pozdrav,
Nabavio sam ovaj tel pre 10-ak dana

. Polako iscitavam ovu temu i upoznajem se sa androidom, jer do sada nisam imao smart telefon.
Imam par pitanja:
- Kada sam hteo da prebacim kontakte sa kartice na telefon...selektovao sam sve kontakte i kopirao. Kada sam pregledao kontakte video sam da mi nije prebacio jedan kontakt (mozda i vise) i to zeta

: Posto sam pretpostavio da verovatno pored tog kontakta nije prebacio jos neki, ponovo sam selektovao sve i opet kopirao. I opet se desilo isto. Tako da sam 3 puta prekopirao imenik.
E sad, ja sam mislio da kada selektujem ponovo sve kontakte (taj i 2. i 3. put) da ce on prepoznati kontakte koje sam vec prebacio u telefon jos prvi put i da ih nece duplirati. Medjutim nije. Tako da ja sad imam od svakog kontakta 3 puta isti broj (3 linked contacts).
Probao sam da selektujem sve te kontakte iz telefona i da ih obrisem, pa da ponovo prebacim iz kartice, ali ne moze. Mogu samo da rucno brisem jedan o jedan. To je mnogo posla.
- Sledece pitanje. Kod sinhronizacije sa fejsom i mailom. Ako recimo u imeniku imam recimo kontakt Petar i njegov mobilni, i posebno Petra sa njegovim mailom ili fixnim, onda udjem u jedan od kontakata (recimo gde imam njegov mob) i idem na linked pa ga nadjem u imeniku i tako dodam, i onda moram obrisem ostale rucno...nece automatski da izbrise onaj koji sam dodao? To verovatno mora tako.
- Kad stavim u settings Auto-sync, da mi se non stop (tj automatski) vrsi azuriranje, tj. to zahteva stalno prisustvao na net ili kako vec ? Pitam zbog racuna i troskova.
Kako je to kod vas podeseno...manuelno povremeno azurirate ili...?
- SNS sync interval - ima ponudjeno 1,3,6,12 sati ili jednom dnevno. Sta mu to konkretno dodje...jel biram koliko cesto ce da sinhronizuje podatke iz (kontakte mailove, kalendar)? Kod mene stoji Never.
- Kod maila (imam hotmail nalog) ima opcija check mail frequency. To mu dodje koliko cesto ce da se nakaci na net da proverava mail. Ako stavim never, to znaci da ce mail proveriti tek kada se ja manuelno nakacim na mail, a ako podesim na recimo jedan sat onda ce tad i da proverava mail? Sync nema veze sa ovim, jel tako?
Kod gmaila nema te opcije za check mail frequency, vec samo u Labels da Number of days to sync. Kod mene stoji 4 days. On se automatski azurira?
Znam da su vama ova pitanja verovatno jednostavna. Trudio sam se da ih sto vise uprostim. Nisam totalni duduk za ovo, ali znacilo bi mi da mi neko razjasni ove nedoumice.
Cisto da imam u uvid: kad se kaci na net,kako i kad se azurira, sinhronizuje...tj kako to ide (ali i zbog troskova).
Hvala.