Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Planiram da ubacim MIUI, i imam par pitanja.
Galnet ili MIUI.us (oficijalni,valjda...) ?
Spominjali ste da su otklonjeni bug-ovi na cm7 (HD video,baterija), samim tim su otklonjeni i ovde?

Iako moze samo najosnovniji koraci za instalaciju, koliko sam video moram sa froyo roma??
Bolje je da ga instaliraš preko gingera, ja sam ga pregazio preko jvr. Sa froyo-a neke stvari nisu radile lepo. Baterija je super, drži opušteno ceo dan, verovatno i više ali nisam pokušavao, stavljao sam svako veče na punjač, cenim da bi ostajalo oko 25% ujutru.
Video ipak ne radi kako treba. Bio sam na nekoj svadbi i uzeo da snimam ali baš je bilo glitch-eva. U slabijim rezolucijama je sve ok.

Mogu da kažem da je kod mene na cyanogenu baterija baš dosta bolja nego pre, poprilično sam zadovoljan, dva i po sata neprestanog korišćenja (wifi browsing + ekran na 80% malo igranja igrica, youtube, muzika) i celu noć u stanby i jutros je imao 65%. Ovo je super.

Koji bootloader i modem koristiš?

Bootloader sa 2.3, a modem nisam menjao, onaj njihov koristim.

Ja sam na froyo bootloaderu. Zato je baterija tako losa. Imam osecaj da na GB loaderu sporije menja sa 2g/3g na wifi i obratno. Takodje sam imao problema sa pozivima (ne cujem sagovornika dok on mene cuje).

Obrati paznju na te detalje. Ako sam ja to istripovao, zasto onda CM tim tvrdoglavo insistira na froyo bootloaderu???

Ne insistiraju više, naprotiv preporučuje se gingerbread bootloader.

HD video recording ne radi ni na CM7 ni na MIUI, koliko god oni tvrdili da radi.

Poslednja izmena:
@laza Nisam naisao na taj podatak, bar ne da je to rekao neko iz CM tima. Zamolio bih te za link?

@laza Nisam naisao na taj podatak, bar ne da je to rekao neko iz CM tima. Zamolio bih te za link?

Ispisano sitnim slovima na ovoj strani http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsung_Galaxy_S:_FAQ

Note: As of Nightly 78 (Captivate), Nightly 77 (I9000), or Nightly 75 (Vibrant); the gingerbread bootloaders are now compatible with CyanogenMod 7 and external SD card is accessible. They are not required for the ROM to work properly and you do not need to flash them as the froyo bootloaders work just as well.

Definitivno je baterija bolja sa ginger bootloaderom.

Novi "RING" lock screen u Nightly 130.

Baterija 50 posto na isteku prvog dana. Konacno cisto zadovoljstvo:)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1317057961699.jpg
    uploadfromtaptalk1317057961699.jpg
    16.7 KB · Pregleda: 149
Sada i wide 4MP photo format u CM7 nightly 131 ;)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1317134285359.jpg
    uploadfromtaptalk1317134285359.jpg
    443.1 KB · Pregleda: 597
Super je cyanogen, napokon skoro savršena baterija i brzina cm-a, ne verujem da ću menjati skoro rom.

kako da disable landscape prilikom primanja poziva, iritira do bola... Na JVSu sam.

Ja juče probao Simplicity 1.0. Stvarno je odličan rom, ali wifi prekida na svakih minut zbog JVSa, tako da ću ipak sačekati da to srede.

Inače, ne znam koliko je (meni) CM7 još uvek za nonstop upotrebu... I dalje mi se čini da mu je GPS slabiji nego na stock romovima.

kako da disable landscape prilikom primanja poziva, iritira do bola... Na JVSu sam.

Ili isključi rotaciju u celom sistemu, ili skini neku aplikaciju koja podešava rotaciju u određenim aplikacijama (smart rotator je jedna od njih).

Poslednja izmena:
Ili isključi rotaciju u celom sistemu, ili skini neku aplikaciju koja podešava rotaciju u određenim aplikacijama (smart rotator je jedna od njih).

Mislio sam nesto poput editovanja AndroidManifest.xml fajla. Ali hvala u svakom slucaju.

Ne znam dal je do mreze (mts) ili do JVS-a ,kasne mi poruke od nekih ljudi,pa tek dodju par poruka od jednom... Wtf?

