Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Uf, dobro je. Utripovao sam se da nije dobro prihvatio kernel... Mada je uredno "ispricao" u toku flash-ovanja da jeste, u CWM-u mi pise lagfix enable-ovan, quad.score veci kako treba... Nego da nije Simond zaboravio u brzini odraditi rename da pise voodoo kao do sada? telep hvala na brzom odgovoru. :)

Poslednja izmena:
Nije zaboravio...predpostavljam da ce da promeni naziv kad zavrsi kompletnu modifikaciju GB kernela ;-)

Da u pravu si. To sam sada provalio. Bela ga greje. Nego na JVB sam oznaku za internet imao E,3G i H. Sad sa JVH mi je dodata i G. Šta uopšte znače ove E i G

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Edge i GPRS

Vidim na MIUI ispravili kameru i battery i hd snimanje. Odlicno. Jedino sto me i dalje odbija od njega i cm-a jeste ne mogucnost pustanja svih video formata npr AVI. Da li neko zna ima li resenja za ovo? (samo molim bez odgovara da pre ubacivanja u telefon konvertujem avi u neki drugi format :))
Don't ignore me...thx

Ovo bih i ja voleo da ima resenje posto iritira...

SMS/E-mail/Incoming Call notifications while on headphones
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=6696
mada je ovo stavljeno da bude Enhancement.

Ovde je otvoren bug sa istim problemom:
Notifications are played through external speaker when headphones are plugged in
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=16667
Pa koga ovo izluđuje i smatra da je bug, a ne feature, neka glasa da se ovo popravi. :)

Doslo je vreme za neke promene pa mi treba neka vasa sugestija,dakle situacija je ovakva:

Do sada sam bio na Serendipity-u ali je baterija pocela nenormalno da mi "curi" u pocetku je sve bilo ok ali u poslednje vreme mora i po dva-tri puta dnevno na punjac,pokusavao sam svakakvim metodama da povratim bateriju ali bezuspesno.

Takodje javlja mi se i problem sa zvucnikom dakle tokom razgovora ponekad mi se desava da ne cujem "drugu stranu" tek posto ukljucim spikerfon mogu da cujem,kada se to desi samo rebootujem telefon i problem nestane na neko vreme a onda opet Jovo nanovo... :( Takodje se ponekad desi i da telefon sav zvuk koji bi inace trebao da se pusta sa zadnjeg zvucnika (ringtone,muzika etc) prebaci na prednji zvucnik,dakle zadnji se iskljuci a sve se cuje sa prednjeg koji je mnogo tisi... Postavio sam temu na XDA i rekose mi da je verovatno do kernela problem,ja koristim voodoo 5.5.3 sto je cini mi se i poslednja verzija,da li neko ima slicnih problema?

Zbog svih ovih problema odlucih da krenem dalje... Sad mi na pamet padaju sledece solucije:

JVB,JVH,Darky 9.5,ili mozda nesto trece? Sta vi mislite? Takodje ne znam da li da menjam kernel npr speedmod ili koji vec u potrazi za resenjem problema sa zvukom?

Vredi li ovo:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/jabra-bluetooth-bt-3030-black.html
Kraći video review: http://www.youtube.com/watch?v=A65AjYFI-XU

Sad, mene pre svega zanima da li ću u kombinaciji sa SGS imati funkcionalne tastere za audio player na samom bt uređaju? Drugo, ako je neko probao, da da ocenu kvaliteta zvuka. Što se slušalica tiče, vidim da se mogu priključiti i bilo koje druge ako ove fabričke ne odgovaraju ili se pokidaju vremenom, što mi se jako sviđa.

