Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

@Caesar
OTAC je ima problem ovde, ali ga nije rešio, tj. rešio ga je valjda instaliranjem neke druge SMS aplikacije. Hvala za XDA link pokušaću tako. :)

@Vader
Ne može svako da primi MMS, plus konkretno ja imam tonu free SMSova, pa mi za čist tekst MMS nije potreban. Što se tvog pitanja tiče, ne znam na kakve bug-ove misliš? Sve što je u telefonu meni radi odlično, a ako ubacuješ neoficijelne ROMove i krekovane aplikacije, uvek možeš da natrčiš na problem... Ništa zabrinjavajuće, rekoh ti, moja jedina zamerka je baterija, sve ostalo je odlično. Meni se lično sviđa i Samsungov stock ROM, skroz je funkcionalan i TW je lep & pregledan.

Pod bugove mislim na bilo kakve probleme, neko na drugom forumu je rekao: jedini bug koji sam primetio na telefonu je u vezi Android Marketa jer cim udjes u Just in dio telefon izbaci iz just in na pocetni dio.

Preletio sam malo ovu ogromnu temu sa 308 stranica i uglavnom se piše o custom romovima i aplikacijama ali ja imam par osnovnih pitanja jer sam 99% odlučio da kupim Galaxy S (razmišljao sam o Desire S ili Xpeia Neo ali vjerujem da sam napravio dobru odluku). Pa bih bio zahvalan na odgovorima, tim prije što ovo nije jeftina kupovina.

1. Da li će on doći sa Androidom 2.1 sa kojim je prošle godine izašao ili će možda imati Andorid 2.2 ako je taj primjerak proizveden kasnije?
2. Andorid 2.3 za Galaxy S je nedavno izašao pa je zbog nečega povučen, da li je nakon toga opet izašao, zvanično? Da li bolje radi sa 2.3, da li stvarno manje troši bateriju zbog kao nekih optimizacija u najnovijem Androidu?
3. Kažu na testovima da mu je audio kvaliteta dosta dobra, i na njegov zvučnik i na slušalice, ali da mu zvučnik nije baš glasan. Da li to znači da je tih ili samo da nije baš dosta glasan kao neki modeli? Da li je jačina zadovoljavajuća?
4. Čitao sam da slabo hvata GPS signal ali sam vidio da ima neko softversko rješenje, samo se nešto čačne u opcijama pa to radi osjetno bolje. Da li ste imali tih problema? Da li taj problem ima svaki Galaxy S?
5. Čitao sam da ima neki lag zbog nekog rfs fajl sistema pa se kao stavi neki lag fix (ext4) i sve radi normalno. Da li ste imali taj problem? Da li to ima svaki Galaxy S pa da je ovo obavezna intervencija?
6. Kakav je generalno kvalitet izrade? Juče sam ga par minuta držao u ruci u jednoj radnji, lakši je nego što bi se očekivalo s obzirom na veličinu, znam da je napravljen od plastike ali me zanima iz vašeg dužeg iskustva da li je sve OK?
7. Da li koristite (da li je poželjno) koristiti one neke torbice? Neko mi je preporučio Etui torbicu.
8. Koje biste mu loše strane naveli? Čitao sam testove ali me više zanima iskustvo nakon dužeg korištenja a ne par dana testiranja. Znam da mu nedostatak blica navode kao manu ali me to ne brine jer blic inače jako rijetko koristim. Još nešto?

I ovo, imam nedoumicu oko kupovine, imam tri opcije.

Ovde kod mene u radnji gdje sam ga juče gledao je 395 € i godina dana garancije. Druga opcija je firma iz Sarajeva koji radi dostavu po BiH i kod njih je samo 315 € (inače su im cijene dosta dobre), ali šest mjeseci garancije, kažu da su sve originali sa originalnim pakovanjem. Treća opcija je da ga kupim u Beču u koji ću možda ići naredne sedmice i tamo je sada 335 € a ako bih dobio PDV nazad bilo bi 290 €, garancija dve godine.

Pa ne znam...ne znam koliko je Galaxy S kvarljiv i kolike su šanse da ću morati potezati za garancijom :S:

Savjet? :)

Da li je bezbjedno da ga kupim u Beču, da ga tamo odmah otvorim i koristim tih par dana pa ako nešto zeza da ga odmah zamjenim. Šta bi moglo da zeza, ima li nešto što se češće kvari pa da na to obratim pažnju?

Ja sam mog uzeo pre nekih 10 dana, uzeo sam i neku torbicu u Telenoru odmah sa njim, ali bitniji deo je da je dosao sa 2.2.1 androidom, extra radi, brzi je od Samsung Galaxy Spica mnogo i ako je moj Spica na ext2 (sve) rootovan i klokovan na 1100mhz, znaci jednostavno ne moze da se poredi :) Znaci Galaxy S je avion i bez rootovanja i slicnih stvari, i ja taj lag najiskrenije jos nisam nigde primetio :) Svaka preporuka... I da, kamera je bolesno dobra preko dana i uvece, nocu je donekle ne upotrebljiva nazalost ali opet da kazem, danju je ravna mom olimpusu od 12 mp :) A i baterijom sam sasvim zadovoljan od 2 do 3 dana, u zavisnosti od upotrebe, mada jednom jeste imala problem da izdrzi dva dana jer sam igra angry birds oko 40 min :p GPS radi normalno kad fiksira, jedino nije imao teorije da fiksira signal dok nisam zaustavio auto, a kada sam to uradio za nekih 30 sekundi je fiksirao i posle radio extra i precizno :)

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru :)

Inače ovo bi mi bio prvi Android i nisam siguran da ću rootovati pa me i zanima kako radi bez toga, po svom defaultu.

Jako mi je drago da je kamera dobra jer mi i to treba, dosta sam zagledao HTC modele ali njima je kamera loša a kasnije sam čuo da im ni audio kvalitet nije nešto a za Galaxy S kažu da je osjetno bolji na oba polja, kao i kod baterije i ekrana, a sve to uz jak hardver i to onda djeluje kao dosta dobar telefon :)

Niko nije ništa rekao za glasnoću kad telefon zvoni i kod muzike na zvučniku, ne treba mi ništa jako nego da je zadovoljavajuće.

pa da, sto se tice zvona zadovoljavajuc je sa fabrickim kernelom, verujem da ima opcija da to bude dosta jace ali nemam nameru to da cackam... Kao sto rekoh, nemam nameru da rootujem za sada, pogotovo sto je samsung obecao 2.3 android, i iskreno, Spica mi jeste radila brze ali to nikad nije bilo 100% stabilno, dok je Galaxy S i 100% stabilan i 100% brz, ja dugo nisam bio ovako zadovoljan kada kupim neku stvar, ali iskreno Galaxy S me je odusevio :)

Zvučnik je dovoljno glasan. Konkretno ujutru me alarm probudi bez problema, a inače se teško budim. Kvalitet zvuka zvučnika nije nešto, ali je preko slušalica odličan. Zvuk preko slušalica, ekran, kamera, sve je to odlično. Blic nedostaje ali ja tvrdim da su ti led blicevi na telefonima svakako teška besmislica i da ničemu ne služe realno. Kada su OK svetlosni uslovi, telefon pravi odlične slike.

Baterija može da traje 2-3 dana uz veoma umerenu upotrebu. Uz neku normalnu upotrebu može da traje od ujutru do uveče, uz extremnu upotrebu (kad ga kupiš pa ne ispuštaš i ruku) može da traje pola dana max.

Defaultni softver je dobar i tako sve radi odlično. Ipak telefon će rootovati sigurno kako bi mogao da instaliraš neke aplikacije koje ne mogu prosto da rade ako fon nije rootovan. Telefon naravno može da se vrati u fabričko stanje tj. da se unrootuje, tako da te to ne brine.

To čak i nije loše ako ima opcija koja tu funkciju konvertovanja može da uključi ili isključi. MMS je jeftiniji nego 3 x SMS.

I da, kad smo kod toga da pitam i ovo, ima li softverskih bugova na Galaxy S? Puno? Malo?

