Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Može li neko da mi da link za xda za neki gb rom sa gb bootloaderima, ili direktan link. Poludeo mi fon, uleteo u boot loop, i onda sam probao da flešujem neki rom koji, očigledno, nema gb bootloadere.

Može li neko da mi da link za xda za neki gb rom sa gb bootloaderima, ili direktan link. Poludeo mi fon, uleteo u boot loop, i onda sam probao da flešujem neki rom koji, očigledno, nema gb bootloadere.
Traži ovaj GT_I9000_XWJVB_XXJVK_NEEJV3_Sbl ja imam taj GB sa bootloaderom

Našao, hvala!

Pa ne moras sve pregaziti. Iz CWM-a pokrenes instalaciju i dodjes do dela "modify", potvrdis i to je to.
Ne treba ni Wipe raditi.
Ili potrazis (naletao sam na XDA), fontove u zip-u pa ih instalises iz CWM-a. Ne vidim sta je tu tesko ili
da dugo traje?
Sto se tice zvuka odavno mi je ostala navika (Nokia time :d) da sve ringtones i notifications zvukove provucem kroz Mp3Gain, Nero Wave Editor ili slicne programe i pojacam ih. Mada da budem iskren od kako sam kupio VoodooSound sa marketa nemam potrebe za tim "sportom".

U pa ovo je sjajno! uradio i sve je kako treba! Hvala

Izasao upravo Tiramisu 1.9 ... Kaze da je beta,pa cu sacekati malo...taman sam napravio ovaj 1.8 :D

Pusti inostrane testere da pronadju bagove i da ih lulu ispravi, pa da se bacimo na upgrade. ;)

Kako da resim problem sa galerijom? Poceo je da mi duplira slike kao i da ne prikazuje neke slike koje su na SD kartici.

FAQ

4) I have photos, music, contacts, duplicate / tripled how fix?
Solution: Clear your cache and restart their app

Kako da ocistim cache? mislis iz same galerije aplikacije? Gde da nadjem tu opciju? malo sam zardjao :D

Obe cache memorije ;)
Iz CWM-a i iz aplikacije

Ja koristim QuickPic (galeriji sam udario freeze zbog sporosti). Kod QuickPic-a ima
opcija za brisanje cache-a u podesavanjima same aplikacije, za stock galeriju
pretpostavljam da se moze obrisati iz Setting - Apps - All - klik na galeriju i trebalo bi da postoji brisanje cache-a i data.

Meni stock galerija odma ide na delete iz sistema, QuickPic je sjajan...

Imam problem sa rutovanjem telefona. Skinuo sam GB 2.3.6. i instalirao bez problema ali kad hocu da rutujem skiinem odgovarajuci root fajl i u odinu ga ubacim na PDA i kliknem start i on odradi ali tu krece problem telefon krece da se dize pojavi se natpis Samsung GT-i9000 i tu se opet destartuje i tako u krug odin izbacuje removed i added naizmenicno. Pre mesec dana kad sam to odradio uradio je iz prve i nista nije zezalo. Sta moze da bude u pitanju?

Nisi odgovarajući kernel flešovao. Pogledaj dobro kad flešuješ rom koji kernel imaš i skini modifikovani rutovan kernel sa istom takvom oznakom.

Bio si u pravu. A ja bio ubedjen da mi je pravi kernel i da sam njega stavio prosli put. A i sto bi mi inace stajao na hardu.

Ja bih vam toplo preporučio android open kang project (AOKP).
Mnogo brzo se razvijaju i duplo je bolji od cyanogenmoda.
http://forum.aokp.co/page/news
Trenutno je aktuelan build 33. Izbacuju nove verzije bar jednom nedeljno.
Čist ICS, bez šlaga, bez gluposti. Sami posle dodajete šta želite.
Jedino što mi smeta je pederski logo :D
team-kang.png

I da dodam.
Tiramisu je baziran na CodeNameAndroid romovima koji su pokrali pola stvari od Kang projekta.
CNA uglavnom uzima korisne stvari od drugih i spaja ih u jedan rom, dok AOKP sami prave i dodaju nove stvari.

Potpuno se slazem sa covekom posle lutanja po raznim romovima ovaj se pokazao kao najbolji.
Predlazem da probate, ja do sada nisam nasao nikakav problem sa ovim rom-om sve radi bas kako treba, brzina +trajanje baterije.

Isprobao sam ovih dana par romova: Tiramisu, WIUI, Slim ICS, CM9 nightly, AOKP i nemam nikakve zamerke. Sve je to manje više slično, a razlike u performansama su čist placebo.

Isprobao sam ovih dana par romova: Tiramisu, WIUI, Slim ICS, CM9 nightly, AOKP i nemam nikakve zamerke. Sve je to manje više slično, a razlike u performansama su čist placebo.

Ni ja nisam primetio razlike, samo što sam popizdeo što su u CM9 obrnuli internu i eksternu karticu.

Čime da se pohvališ, time što nisi koristio telefon pa ti izdržao 5 dana? Mogu i ja tako, al' šta će mi onda telefon.

Čime da se pohvališ, time što nisi koristio telefon pa ti izdržao 5 dana? Mogu i ja tako, al' šta će mi onda telefon.

Pa,to. Doduše, nije da ga nisam koristio, razgovori, poruke, poneka slika, par videa(snimljenih), malo interneta...
Kada se koristi kao dumb, baterija traje koliko hoćeš :D

E, da! 3g isključen i WiFi po potrebi

Nema razloga da ne radi? Uglavnom, flešneš semaphore i pokreneš netfilter skriptu i onda valjda radi.

Radi savrseno, tj. sve radi savrseno prosto ne mogu da mu nadjem manu :D

...izvinite sto upadam, ali o kojem ROM-u se radi? :) Vidim da ga hvalite.

Meni ovo radi nenormalno dobro, ko da je drugi telefon. Pre njega sam sam ima stock 2.3.6 gb. Zanima me koja razlika u svakodnevnom koriscenju u performansama u odnsosu na s2.

Ni ja nisam primetio razlike, samo što sam popizdeo što su u CM9 obrnuli internu i eksternu karticu.

Meni je sve po starom.

In summary: CM9 default (platform-independent) recently changed to the HTC standard [sdcard: external, emmc: internal] from their previous Samsung standard [sdcard: internal, emmc: external].

However, since we i9000 users probably want things to stay the same, the CM9 stock kernel for i9000 (only) reverses the global CM9 change, by default, to remain on the Samsung standard.

This is implemented via a setting stored in the kernel's ramdisk, and changed via Settings - Storage - <Menu> - Storage configuration - Layout configuration - Use internal storage [Y]

The setting is ticked on by default (so no change should be noticed). However, some users have reported it being set off, and thus their cards are reversed. If this happens, just tick on the setting, and reboot. Do not faff about editing vold.fstab etc.

Vrh Dno