Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne razumem, ne razumem, ne razumem :)
Juce preko kiesa updatujem na jvh posle punjenja baterije i sve je bilo ok. Bateriju nikako da potrosim, a koristio sam dosta i WiFi i igrao Glyders 2 igricu i cackao telefon cesto.
Danas popodne je baterija konacno pala na 27% pa sam prikacio tel na punjac... kada se baterija napunila, iskljucim punjac i posle par minuta pogledam kad ono baterija na 77%..da popizdis..
Ponovo napunim do kraja i baterija za sat vremena mirovanja opadne za 2-3 %.
Gde je problem? Nisam jos nista radio u vezi roota i tako toga

Pogledaj potrošnju baterije, da li je Android System na vrhu sa najvećom potrošnjom? Pretpostavljam da jeste. Prati CPU on time, pogledaj koliko je bio, zapamti cifru i ostavi telefon par minuta, pogledaj ponovo ako se promenila vrednost u tih par minuta ne čačkanja, nešto se zbagovao kao što smo imali par slučajeva do sada. Rešenje - isključi telefon pa ga uključi i prati ponovo CPU on time, ako ne raste kada ne diraš telefon, normalizovao se. U mom slučaju to mi se desilo samo jednom za svo vreme od kako imam telefon i od tada se nije vraćalo. Isti slučaj sa ortakom, došao mi je sa tim problemom, samo sam mu isključio pa uključio telefon i rešio mu stvar i od tad više nema problema.

Battery stats ima male, do nikakve veze sa ovim problemom, pod uslovom da je u pitanju ovaj problem što sam spomenuo.

Poslednja izmena:
Hajde ako niko nema rešenje za moj problem iz posta #6267, neko mi neko bar potvrdi da je to normalno defaultno ponašanje?

@Gizmor
Meni liči da je problem do battery stats jer se problem javio neposredno posle updatea. Ali ako Android system jede bateriju, definitino je to o čemu pričaš, samo nekako mi se čini da bi nam to već pomenuo jer bode oči kad se pogleda battery usage...

Poslednja izmena:
Ma nikakav...mozda je to zbog toga sto sam prethodnu verziju (jvb valjda ona sto je povucena) instalirao preko Odina i to je bila xee verzija ili Nee ne secam se sad...cim sam prikopcao telefon na kies odmah mi je izbacio obavestenje da postoji nova verzija.

Imam srpski swype

Koji hack si odradio na Kies-u kad ti je ponudio JVH? Meni ne nudi ništa još uvek... Takođe, da li imaš srpski swype sa tim JVHom?

Što se baterije tiče, pokušaj od uradiš clear battery stats.

O da, Android system je jaci cak i od displaya :) Mislim da je on bio na 47% a display na nekih 17 na primer... TA aplikacija CPU on time se tako zove ili ?

Pogledaj potrošnju baterije, da li je Android System na vrhu sa najvećom potrošnjom? Pretpostavljam da jeste. Prati CPU on time, pogledaj koliko je bio, zapamti cifru i ostavi telefon par minuta, pogledaj ponovo ako se promenila vrednost u tih par minuta ne čačkanja, nešto se zbagovao kao što smo imali par slučajeva do sada. Rešenje - isključi telefon pa ga uključi i prati ponovo CPU on time, ako ne raste kada ne diraš telefon, normalizovao se. U mom slučaju to mi se desilo samo jednom za svo vreme od kako imam telefon i od tada se nije vraćalo. Isti slučaj sa ortakom, došao mi je sa tim problemom, samo sam mu isključio pa uključio telefon i rešio mu stvar i od tad više nema problema.

Battery stats ima male, do nikakve veze sa ovim problemom, pod uslovom da je u pitanju ovaj problem što sam spomenuo.

A sto se tice bagovanja, imao sam problem prilikom updatea preko kiesa...kies je downlodovao update, prebacio telefon u download mode i izbacio neku gresku.
Kad sam to sve zatvorio, pojavilo se nesto kao emergency redcoveri ili tako nesto u Kiesu sto mi je normalno instaliralo update do kraja bez problema. Mozda je sve ovo bilo zbog toga

Zapravo kada bolje pogledam, zove se CPU usage, prva stavka u Android System-u. Probaj ovo što sam ti rekao, trebalo bi da uspe.

@marko_n

Isto je kao kod tebe, telefon pauzira pesmu i krene da zvoni kroz zvučnik, isti slučaj i sa notifikacijama. Provrteću malo po netu da vidim jel ima workaround.

Sada je situacija sledeca... pre 12 minuta je skinut sa baterije, u mirovanju bio, baterija pala na 97%, display 47%, cell stnby 29, phone idle 11, android os 6 i android system 5

Nešto mi nije jasno po pitanju silent moda i headseta. Šetam gradom, slušam muziku preko slušalica, stigne mi SMS ili neko pozove i umesto da očekivano dobijem audio notifikaciju kroz slušalice, meni telefon zvoni kroz zvučnik!? :trust: Jel ovo normalno ponašanje i da li može da se promeni?

