Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Zbog cega ne mogu da prikacim tel. ma komp?
Probao i kao mass storage i preko Kiesa i ne vredi.
Koju god kombinaciju probao ista stvar, usb debug ukljucen/iskljucen i opet isto :S
Dosadilo mi da vec 4 dana slusam istu muziku na telefonu pomagajte :)
Inace win7 x64 je u pitanju.

Da li je koristio oc/uv kernele na miui ili cm? Zanima me, idem na pimp my cpu I tamo izaberem npr 1.2ghz I stavim gavernor na smartass I idem save profile I save as boot. Restarujem fon medjutim nista se ne desava. I dalje je na 1ghz. Gde gresim?

Hvala

? ? ?

Edit: provalih

Poslednja izmena:
Pa podeli sa nama ostalima da ne lutamo ako natrcimo na takav problem?

Tnx svima na pomoci pri mom neznanju :D.

Inace, evo furam drugi dan JVH i supercuriov kernel , dosta brze radi od JVB-a i stabilnije, nisam primetio neke bagove i ne vidim prererani lag, mozda jedino kod galerije, tj def. tu (mada ne znam da li moze glatko da bude inace?), baterija mi je tako tako, recimo da je bolje drzala sa JVB i onim supermod t15d kernelom (ali sam imao dosta laga i bagova). Evo recimo od 1 danas, znaci za 9 sati pala mi je na 72% tj za 28%, uz 20tak min razgovora, oko 40min wifi-ja i par poruka...valjda je to ok?
Uzgred, postoji idalje onaj bag sa android sys. koji nekad zauzima 70% potrosnje, ali to proverim svaki put posle punjenja, i reboot mi resi problem i padne na normalni procenat...

Takodje, stavio sam i Jkay htc temu, sa kojom imam crt efekat, glass lock screen , procenat za bateriju i jos neke stvari, i sve radi fino.

Valjda sam nekom pomogao :).

Poz

Ubacio sam deodexed JVH, pa zatim supercurio-ov kernel za JVH, i na kraju iz CWMa Gingerbread theme v6.0 jer mi se najviše svidela, a ima uključen CTR animation, overscroll glow, itd. Evo u slikama kako izgleda tema, kao i About, ako možda nekog zanima.

Inače, na prvi pogled sve leti i radi očekivano.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    527 KB · Pregleda: 82
  • 3.png
    3.png
    48.9 KB · Pregleda: 81
  • 4.png
    4.png
    161.7 KB · Pregleda: 76
  • 5.png
    5.png
    59.7 KB · Pregleda: 82
  • 6.png
    6.png
    54.9 KB · Pregleda: 81
^^^ I ja sam stavio tu temu,skroz je pregledna i cool jedino me nervira sto Lock screen wallpaper ne moze da se promeni ,tj. radi samo ako je namesten "Glass screen" na Android stock screen stoji wall isti kao i za desktop :( ....jedino sto koristim trenutno Doc's JVH ,a ne stock...mozda na stock to radi??

Pa podeli sa nama ostalima da ne lutamo ako natrcimo na takav problem?

Instaliras pored pimp my cpu I voltage control app sa kojom odradis max frekvenciju do koje dozvoljavas da ide OC. E onda mozes I tu da ga podesavas, ali vise preporucuju pimp my cpu ako si na miui...

Haha treba da vidis kako otvara apps sa 1.2ghz I governor na performance :)

Poslednja izmena:
Da li ove opcije za recovery i download prilikom pritiska na power dugme dobijas po defaultu u deodexed rom-u ili ne?
Supercuriov kernel je onaj sto se skida sa dl.project-voodoo.org ?
Ovo pitam zato sto sam ja skinuo i preko Odina flashovao fajl sa tog sajta i nemam te opcije kad pritisnem power dugme.

Ubacio sam deodexed JVH, pa zatim supercurio-ov kernel za JVH, i na kraju iz CWMa Gingerbread theme v6.0 jer mi se najviše svidela, a ima uključen CTR animation, overscroll glow, itd. Evo u slikama kako izgleda tema, kao i About, ako možda nekog zanima.

Huh, ovako.. Mnogo "noob" pitanja sledi :)

Sutra mi stize Galaxy, zakljucan za mrezu.. Na sebi ima 2.2 Android.
Pre svega za pocetak zelim samo da ga otkljucam a da ne izgubim garanciju..

Koju aplikaciju mi preporucujete za Backup postojeceg stanja (dakle pre otljucavanja)?

Za otkljucavanje valjda postoji neka aplikacija i procitao sam ovde negde na temi da to ide bez problema, koje je tacno ime toj aplikaciji i odakle je skidam?

Za pocetak bih koristio stock Samsungov TouchWiz, dok malo ne udjem u stos :guitar: pa..

Da li uopste da instaliram Kies, kada se ocekuje zvanicni update na 2.3 (kapiram da mi samo za to Kies i treba?)?

Da li je preporucljivo na svakom telefonu uraditi lagfix, tj. da li svaki "laguje" pre toga?

Huh, ovako.. Mnogo "noob" pitanja sledi :)

Sutra mi stize Galaxy, zakljucan za mrezu.. Na sebi ima 2.2 Android.
Pre svega za pocetak zelim samo da ga otkljucam a da ne izgubim garanciju..

