Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Mene android telefoni bude od decembra 2009 svaki dan od tada su se oglasili.

OK, imaš li ideju šta može biti problem? Deinstalirao sam čak i Samsungov Task Manager, nemam nijednu app koja bi mogla da ubije proces, šta više, kad pogledam listu keširanih procesa, Clock je tu. Za snooze ne mogu da garantujem, moguće da ga i ja isključim pa zaboravim, teško se budim. :D

Jesi li upgrade radio ručno ili koz Kies? Da li si radio factory reset prije i/ili poslije instalacije 2.3.3? Ako ga nisi radio da li su ti svi programi/igre ostali i da li svi uredno rade?

Koristio Odina, što bi u prevodu značilo da sam išao ručno. Video sam da to može i kroz Kies, ali sam ranije koristio Odin pa sam se odlučio za taj put.
Nisam radio factory reset ni pre ni posle instalacije, a sve aplikacije moraju ponovo da se instaliraju - od keyboarda (koristim MultiLing) do Igoa.
Posle prelaska na 2.3.3 ostale su sve ikonice, tako da sam se na kratko ponadao da je sve u redu, ali... Ovo ima i malih prednosti jer sam tako znao šta sam ranije instalirao! Ako ti šta znači radio sam uninstall i tih aplikacija koje neće da rade radi svake sigurnosti, pa ponovo install istih.

Au bato, ode čovek na odmor par dana, a posle mu par dana treba da vidi šta je propustio... :type:

Quickpic je zakon, default android galerija je smešna u odnosu na qp. Trebali bi nju samo malo da redizajniraju i da je stave kao default android galeriju.

Ja sam u potrazi za mogućnošću da slikam i dodelim/izmenim ime slici stigao do QP i smatram da je odličan.

Može li se "integrisati" u kameru, pa kada slikam i uradim preview da mi umesto galerije otvori QP?
Ne mogu da verujem da im je bilo teško da ubace "rename" opciju?!
Kako se iko snalazi u
2011-05-26 20.33.03.jpg
2011-05-26 20.32.56.jpg
2011-05-26 10.03.15.jpg
2011-05-26 10.03.00.jpg

umesto, na primer:

Ceca1.jpg
Ceca2.jpg
Ceca Khem.jpg
Nevena1.jpg
Nevena...eh...Nevena....jpg
Sanja u donjem donjem vešu.jpg
Sanja u gornjem donjem vešu.jpg
;):sceptic::shock: (blago tom nekom)

@radera
Probaj mVideo player za android, odlican je...

Njega najviše volim i (pokušavam da ga) koristim, ali mi posle nekog vremena prijavljuje da neke fajlove (više) ne može da otvori (mpg, avi...) koje je ranije otvarao?!
Dok na primer Rock player sve pušta. Dobro, veliku većinu...
Rok player me nervira jer po početku filma prikazuje slider kako u pokretu (film je u toku) sekund -2, pa se tek onda pojavi slika.
A i spartanac je, brate.
mVideo ima masu odličnih potrebnih podešavnja na dohvat ruke (brightness, volume, bookmarks kliktanjem u gornji desni, levi, donji desni ćošak, respektivno) kao i Replay mogućnost...
Kada flešnem rom opet radi i mVideo ?!? :trust: (probao restore - jock, neće)

QuickPic nema integraciju sa Picasa alabumima i to mu je velika mana, imam na hiljade slika online i ekstremeno mi se sviđa mogućnost što iz Galerije mogu da ih vidim kao da su u lokalu, dobro, malo duže se otvaraju nego one u lokalu, ali mogu da imam 30GB slika "u telefonu", a opet bez potrebe da kupujem toliku karticu i popunim je celu slikama, čak gledam da na kartici držim samo muziku i poneki video spot. :) Takođe i upload u Picasa album direktno sa telefona i šerovanje slika na taj način je jako lepa mogućnost.

QuickPic nema integraciju sa Picasa alabumima i to mu je velika mana, imam na hiljade slika online i ekstremeno mi se sviđa mogućnost što iz Galerije mogu da ih vidim kao da su u lokalu, dobro, malo duže se otvaraju nego one u lokalu, ali mogu da imam 30GB slika "u telefonu", a opet bez potrebe da kupujem toliku karticu i popunim je celu slikama, čak gledam da na kartici držim samo muziku i poneki video spot. :) Takođe i upload u Picasa album direktno sa telefona i šerovanje slika na taj način je jako lepa mogućnost.

A odakle ti 30gb?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, pa? :)

Video snimci do 15 minuta i slike do 800x600 ne ulaze u kovtu. Što znači da bez plaćanja možeš da natovariš i 50GB ako se držiš ovih ograničenja. Moji video snimci su skoro svi dužine 5-10 minuta. Jedini problem je što trenutno nije moguće downloadovati video u originalnom formatu, ne postoji opcija, dok je slike moguće preuzeti nazad onako kako su uploadovane. Verujem da će uskoro moći isto i za video jer se baš žale ljudi zbog toga.

Poslednja izmena:
Cool varijanta za ovaj Picasa 20GB, stvarno nije previse.

Za rezoluciju fotki od 800x600 sam znao...

Nego sto se tice QuickPic, trebalo bi pisati autoru i predloziti mu doticnu integraciju.

Cool varijanta za ovaj Picasa 20GB, stvarno nije previse.

Za rezoluciju fotki od 800x600 sam znao...

Nego sto se tice QuickPic, trebalo bi pisati autoru i predloziti mu doticnu integraciju.

A ni 2x20GB za $10 nije puno. Mislim šta je $10. Plus je Google toliko fer da ne briše upload i ako se ne produži paid storage, samo te prebaci u read-only mod. :)

A što se QuickPic tiče, ja mu već pisah. :)

Poslednja izmena:
Pa to jeste 700 dinara godisnje za 40gb online space-a...cool..

Ne znam da li si to ti, al naleteh na komentar :)
No Picasa integration, useless

by Dule– May 25, 2011

No Picasa integration, so I cannot browse my pictures stored in the Google cloud. :( Useless app for me.)

Poslednja izmena:
Jedno naizgled glupo pitanje...

Uzeh tel pre mesec dana u Telenoru na ugovor, inače sam korisnik 10ak godina. I pre jedno 10 dana počne buraz da mi se žali što mu se ne javljam kad me zove!? Ja pogledam u telefon, nikakvi propušteni pozivi, telefon nije zvonio, jednostavno je uvek uz mene. Reko istripovao se sigurno. Posle dan, drugar zove, tj šalje SMS oćeš li se javiti!? Na kraju, sinoć i danas opet devojka pita koji mi je trip sa ne javljanjem na telefon!?

Mogao sam sve ovo da skratim, ali problem je u tome što telefon apsolutno ne identifikuje pozive, nemam nikakvo "obaveštenje" da me neko zove, ko svojevremeno na fiksnom kad "prebaci" pa pitaj Boga kome zvoni. Prvo mi je bilo smešno, ali sad u poslednjih 5 dana je baaaaš intenziviralo sa tim problemom i vrlo je nezgodno kada ne mogu ljudi da me dobiju a ja pojma nemam da su me zvali. Normalno, radi većinu vremena kako treba (bar se nadam) ali bar 3-4 poziva dnevno znam da nije zvonio jer mi se žale ljudi...

Normalno, pozvao sam korisnički servis i dva glupa predloga, stavi GSM only i #002#, a i jedno i drugo sam stavio/uradio/podesio kako god. Ovo mi se nije dešavalo nikada pre ni sa jednim telefonom, niti sa bilo kojim ROMom na bilo kom telefonu.

Tel je naravno Galaxy S, a na njemu je stock Froyo 2.2.1. Nije niti rutovan, niti je išta čeprkano na njemu, instalirano par programa i to je to.

I kad se već javljam, da ne guglam, instalirao sam skype odmah po kupovini telefona i odjednom je sad sam počeo da se pojavljuje kao "start-up", dakle čim uključim tel sa njim se uključuje i skype. Kako da ga eliminišem odatle. Ponavljam, u početku je normalno radio.