Ja mogu samo da ti kazem da je cena jako bezbrazna,toliko da ne verejuem... Takve slusalice ne treba da kostaju vise od 3 soma din.. Na ebay-u su oko 20$ ... nisam ti mnogo pomogao :)

Poslednja izmena:
Da u pravu si. To sam sada provalio. Bela ga greje. Nego na JVB sam oznaku za internet imao E,3G i H. Sad sa JVH mi je dodata i G. Šta uopšte znače ove E i G

Imao si uvek i G, E ti je EDGE a G je 2G(GPRS)... Cudno mi je da to nisi znao. A gornhi deo ekrana nekad hoce da se vise greje jer je gore procesor i sva elektronika ali ne previse...

Poslednja izmena:
Hvala vlado ali definitivno za ovih nekoliko meseci nisam primetio G oznaku. Verovatno nisam bio do sada na mestima sa tako slabim signalom. I to da ne poverujes, danas iznad tosinog bunara na brdu (beograd na dlanu) ja primetim tu oznaku i to samo zato sto mi je tapatalk otvarao 2-3min. Sta reci, mobilna telefonija srbije

Po specifikacijama vidim da je sličan iPhone 4, ista grafa, ista količina rama mislim, ista kamera...

U praksi iPhone 4 odmah posle boot-a ima više od 350MB RAM-a slobodno, a SGS ima oko 150MB (to je u rangu 3GS-a). Dok sam imao SGS sa 2.1 verzijom Androida, on je koristio tek oko 320MB RAM-a, a sa Froyom mislim da koristi još i desetak MB manje.
Znači, tih sveukupnih 512MB kod Samsunga je samo na papiru, a u praksi je nešto sasvim drugo :(

a po tebi je memory management na iOS i Androidu isti?

Iako ne koristi svih 512 MB o ramu ne treba razmišljati tj. nikada neće zafaliti.

JA glasam za JVH :) Lepo radi, brz je bez ikakvih hacks and tricks and chips, ne trosi puno bateriju ,sve funkcionise ,simpa je.

Juce sam stavio MIUI, uz svo maltretiranje baterija je izdrzalala 24 casa.

Ima par sitnica koje mi smetaju (bezvezni tonovi, sto pise Yugoslavia u call logu kada je broj sa +381 i sl.)

Malo sam i sredio temu (VA glow DARK 2 by vukandric) od svega po malo, dodao font, pa je sada look blizi onome kako bih zeleo.

Ostade baterija i mozda lockscreen.

Evo i screenova

20110510002435.jpg

20110510004854.jpg

20110510004816.jpg

20110510004808.jpg

Poslednja izmena:
Ja mogu samo da ti kazem da je cena jako bezbrazna,toliko da ne verejuem... Takve slusalice ne treba da kostaju vise od 3 soma din.. Na ebay-u su oko 20$ ... nisam ti mnogo pomogao :)

Dobar jutar! :)

Videh to i ja, ali te cene od 20ak dolara su od prodavaca iz Hong Konga, vreme dostave 30+ dana, plus verovatno fejk. Kod evropskih prodavaca su cene 40+ funti. Na Jabra BT3030 Google daje sugestiju fake, a još kad naletim na dosta komentara poput ovog, dovoljno mi je da se ne igram sa tim naručivanjem preko eBay-ja. :)

sakuranbo888
May 18th, 2010 at 09:20

im sorry to tell but u got a fake one =(
u can google/youtube the real one and it looks different, the “jabra” text on the thing is not black, the cable doesnt come off the charger, the earbuds are in-ear ones.. i just bought one for 40 bucks on ebay too, what i found is 90% are fake, especially very cheap ones, its no way they sell genuine ones in such a low price
but since u said it sounds decent than thats ok but you never know how the fakes’ quality turns out

A i bitno mi je da imam stvar odmah, zaista nemam živaca da čekam 30+ dana tačno da je i za džabe. Samo mi je bitno ako je neko probao ovako nešto kako radi na SGS jer bih se baš iznervirao da kupim i da ništa od tastera za player ne radi. :)

Poslednja izmena:
Ljudi, imam HVJWB i cpeedmod kernel onaj eksperimentalni.
Nisam zadovoljan performansama.

