Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pitanje ne vezano za temu: koji TV kabal koristite za Galaxy, ja imam onaj Nokiin fabricki ali nece nesto, ne reaguje fon?
Hvala

Ne može svaki telefon da se otključa. Nažalost, ja sam svedok tome. Moj tel koji je kupljen u telekomu ne može da se otključa iako imam kod za otključavanje mreže. Juče sam ga apdejtovao na 2.2.1, a danas, kada sam već uradio apdejt bez problema,to uradio verzijom 2.3.3 koja je danas izašla zvanično na kiesi. Ali sam to uradio preko odina. izgubio sam srpski jezik koji sam do sada imao, ali dobro...
Imao sam problem jer nije hteo GPS da radi, pa sam ga vratio na fabrička podešavanja i posle 10ak sekundi je pronašao satelit, nakon prvog uključivanja. Još jednom bih zamolio ako zna neko da mi pomogne oko otključavanja telefona na sve mreže.

Poslednja izmena:
@sasakv

To što ti ne znaš, ne znači da ne može. ;)

Ukucaj *#7465625# u dialeru reci kakvo je stanje.

Razmišljam se da kupim taj kabl, ali to je koliko shvatam kompozitni video izlaz + analogni stereo izlaz? Kakav je kvalitet slike na TVu? Jel ono kao kada se poveže grafička preko analognog, sve mutno i igra ili je bolje?

Kao da sam pročitao da postoji i varijanta USB to HDMI, jel moguće tako nešto?

Poslednja izmena:
Ne može svaki telefon da se otključa. Nažalost, ja sam svedok tome. Moj tel koji je kupljen u telekomu ne može da se otključa iako imam kod za otključavanje mreže. Juče sam ga apdejtovao na 2.2.1, a danas, kada sam već uradio apdejt bez problema,to uradio verzijom 2.3.3 koja je danas izašla zvanično na kiesi. Ali sam to uradio preko odina. izgubio sam srpski jezik koji sam do sada imao, ali dobro...
Imao sam problem jer nije hteo GPS da radi, pa sam ga vratio na fabrička podešavanja i posle 10ak sekundi je pronašao satelit, nakon prvog uključivanja. Još jednom bih zamolio ako zna neko da mi pomogne oko otključavanja telefona na sve mreže.

Sa tim kodom veliki broj telefona ne moze da se otkljuca, nekima su i sami mobilni operateri davali te kodove(T-Mobile ti posle 2 meseca otkljuca telefon ako zelis) i nije htelo da radi... To je neka zavrzlama kod Froya, nebitna za ovu pricu. Uglavnom imas sad aplikaciju za otkljucavanje od Helroz-a mislim koja radi posao. Ni meni nije hteo kod,a tada nije bilo aplikacije koja to radi pa sam ja malo komplikovanije rucno otkljucao jos odavno bez ikakvih problema...

Planiram da deinstaliram neke defaultne aplikacije (tipa Aldiko, Mini Diary i sl. nebuloze), pa me interesuje da li je neko to radio i da li uklanjanje defaultnih aplikacija može da izazove neke probleme? Pretpostavljam da ne, ali da proverim za svaki slučaj.

Ako nekog od iskusnijih SGS usera (telep, gizmor, cezar, trenje, ...) ne mrzi, neka postuje screenshotove home ekrana, kao i svih ekrana aplikacija (znači ono za realnu upotebu, ne "paradne" skrinove iz one druge teme :D). Čisto me zanima organizacija do koje ste vremenom došli i koju smatrate optimalnom, a ujedno da bacim pogled i na listu aplikacija. Trenje je pre jedno 200 strana postavio listu svojih aplikacija i to mi je prilično pomoglo kao neka početna tačka, ali bi bilo zanimljivo videti i up-to-date liste. :)

Dopala mi se opcija. Clan pod nadimkom "trenje" je odabran slucajno. http://www.appbrain.com/user/trenje/apps-on-the-phone

Razmišljam se da kupim taj kabl, ali to je koliko shvatam kompozitni video izlaz + analogni stereo izlaz? Kakav je kvalitet slike na TVu? Jel ono kao kada se poveže grafička preko analognog, sve mutno i igra ili je bolje?

Kao da sam pročitao da postoji i varijanta USB to HDMI, jel moguće tako nešto?

Tako je. A kvalitet je ok,mada sam ja samo isprobao to na crt tv-u i nije bilo mutno niti je igrala ali je rezolucaja takva kakvu ima tv,tj bolja je slika na fonu... A za USB/HDMI ne znam...

Ukucavao sam i ranije kod: *#7465625#, i piše da jeNetwork Lock ON, dok je sve ostalo OFF. I ja sam preko prijatelja dobio kod i od mtsa i preko pojedinih programa koje sam našao na raznim sajtovima. Svi kodovi koje sam dobio identični su kodu koji sam dobio u mtsu, ali ne funkcioniše. Ni u verziji 2.1, ni 2.2.1 a ni na ovoj najnovijoj 2.3.3. Čak na verzijama 2.2.1 i 2.3.3 uopšte više ni preko jednog programa ne može ni da mi očita kod. Upravo sam pronašao Helrozov savet, ali moj tel nije ni rutovan, a ne znam baš ni šta je taj busybox, pitanje je koliko bih to umeo da uradim. Pa tek sam se juče prvi put odvažio da preko odina promenim firmware, a pošto mi je dobro krenulo, uradih to i danas sa najnovijim. Još uvek se držim ovih stock verzija, jer mi sve ove druge ddeluju komplikovano, a i meni ovako vrše posao jer sve aplikacije koje koristim rade bez ruta.

Mlate mnogo stvarno,nacitao sam se svega i svacega...

Ma na xda su neviđeni nubovi, danas čitam kaže lik ima bug sa budilnikom, ne zvoni mu kada ubije sve sa task managerom, ma ajde otkrio si toplu vodu.

Sta ko? :d K`o gluvi telefoni... Kucao sam prethodni post kao odgovor na pitanje kako rutovati JVH ali sam to radio sa telefona
pa mi nije dobro odradio replay.

Jel neko ima darky RC6 mozda ? Ako ima jel ima bug da mu secka muzika na bilo kom plejeru sem stock ili je to samo kod mene ?:wall:

mene blago receno *****ava za XVJB i speedmod kernel,
baterija traje super, bas sam zadovoljan, ali mi se 2 puta desilo da mi je fon totalno non responsive, tipa, na stend baju je, i kliknem home i ne reaguje, mrtav, idem na off i isto, i odjednom cujem zvuk kao da mi je stigao sms, i nista, mrtvo, i morao sam da izvadim bateriju i ukljucio se posle. A na mobu nista od sms-a!?! a pre par dana se ukljucio ali posle fazon 5 sekundi...blah, bas me iritira...
nadam se da nece da se ponovi..
imao neko slicnih problema?
tnx

Još jedno pitanje, da li postoji način da se ubaci još neki lock screen, odnosno neki drugi način otključavanja telefona, kod darky roma je imalo 4-5? Konkretno me zanima puzzle koji je tu imao, zanimljivo mi da može odmah da se pogleda propušten poziv, poruka, već pri samom otključavanju telefona. Za jvb govorim.

Evo odvojio sam vremena juče uveče da sredim malo homescreenove i dodao neke widgete. Hvala caesaru na listi, ima dosta korisnih widgeta tu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno