Preletio sam malo ovu ogromnu temu sa 308 stranica i uglavnom se piše o custom romovima i aplikacijama ali ja imam par osnovnih pitanja jer sam 99% odlučio da kupim Galaxy S (razmišljao sam o Desire S ili Xpeia Neo ali vjerujem da sam napravio dobru odluku). Pa bih bio zahvalan na odgovorima, tim prije što ovo nije jeftina kupovina.
1. Da li će on doći sa Androidom 2.1 sa kojim je prošle godine izašao ili će možda imati Andorid 2.2 ako je taj primjerak proizveden kasnije?
2. Andorid 2.3 za Galaxy S je nedavno izašao pa je zbog nečega povučen, da li je nakon toga opet izašao, zvanično? Da li bolje radi sa 2.3, da li stvarno manje troši bateriju zbog kao nekih optimizacija u najnovijem Androidu?
3. Kažu na testovima da mu je audio kvaliteta dosta dobra, i na njegov zvučnik i na slušalice, ali da mu zvučnik nije baš glasan. Da li to znači da je tih ili samo da nije baš dosta glasan kao neki modeli? Da li je jačina zadovoljavajuća?
4. Čitao sam da slabo hvata GPS signal ali sam vidio da ima neko softversko rješenje, samo se nešto čačne u opcijama pa to radi osjetno bolje. Da li ste imali tih problema? Da li taj problem ima svaki Galaxy S?
5. Čitao sam da ima neki lag zbog nekog rfs fajl sistema pa se kao stavi neki lag fix (ext4) i sve radi normalno. Da li ste imali taj problem? Da li to ima svaki Galaxy S pa da je ovo obavezna intervencija?
6. Kakav je generalno kvalitet izrade? Juče sam ga par minuta držao u ruci u jednoj radnji, lakši je nego što bi se očekivalo s obzirom na veličinu, znam da je napravljen od plastike ali me zanima iz vašeg dužeg iskustva da li je sve OK?
7. Da li koristite (da li je poželjno) koristiti one neke torbice? Neko mi je preporučio
Etui torbicu.
8. Koje biste mu loše strane naveli? Čitao sam testove ali me više zanima iskustvo nakon dužeg korištenja a ne par dana testiranja. Znam da mu nedostatak blica navode kao manu ali me to ne brine jer blic inače jako rijetko koristim. Još nešto?
I ovo, imam nedoumicu oko kupovine, imam tri opcije.
Ovde kod mene u radnji gdje sam ga juče gledao je 395 € i godina dana garancije. Druga opcija je firma iz Sarajeva koji radi dostavu po BiH i kod njih je samo 315 € (inače su im cijene dosta dobre), ali šest mjeseci garancije, kažu da su sve originali sa originalnim pakovanjem. Treća opcija je da ga kupim u Beču u koji ću možda ići naredne sedmice i tamo je sada 335 € a ako bih dobio PDV nazad bilo bi 290 €, garancija dve godine.
Pa ne znam...ne znam koliko je Galaxy S kvarljiv i kolike su šanse da ću morati potezati za garancijom :S:
Savjet?
Da li je bezbjedno da ga kupim u Beču, da ga tamo odmah otvorim i koristim tih par dana pa ako nešto zeza da ga odmah zamjenim. Šta bi moglo da zeza, ima li nešto što se češće kvari pa da na to obratim pažnju?