Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Cezar nam polako odlazi u developere i krci put ka blistavoj karijeri :D

Ajde kada vec pricate o budzenju kako da sign-ujem sistemsku aplikaciju kojoj izmenim neke stvari? Posto ne moze da se sign-uje kao obicni apk fajlovi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@gjlikosh
Tako je :)

@marko
Bas ne znas da se zezas :)

@telep
Izmenjenu sys app ubacis preko root expl

Onda u terminal emulatoru kucas sledece

su
chmod 644 /system/app/Imeaplikacije.apk
sync
reboot

Probaj pa javi dal radi

@ostali
Ima toliko odlicnih custom romova na kojima je tema sux. Sada mogu sebi da namestim onako kako zelim

Sent from Samsung Galaxy S II mobile

Ne vredi, probao MIUI na par dana ali baterija je uzas.
12 sati ako izdrzi treba da budem srecan.
Evo, pola sata na wifi-u i ode 13% a samo sto sam ga skinuo sa punjaca.
A i ekran se greje, negde sam procitao da ga bela boja greje mada mi se to pre nije desavalo :S
Ajte ljudi neku preporuku ako boga znate :)

Jedno kratko off pitanje:

zašto je SG I9003 prilično jeftiniji od SG ACE S5830?
Pitam na ovoj temi iz razloga što je I9003 isto što i I9000 samo sa super lcd-om a ne amoled ekranom, pa verujem da je dosta ljudi ovde razmišljalo i o toj varijanti (umeto skupljeg I9000).

Pitam na ovoj temi iz razloga što je I9003 isto što i I9000 samo sa super lcd-om a ne amoled ekranom, pa verujem da je dosta ljudi ovde razmišljalo i o toj varijanti (umeto skupljeg I9000).

pa po ovome http://www.phonegg.com/compare/27/Samsung-I9003-Galaxy-SL-vs-Samsung-Galaxy-Ace-S5830.html rekao bih da je u svemu bolji Galaxy SL, ni ja ne kontam zasto je skuplji. Mozda samo zato sto je noviji?!

Ja imam galaxy SLC I9003, napolju po dnevnom svetlu najjacem u toku dana sve na displeju se odlicno vidi kad je bright podesen samo na prvi podeok u display podesavanjima. Posto koristim stock rom baterija mi traje kad po ceo dan jashem telefon sa wifi , netom , igricama 2.5-3 dana a uz normalno koriscenje wifi interneta, dosta razgovora, i sa po 30/40 smsov-a dnevno ide 5 dana i jace. On ima malo jacu bateriju od i9000, kazu da mu displey vise trosi od amoled ali ja sam sa baterijom bas prezadovoljan kao i sa celim aparatom. Ono sto bih ja naveo kao manu je samo malo sporije hvatanje gps satelita ali koliko vidim postoji vise varijanti da se namesti gps lock da bude brzi...

Nije skuplji, samo ti je izvor informacija los (pretpostavljam da je mobsvet dot com), za I9003 trebalo bi da dodas jos 30-40% of Ace's price.

Ajde ako je neko voljan za mali help.

Verovatno 1000 puta prezvakoano ali ...

Kako da rootujem ovaj telefon? Skinuo sam sa neta "one klik root" pratio uputsvo ali dobije error "signature verification failed Installation aborted ( tako nesto)

Trentuno stanje: FW: 2.2.1
Baseband version : I9000XXJPK
Kernel version:2.6.32.9
root@DELL105#1
BUILD Nuber: FROYO.XWJS8

Dajte neki tutorial koji radi da ne isprabam ovako nasumice imam osecaj da nece dobro da se zavrsi...

