Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Marko,sta ti.znaci da li idealno pase? Pokriva ceo ekran od gornje do donje strane a sa bocnih strana kao da ima pola milimetra ili manje prostora do ove kao metalne ivice.
Uz to ide i krpica.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Marko,sta ti.znaci da li idealno pase? Pokriva ceo ekran od gornje do donje strane a sa bocnih strana kao da ima pola milimetra ili manje prostora do ove kao metalne ivice.
Uz to ide i krpica.

Pa to, da li je baš za Galaxy S i da li pokriva ceo screen.

Ova što trenutno imam ima manu da se presijava u spektru duginih boja kada se gleda sa strane pod nekim uglom, što me malo smara. Mislio sam da naručim sutra sa sajta SveZaMob novu, a sad ti ulete.

Ne reče koliko para? :)

Zbog iritirajucih otisaka prstiju :) marko,moze da ide za 150 din +ptt

inace, iritirajuci otisci prstiju (mast) mora negde da ode... a tek ce na tu foliju da ide xD

zato sam ja skinuo foliju posle dva dana... Imao sam onu anti-glare , ta nije skupljala masnocu toliko ali sam imao utisak da nista ne vidim na displeju... folija kao da ima neku zrnastu strukturu u sebi , sve je mutno..
Inace,probao sam da zagrebem displej kljucevima , nista nije ostalo :smoke:

Ja sam onda neki fenomen.:D Bas cekam da skinem foliju pa da vam bacim par slika,stvarno cudno...

evo da vam kazem da sam procitao sve :D inace za jedno 5 dana kad sam uhvatio vremena da ustanem i odem na net i citam, tako da dokazem da nekog koga zanima o telefonu sve moze da procita brzo (jedino ako ja nisam neki fenomen pa citam brzo):)

@Otac vidim opet si se vratio na Galaxy S :) stara ljubav zaborava nema,a? :)

Kao sto sam rekao u mom prethodnom postu da cu pitati ako nesto nije pominjano, tako da sad pitam. Sta je odex, a sta deodex?

P. S. Izgleda da te pare sto cekam, cu tek dobiti sigurno krajem juna :( kako sam sve ovo procitao, napalio sam se sa fleshovanjem i isprobavanjem svime i svacim, jedva cekam :) znam kako je to, jer ja tako nekad iz dosade reinstaliram windows, pa onda ubacim linux, pa tako malo se zezam, vec vidim da ce mi i ovo biti tako, dok se garant ne skrasim i opalim neki stock ROM sa nekim kernelom i nekom finom temom (posto i ja volim tamnije teme, sigurno cu Cezara cimati oko toga) :D

Za sta ce vam zastitnik za ekran kad mob ima gorilla glass...wtf guys :)

Koji je neverovatno otporan u sta sam se uverio pre 3 dana.
Naime, ujutro dok sam se u zurbi pakovao za posao, gurnuh SGS u torbicu koja je bila na ivici stola ispod kojeg se nalazi kuciste, inace ploca stola je na oko 80 cm iznad parketa. Na moju nesrecu telefon je iskliznuo iz torbice, gornjim levim uglom opalio o metalno kuciste i nakon toga pao na ekran na pod.
Ne mogu vam opisati tih 5 sekundi straha mislio sam da je gotov, srce mi je bilo u petama.... i kad ga uzeh u ruke pomislih nema vise ekrana garant je pukao, kada ja tamo a ono - on me pita koji wallpaper hocu na lockscreenu??? :D :D :D :d
Bez tackice, bez ogrebotine apsolutno neverovatno...

Da je neuništiv nije, ali ekran odlično podnosi grebanje.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da je neunistiv ali ja sam ocekivao da ce biti kao sa drugog videa - unisten :( srecom nista mu nije.

Da li je neko od vas trenutnih vlasnika SGS-a isprobao SGS2? Kako vam se cini? Razmisljam nesto da li je vredan prelazak sa SGS-a na SGS2,vuce me nesto,verovatno to sto sam obozavatelj tehnike pa bih voleo da imam sve sto je novo i naj,a sa druge strane vervatno da mi nije ni potreban jer stvarno sve sto bih mogao sa SGS2 verovatno bih mogao i sa SGS (ako iskljucimo igrice npr.)

@ Djilkosh

ODEX ti je skracenica za Optimized DEX (Dalvik Executable), generalno kada kompajliras classes.dex. to dobijes kao rezultat. Deodexing ti je obrnuti proces kada se ODEX vraca (disasembluje) u classes.dex. kako bi kreator roma tu ubacio sta mu treba tj. izvrsio promene.

