Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Skinu aplikaciju ali ne moze da je instalira pise "No root access"
You must have root access to your device to use this software, and no access has been detecet. If you are sure you have root access on your device, click Override to ovveride this warning. Be warned that probably the app will be horribly broken"

Telefon kad sam ga kupio je bio rutovan a da li sam ja nesto pokvario instalacijom pogresnog roma ne znam :(? Otvorilo mi je opcije Reboot , recovery, bootloader i turn off. Ako je bio rutovan i sad je valjda dal da kliknem reboot?

Probaj ovako http://www.youtube.com/watch?v=2_w_1TNixQ4 video je dobar samo umesto recovery kucaj download i posle toga stavi neki pouzdani rom ili stok sa http://www.samfirmware.com/apps/auth/login?why=pw&try=1&wp=1&next=WEBPROTECT-i9000.htm ili kuvani neki tipa Darky's Rom (kojim sam ja prezadovoljan(10.1),radi ko sat a baterija najbolja do sad, bolja nego na Froyo-u kao i GPS) ili neki drugi koji su ljudi ovde isprobali...

Poslednja izmena:
caesar,

pa sta je ono na oglasima? :)

Prebacio sam u telefon update.zip i usao u recovery mode pokrenuo update. zip instaliralo se nesto i tel se restartovao valjda je sad rutovan? Mogu li kako provjerit?

Pa pokreni onu aplikaciju quick boot pa da vidimo sta ti sad kaze

Nista ne pise sad normalno ulazi, evo sam probao preko njega moze da udje u recovery mode ali nema opcija download mode? Reboot , recovery, bootloader i turn off samo te opcije.

IUzvini, probaj i aplikaciju Easy reboot od potentea...pomesao sam ih, ova ima opciju ulaska u download mode

Cek da vidim koji fajl Darky ima...mislim da moze da se stavi Darky resurection 9.2...odatle je onda lako

Bolje ovaj Ficeto_JVH_Odin(jako jednostavno 2 fajla za odin .tar i .pit) jer je noviji pa je i sa njega lako bilo gde posle. To je i nacin stavljanja Darkyja 10.1

E ali fora je sto nikako da udje u Download mode...a ja se sad ne secam sta sam radio kad sam imao slicnu senzanciju...znam da mi je Darky pomogao :)

Neka osiromasena verzija darkija cisto da pokrene telefon da proradi download i recovery i onda da mozes dalje da se igras.

Evo ga download mode :) Opcija je bila reboot bootloader i pokrenuo se. Sad mi preostaje da instaliram neki ROM dobar. Ovaj sam jednostavno instalirao preko ODINA samo ubacio fajlove i to je to. Koji mi preporucujete ROM da ubacim prije mi je bio gingerbread 2.3.3 i radio je odlicno!
Hvala ti(vam) puno dobri ljudi!

EDIT: Smijem li prekinut ovaj DOWNLOAD MODE posto pise Do not turn ooff target :)

Poslednja izmena:
dobro razmisli pre nego sto ga prekines kad si vec usao :)

Po meni je najbolji ovaj poslednji 2.3.3. JVO

Evo ga download mode :) Opcija je bila reboot bootloader i pokrenuo se. Sad mi preostaje da instaliram neki ROM dobar. Ovaj sam jednostavno instalirao preko ODINA samo ubacio fajlove i to je to. Koji mi preporucujete ROM da ubacim prije mi je bio gingerbread 2.3.3 i radio je odlicno!
Hvala ti(vam) puno dobri ljudi!

EDIT: Smijem li prekinut ovaj DOWNLOAD MODE posto pise Do not turn ooff target :)

Ako si krenuo nesto da radis onda nemoj ni slucajno jer ti ne radi download preko dugmadi, a ako nisi bas nista pokusavao onad mozes...

Nijesam nista pokusavao samo isrpobao radi li :)
Evo sam skinuo 3 fajla PHONE_XXJVO.tar.md5, PDA_XXJVO_Sbl.tar.md5 i CSC_OXAJVO.tar.md5
Znaci samo to pokrenem i onaj .pit fajl sto dodje sa odinom1.3?

Zvuci ispravno, ali imas tamo i uputstvo pa cisto proveri da nesto ne zeznes , ali kad imas 3 fajla ide i pit i repartition je otkaceno koliko se secam.
Ja otiso da spavam, srecno flesovanje :)

Evo cekam da mi se telefon napuni pa da dako zavrsim do 6 u jutro :) Hvala vam jos jednom! Sad ce problem bit jer mi opet nece radit touc dugmad :) menu i button al nema veze navikao sam se na virtuelna dugmad pomocu aplikacije button savior...

Ala je aktuelan ovaj forum :)))
Pa ovako, da uzimam ga na ugovor na dve godine. Ja da imam kesh verovatno bih bez razmisljanja uzeo 4-ku (Iphone). Napravio sam foru tako sto sam prodao moj 3G za 20.000 i dodajem samo 7K. Uzimam ga u okviru paketa Prenesi i Surfuj 1000
Sta vi mislite za koji paket se najvise isplati ovaj telefon?

Fleshovao sam XXJVO! Nema me srecnijeg sad :) :p Sad mogu da udjem u download mode.
Treba jos da ga rutujem za to cu se vec sam snaci :) Sta jos treba da instaliram? Cujem nekakav voodooo instaliraju, pojma nemam zasta je to valjda da baterija duze traje? Treba li mi ti i jos nesto pored toga?

@Cezare jel ti to planiras da uzmes SGS 2 ? :D

Ćao svima, dvoumim se između Galaxy S i Desire. Pošto je ovo Galaxy S tema, svi će reći "kupi Samsung!" ;), pa to neću ni da pitam.

Bedak je što nema blic: mnogo puta sam mob koristio kao baterijsku lampu. Recimo, moj stari SE K750i ima Light što je ustvari blic koji radi odlično. Jednom me je spasao, daleko na jednom moru, propustio sam poslednji prevoz sa udaljene plaže a noć je padala. Tad sam uključio Light i koristio 4h bez prekida. Baterija se nije potrošila, a telefon/blic se nije grejao. Slično ima SE Aino, zove se Torch, takođe koristi blic kao lampu. Izuzetno korisno. Na Galaxy S to je moguće sa Torch App (videh na netu), koja u stvari uključi ekran na belo -- ne znam koliko to osvetljava? Pretpostavljam da se "rasprši" umesto snopa svetla i ne vidi baš iz daljine. Jednom sam s Light opcijom svog starog moba usmeravao saobraćaj i videlo se iz velike daljine.

Druga stvar je što je FM radio -- mono, a ne stereo (zvanično), mada sam ovo našao na netu:
FM radio is stereo on Galaxy S with the 2.2 Froyo firmware. I updated yesterday and FM stereo came at last!
Kako je kod vas?

Znam, zvuči kao da tražim dlaku u jajetu. Razmišljam šta često koristim od netelefonskih funckija, to su FM radio i baterijsko osvetljenje.

Desire ima stereo FM, ima li bateriju (lampu)? Thnx! ;)

Pa ti za 27.000 s kojima raspolazes mozes da ga kupis novog na oglasima bez da budes vezan ugovorom ;)
SGS2 je bas bas skup, njega jedino na racun da uzmes ali i to je 39.000, nije malo.

Flesovao sam XXJVO u rutovao ga. Treba li jos sto da podesavam i instaliram?:)

Ćao svima, dvoumim se između Galaxy S i Desire. Pošto je ovo Galaxy S tema, svi će reći "kupi Samsung!" ;), pa to neću ni da pitam.

Bedak je što nema blic: mnogo puta sam mob koristio kao baterijsku lampu. Recimo, moj stari SE K750i ima Light što je ustvari blic koji radi odlično. Jednom me je spasao, daleko na jednom moru, propustio sam poslednji prevoz sa udaljene plaže a noć je padala. Tad sam uključio Light i koristio 4h bez prekida. Baterija se nije potrošila, a telefon/blic se nije grejao. Slično ima SE Aino, zove se Torch, takođe koristi blic kao lampu. Izuzetno korisno. Na Galaxy S to je moguće sa Torch App (videh na netu), koja u stvari uključi ekran na belo -- ne znam koliko to osvetljava? Pretpostavljam da se "rasprši" umesto snopa svetla i ne vidi baš iz daljine. Jednom sam s Light opcijom svog starog moba usmeravao saobraćaj i videlo se iz velike daljine.

Druga stvar je što je FM radio -- mono, a ne stereo (zvanično), mada sam ovo našao na netu:

Kako je kod vas?

Znam, zvuči kao da tražim dlaku u jajetu. Razmišljam šta često koristim od netelefonskih funckija, to su FM radio i baterijsko osvetljenje.

Desire ima stereo FM, ima li bateriju (lampu)? Thnx! ;)

Stvarno dlaku u jajetu trazis.. :)
koliko si to "mnogo puta" koristio FLASH lampu kao baterijsku na telefonu..jel bilo 30x za 5 godina xD
I onda ti je to presudno....uostalom,ako je toliki mrak da ti treba lampa,okrenes.prebrutalno svetli ekran od 4" ka zemlji ili tome sto trazis i ne da ces da osvetlis,nego samo tako...

