Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Će mi neko odgovori :D?

Ok samo mi je bilo bitno da li 15 ili 17 verziju da skidam, hvala puno :)

Uh, question, kako da stavim telefon u download mode?

ok google mi je rekao :)

Poslednja izmena:
da li je sve ovo o čemu se ovde priča primenljivo i na i9003?
Prilično jeftinija varijanta ali ga još uvek malo ima po oglasima!

U *** koji sam ja *****, hvala svima ali meni je za "ovo" trebala pomoć :D smejem se samom sebi majke mi.....

U *** koji sam ja *****, hvala svima ali meni je za "ovo" trebala pomoć :D smejem se samom sebi majke mi.....

Izvini za z4root,meni je pomoglo za prvi root,bio sam plasljiv bas kao i ti,pa rekoh mozda bolje da prvo probas to...ali kao sto si video,stvar je mnogo prosta :)

sent from TT

Jel moguce da mi je na quadrantu rezultat 998? :/

JVO GB + cf root

evo i koji je kernel...
scaled.php

nesto mi je malo (mislim,ok,sve klizi,ne bunim se...al ono...)

@OTAC to je sasvim OK, quadrant nije toliko bitan, bitno je kako radi. Doduse i ja sam bio malo razocaran, jer sam na fabrickom Froyo-u imao oko 1300, pa sam valjda ocekivao bolji rezultat na Ginger-u.

Inace sto se tice baterije, skapirah kako ljudima traje duze...

Pozivi 20 minuta i ekran 1h, sve vreme 2G, a kod kuce WiFi...

bat.png

Zanimljivo mi je da je na WiFi-u (i to ne pun signal) preko noci t.j. za 7h potrosio 3% baterije.

Poslednja izmena:
da ponovim pitanje od pre par dana - jel ima stabilan voodoo (ili neki drugi lagfix kernel) za GB?

videh OVO na xda, ima link za Gingerbread-GT-I9000-XXJVO-stock-kernel+hacks.tar pa me zanima da li je to neko probao?

inace, baterija je definitivno odlicna, testa radi sam ga koristio kao non-smartphone uglavnom, i baterija drzi shodno tome:

Prilozi

• SC20110601-190210.png
    SC20110601-190210.png
    74 KB · Pregleda: 67
  • SC20110601-190218.png
    SC20110601-190218.png
    31.9 KB · Pregleda: 68
  • SC20110601-190243.png
    SC20110601-190243.png
    22.3 KB · Pregleda: 67
  • SC20110601-190304.png
    SC20110601-190304.png
    47.9 KB · Pregleda: 71
^a jel moj CF kernel? (ima slika par postova gore...)

posto sam preko odina ubacio cfroot 3.2-JVO, (tacno za moj firmware)

@stoske, da i meni nenormalno dugo traje baterija, imam filing da bi mogla opusteno i 2 dana... uvek se ujutru u 8-9 budim i skidam sa punjaca, do uvece u 12, ostane oko 40ak, nekad malo vise %, ali ga dosta koristim...sto znaci, da ga manje koristim, da ne slusam u citaonici 2-3 sata muziku i da stavim samo na edge mrezu, 2 dana bez problema...ali necu da se natezem, zato ga svako vece metem da se puni.

Pokušavam da regujem mobilni broj na Facebooku, slanjem SMSa na 32665, samo slovo F treba da se pošalje, a kao odgovor da stigne code, međutim kao odgovor dobijem "content not supported". Ne kapiram šta mi šalju i zašto Galaxy to ne može da prikaže, ali je ranije na Nokiji radilo bez ikakvih problema tj. uspešno sam regovao broj i ne sećam se da je bilo ovakvih problema.

Moja devojla ima isti problem sa registracijom broja, s tim sto ona ima nokia 2700 :D

Skidas ovaj fajl http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=539778&d=12998591Vec je neko napisao pre par postova kako da koristis Odin prilikom flashovanja.
Bilo bi dobro kada bi ti baterija bila puna kada budes flashovao

Ajde pomozi i meni. Koliko sam video na ovom linku, nemaju fajl za moju verziju (XWJPF). Sta da skinem? Potreban mi je samo root, i koliko sam shvatio, ne gube se podaci sa telefona kada se ispostuje ova procedura odozgo?

Pozdrav i hvala na pomoci.

Prilozi

• SC20110602-125517.png
    SC20110602-125517.png
    42.3 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Naime, radi se o sledecem... Par uredjaja od po par stotina evra sam upropastio igrajuci se sa flesovanjem i menjanjem registrija. Sada sam malo pametniji, pa ne zelim da menjam nista jer mi ta verzija sa kojom je kupljen telefon, odlicno zavrsava posao. Jedino mi je potreban root zbog par stvari i to je sve. Gledam sta sve radite, ali i pored svega, pitam se kada stizete da koristite telefone, ako im samo menjate verzije firmvera.