Da li mogu samo da preko ovoga flesujem nov JVH?
Kako se rutuje posle ovaj? tj cime da ga rutujem.
tnx :)

Moze neko meni da odgovori za flesovanje novim JVH om?
a imam onaj XVJWB i speedmod...
pls bitno mi je da ne uke*jam nesto

Dobar jutar! :)

Videh to i ja, ali te cene od 20ak dolara su od prodavaca iz Hong Konga, vreme dostave 30+ dana, plus verovatno fejk. Kod evropskih prodavaca su cene 40+ funti. Na Jabra BT3030 Google daje sugestiju fake, a još kad naletim na dosta komentara poput ovog, dovoljno mi je da se ne igram sa tim naručivanjem preko eBay-ja. :)

A i bitno mi je da imam stvar odmah, zaista nemam živaca da čekam 30+ dana tačno da je i za džabe. Samo mi je bitno ako je neko probao ovako nešto kako radi na SGS jer bih se baš iznervirao da kupim i da ništa od tastera za player ne radi. :)

Ne mora da znaci da je fejk, ja sam narucio obicne bubice AKG IP2 za 15 dolara, mogu ti reci da zvuk razbija koliko je dobar i ne moze da se meri ni sa jednim sluskama koje se dobijaju uz fon.. Kod nas kostaju 6-7000 din... Tek sam sa njima shvatio koliko je dobar zvuk Galaxy-u... Caka je u tome da se pogoni AKG firme nalaze u Kini ,pakovanje je identicno kao i u nasim radnjama.. Za Jabra sluske ne znam koja je fora,verovatno ima na googlu info...
Sam prosudi ako ti se daje 5 soma vise ... Mislim da se isplati cekati 3 nedelje..
kompatibilnost imas ovde http://www.jabra.com/sites/mobile/na-us/products/pages/jabrabt3030.aspx?tab=support#UID8

Danas mi stigao posle dve nedelje (dosta brzo) ovaj punjac...

Vredi svaku paru ,nepuna 4 dolara :) ... Ko ima moguscnost da ga nabavi toplo preporucujem...
Eto vam extended baterija :d

Prilozi

• 1007-2.jpg
    1007-2.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Инсталирах cyanogenmod 7 много брже и једноставније него што сам се надао. Камера ради коректно, чини ми се да је ово постао ром за сваки дан - без већих недостатака које је имао у почетку.

i definitivno radi bolje nego miui....meni je taj raspali rom vec poceo nesto da koci, zabada vise nego default samsungovi romovi, i jos ima iritirajuce secranje pri scrollovanju settinga. ili je to samo kod mene?

Danas mi stigao posle dve nedelje (dosta brzo) ovaj punjac...

Vredi svaku paru ,nepuna 4 dolara :) ... Ko ima moguscnost da ga nabavi toplo preporucujem...
Eto vam extended baterija :d

Koliko punjenja izguras njime? Kolikih je gabarita i koliko treba vremena za punjenje SGS-a? Ah... da i gde si ga kupio ako nije tajna?:) Ja sam bio merkao extended bateriju od 3000 mAh citao sam na XDA i hvale je,kazu da SGS gura sa njom preko 3 dana tezeg koriscenja. Mislim da mi ne bi smetali malo veci gabariti telefona posto je baterija veca i sa njome dolazi i nova zadnja maska...:)

Caos.
Odradio sam novi JVH rom i rutovao sam ga supercuriovim kernelom.
Sad, nemam recovery mod, sto mi strasno smeta,
takodje, imao sam onaj CRT + procenat baterije instaliran mod, koji sada nemam, a ne znam kako bih mogao da ga dodam ako nemam recovery?
sta da radim povodom ovoga?
tnx

Ako si stavio Supercuriov kernel, moras imati CWM.

Nazad
Vrh Dno