@atmo

nisam bas toliko napredan korisnik, ali shvaticu vremenom kada dobijem Galaxy... Samo jos nesto mislim pogresno sam pitao, ali dobro dobio sam odgovor... Razlika odex-a i deodex-a u pitanju brzine, trajanje baterije, stabilnosti ili nemaju nikakve razlike?

Hvala u svakom slucaju za odgovor onaj prvi, gledao sam malo na engleskom, ali tek je tu zamumuljeno iako znam extra engleski :)

^^^Prosto laicko objasnjenje: Kad budes uzeo Galaxy i poceo da flesujes romove,trazices DEODEXED romove,jel su oni pogodniji za izmene tipa flesovanja tema i "budzenja" drugih stvari... Stock SGS romove koje izbaci Samsung su ODEXED i na njima posto su takvi primenjuju se namenski modovi za odexed romove... Eto ,ukratko,banalno razlika izmedju odex i deodex :D :)

@atmo

nisam bas toliko napredan korisnik, ali shvaticu vremenom kada dobijem Galaxy... Samo jos nesto mislim pogresno sam pitao, ali dobro dobio sam odgovor... Razlika odex-a i deodex-a u pitanju brzine, trajanje baterije, stabilnosti ili nemaju nikakve razlike?

Hvala u svakom slucaju za odgovor onaj prvi, gledao sam malo na engleskom, ali tek je tu zamumuljeno iako znam extra engleski :)

Bez uvrede, nabavka telefona ti nece preterano pomoci u shvatanju toga, kreni u develop za takve stvari :)

Generalno je deodexiran rom bolji za customize krajnjeg korisnika koji vec dobija buildovan ROM na koriscenje. Tipa ako hoces da promenis ikonice, live wallpaper kolekciju ili neki konfiguracioni fajl oni u deox romu nece biti zapakovani i mocices lako da im pristupis.

@VexMunja

Pa to mi trebalo, a atmo me ubio sa onim high-end objasnjenjem :D

@atmo, da hvala sad sam razumeo, nemoj da shvatis licno nista ono ubio, sala je bila :D bolje da napisem sala nego covek da me raskomada kao jesi trazio objasnjenje dao sam ti ga :D

@VexMunja

Pa to mi trebalo, a atmo me ubio sa onim high-end objasnjenjem :D

@atmo, da hvala sad sam razumeo, nemoj da shvatis licno nista ono ubio, sala je bila :D bolje da napisem sala nego covek da me raskomada kao jesi trazio objasnjenje dao sam ti ga :D

chillax bre, zasto bih se ljutio :) ja takvo objasnjenje znam jer mi je to struka, mada kad pogledam i ja sam malo preterao :p

jel zna neko jel moguće ubaciti jezike bez promene roma, flash-nuo sam ColdMod improvement v4.1 i ne bi ga nikako menjao ali nema ni naš ni hrvatski t9 i swype jezik/rečnik, pa me zanima jel zna neko da li je i kako ovo moguće ubaciti?

Poslednja izmena:
chillax bre, zasto bih se ljutio :) ja takvo objasnjenje znam jer mi je to struka, mada kad pogledam i ja sam malo preterao :p

Super sad znam kome da se obratim sto se tice sistema :D

A i ja majmun da sam ranije razmisljao lepo da sam zavrsio elektro sad bi znao svasta mozda i pravio nesto, a ne ja hocu sa ribicama u Karlovacku gimnaziju :D mada ne bunim se fantasticno mi bilo :p

Primetio sam da prilikom dolaznog forward-ovanog poziva, fon ispise poruku o forward pozivu ali to traje veoma kratko,... cca 4-5 sekundi. Znaci ako odmah ne pogledam u fon kada zazvoni ne znam da li je poziv forward-ovan ili ne. Neki predlog kako da resim ovo? Firmware je 2.3.3 JVH stock + Voodoo.

Ekran Galaxy-a je otporan na dosta stvari, ali na pesak nije. Znači ne nosite telefon na plažu ili ga dobro čuvajte da ne dođe u dodir sa istim, ako npr. između ekrana i futrole uđe pesak, izgrebaće se prilikom izvlačenja/uvlačenja.

***, sad vec preterujete... jos i pesak dodje na red. Sta je sledece - smirgla... ili pak cekic?

Ono je zastitni sloj, nije cudo.

Nazad
Vrh Dno