Hvala unapred na odgovorima

Poslednja izmena:
Sto se tice problema vezanog za mrezu i gsm only, imao sam isti problem i znam da nisam bio jedini, ali je u pitanju bio mts i ti ne sa sgs nego n95 (mada ostali koje znam su imali razne modele), problem je bio kod provajdera ;)

problem je u sustini sa svim provajderima...naime, kada telefon switchuje sa 3g na 2g on ce to uraditi bez prekida u mrezi, ali kada je obrnuto, tj 2g->3g trebace mu po par min da skrpi kraj sa krajem.
ovaj 'problem' je u sustini vezan za sve telefone, dok od provajdera zavise samo te neke crne rupe gde npr nema 3g mreze

Sto se tice problema vezanog za mrezu i gsm only, imao sam isti problem i znam da nisam bio jedini, ali je u pitanju bio mts i ti ne sa sgs nego n95 (mada ostali koje znam su imali razne modele), problem je bio kod provajdera ;)

problem je u sustini sa svim provajderima...naime, kada telefon switchuje sa 3g na 2g on ce to uraditi bez prekida u mrezi, ali kada je obrnuto, tj 2g->3g trebace mu po par min da skrpi kraj sa krajem.
ovaj 'problem' je u sustini vezan za sve telefone, dok od provajdera zavise samo te neke crne rupe gde npr nema 3g mreze

Znam za ovaj "problem" tj nesposobnost naših operatera... Ali fora je što od prvog dana držim uprvo GSM only, i navikao sam se da vrlo često budem nedostupan i da mi lepo stigne poruka o propuštenom pozivu, pozovem i svi srećni. Sada je problem što sam ja kao dostupan ali mi telefon ne zvoni već zvoni ko zna gde... ?

:wave:

si siguran da nisi aktivirao forwarding?
ako ti je toliko ozbiljan problem, ja bih backupovao ono sto mi treba i uradio factory reset, mozda se izbagovalo nesto

Obrnuto. Problem se javlja kada se prebacuje sa 3G na 2G.

hmmmm si siguran? ima vise logike da pravi problem ako pokusava da uhvati jacu mrezu nego kada se samo downscaluje sa 3g na 2g

Siguran. Problem se javlja kada iznenada "downgradeuje" na 2G nakon 3G-a. Zato je veliki problem kada se nakon 3G pojavi "rupa" u mrezi i on tada prijavljuje da signala ima, iako jos "ne shvata" da treba da se prebaci na trazenje 2G mreze. Tada je korisnik nedostupan i po 5-10min. :)

si siguran da nisi aktivirao forwarding?
ako ti je toliko ozbiljan problem, ja bih backupovao ono sto mi treba i uradio factory reset, mozda se izbagovalo nesto

Jesam, siguran naravski. To ama bash nikad ne koristim, a uostalom, #002# komanda bi trebala sve to i da otkaže i da sam uključio preusmeravanje. Ništa, probaću to popodne da sredim sa factory resetom...

:wave:

Da li se I vama desava da se adw I lp+ konstantno resetuju/ reloduju kad izlazite iz neke applikacije. Ne bukvalno svaki put, ali u 80% slucajeva? Npr go, zeam I mx to ne rade...

Sa ADW Ex-om nikada nisam imao takvih problema. Stani malo, jesam ranije. Stvar je bila u tome da sam uvek prvo uklanjao staru a tek onda instalirao novu verziju, a kada sam probao da preko stare ubacim novu sve je bilo kako treba. Mislim da je tako bilo, ne sećam se tačno.

Probao sam ranije i ovo kada sam imao problema i radi. Evo ti primer za ADW:

1) Odeš na Settings > Applications > Manage applications > ADWLauncher EX i odradiš Clear data i Clear cache (ako treba)
2) Otvoriš RootExplorer i odeš na dbdata/databases/ i obrišeš čitav folder "org.adwfreak.launcher"

Nakon ovoga nećeš imati problema.

Nazad
Vrh Dno