^^^ daj boze da Mts brljavi,stvarno me sad nesto mrzi da opet flesujem telefon...

sent from TT

Pozdrav ljudi ...
Imam stock rom 2.3.4 sa cf-root-om . Koristim ga bez ikakvih problema vec par meseci. I danas sam instalirao Absolute_System_Root_Tools_v1.7.9.4.apk ... izmedju ostalog program nudi listu raznih boot animacija za instaliranje, zbog cega sam ga i skinuo... I nakon prve instalirane animacije koja je uspesno instalirana (obavestenje izaslo) ja restartujem fon, i gle cuda promenjena animacija al ne ide dalje od toga. Sistem se uredno podigne, displej reaguje normalno i mogu napamet da pozovem nekog ili da se javim ali nista se nevidi jer non stop animacija se vrti u krug. Kada udjem u CWM onda radi normalno jer jos nije doslo do boot animacije i DWL mod radi ... Da li bih flesovanjem novog roma overwrite-ovao ovu boot animaciju ili je mozda hard reset i brisanje svega kroz CWM dovoljan ? Evo napravio sam i screen sa return+homekey da vidite kako to izgleda ...

Prilozi

• SC20110928-094755.png
    SC20110928-094755.png
    20.7 KB · Pregleda: 112
  • SC20110928-095428.png
    SC20110928-095428.png
    26 KB · Pregleda: 102
  • SC20110928-095432.png
    SC20110928-095432.png
    21.3 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Probaj prvo wipe iz cwm pa ako ne pomogne fles i hard reset. A sta ce ti ta animacija nije mi jasno?

Ok probacu tako. Pa ne da mi djavo mira, cisto iz dosade sam hteo da probavam razne animacije i eto... Cak sam hteo odmah da se vratim na stock posle probavanja al ne stigoh :) ... Na pamet mi nije palo da bi moglo biti nekih posledica po fon zbog toga :smack: ....

Super je cyanogen, napokon skoro savršena baterija i brzina cm-a, ne verujem da ću menjati skoro rom.

Kad je izaslo to? Ja sam prezadovoljan sa Darky ROM-om. Baterija drzi okay, ispegla 12 sati mog koriscenja, a to je dosta. Prezadovoljan sam stabilnoscu, nisam ga restartovao 6 dana, sto je cudo u poredjenju sa stock Rom-om.

Al tek sto sam postavio sve a ti me zagolicas sa svojim postom :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pozdrav ljudi ...
Imam stock rom 2.3.4 sa cf-root-om . Koristim ga bez ikakvih problema vec par meseci. I danas sam instalirao Absolute_System_Root_Tools_v1.7.9.4.apk ... izmedju ostalog program nudi listu raznih boot animacija za instaliranje, zbog cega sam ga i skinuo... I nakon prve instalirane animacije koja je uspesno instalirana (obavestenje izaslo) ja restartujem fon, i gle cuda promenjena animacija al ne ide dalje od toga. Sistem se uredno podigne, displej reaguje normalno i mogu napamet da pozovem nekog ili da se javim ali nista se nevidi jer non stop animacija se vrti u krug. Kada udjem u CWM onda radi normalno jer jos nije doslo do boot animacije i DWL mod radi ... Da li bih flesovanjem novog roma overwrite-ovao ovu boot animaciju ili je mozda hard reset i brisanje svega kroz CWM dovoljan ? Evo napravio sam i screen sa return+homekey da vidite kako to izgleda ...

Tako sam prvi put uveselio svoj telefon, pa sam morao da odradim prvi reflash, pa se vise ne igram sa appovima koji se igraju sa bootloaderima. Odin u ruke i instaliraj neki dobar rom.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Razlika je u tome što SE daje i source drajvera za komponente + otključavanje bootloadera. Zato će CM na XPERIA telefonima raditi bez greške kao i na HTC-u. Ovo kod samsunga je sarena laža... Source code za gt-I9000 je izbačen još prošle godine...

Desilo mi se to da mi se najsporiji ROM od svih koje sam probao zadržao najduže u telefonu. :D

Odlažem danima, nedeljama i mesecima, non-stop mi je bio potreban fon i nikako da rešim. Evo sada sam disableovao voodoo, radim wipe, iako još uvek nisam rešio koji ROM da flešnem, ali definitivno sam morao da presečem. :)

Da li ima neko preporuku? Bitna mi je 1. baterija 2. gps 3. wifi 4. brzina, lepota samog intersejsa nebitna, pa pretpostavljam da bi mi neki Samsungov stock ROM ili blagi mod istog najbolje odgovarao?

Razlika je u tome što SE daje i source drajvera za komponente + otključavanje bootloadera. Zato će CM na XPERIA telefonima raditi bez greške kao i na HTC-u. Ovo kod samsunga je sarena laža... Source code za gt-I9000 je izbačen još prošle godine...

Bootloader ti je otključan (ovo ni ne vidim kao neko posebno hvaljenje pošto je za mene to nešto normalno a ne warranty void materijal kao kod se-a), source je tu, e sada samsung nije pustio source drajevera za grafiku pošto su closed source, generalno nije to nikakva šarena laža nego se jednostavno galaxy s razlikuje dosta u odnosu na linijsku proizvodnju htc-a i se-a (mislim svi imaju skoro identične delove).

Poslednja izmena:
Vrh Dno