@Caesar
OTAC je ima problem ovde, ali ga nije rešio, tj. rešio ga je valjda instaliranjem neke druge SMS aplikacije. Hvala za XDA link pokušaću tako. :)

@Vader
Ne može svako da primi MMS, plus konkretno ja imam tonu free SMSova, pa mi za čist tekst MMS nije potreban. Što se tvog pitanja tiče, ne znam na kakve bug-ove misliš? Sve što je u telefonu meni radi odlično, a ako ubacuješ neoficijelne ROMove i krekovane aplikacije, uvek možeš da natrčiš na problem... Ništa zabrinjavajuće, rekoh ti, moja jedina zamerka je baterija, sve ostalo je odlično. Meni se lično sviđa i Samsungov stock ROM, skroz je funkcionalan i TW je lep & pregledan.

Kada se kaze MMS (android) ne misli se na KLASICAN MMS ovde. MMS.apk je aplikacija za poruke MMS (pravi, nas) + SMS. Udaljite se od Nokia-e i symbiana

cek to je oficajlni ? Jel moze preko Kies-a?

Ne, nema još ništa kod nas, proverio sam pre minut, to se valjda pojavilo u skandinavskim zemljama. Jedino da probaš hack za Kies.

ok hvala, cekacu da srede za nas :)

Počeo sam da se nerviram... Pogledao sam 100 tutoriala za instalaciju stock 2.3.3 gb-a, i sad više ništa ne znam. Može li neki link ka temi na xda da je objašnjeno kako da instaliram 2.3.3 sa 2.2.1, ne znam više da li treba da čekiram update bootloaders ili ne, sa ili bez pit-a, repartition ili ne... Zatim root, i neki kernel (koji je najbolji?).

Sve odlažem ovo, kao zauzet sam, imaću više vremena za neki dan, a nikako da nadjem to vreme.

Počeo sam da se nerviram... Pogledao sam 100 tutoriala za instalaciju stock 2.3.3 gb-a, i sad više ništa ne znam. Može li neki link ka temi na xda da je objašnjeno kako da instaliram 2.3.3 sa 2.2.1, ne znam više da li treba da čekiram update bootloaders ili ne, sa ili bez pit-a, repartition ili ne... Zatim root, i neki kernel (koji je najbolji?).

Sve odlažem ovo, kao zauzet sam, imaću više vremena za neki dan, a nikako da nadjem to vreme.

Vrlo je sve prosto... Idi na samfirmware...skini zadnji 2.3.3.(PDA_I9000XWJVB - PHONE_I9000XXJVK - CSC_I9000XEEJV3) - u njemu umas sve Upali Odin...ubaci pit ,pda,phone i csc...cim ubacis pit pali se ra-partition...upadas u download mode i vozi

ok, a root i eventualno lagfix?

Edit: I ništa bootloaders ne diram? Na xda ima da se skine verzija sa i bez bootloader-a.

Poslednja izmena:
ok, a root i eventualno lagfix?

Edit: I ništa bootloaders ne diram? Na xda ima da se skine verzija sa i bez bootloader-a.

Root i CWM- CF-Root-XW_XEE_JVB-v3.1-CWM3RFS ....za lagfix skini CF-Root-ext4-v1.2-Addon.apk ... Verzija koju sam ti rekao sadrzi bootloader,posto ides sa 2.2 ta verzija ti treba... I u odinu NE cekiraj bootloader...da treba napisao bih malopre.

Vidim da je danas izasao neki novi ginger na xda, JVH.

Sent from my GT-I9000

Vidim da je danas izasao neki novi ginger na xda, JVH.

Sent from my GT-I9000

Jeste,napisao sam malopre...i vec sam ga flesnuo....Call delay sredjen, back & home key ne svetle vise stalno...to sam primetio na prvu da je sredjeno.

Nisam video, e bas me nervira sto ne svetle stalno, meni se to sviđa.

Jel radi onaj multitouch gesture u google maps?

^^^ Radi. :)

Cool, tnx :)
Samo jos da sacekamo root i lagfix.

^^^ Probao sam ,radi root sa CF-Root-XW_XEE_JVB-v3.1-CWM3RFS

Edit: Ne radi :( Ide u bootloop cim digne sistem.

Poslednja izmena:
Bzvz.... Cekamo onda i dalje.....

Poslednja izmena:
Samo da proverim, jel se galaxy uzet kod telenora bez problema otkljucava na sve mreze? (i to posle moze da se vrati ako nesto steti garanciji)? Hvala

Vrh Dno