@Cezare ja bi uzeo tvoj, nadam se da mu nista ne fali posto si uzeo da ga prodajes :D posto ja tek dobijam pare krajem juna pocetkom jula, pa ako ga ne prodas do tad, uzeo bih od tebe :)

pozdrav,

Nabavio sam ovaj tel pre 10-ak dana :). Polako iscitavam ovu temu i upoznajem se sa androidom, jer do sada nisam imao smart telefon.

Imam par pitanja:

- Kada sam hteo da prebacim kontakte sa kartice na telefon...selektovao sam sve kontakte i kopirao. Kada sam pregledao kontakte video sam da mi nije prebacio jedan kontakt (mozda i vise) i to zeta :): Posto sam pretpostavio da verovatno pored tog kontakta nije prebacio jos neki, ponovo sam selektovao sve i opet kopirao. I opet se desilo isto. Tako da sam 3 puta prekopirao imenik.

E sad, ja sam mislio da kada selektujem ponovo sve kontakte (taj i 2. i 3. put) da ce on prepoznati kontakte koje sam vec prebacio u telefon jos prvi put i da ih nece duplirati. Medjutim nije. Tako da ja sad imam od svakog kontakta 3 puta isti broj (3 linked contacts).

Probao sam da selektujem sve te kontakte iz telefona i da ih obrisem, pa da ponovo prebacim iz kartice, ali ne moze. Mogu samo da rucno brisem jedan o jedan. To je mnogo posla.

- Sledece pitanje. Kod sinhronizacije sa fejsom i mailom. Ako recimo u imeniku imam recimo kontakt Petar i njegov mobilni, i posebno Petra sa njegovim mailom ili fixnim, onda udjem u jedan od kontakata (recimo gde imam njegov mob) i idem na linked pa ga nadjem u imeniku i tako dodam, i onda moram obrisem ostale rucno...nece automatski da izbrise onaj koji sam dodao? To verovatno mora tako.

- Kad stavim u settings Auto-sync, da mi se non stop (tj automatski) vrsi azuriranje, tj. to zahteva stalno prisustvao na net ili kako vec ? Pitam zbog racuna i troskova.
Kako je to kod vas podeseno...manuelno povremeno azurirate ili...?

- SNS sync interval - ima ponudjeno 1,3,6,12 sati ili jednom dnevno. Sta mu to konkretno dodje...jel biram koliko cesto ce da sinhronizuje podatke iz (kontakte mailove, kalendar)? Kod mene stoji Never.

- Kod maila (imam hotmail nalog) ima opcija check mail frequency. To mu dodje koliko cesto ce da se nakaci na net da proverava mail. Ako stavim never, to znaci da ce mail proveriti tek kada se ja manuelno nakacim na mail, a ako podesim na recimo jedan sat onda ce tad i da proverava mail? Sync nema veze sa ovim, jel tako?

Kod gmaila nema te opcije za check mail frequency, vec samo u Labels da Number of days to sync. Kod mene stoji 4 days. On se automatski azurira?

Znam da su vama ova pitanja verovatno jednostavna. Trudio sam se da ih sto vise uprostim. Nisam totalni duduk za ovo, ali znacilo bi mi da mi neko razjasni ove nedoumice.
Cisto da imam u uvid: kad se kaci na net,kako i kad se azurira, sinhronizuje...tj kako to ide (ali i zbog troskova).

Hvala.

koliko si to "mnogo puta" koristio FLASH lampu kao baterijsku na telefonu..jel bilo 30x za 5 godina xD
I onda ti je to presudno....uostalom,ako je toliki mrak da ti treba lampa,okrenes.prebrutalno svetli ekran od 4" ka zemlji ili tome sto trazis i ne da ces da osvetlis,nego samo tako...

eto...nevezano za galaxy al' vezano za baterisku lampu...jedan od retkih widget-a koje drzim na homescreen-u (a ima ih ukupno 4) je TeslaLED. Ja ga koristim par puta nedeljno. licno meni bi ovo bio skoro pa presudan faktor u odabiru novog telefona

eto...nevezano za galaxy al' vezano za baterisku lampu...jedan od retkih widget-a koje drzim na homescreen-u (a ima ih ukupno 4) je TeslaLED. Ja ga koristim par puta nedeljno. licno meni bi ovo bio skoro pa presudan faktor u odabiru novog telefona
Sad mi je lakše, kad znam da će moći lepo da osvetli. ;) Takođe, bar jednom nedeljno na kratko i neplanirano koristim lampu. Kako radi TeslaLED na Galaxy S?

pozdrav,

Nabavio sam ovaj tel pre 10-ak dana :). Polako iscitavam ovu temu i upoznajem se sa androidom, jer do sada nisam imao smart telefon.

