Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nabaci 3-4 kernela na sd card pa se igraj. Nece nista da skodi.

Ne znam stvarno zbog cega se javlja problem, svaki put mi se desi kada hocu da ukljucim wifi samo pise Turnig Wifi on... i tako u nedogled ili se konstantno ukljucuje i iskljucije, jedino restart pomaze.

Ljudi imam problem - kupio sam polovni telefon i kada sam isao na reset to factory settings svaki put mi udje u Android system recovery. Linkujem fotku da vidite sta pise da ne kucam sve.
http://i.imgur.com/Psp0j.jpg
Ako neko moze pomoci sta da radim bio bi zahvalan. :)

Da - i nista se nije desilo. Ali sam onda sa nekim explorerom posto je ocigledno telefon rootovao obrisao onaj accounts file i default file je nestao ali opet me zabrinjava zasto nije hteo taj fabricki reset da odradi - zato sto je rootovan? Vidim da je neki semaphore kernel u pitanju. Nisam root-ovao pre pa se izvinjavam na neznanju...

Rootovanje nema nikakve veze sa hard resetom, najbolje ti je da ga flesujes preko odina. Pa sve iz pocetka

Ma ne bre, on ima fabrički recovery, mislim da nije rutovan, ili mu se rut izgubio nakon hard reseta. Pošto prijavljuje greške sa rfs fajl sistemom (a pod pretpostavkom da je radio?), moguće da je došlo do problema zbog takozvanog "lagfix-a" koji je nekad bio aktuelan. Odin i flešuj neki stock rom sa tri fajla i pit-om, štikliraj repartition i to je to, trebalo bi sve da se reši. Stock romove možeš da nađeš na sammobile.com, pa firmware, pa izaberi android pa gt-i9000. Tu skini neki od najnovijih, za početak. Posle odin itd. Ako ne budeš mogao da se snađeš, viči.

Ma ok resio sam preko root explorera brisanjem user fajla pa mi sada to ne treba vise, sada cu da nadjem negde, zanima me kako se vrsi update na ICS, ali moram naci samo korak po korak jer sam jedino fleshao spicu sa fabrickim preko odina pre ovog. xD

da li je neko probao Nexus modeme za SGS?
sad sam stavio, pa cu da vidim kako se ponasa...

Probao sam KF1. 5% jači signal ili placebo, nisam siguran, ali i mnoštvo propuštenih poziva, a fon ne zvoni.

KF1 mi je JEO bateriju...dovoljno da ga maknem.

Pozdrav.Imam jedno pitanje u vezi softvera za galaxy s1 pa da pitam.Koja je trenutno najbolja verzija Ice Cream Sandwich-a za galaxy s1?Koja radi najstabilnije?Ako moze neko da mi kaze i da okaci neku link sa xda da bih mogao da je skinem i instaliram.
Najlepse hvala.

Evo ovako - proverio sam - root i dalje radi (tj. superuser radi), a kernel je neki semaphore kao sto sam rekao. Sada, ono sto mene zanima je - da li je moguce preko clockwork rom managera da ubacim ICS - video sam gomilu videa na youtube bas za galaxy S da su ljudi ubacili CM9 preko clockworka, medjutim ono sto me buni je, ako imam semaphore da li ce to praviti problem?

Nece praviti problem semaphore, ali ti preporucujem da to odradis iz recovery-ja.

Anderson@
danee@ hvala na linkovima.Javicu drugaru da proba jedan od ove dve verzije.

Ne mogu nikako da uhvatim GPS

danas sam ga drzao sigurno 20 min upaljen dok sam bio u autu (htedoh da probam kako radi IGO i Naigon) i nije ga uhvatio

sta da mu radim?

Probaj faster fix aplikaciju i h3llstorm-ov neki fix, traži na xda, flešuje se iz cwm-a. Meni dok idem sporo (do 40-50 km/h) hvata za 10ak sekundi, kad idem preko 100 baš dugo ne uhvati signal.

Ne mogu nikako da uhvatim GPS

danas sam ga drzao sigurno 20 min upaljen dok sam bio u autu (htedoh da probam kako radi IGO i Naigon) i nije ga uhvatio

sta da mu radim?