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:

Kako da rootujem ovaj telefon? Skinuo sam sa neta "one klik root" pratio uputsvo ali dobije error "signature verification failed Installation aborted ( tako nesto)

root@DELL105#1

Dajte neki tutorial koji radi da ne isprabam ovako nasumice imam osecaj da nece dobro da se zavrsi...

http://tinyurl.com/69jynfl

Sto su svi postali nesto mnogo pametni u poslednje vreme sa tim Let me google that for you... Razumem da je covek dosao, napisao kako da rutujem, a da pre toga nije nesto probao. Ovako djilkose, ti sarkasticni komentari nemaju nikakvog smisla.
Update-ujte prvu stranu teme, na kojoj ce biti sve informacije, pa da neko ko ne zna procita nesto, a ne da potrosi 100h citanja i ucenja googlajuci nesto, ako je to neko vec pre njega uradio.

zechs

nismo se svi nauceni rodili, jel treba po 500 puta da se objasnjava? Rekao sam ja Kutiji, pa kad uhvati vremena update-ovace prvu stranu...

root@DELL105#1

Skineš fajl za js8 koji se flešuje preko odina http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=774500
Odin skineš pomoću google-a ili odavde http://www.mediafire.com/?7p7swyk92wt0sl0
Upališ telefon u download mode, pojaviće ti se žuti android koji kopa (home+power+volume down)
Upališ odin
Ubaciš skinuti fajl sa xda u polje pda u odinu
Pribodeš telefon na kompjuter u download modu (videćeš požuteće ti kolona gore ako je prepoznao telefon)
stisneš start i gotovo

Ovako treba da ti izgleda odin
untitled.png

Poslednja izmena:
zechs

nismo se svi nauceni rodili, jel treba po 500 puta da se objasnjava? Rekao sam ja Kutiji, pa kad uhvati vremena update-ovace prvu stranu...

Ne treba po 500x puta da se objasnjava, ali dok se ne updateuje prva strana to je jedini nacin da neko nesto razjasni, umesto da cita svih 400 strana da bi nasao to sto mu treba... Ili treba da prodje kroz svu golgotu kroz koju je prosao neko ko je shvatio kako se sta radi...ako je tako, razumem i to, ali onda koja je svrha foruma?

@zechs, sve mu tamo pise sto sam mu ostavio u linku i izbacio mu je sto mu treba uz objasnjenje... doduse ja gledam malo drugacije, jer ipak se sve vecinom moze naci, a ako nesto ne moze da se nadje onda pitam...

Ok, hvala svima na pojašnjenju za S5830 vx I9003 price tags.
P.S. Mislim da će biti kod nas i I9001 Plus ali pitanje je kad i po kojoj ceni s obzirom da I9000 polako ali sigurno ustupa mesto jačim modelima I9100 itd...

Telep jel si probao ono u terminal emulatoru?

Sent from Samsung Galaxy S II mobile

Nisam, samo sam ubacio graficke elemente u aplikaciju i stavio je u system/app i radi. Znam da pre nije htelo ali eto sada radi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@ Djilkosh_Ns ja potpuno razumem da te nervira to sto svaki novajlija dodje sa istom pricom. Ali moras da skapiras da se prvi put susrecemo sa ovako necim i lakse je da pitam nego da probaj jedno po jedno i evetalno s****m nov telefon. ali generalno bilo ti je lakse da mi napises u 2 recenice sta treba nego da pravis link za just google it..

@telep odradio sam po uputstvu i sve je ok. Hvala puno!

Imam samo da kazem, sokiran sam koliko Ficeto's Deodexed JVP v4 lezi dobro, baterija 2.5 dana... sa ucestalim korisenjem svega (Wi/Fi, Igre, 720p recording.. bez 3G doduse).. Preporuka.

Pre sat vremena sam uzeo SGS i odusevljen sam. Ali imam pitanje kako da telefon prepozna moju formatiranu SD karticu, jer je ne vidi... Forimatirana je kao FAT32 preko aprtition wizarda...

@ fcinterbgd
Baci link pa da probam i ja :)

Pazi sad ovo, u Google ukucaš "Ficeto's Deodexed JVP v4". Prvi link koji izađe je to što ti treba.
U stvari, ne moraš ni da kucaš, copy/paste radi još brže.
A evo i još brže, za ekstremno lenje: Ficeto's Deodexed JVP v4.

@VexMunja

Jel još držiš Bezke JVP? Kako se pokazao posle par dana? Planiram da flešnem nešto preko F1 V6, pa razmišnjam o tom ROMu.

Ljudi ne mogu da udjem u mass storage niti USB debbugin... Vidi nove "hardove" ali ne moze da ih otvori. U pitanju je Win7. Usput na telefonu izaberem mass storage...

Nazad
Vrh Dno