Imam par pitanja:

- Kada sam hteo da prebacim kontakte sa kartice na telefon...selektovao sam sve kontakte i kopirao. Kada sam pregledao kontakte video sam da mi nije prebacio jedan kontakt (mozda i vise) i to zeta :): Posto sam pretpostavio da verovatno pored tog kontakta nije prebacio jos neki, ponovo sam selektovao sve i opet kopirao. I opet se desilo isto. Tako da sam 3 puta prekopirao imenik.

E sad, ja sam mislio da kada selektujem ponovo sve kontakte (taj i 2. i 3. put) da ce on prepoznati kontakte koje sam vec prebacio u telefon jos prvi put i da ih nece duplirati. Medjutim nije. Tako da ja sad imam od svakog kontakta 3 puta isti broj (3 linked contacts).

Probao sam da selektujem sve te kontakte iz telefona i da ih obrisem, pa da ponovo prebacim iz kartice, ali ne moze. Mogu samo da rucno brisem jedan o jedan. To je mnogo posla.

- Sledece pitanje. Kod sinhronizacije sa fejsom i mailom. Ako recimo u imeniku imam recimo kontakt Petar i njegov mobilni, i posebno Petra sa njegovim mailom ili fixnim, onda udjem u jedan od kontakata (recimo gde imam njegov mob) i idem na linked pa ga nadjem u imeniku i tako dodam, i onda moram obrisem ostale rucno...nece automatski da izbrise onaj koji sam dodao? To verovatno mora tako.

- Kad stavim u settings Auto-sync, da mi se non stop (tj automatski) vrsi azuriranje, tj. to zahteva stalno prisustvao na net ili kako vec ? Pitam zbog racuna i troskova.
Kako je to kod vas podeseno...manuelno povremeno azurirate ili...?

- SNS sync interval - ima ponudjeno 1,3,6,12 sati ili jednom dnevno. Sta mu to konkretno dodje...jel biram koliko cesto ce da sinhronizuje podatke iz (kontakte mailove, kalendar)? Kod mene stoji Never.

- Kod maila (imam hotmail nalog) ima opcija check mail frequency. To mu dodje koliko cesto ce da se nakaci na net da proverava mail. Ako stavim never, to znaci da ce mail proveriti tek kada se ja manuelno nakacim na mail, a ako podesim na recimo jedan sat onda ce tad i da proverava mail? Sync nema veze sa ovim, jel tako?

Kod gmaila nema te opcije za check mail frequency, vec samo u Labels da Number of days to sync. Kod mene stoji 4 days. On se automatski azurira?

Znam da su vama ova pitanja verovatno jednostavna. Trudio sam se da ih sto vise uprostim. Nisam totalni duduk za ovo, ali znacilo bi mi da mi neko razjasni ove nedoumice.
Cisto da imam u uvid: kad se kaci na net,kako i kad se azurira, sinhronizuje...tj kako to ide (ali i zbog troskova).

Hvala.

iskreno,ucim,nemam vremena al pomocicu ti za kontakte (jos iskrenije ostalo nisam ni procitao samo sam na pauzici za ucenje.navrnuo preko fona da vidim sha ima novo)

da kopiras sa kartice na fon ili obrnuto odes u "contact" aplikaciju>stisnes menu>iskocite ti par opcija,izaberi import/export>zatim biras da li ces sa sim card to phone ili obrnuto...>onda stisnes opet menu i ovog puta odes na"more">pa display option i izaberes da li hoces da ti prikazuje samo sa kartice kontakte,samo sa google accounta,samo sa telefona ili sve zajedno itd itd...
dechekiras sta ti ne treba i to je to

Poslednja izmena:
Fleshovao sam gingerbread 2.3.3 i rutovao ga. Sto treba jos da mu instaliram da bi bolje radio? voodoo lagfix? Da li se to ovako instalira kao sto pise na sajtu njihovom? http://project-voodoo.org/installation
Vidim na sajtu da mogu da skinem voodoo za froyo i za Eclair itd... Koji voodoo da skinem od ova 2? Sta je tacno ovo froyo jel to ROM isto kao gingerbread ?
Hvala :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno