Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da, samo opali fleš preko Odina ponovo, ali svakako bekapuj bitno. Ubacio si temu koja je namenjena za deodexed (piše crvenim slovima) u odexed ROM i napravio sr4nje. :)

U principu, mogao bi da probaš i ovo:
proper CWM ZIP restore stock JVO files ODEX ---> DOWNLOAD LINK <---

Prekopiraš zip na karticu i pokreneš update iz CWMa, trebalo bi da poništi temu. Ne garantujem da 100% radi, radiš na svoju odgovornost, ali svakako ništa trajno ne možeš da shebeš, uvek možeš da flešneš ceo ROM ponovo.

Poslednja izmena:
E pa mnogo si mi pomogao! :D Sve je kako je bilo. HVALA CARE cheers

Da, samo opali fleš preko Odina ponovo, ali svakako bekapuj bitno. Ubacio si temu koja je namenjena za deodexed (piše crvenim slovima) u odexed ROM i napravio sr4nje. :)

U principu, mogao bi da probaš i ovo:
proper CWM ZIP restore stock JVO files ODEX ---> DOWNLOAD LINK <---

Prekopiraš zip na karticu i pokreneš update iz CWMa, trebalo bi da poništi temu. Ne garantujem da 100% radi, radiš na svoju odgovornost, ali svakako ništa trajno ne možeš da shebeš, uvek možeš da flešneš ceo ROM ponovo.

Ja sam zbog ovoga obrisao aplikaciju syncmldm.apk (mislim da se tako zove) z sistem foldera... od tada mogu da isključim sns proces i tako još neke dosadne procese, koji se posle neće restartovati automatski i baterija je ok. Videćemo hoće li potrajati do sledećeg update-a GB-a :)

Chainfire3d, svaka mu čast, igrice super izgledaju,svaka mu dala :)

I na JVO postoji battery drain bug. Posle par ciklus punjenja baterije i trajanje iste 1d+, jutros zatekao pad od 25% preko noći i Android OS na 25%. :S:

I imam problem sa alarmom... Jednostavno se ne aktivira, a ako se aktivira posle 1-2 snoozea prestane, mada sam podesio snooze 10x za svaki slučaj. :d Ne koristim nikakve task killere, kada u podešavanjima pogledam, Sat se nalazi kao keširani pozadniski proces, ali se ipak desi da se ne aktivira...

Ja sam zbog ovoga obrisao aplikaciju syncmldm.apk (mislim da se tako zove) z sistem foldera... od tada mogu da isključim sns proces i tako još neke dosadne procese, koji se posle neće restartovati automatski i baterija je ok. Videćemo hoće li potrajati do sledećeg update-a GB-a :)

Chainfire3d, svaka mu čast, igrice super izgledaju,svaka mu dala :)

Čemu služi taj syncmldm?

Vidim da mi je stalno aktivan Samsung Account, mislio sam da će nestati brisanjem Samsung Apps, ali nije. Takođe ne znam kako da obrišem Latitude, Places, Navigation? Jel ima neka lista na XDA šta tačno može da se obriše iz system/app?

Hoću da obrišem i Email jer vidim da ga konstantno kešira u nadi da ću ga koristiti, ali ga ne koristim, ipak da proverim da li je bezbedno obrisati ga?

Dobar Samurai 2, nisam verovao da će tegra igrice biti moguće na SGS-u, ali eto.

@marko_n

Samo ga pomeri iz system na SD karticu, neće raditi više. Kad hoćeš ponovo da ga koristiš, samo ga vratiš u system. Tako možeš sa svakom aplikacijom.

Poslednja izmena:
Upravo tako.

onda samo udjes u pokrenute procese i gasiš šta ti se ne sviđa (sns, software update i tako neke gluposti).
Prilikom svakog restarta telefona, ove aplikacije će ti ponovo biti upaljene, ali ih možeš zatvoriti.
U slučaju da ti taj syncdlm ostane u system folderu ako ove aplikacije ugasiš, stalno će ti se restartovati a to baš njaka bateriju

Dobar Samurai 2, nisam verovao da će tegra igrice biti moguće na SGS-u, ali eto.

@marko_n

Samo ga pomeri iz system na SD karticu, neće raditi više. Kad hoćeš ponovo da ga koristiš, samo ga vratiš u system. Tako možeš sa svakom aplikacijom.

Zbrisao sam ja već masu stvari (apk i odex fajlove iz system-a): sns, sw update, email, samsung account, samsung apps, ... evo u ataču kako trenutno stoje stvari sa pokrenutim aplikacijama i RAMom. Inače, sve radi brže, brže bootuje, a nisam primetio baš nikakve greške za sada. Videćemo kako će uticati na battery life i da li će se opet javljati battery drain u idle režimu, ali definitivno telefon treba očistiti od tih Samsung gluposti koje izgleda ničemu ne služe.

Nikako da provalim kako da uklonim Navigation (jer ne radi kod nas), Latitude i Places? To je u suštini valjda Maps aplikacija, ali ne znam da li mogu da uklonim te ikonice, a da mi ostane samo Maps?

Prilozi

• SC20110526-144322.png
    SC20110526-144322.png
    92.8 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Ne možeš te stvari da ukloniš, pošto su one integrisane u Maps aplikaciju. Ja sam uklonio sve ostalo što mi nije bilo potrebno iz system-a i time oslobodio gomilu prostora za sgs2 aplikacije.

