Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nije program vec tema, za pocetak imas na marketu dosta programa samo ukucaj battery.

Nisam imao takvih problema (prvenstveno jer ne koristim modifikovane kernele), ako su ti folderi ostali na internoj memoriji odradi format posle flesovanja, drugacije ne moze.

Na kraju samo opalio wipe, pa novi ROM, pa factory reset, pa kernel pa opet wipe i na kraju format memorije :D

Junački sam ga odradio, ali sad evo pu pu šljaka... Valjda će tako i ostati :)

dajte predlog za neki dobar ROM, koji bi mi preporucili? ... nisam davno posecivao forum. hvala :) :) :)

A da pogledas zadnje dve strane? ;)

TT SGS

mozda mozes da probas ficetov DarkyROM 10.3 ili 10.2.1 beta (koji tehnicki i nije beta), ja sam extra zadovoljan sa 10.2 E.E. Final sa DarkCore 2.9.3. nijedan reset ili ista slicno :)

Znaci tako i treba,znao sam da ne cita celih 16GB ali nisam ocekivao 1.2 manje.:) *** to je to,hvala svima.

(16 * 1024 * 1024 * 1024) - (16 * 1000 * 1000 * 1000) = 1179869184

Eto gde se dede razlika, skoro pa 7% :) Ista priča kao i sa hard diskovima, čudo da EU nije pripretila proizvođačima diskova i memorijskih kartica što nas ovako očigledno lažu. Dobro je da nas ne lažu i proizvođači RAM-a :)

Da li je bese potrebno da se nesto dodatno flashuje za prelazak sa eclara ili froya na gingerbread? Davno sam to radio pa me sad zamolio ortak da i njemu odradim. Da li moze klasicno da se skine samo neki gingerbread ROM sa samfirmware.com i flashuje preko odina ili trebaju neki bootloaderi i sta vec,ne mogu da se setim...

Mozes direktno sa eclaira na gingerbread. Ja sam, takođe drugaru, pomogao da pređe sa ecleira na gingerbread, skinuo xxjvp sa samfirmware.com i flesnuo preko postojeceg 2.1. Samo obavezno uradi bekap efs foldera preko Root exploreara, jer se nama desilo to da je prilikom prvog flesa nesto sj***o imei broj pa nije imao signal.
Sva sreca tu je xda. Sad je na GalnetMIUI i sve šljaka odlicno.

Hvala svima,tako sam i odradio flesnuo JVQ sve radi kako valja.;) btw. I ja sam trenutno na galnet MIUI-u i prezadovoljan sam konacno je baterija upotrebljiva u odnosu na neke ranije verzije koje sam davno probao.

Sent from my SGS

Jesi li flesovao preko gb ili froyo bootloadera?

Gingerbread,tacnije JVQ-a sam flashnuo Galnet chameleon i stvarno sam prezadovoljan,pre nekoliko meseci sam isprobao MIUI i tada je baterija na njemu bila neupotrebiva,sada je to mnogo bolje izgura ceo dan bez ikakvih problema. Jedino sto sam primetio je da je kamera nesto malo losija,radi 720p video i sve ali opet mi se cini da slike nisu tako bistre kao na stocku,ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim posto je nisam isprobao bas u idealnim uslovina ali verovatno jos neko koristi pa moze da me ispravi... Naravno i na kameri su dosta radili u odnosu na ranije verzije gde nije radio HD video ali cini mi se da joj jos malo fali da bi bila kao na stocku.

Sent from my SGS

Poslednja izmena:
Da li slučajno neko zna pomoću koje aplikacije mogu da galaxy s koristim kao web kameru? Pronašao sam ip webcam ali mi slika kasni oko 5-6 sekundi za pokretom. NAšao sam i droidcamX, ali kada pokušam da uđem u opcije da podesim rezoluciju, izbaci me iz programa.

Danas sam postao ponosan vlasnik Galaxy S telefona. :)

Naime ubacio sam u telefon 2.3.4 XXJVR android i uradio sam root. Sada bih hteo da ubacim neki ROM i skontao sam da je najbolji darkyROM v10.2. E sad, pratio sam neki tutorial kako da instaliram taj ROM i kaze mi da treba da omogucim neki LAG FIX. Za instaliranje tog LAG FIX-a nasao sam ovaj tutorial ali u njemu pise da treba da imam "latest version of the firmware of 2.2.1 on your Samsung Galaxy S 2.2.1 XXJPY". Ja imam 2.3.4 firmware i XXJVR verziju. No odlucima ja da pokusam i pratim upustva i na kompu mi pise da je mobilni "PASS" i po tutoriali bi trebao da se restartuje i da mi ponudi Wipe koji bi ja trebao da odraim, ali mi se fon nikako nije hteo restartovati. Ostao je onako zakovan 20 min. Samo mi stoji screen kao pri svakom paljenju. Ja izkljucim fon sa USB i pokusam da ga upalim kad ono nece. Sve sam probao i dalje nece. Ja onda uzmem uzdjem u download mod i opet instalim 2.3.4 XXJVR i fon ucita sistem. E sad, da li da instaliram XXJPY verziju i uradim sve ovo opet ili postoji neka druga verzija za instaliranje ovog LAG FIX-a i da li je on neophodan za instaliranje darkyROM-a?

