog iskustva sa ovim?

Inače imam ICS Tiramisu već mjesecima.

Takođe mi se dešava da mi GPRS često neće da se uključi već moram resetovati telefon i tada proradi, da li se to još nekome dešava?

Možda da probam neki JB ako bi sve ovo tamo radilo bolje.

Nazad
Vrh Dno