Drugo, ako uključim silent mode kako bih sprečio bilo kakve audio notifikacije iz zvučnika telefona, tada nemam mogućnost da čujem kroz slučalice audio feedback pojedinih aplikacija jer one (konkretno Endomondo) za voice feedback koriste system audio, a pošto je system volume na nuli u silent modu, ne čuje se ništa bez obzira na priključen headset. :S:

Ima li rešenja za ovo? Dakle da mi sav audio i audio notifikacije idu kroz slušalice kada je priključen headset?

Ovo bih i ja voleo da ima resenje posto iritira...

Izvini, ja sam corav a mozda i malo glup :) ali gde se nalazi ova stavka za pracenje cpu? :)

Zapravo kada bolje pogledam, zove se CPU usage, prva stavka u Android System-u. Probaj ovo što sam ti rekao, trebalo bi da uspe.

@marko_n

Isto je kao kod tebe, telefon pauzira pesmu i krene da zvoni kroz zvučnik, isti slučaj i sa notifikacijama. Provrteću malo po netu da vidim jel ima workaround.

Ovo bih i ja voleo da ima resenje posto iritira...
:(

A bluetooth, jel probao neko kako radi na SGS? Jel može sav audio da ide kroz bt headset?

I hajde da pitam i ovo kad sam već počeo, jel vam fabričke sluške ispadaju iz ušiju? :D Meni su upotrebljive jedino dok ležim/sedim, pri svakom kretanju pre ili kasnije ispadnu, pa se razmišljam o nekoj stereo bt varijanti jer mi kvalitet zvuka nije imperativ napolju u pokretu, bitnija mi je ergonomija i da da bude wireless. Preporuka? :)

@alexa
Samo klikni tj. pipni stavku u baterry usage listi.

Poslednja izmena:
Posle 7 minuta mirovanja, situacija je sledeca:
baterija 96%
display 61%, android system 14, cell stnby 12, android os 7, phone idle 4, orintationnd 1
Android System- cpu usage 33sec
Android OS cpu usage 16s

Pronasao :)
u Android OS mi pise cpu usage 12 sekundi,a u Android system mi pise 28 sekundi....

Restartovao sam telefon...posle restarta prvo je cpu bio kod:
Android system 3sek
Android OS 5 sekundi

posle 12 minuta,stanje je sledece:
Android system 10 sekundi
Android OS 9 sekundi.

Da li je to ok?

Hvala svima na pomoci

Evo me. Jeste, to je ok, sada bi trebalo normalno da ti troši bateriju. Samo za ubuduće, izbegavaj više postova u nizu, imaš dosta fore da edituješ post, slobodno dodaj u editovanom postu edit: , edit2:, edit:3 i onda ono šta si hteo da dodaš.

Zna li neko gde ima da se kupi originial sgs punjac? Verovali ili ovaj mi crko. Sad punim preko usb i to traje po 3/4 sata
Meni nista brze ne puni na punjacu...:-\ E72 mi se punio sat i po i baterija mi drzala 4-5 dana....a ovaj zna da se puni 3+ sati a baterija troduplo krace traje...trebali su da rese da se sgs od 0 do 100% puni za max sat i po

Baš htedoh to da pitam tj. konstatujem. Hajde što se baterija brzo potroši, nego se puni sporo u majčinu... :D A, takođe nisam primetio neku bitnu razliku USB vs punjač. :)

@Gizmor
Ako iskopaš neki workaround za moj problem - častim. :) Takođe tražim, ali nešto bez uspeha. :| Preporuka za dobar stereo bt headset i dalje potrebna... Naravno poželjan i opis kako radi na SGS, šta radi, a šta ne. Nemam trenutno bt headset pa da sam isprobam...

Poslednja izmena:
Treba mi jedan savet, tačnije u dilemi sam:

Imam trenutno iPhone 3Gs 16gb, devojka je uzela android telefon pa mi se svidelo to što mogu da ga "podesim" baš onako kako ja želim da bude. Sviđa mi se ta sloboda. E sada, u odnosu na iPhone-ove (*** izvinite vlasnici sgs-a ali realnost) sgs se oseća na ruci kao igračka, držao ga par puta i igrao se sa njim malo, mislio sam da će da se polomi ako jače stisnem ili da će da poleti ako trznem rukom na gore. Po specifikacijama vidim da je sličan iPhone 4, ista grafa, ista količina rama mislim, ista kamera, samo proc "miiiiiislim" da je slabiji + video sam dosta postova ovde kako ljudima crkava ovaj telefon :S. Uzeo bih ga preko mts-a jer već duže planiram da pređem na postpaid jer me prepaid ubija...