Ustvari, kada bolje razmislim, ako je neko od vas u Nisu, mogao bi da mi odradi root, naravno za pare. To je jos najsigurnija varijanta.

Poslednja izmena:
Ja držim JVH (iz romkitchen) otkad se pojavio, a Serendipity sam pre toga koristio vrlo dugo, jednostavno mi sa ovim sve stabilno radi, dakle JVH iz romkitchen, Voodoo kernel i Gingerbread tema koja je već kačena na ovoj temi, sve je apsolutno stabilno, ne znam što neko ima potrebu svaki dan da menja firmware i da flashuje i čačka nešto ako namesti da mu sve radi kako treba.

Ko ima "problema" sa gps-om

Da potvrdim, osetno je bolji signal (na nekim satelitima i po 15db) kada se ovde blago pritisne prstom.. ja sam sad tu stavio parce papira i zatvorio poklopac..
A izgleda da i aplikacija GPS Aids pomaze za brzi FIX ali nisam siguran koliko tacno ima uticaja.

gps-antenna.jpg

Poslednja izmena:
Da li si uključio lagfix ili ostavio RFS?

Uključio sam, više verujem EXT4 nego RFS, pogotovo što je sad Samsung uzeo kao default za Galaxy S II, naravno, da nije bilo supercuria malo sutra bi to uradili. :)

Što se tiče GPSa, meni još od prvog Gingerbreada radi savršeno, a koristim ga puno.

Ko ima "problema" sa gps-om

Da potvrdim, osetno je bolji signal (na nekim satelitima i po 15db) kada se ovde blago pritisne prstom.. ja sam sad tu stavio parce papira i zatvorio poklopac..
A izgleda da i aplikacija GPS Aids pomaze za brzi FIX ali nisam siguran koliko tacno ima uticaja.

Probao, nema efekta, tj. signal i broj satelita opadne, verovatno jer zaklonim prstom. :) Inače u ataču je situacija kod mene, posle nekih 30ak sekundi od paljenja GPSa i GPS Testa, sa terase koje je solidno uvučena, a okolo je drveće, tako da je otklon prema nebu daleko od idealnog. Meni se ovo čini kao OK rezultat?

Prilozi

• SC20110602-142907.png
    SC20110602-142907.png
    41.6 KB · Pregleda: 82
Da, evo ga signal iz moje sobe, sada mi uhvati fix za 10-40sec. Probacu da ga ne palim par sati pa da vidim kakva je situacija onda, desavalo mi se da cekam po 3-5min :smash:

Za koliko vama prosecno hvata fix? Jel vam u podesavanjima za gps stoji Standalone ili Msbased?
Kod mene je trenutno Standalone
Accuracy: 30m
Ja sam jos uvek na 2.2.1

Prilozi

• SC20110602-145104.png
    SC20110602-145104.png
    34.9 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
10 sekundi napolju na otvorenom, iz sobe/terase kako kad, ali bude do 30 sekundi. Isključio sam da koristi WiFi mreže, dakle "suv" GPS i isto mi je podešeno Standalone.

Redovno koristim GPS tracking i onda vidim svoj put ucrtan na Google Maps, obično bude u metar iako mi fon stoji u džepu prilično zaklonjen.

Poslednja izmena:
Ja držim JVH (iz romkitchen) otkad se pojavio, a Serendipity sam pre toga koristio vrlo dugo, jednostavno mi sa ovim sve stabilno radi, dakle JVH iz romkitchen, Voodoo kernel i Gingerbread tema koja je već kačena na ovoj temi, sve je apsolutno stabilno, ne znam što neko ima potrebu svaki dan da menja firmware i da flashuje i čačka nešto ako namesti da mu sve radi kako treba.

Takodje,samo CF kernel i GO Launcher...za mene dobitna kombinacija. :)

vexmunja, aj stavi screen shot one stranice ABOUT PHONE (tj kernela) posto i ja imam cf root (kernel) al mi nesto cudno pise... da vidim kod tebe kako je ;)

Izvol'te...

sent from TT

Prilozi

• uploadfromtaptalk1307029461223.jpg
    uploadfromtaptalk1307029461223.jpg
    124 KB · Pregleda: 90
Da li nekome treba screen protector sa krpicom ? Danas sam dobio moj sa ebaya ali imam i viska u pakovanju :)

Vrh Dno