Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Treba li uraditi i wipe data/factory reset iz glavnog menija i wipe davlik cache iz advanced kod promjene modema? Da li je ovde neko probao oba i ima li nekih konkretnih razlika? Ja sam još na 1.9.5. Kako ide to sa OTA upgrade, da li on skine i instalira sam automatski ili je to samo klasični download koji smjesti rom u memoriju telefona pa onda opet ideš sam u CWM i instaliraš? Da li pri prelasku na tu noviju verziju on briše kontakte, SMS-ove, aplikacije, da li on tada automatski radi factory reset ili ja treba da ga radim, a i to cache čišćenje (data iz glavnog CWM menija i davlik iz advanced)?
Kod promene modema wipe-uj samo cashe i Dalvik cashe (wipe data/factory reset ne diraj - obrisaces sve :)).
Probao sam oba i bolje mi je radio 1.9.5, samo ne diraj SamsungApps, tj. ne cekiraj ih. Na 1.9.6 sam imao silu nekih gluposti, za neke sam pitao na XDA (isti nick), za neke nisam. GPS toggle radi - ne radi, gubljenje predefinisanih melodija zvona, alarma,... mnogo toga ima. Nakon svakog restarta "New surprise" ali negativan ;) .
OTA je klasicni download, kada se skine instaliras ga iz CWM-a. Prelazak na noviju verziju ne brise nista (wipe cashe/Dalvik cashe), ali i sam kreator se ogradjuje u smislu, ako nesto ne radi, laguje i slicno, preporucuje format i wipe svega te cistu instalaciju. U principu to i jeste najbolje, ali kod vise nas nakon clean instal-a je opet brljavila 1.9.6.

Znači samo wipe partiton cache i wipe davlik cache, OK. Dobro da si mi rekao ovo za 1.9.6, onda ostajem na 1.9.5 :)

flešnuo tiramisu. na kraju sam odradio stock gb/semaphore gb/semaphore ics/wipe svega (data, cashce, dalvik casche)/fleš tiramisua 1.9.6.
hvala svima na podršci ;) :)
prvi utisci, nakon tri dana korišćenja :
- sa apex luncherom, ovaj ics ima definitivno najlepši interfejs i predstavlja priličan skok u odnosu u odnosu na moj prethodni darkyy 10.x i sve ostale gb/froyo custom romove koje sam koristio prethodnih godinu i po korišćnje sgs-a (darkyy, cm, miui, simplicity),
- radi mnoooogo brže. sve je nekako mnogo više smooth, bez zastajkivanja, kočenja, itd,
- dešava se da mi zabaguje prilikom poziva, nakon čega moram da restartujem telefon,
- ne mogu da isključim korišćenje rečnika, iako sam ga odčekirao u podešavanjima,
- ne sviđa mi se nedostatak opcije u imeniku gde prevlačenjem desno/levo preko imena kontakta zovem/šaljem sms (ili postoji negde uključenje ovoga),
- za sada mi deluje da mi baterija traje manje nego ranije.

osim ukoliko ne naiđem na još neku katastrofu, definitivno ostajem na tiramisuu.
koji modem/kernel koristite?

Meni se isto desavalo na 1.9.6 da mi telefon zakuca kad nekoga pozovem, ne mogu da prekinem vezu ni da zovem nekoga i mene ne mogu vise da zovu ni da saljem ili primam poruke dok ne restartujem telefon... A pored toga telefon radi(wifi, aplikacije...).
Ja sam sumnjao da mi je to zbog titanium backupa jer sam njime sve vratio i aplikacije i sistemska podesavanja... Jel si ti koristio titanium backup? Ja sam se sad vratio na 1.9.5 jer mi je on skroz lepo radio...

Koji launcher koristiš na njemu, ja kada sam probao taj v4 stock miui launcher se raspadao.

Koji launcher koristiš na njemu, ja kada sam probao taj v4 stock miui launcher se raspadao.

Apex... odlicno radi...Miui launcher nisam ni probao da koristim.

@Pedja89 ... Radi kamera bez problema.

E ljudi koliko vam baca quadrant meni neshto malo 1200 poena samo a gledao sam na netu ljudima izbacuje po 2000 i neshto vishe na galaxy s?

Ostavi se quadranta i svih benchmark testova, ako ti lepo radi u realnom radu...

Skini go chat za fb i vozi... On mi je nekako najbolji, a fb aplikacija jede bateriju...

Sta mu dodje Fast charge support opcija konkretno? U Semaphore kernelu mogu to da aktiviram, jel ta opcija dozvoli vecu struju punjenja pa se brze puni baterija?

Sta mu dodje Fast charge support opcija konkretno? U Semaphore kernelu mogu to da aktiviram, jel ta opcija dozvoli vecu struju punjenja pa se brze puni baterija?

Da, ali samo sa USB-a. Nije stetno po bateriju.

I kad ti je upaljen fast charge ne mozes da povezes usb storage,samo radi punjenje.

Koliko brzo puni? A nije brze preko AC punjaca, a sta ako imam i onaj punjac AC sto ima usb izlaz? I jel provereno da ne steti bateriji?

Puni isto kao kad je na AC punjacu...

Zato ja smaram sa kernelom :D mozhda sa dobrim kernelom duzhe traje baterija i manje jede ram?

Poslednja izmena:
Možda je neko vidio jer sam pisao na temi o android aplikacijama, imam čudan problem sa kontaktima i čitam po internetu da i drugi imaju taj problem, valjda je do ICS-a ali ne znam da li do ROM-a ili je sam ICS takav. Naime ne mogu da kreiram phone kontakt (u memoriji telefona) već svaki kontakt koji kreiram kao phone kontakt za par sekundi se automatski konvertuje u google kontakt i obriše se kao phone kontakt. Znači nema šanse da imam phone kontakt, svi phone kontakti pobjegnu na google. Na Gingerbreadu nije bilo tog problema, mogao sam imati i phone i google kontakte.

Imam Tiramisu 1.9.5 ali čitam da je ista situacija i na CM9:

After upgrading to cm9 I'm missing the "phone" contatcs. They are not listed in "contacts to display" and I'm not able to create an account for "phone contacts".

I još par komentara koje sam našao:

I must say i'm having some trouble maintaining "Phone Only Contacts" - my Galaxy Nexus seems to be automatically converting the contacts to a google contact associated with my gmail account.

The problem with Android is that on some ROM, when you manually create a contact on the Android device and if a Google account exists, this contact automatically created in the Google account and you no longer have the choice to create it in the local phone account

Kakva je stvar kod vas? Da li je to do ICS-a ili do ROM-a?

Ja od kad imam android ne koristim vise memoriju telefona,nego sve kontakte cuvam i sync-ujem sa gmail nalogom,kao i vecina ovde,pa se zato verovatno niko nije zalio na ovaj problem

Ja koristim samo offline kontakte, i nemam nikakve probleme.

Chekajte ljudi koji je bolji ics Tiramisa 1.9.5 ili CM9?

CM9 je stock iskustvo, a Tiramisu je pun dodatnih opcija. Dve razlicite stvari... oba dobra. :)

Nisam bas kompetentan da ti odgovorim jer sam na CM9 bio par dana, ali flash sada definitivno nije komplikovan pa je preporuka sa moje strane da pazljivo ispratis uputstvo za CM9, probas, flash-ujes Tiramisu (1.9.5, ne 1.9.6) pa sam odluci. Jer sam sebi si najmerodavniji. :)

Necu za dz. da ubacujem Tiramisu :D verujem ja tebi ;) ako su isti znachi da ne diram nishta :D

Probao sam sve i svasta, od ROM-ova mislim :) Tiramisu mi je najbolji, ipak, to je samo moje misljenje...

Medjutim, javljaju mi se dva sitna problema, ne znam u cemu je fazon... Sinoc ubacim Gummy i pocnu posle prvog restarta da mi se download-uju programi koje sam koristio i koji su ostali ko zna gde i ko zna kako u nekim log fajlovima ili mozda u CWM Back-Upu, to mi se desavalo i sa Tiramisu ROM-ovima... A i AROMA Installer iz Tiramisu-a radi kako ona hoce, instalira sve i svasta, i sto zelim i sto ne... :) Mislim, nije problem, obrisem ono sto ne zelim posle ali me interesuje gde je zackoljica, gde da trazim, sta da obrisem... :) Hvala unapred...

Nazad
Vrh Dno