Imao sam do sada iPhone 3g, 3gs, 4, nokia e52... to je od vrednijih telefona :D
A pošto uzimam ovo preko paketa, imam šansu da uzmem ipod 4g i samsung gs tako da ću imati od oba ****** pa onako skoro pa najbolje :).

E sada, vredi li menjati 3gs za samsung ili ne? Realno, znači dizajn, kvalitet izrade, bagovi, brzina, vek trajanja itd itd.

Jako mi je bitno. Hvala puno na odgovorima :)

^^^ ja kao iphone hejter bi ti naravno rekao da se ne razmisljas uopste:) e sad vek trajanja...ako ga uzmes nov sa gatancijom i ne igras "zabice" i slicna bacanja s njim :p nemas razloga za brigu... ja sam ga uzeo preko mts a i nikako se ne isplati...jedino ako ti je bitan broj i mrzi te da cekas mnp kao mene pa da ga uzmes na rate...

Inače, po pitanju AC punjač vs USB preferiram USB punjenje jer mi ovaj fabrički punjač izgleda kao da se neko šalio. :) Preko USB imam nekoliko linija zaštite, prvo UPS sa surge protektorom za računar, pa onda sam računar ima ozbiljnije napajanje sa dodatnim zaštitama i stabilniji napon nego onaj iz mreže koji prođe kroz onu smejuriju od AC punjača, pa tako nekako računam da je telefon zaštićeniji od EPS iživljavanja kada se puni preko USB, te AC punjač koristim samo kad nemam drugog izobra, što je nažalost dosta često slučaj. :)

Poslednja izmena:
@wahad
Sgs ti je u rangu iPhone4, a ne 3gs. Ima bolju graf od ip4, a proc mu nije slabiji. Ne znam gde si to nasao. Idi na gsm arenu pa vidi sgs vs iphone4. Koliko se secam od 10 testova sgs ga je dobio u 8. Po meni neces uopste pogresiti. Jedino ako oces da sacekas sgs2. To bi ti bio pun pogodak.

E da baterija na ip je daleko bolja od sgs

Treba mi jedan savet, tačnije u dilemi sam:

Imam trenutno iPhone 3Gs 16gb, devojka je uzela android telefon pa mi se svidelo to što mogu da ga "podesim" baš onako kako ja želim da bude. Sviđa mi se ta sloboda. E sada, u odnosu na iPhone-ove (*** izvinite vlasnici sgs-a ali realnost) sgs se oseća na ruci kao igračka, držao ga par puta i igrao se sa njim malo, mislio sam da će da se polomi ako jače stisnem ili da će da poleti ako trznem rukom na gore. Po specifikacijama vidim da je sličan iPhone 4, ista grafa, ista količina rama mislim, ista kamera, samo proc "miiiiiislim" da je slabiji + video sam dosta postova ovde kako ljudima crkava ovaj telefon :S. Uzeo bih ga preko mts-a jer već duže planiram da pređem na postpaid jer me prepaid ubija...

Imao sam do sada iPhone 3g, 3gs, 4, nokia e52... to je od vrednijih telefona :D
A pošto uzimam ovo preko paketa, imam šansu da uzmem ipod 4g i samsung gs tako da ću imati od oba ****** pa onako skoro pa najbolje :).

E sada, vredi li menjati 3gs za samsung ili ne? Realno, znači dizajn, kvalitet izrade, bagovi, brzina, vek trajanja itd itd.

Jako mi je bitno. Hvala puno na odgovorima :)

Procesor im je identican jer Iphone 4 koristi Samsungov procesor... Iphone 4 jeste lepsi ali funkiconalnos je na strani SGS-a...
Evo malo poredjenje:
poredjenje.jpg

Prilozi

• Poredjenje.jpg
    Poredjenje.jpg
    1,007.9 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
sad mi dosao drug sa sgs-om na kome se gornja polovina displeja ugreje posle 10min rada i pita sta da radi. jel imao neko takav problem ili da ga nosi u servis. U garanciji je

sad mi dosao drug sa sgs-om na kome se gornja polovina displeja ugreje posle 10min rada i pita sta da radi. jel imao neko takav problem ili da ga nosi u servis. U garanciji je

Ekran treba da ostane hladan na dodir celom površinom, barem je tako kod mene. Jedino servis kad već ima garanciju.

ma gde da bude hladan, narocito ako na displayu dominira bela ekran ce se ugrejati.

Da u pravu si. To sam sada provalio. Bela ga greje. Nego na JVB sam oznaku za internet imao E,3G i H. Sad sa JVH mi je dodata i G. Šta uopšte znače ove E i G

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hajde ako neko vozi supercuriov kernel na JVH da mi procita - napise sta stoji pod Settings - About Phone - Kernel version?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno