Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Fleshovao sam gingerbread 2.3.3 i rutovao ga. Sto treba jos da mu instaliram da bi bolje radio? voodoo lagfix? Da li se to ovako instalira kao sto pise na sajtu njihovom? http://project-voodoo.org/installation
Vidim na sajtu da mogu da skinem voodoo za froyo i za Eclair itd... Koji voodoo da skinem od ova 2? Sta je tacno ovo froyo jel to ROM isto kao gingerbread ?
Hvala :)

nemoj 500 puta isto pitanje da postavljas, neko ce ti vec odgovoriti... Ne treba ti nista vise, ostani na GB to je najnoviji fw, mislim da ti ne treba voodoo... Za sve ostalo eksperimentisanje postoji google i xda forum, pa nadji tamo za Galaxy S odsek i tamo ti sve pise...

@zola.mne

Stavi CF-Root kernel i preko njega odradi konverziju fajl sistema. Mislio sam da ostanem na RFSu, ali ništa od toga, počeo je primetno da laguje pri nekim sasvim običnim operacijama kao što je skrolovanje u app draweru. Priča da od 2.2.1 lagfix nije potreban, ipak ne stoji... treba da se konvertuje.

@ OTAC
to sam nasao i snalazim se tu...
nego, ne znam na koji nacin bih mogao da izbrisem kontakte sa telefona... to mi je lakse nego da sad ovih 700 i nesto kontakata, koje sam dobio zbog trostrukog kopiranja, jedan po jedan obradjujem. Jer sad kad udjem u neki kontakt stoji mi 3 linked kontakts i kad eliminisem 2 na onaj minus...oni se pojave u imeniku, pa onda jos jednom moram da ih brisem.

Samo ti uci, skola ima prednost...kad stignes odgovori

hvala

@zola.mne

Stavi CF-Root kernel i preko njega odradi konverziju fajl sistema. Mislio sam da ostanem na RFSu, ali ništa od toga, počeo je primetno da laguje pri nekim sasvim običnim operacijama kao što je skrolovanje u app draweru. Priča da od 2.2.1 lagfix nije potreban, ipak ne stoji... treba da se konvertuje.
Kad sam rutovao telefon skinuo sam CF root kernel, radio sam kao na ovom sajtu http://www.theandroidsoul.com/root-xxjvo-android-gingerbread-rom-on-galaxy-s-i9000/
Znaci ja vec imam taj lagfix? Ne treba mi voodoo? Sa ovim sam dobio CWM, Superuesr i Tweaks pise mi pod current cernel: CF-ROOT 3.2.
Ne vidim tu opciju za konverzaciju fajl sistema?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

Ext4 Manager on GINGERBREAD ( CF-Root versions >= 2.8 )
CF-Root supports ext4 mounts for the main mount points. Converting between rfs and ext4 however requires a secondary external package (which you can find in the download area a great many posts below this one), because it is all too large to fit inside the kernel. Download the APK from below, put it on your sd card, start CWM Manager, select "Install APK", find the APK and tap to install. Now you can use the "ext4" app to convert between filesystems, manually check the filesystem, etc.

Skinuh to upravo se konvertuje u ext4... Znaci ovo je sad isto kao voodoo? Rekli su mi da je voodoo bas dobar i kad sam kupio telefon bio je instaliran voodoo i ROM GINGERBREAD 2.3.3 bas je brzo sve radilo dosta brze nego sad bez njega ali isto GINGERBREAD 2.3.3, i baterija je vise trajala... Nadam se da je ovo isto tako dobro :)
HVALA!

Poslednja izmena:
Skinuh to upravo se konvertuje u ext4... Znaci ovo je sad isto kao voodoo? Rekli su mi da je voodoo bas dobar i kad sam kupio telefon bio je instaliran voodoo i ROM GINGERBREAD 2.3.3 bas je brzo sve radilo dosta brze nego sad bez njega ali isto GINGERBREAD 2.3.3, i baterija je vise trajala... Nadam se da je ovo isto tako dobro :)
HVALA!

Nije isto, CF-Root je manje više stock kernel, minimalno izmenjen, dok je voodoo ipak custom kernel. Nisam pratio poslednjih nedelju-dve, ali voodoo mi je delovao kao teška alfa verzija za Ginger, pa sam ga iz tog razloga zaobišao na neko vreme.

@Caesar
Pozdrav! :D

Konvertovano je EXT4 nijesam primijetio da je brzi ali mozda i jeste :)
Kad budem htio da instaliram voodoo trebam li da aninstaliram EXT4? Novi sam korisnik androida pa zelim da isprobavam i instaliram svasta :)
Odje nadjoh za xxjvo kako se voodoo instalira http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920711
Vidim da neki koriste i voodoo i CF root... cwm + tweaks + ext4 + voodoo control plus. Citam da je to najbolja varijanta...