Hvala

Sta ce ti darky rom? Nekada je i valjao,sada vise i ne bas,postoje druga dosta bolja resenja. JPY verzija je matora trebas ici na JVQ ili JVR...

Od Darkija uzmi samo kernel, a ROM po zelji.

Uspesno sam ubacio Kernal i ROM. :)

Samo da se zahvalim korisniku j sasa na ukazanoj pomoci. Hvala jos jednom.

Ziveli

Jel si stavio DarkyROM i ako jesi koji? 10.2, 10.2.1 ili 10.3? Ja sam i dalje prezadovljan sa 10.2 EE Final ali vidim da ljudi sad hvale i 10.2.1 ali jos nije Final a 10.3 necu da stavljam jer je beta, jos uvek ga Ficeto nije zavrsio :(. Daj neke utiske :)

Stavio sam DarkyRom v10.2 i mogu reci da nije los. Tek sada vidim sve cari 2.3 Androida. Tattoo je ipak bio preslab za njega.

Jedinu manu koju sam nasao prilikom koriscenja ovog ROM-a jeste pucanje Phone aolikacije kada probam da udjem u Logs. Ne pojavi se FC vec samo me izbaci iz aplikacije na home screen. Kada pokusam opet da udjem onda sve radi kako treba.

I da, mozete li mi reci koji je najbolji nacin da zastitim svog Galaxy-a. Razmisljao sam o silikonskoj futroli ali ne znam gde imaju da se kupe kod nas i koliko su kvalitetno uradjene. Siguran sam da bi mi ona sprecila znojenje desne ruke prilikom drzanja fona jer onda isti postaje klizav pa se bojim da mi ne ispadne.

Flesovao sam miui, i nemam maps, navigation... Siguran sam da sam negde video da kazu da se skine google apps zip i da se flesuje, ali da me ubijete ne mogu da se setim i da nadjem gde. Ako neko zna, molim da podeli sa mnom.

Ja kada flešujem MIUI skinem te stvari sa marketa.

Ne mogu da ih nadjem ni sa market enablerom.

Po uputstvu:
Trazio je Pittsburgh a i za ostale kome treba JVP (2.3.4)

Skini ovo
http://hotfile.com/dl/120782210/8ac6b60/XXJVP.rar.html
pass samfirmware.com

i ovo
http://www.megaupload.com/?d=A3TTLYNJ

1. napuni bateriju do 100%
2. Instaliraj Kies zbog drajvera pa ga ugasi
3. U windows procesima ugasi procese Kies (ima ih 2)
4. Pokreni ovaj drugi sto si skinuo (Odin) ali kao Run as administrator
5 U PIT stavljas fajl iz prvog skidanja s1_odin_20100512.pit
6 U PDA ----------II-------------------------- CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.m d5
7 U PHONE -----------II ------------------- MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5
8 U CSC ----------- II ------------------- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5
9 OBAVEZNO STIKLIRAJ RE-PARTITION a tu ti je i slika kako treba da izgleda u Odin folderu
10 Pokreni tel u download mode
11 Ubodi kabal i sacekaj da ga Odin prepozna (pojavice se zuti pravougaonik u gornjem levom uglu gde pise ID:COM)
12 klikni na start
13 kad se restartuje imas 2.3.4 (ne diras nista dok se telefon ne pokrene skroz)

Za root:
1 Isto pokreni Odin onako kao gore
2 stavi ovaj root sto sam ti poslao u PDA
3 NE STIKLIRAJ RE-PARTITION (ostaje stiklirano Auto reboot i F.reset time)
4 Pokreni tel u download mode i ubodi kabal (isto kao i gore)
5 klikni na start

Sad ti je i rutovan

Jos uradi Factory reset

Sve lepo sredjeno radi. Ali sada imam problem tipa: ugasi se telefon (kada se pregreja) a i recimo u torbici ga drzim pa samo vidim da mi je ugasen odjednom. Ne znam da li dolazi do pritiska na neki taster pa posle nekog vremena se ugasi ili zbog cega ali mi se to desava cesto. A sto se tice pregrevanja to samo u slucaju kada je na punjacu a igra se igrica i to mi se desilo samo 2 puta. Da li je mozda do operativnog i da li se nekom desavalo da li neko zna razlog i tako?

Vrh Dno