Ako si radio move, a ne kao ja delete, može li da daš copy/paste listu tog foldera gde si premeštao višak iz systema, čisto da vidim ako može još nešto da se obriše, a da sam preskočio. :D

Kontam, ali Maps koristim, mnogo je zgodnije od navigacije da samo na brzinu vidim gde sam. :D

Ako si radio move, a ne kao ja delete, može li da daš copy/paste listu tog foldera gde si premeštao višak iz systema, čisto da vidim ako može još nešto da se obriše, a da sam preskočio. :D

Move sam radio, naravno.

Oslobodio sam 45.16Mb iz system foldera. Možeš još stvari da pomeraš, ali su male, meni nisu smetale.

Poslednja izmena:
Hvala. E, ***, tako jednostavna stvar, a nisam se setio da radim move, nego sam radio delete. :D Nema veze, ionako je ovaj JVO privremeno tu, sledi novo flešovanje za vikend. :)

Inače, mene pre svega zanimaju procesi nejasnih naziva i/ili svrhe, tipa sns, facebok sns (a ni nemam facebook instaliran), DRM, com.sec.android.*, MTP Application, Mobile Tracker (???), Badge Provider, Calendar Storage, Google Partner Setup (???), EncryptApp...

Ne bi bilo lose da neko, kome nije tesko, lepo napise spisak svih system app koje bezbedno mozemo moovnuti iz system/app foldera na karticu?

Ja ih bukvalno imam 100 u tom folderu.

Nakon čišćenja od nepotrebnih stvari + tweakovanja kroz Autostarts, situacija nakon reboot-a sa pokrenutim procesima i RAMom je u ataču, telefon leti, sve radi bez greške.

Inače, dobitna kombinacija kod mene od danas je stock JVO + CF-Root + $omator mod za odex JVO + Zeam launcher, ostavio sam za sada RFS. Ako se nakon današnjeg čišćenja od raznih useless updatera ne bude više javljao battery drain, nemam šta više da čačkam, radi savršeno. :)

Prilozi

• SC20110526-173317.png
    SC20110526-173317.png
    80.3 KB · Pregleda: 76
  • SC20110526-173331.png
    SC20110526-173331.png
    91.9 KB · Pregleda: 69
  • SC20110526-173357.png
    SC20110526-173357.png
    93.4 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Evo ja sam treći dan na 2.3.3, na koji sam prešao sa 2.2.1
Jesi li upgrade radio ručno ili koz Kies? Da li si radio factory reset prije i/ili poslije instalacije 2.3.3? Ako ga nisi radio da li su ti svi programi/igre ostali i da li svi uredno rade?

Nakon čišćenja od nepotrebnih stvari + tweakovanja kroz Autostarts, situacija nakon reboot-a sa pokrenutim procesima i RAMom je u ataču, telefon leti, sve radi bez greške.

Inače, dobitna kombinacija kod mene od danas je stock JVO + CF-Root + $omator mod za odex JVO + Zeam launcher, ostavio sam za sada RFS. Ako se nakon današnjeg čišćenja od raznih useless updatera ne bude više javljao battery drain, nemam šta više da čačkam, radi savršeno. :)

Ja poslušao tebe pa stavio go launcher a ti tebi zeam. Lepo bogami...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Koristim oba, ne mogu da se odlučim. GO je bolji, više opcija, više mogućnosti, ali hoću da kroz upotrebu ustanovim koji mi više odgovara.

ukratko kako da vratim telefon na vipov firmware i sl? tj sta sve da ispeglam

Prometio sam da ako npr. iskljucim telefon pa ga ukljucim alarm se ne aktivira. Cudno , ne?
Čudno i opasno :). Telefon sam nedavno kupio pa mi nije zasad trebao da me budi ali nezgodno je ako to ne radi kako treba. Pretpostavljam da vam to ne radi sa stock alarmom? U tom slučaju se mora naći neka aplikacija koja radi kao alarm, nema druge.

Jesi li upgrade radio ručno ili koz Kies? Da li si radio factory reset prije i/ili poslije instalacije 2.3.3? Ako ga nisi radio da li su ti svi programi/igre ostali i da li svi uredno rade?

ja sam radio update kroz kies - doduse, ja sam na mom sgsu jos ranije bio promenio product code na xeu, pa mi je zato automatski ponudio update. radio sam factory reset posle instalacije, ako ga ne uradis ostaje ti sve kao i pre upgrade-a.

Čudno i opasno :). Telefon sam nedavno kupio pa mi nije zasad trebao da me budi ali nezgodno je ako to ne radi kako treba. Pretpostavljam da vam to ne radi sa stock alarmom? U tom slučaju se mora naći neka aplikacija koja radi kao alarm, nema druge.

Android OS ne može da aktivira alarm kad je uređaj isključen. Možete telefon prebaciti u režim letenja (flight mod) i alarm će raditi!

Android OS ne može da aktivira alarm kad je uređaj isključen. Možete telefon prebaciti u režim letenja (flight mod) i alarm će raditi!

Koliko sam shvatio, fon mu je bio uključen, samo ga je u međuvremenu isključivao. Alarm definitovno ne radi kako treba, ali još uvek nisam provalio šta ga hebe.

Koliko sam shvatio, fon mu je bio uključen, samo ga je u međuvremenu isključivao. Alarm definitovno ne radi kako treba, ali još uvek nisam provalio šta ga hebe.

Mene android telefoni bude od decembra 2009 svaki dan od tada su se oglasili.

Nazad
Vrh Dno