Poslednja izmena:
Uvek vraćaš na RFS pre bilo kakavog flešovanja. Voodoo control plus je samo aplikaciju koju možeš da instaliraš i ti.

E hvala dosta korisnih informacija sam danas cuo ;-)

upravo instalirah voodoo control plus, samo mi pise da je iskljucen. Da li da strikiram opcije load sound driver i load boot driver?

Poslednja izmena:
Fleshovao sam gingerbread 2.3.3 i rutovao ga. Sto treba jos da mu instaliram da bi bolje radio? voodoo lagfix? Da li se to ovako instalira kao sto pise na sajtu njihovom? http://project-voodoo.org/installation
Vidim na sajtu da mogu da skinem voodoo za froyo i za Eclair itd... Koji voodoo da skinem od ova 2? Sta je tacno ovo froyo jel to ROM isto kao gingerbread ?
Hvala :)

Druze pa ti ni jedan pasus o telefonu nisi procitao kad postavljas takva pitanja i sa obzirom da si "tabula rasa" vezano za telefon nemoj se mnogo igrati dok se malo ne edukujes, bar ono osnovno,sta je rom, sta je kernel, sta je lagfix, CWM, imas sve to na prvoj strani mislim, da ne bi nesto zeznuo. To ti je kao da si kupio auto da ides na put i kad si seo pitao si za sta su ove papucice dole i kakav je ovo krug ispred mene :D

Poslednja izmena:
Ne znam jel neko prati xda ali honeycomb je portovan juce na gs xD

^ op op! :)
lepe vesti :)

bas bih voleo videti kako izgleda ;)
odo na xda da vidim imal shtogod

Druze pa ti ni jedan pasus o telefonu nisi procitao kad postavljas takva pitanja i sa obzirom da si "tabula rasa" vezano za telefon nemoj se mnogo igrati dok se malo ne edukujes, bar ono osnovno,sta je rom, sta je kernel, sta je lagfix, CWM, imas sve to na prvoj strani mislim, da ne bi nesto zeznuo. To ti je kao da si kupio auto da ides na put i kad si seo pitao si za sta su ove papucice dole i kakav je ovo krug ispred mene :D

Razumijem ja to :)
Opet mi ne rade touch dugmad rade 2 dana i crknu sad prorade jednom u mjesec aaaa....kad udjem u *#*#2663#*#* da apdejtujem drajvere za dugmad restartuje mi se tel. Mora da je hardverski nesto...

Samo sve da vas pozdravim, od danas vise ne posedujem ovaj telefon. Galaxija je otisla u zaborav. Bio sam prezadovoljan sa onim sto mi je pruzio.

Pa kako "otisla u zaborav", kada si i dalje na Galaxiji... samo mladjem bratu i nasledniku? :p

^ ;D
mladjem i vecem :) (ko i kod ljudi)

p.s. znam da je dosta ljudi u ovom delu foruma, tj korisnika galaxyS, imalo onaj MIUI ROM...
ja sam i sam rekao da necu vise nista da cackam i da menjam, ostajem na stock-u 99%,ali me interesuje kako su ljudi zadovoljni i da li ima nekih bagova poput drugih romova?

zasto to pitam?
zato sto mi se ni jedan ROM na youtube overview-u nije toliko svideo kao ovaj u ovom klipu...
uglavnom stave preview klip, da znas sta te ceka kad instaliras i sve je to ok,al ovaj je nekako bas fancy... iPhoneLike, samo i dalje android..po mom misljenju odlican mix lepote i funkcionalnosti.

kako vas sluzi i da li vredi?

Poslednja izmena:
Nemam garanciju uzet je u inostranstvo... Nosio sam ga po radnji svi ga drze po 5 dana i nista ne naprave. Sve kao kazu softver to ti je 10 eura a dugmad crknu posle 2 sata... Mora da je crkao cip sa drajverima vidim na ebay da kosta oko 10 eura.

@OTAC lepo izgleda, ali mi je mnogo bolje radio na Desire-u. Ja sam zbudzio jos neku svoju temu, tako da je look bio bas kakav sam zeleo.

Nervniralo me je losa kamera i sto nema radio, jer je to ustvari Cyanogen sa lepsim UI-em. Takodje mi je smetao nedostak RAM memorije (konstantno je bilo 30-40mb free)

Na ovoj verziji što sam ja probao 5.1 (ne sećam se tačno) je bila bolja situacija sa ramom, mada opet ne radi savršeno kao stock rom, nije loše ali može bolje od toga (kao CM npr.).

Nazad
Vrh Dno