Da bi otkljucao telefom moras da ga rootujes...a tehnicki time gubis garanciju,mada kao sto ga mozes rootovati tako mozes i da uradis unroot i seevis nece nista skontati.

Koju aplikaciju mi preporucujete za Backup postojeceg stanja (dakle pre otljucavanja)?

Za backup aplikacija titanium backup a za imenik i slicno kies.

Za otkljucavanje valjda postoji neka aplikacija i procitao sam ovde negde na temi da to ide bez problema, koje je tacno ime toj aplikaciji i odakle je skidam?

Skidas je sa marketa,misli da se zove galaxy s unlock ili tako nesto.

Za pocetak bih koristio stock Samsungov TouchWiz, dok malo ne udjem u stos :guitar: pa..

Da li uopste da instaliram Kies, kada se ocekuje zvanicni update na 2.3 (kapiram da mi samo za to Kies i treba?)?

Kies je koristan za backup imenika,slika,videa i muzike. Naravno mozes i bez toga da ih backapujes samo sto ce ti trebati vremena da pronadjes odgovarajuce aplikacije na netu pa je preko kiesa jednostavnije.update mozes uraditi odnah bez kiesa vec uz koriscene prograa koji se zove odin i odgovarajuceg roma koji pronalazis na netu i skidas. Ias na ovom.forumu uputstvo kako se odin koristi.

Da li je preporucljivo na svakom telefonu uraditi lagfix, tj. da li svaki "laguje" pre toga?

Lagfix dosta ubrza telefon te ima koristi od toga,mada uz najnoviju verziju androida i nije potreban lagfix jer je dosta brz.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@VexMunja

Ispravka, zapravo može da se postavi wallpaper na sve lockscreen-ove osim na "Android", evo slika.

BTW, ne znam zašto se ljudi lože na overscroll glow efekat, meni je ružan do yaya, mnogo lepša mi je stock animacija za overscroll. :)

Prilozi

• snap20110512_012940.png
    snap20110512_012940.png
    368.1 KB · Pregleda: 69
  • snap20110512_012955.png
    snap20110512_012955.png
    384.9 KB · Pregleda: 69
  • snap20110512_013013.png
    snap20110512_013013.png
    353.4 KB · Pregleda: 70
  • snap20110512_013024.png
    snap20110512_013024.png
    351.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
^^^ Sad vidim da je tako i kod mene,ali kad sam instalirao temu radilo je samo na "Glass" ...mora da je nesto izgbagovalo,pa je sledeci restart sredio stvari,ali ja nisam probao ponovo - do sada ,tnx :)

U Download mode ulazis sa pritisnutim istovremeno Vol DOWN + HOME + Power... i Download mode sluzi za fleshovanje telefona...nadam se da to znas...ako ne znas,onda nazad na prvu stranu :)

Mnogo toga šta nemam pojma, znači ko svinja u svemiru sam pogubljen kada čitam vaše postove i ne da ne mogu da se snađem nego nemam reči.
Totalni sam noob, odlučio sam da 3Gs zamenim sa Galaxy S u najskorije vreme. Koji rom je najbrži i ima baterija najduže traje? Na iphone-u punm bateriju svake noći, usage mi je između 5 i 7-8 sati, ali high usage, wifi, neka igra, poruke, whatsapp chat itd itd...

Znači treba mi balans između brzine, funkcionalnosti i baterije.

Hvala!

Inače noćaš sam ostavio fon da se isprazni baterija da kraja i jutros je punio preko USBa. Priključio sam u 6.00h, zapištao je da je napunio na 100% u 9.50h, dakle skoro cela četiri sata od 4% do 100%!

4 sata? Moj telefon se od 7 do 65% napuni za 20 minuta :) a od 65 do 100 mu treba jos max pola sata. Nesto gadno ne stima kod tebe.

Ta tema je meni najbolja, clean je i sve je pregledno, nema nekih odvratnih gradienta kao na većini tema.

4 sata? Moj telefon se od 7 do 65% napuni za 20 minuta :) a od 65 do 100 mu treba jos max pola sata. Nesto gadno ne stima kod tebe.

Galaxy S se preko usba toliko puni, preko punjača manje, ali sigurno preko 2h. Koji telefon imaš?

Kutija,tvoj fon je fenomen onda,ili imas neki punjac koji mi nemamo :D

Javlja mi se neki bug ne mogu da provalim do cega je... Dakle trenutno sam na JVH+Voodoo+Gingerbread v6.0 theme... I svaki put kada reboot-ujem telefon javlja mi se poruka sa slike: I tako stoji 5 min iznad svih prozora i programa koje otvorim... I nakon toga se izgubi... Do cega je to i da li neko ima slican problem?

Prilozi

• snap20110512_114832.jpg
    snap20110512_114832.jpg
    326.8 KB · Pregleda: 84
Kutija,tvoj fon je fenomen onda,ili imas neki punjac koji mi nemamo :D

bogami nije...i meni se galaxyS punio za nekih sat i 15 najvise... mozda cak i za sat...
ako nije skroz prazan,naravno...

ne znam kako vam se puni 2-3 sata?

Meni se na punjacu puni oko sat i nesto, nego jel neko gledao jel izasao GB za nas kies?

Nazad
Vrh Dno