Uključi data konekciju i uhvatiće ti za 5 sekundi.

da li je neko probao Nexus modeme za SGS?
sad sam stavio, pa cu da vidim kako se ponasa...

Ja koristim KF1 vec mesec dana, radi odlicno. Ubedljivo najbolji kvalitet zvuka, a i jacina je na zavidnom nivou.

E sada, signal, posto kod mene na gajbi stalno prebacuje sa HSPA na EDGE, sa drugim modemima sam imao problema. KF1 je tako podesen da je 95% vremena na EDGE-u kod mene kuci.

Otuda verovatno i duze trajanje baterije.

Nemam nikakvih problema sa pozivima, zvonjavom i slicno.

Jedina mana je sporiji net, ali realno to mi ni najmanje ne smeta.

Trenutni setup je Slim ICS 4.0, Semaphore 1.2.3s.

Cao :) Od juce sam vlasnik ovog telefona, pa bih da pitam...

1. kako srediti problem sa losim kvalitetom mikrofona? distorzija issue

2. moze li se nekako pojacati prijem wireless signala?

Kratak osvrt na ICS romove.
U prethodnih mesec i po/dva koristio sam Tiramisu 1.9.5/1.9.6 i njegov naslednik TiramiSlim RC1.
Generalno sam bio najzadovoljniji sa TiramiSlim verzijom - jako brza, trajanje baterije ne kao GB romovima ali podnošljivo, bez bagova poput ne primanja poziva i sms-a na koje sam naletao na prethodnim verzijama itd. Na njemu bih ostao da mi nije u dva navrata ušao u boot loop tokom regularnog rada. Nakon ovoga sam morao vraćanje odinom na neki GB i ponovni flash. Prvi put sam mislio da je slučajnost i ponovo sam ga flešnuo, ali mi je nakon par dana ponovo ušao u isti boot loop.

Sada sam na MIUI i sigurno se neću vraćati na neki ICS, dok npr ne izađe neka finalna TiramiSlim i to tek nakon mesec/dva testiranja istog.

Eh sad. Kad sam kod MIUI. Ne znam zašto ga nikada ranije nisam koristio. ROM je (bar do sada) potpuno fenomenalan. Ima jako lep UI, brz je, baterija traje dugo, ma potpuno je super. Nisam još testirao GPS, ali danas ću. Jel zna samo neko kako se njegovom MIUI luncheru uključuje app drawer? Ubih se ne mogu da nađem.

Miui launcher nema app drawer... Skini neki drugi launcher...

Cao :) Od juce sam vlasnik ovog telefona, pa bih da pitam...

1. kako srediti problem sa losim kvalitetom mikrofona? distorzija issue

2. moze li se nekako pojacati prijem wireless signala?

1. neki kernel sa voodoo modulom, tj voodoo plus aplikacija
2. ne može, prijem wireless signala je slab kao i na svim novijim telefonima - npr moja n82 je imala mnogo jači prijem

@Laza ... Ne mogu voodo plus da nadjem....Imam voodoo Sound, sta sa njim da radim?

Moze li nesto preko servisnog menija, da se smanji gain ili tako nesto?

Samo voodoo rešava problem sa snimanjem zvuka.
U aplikaciji voodoo control treba da izabereš sledeće:
Screenshot_2012-06-18-19-30-02.png
Screenshot_2012-06-18-19-30-08.png

Probaj faster fix aplikaciju i h3llstorm-ov neki fix, traži na xda, flešuje se iz cwm-a. Meni dok idem sporo (do 40-50 km/h) hvata za 10ak sekundi, kad idem preko 100 baš dugo ne uhvati signal.

Probao faster fix. Ista stvar. Kada stojim ili setam, uhvati, a i tada nekad pukne. Cim krenem autom izgubi se i u toku voznje nema sanse da ga uhvati opet.

Uključi data konekciju i uhvatiće ti za 5 sekundi.

To mi je uvek ukljuceno. Ako mislis na "Use packet data".

Bas bez veze, jer mi cesto treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno