Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ima veze da li je u fon bocnut kablic pre ili posle pokretanja playera i opcije TVOut. Ne secam se vise koja je dobitna kombinacija ali sam pi**** jer sam kao i ti mislio da sam bacio lovu. :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja nikako ne mogu da dobijem sliku na TV-u. Pazario onaj nokiin kabEl, prikačio u svim mogućim kombinacijama varijacijama i permutacijama, sa i bez uključenog plejera na telefonu i - ništa.
(da, uključio sam u settings - display - TV-out...)

Ima li neko neki savet?
Serendipity 6.3 na fonu...

Inače u vezi GPS fix-a:

Ja malo modifikovao HR verziju modifikovanog GPS.conf:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=11371825#post11371825

i za prvi start je trebalo par minuta, a onda nakon toga hot fix ispod 10sec.

Nisam imao živaca da čekam i testiram par dana, već sam odmah uradio i
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=831725

Pa ćemo da vidimo kako sve zajedno funkcioniše...

Meni sa stock 2.2.1 ROM-om GPS uhvati fiks svaki put za 8-10 sekundi. Imaš i test aplikaciju na fonu pa on vrti nekoliko krugova i izračuna average time, kod mene je to bilo između 8000 i 9000ms. Jedino mu treba 10ak minuta prvi put, nakon reseta telefona ili kada se iz test aplikacije namerno obriše GPS data... Tako da ne razumem čemu služe ti fix-ovi kad sve već radi OK.

Izraz optimalno je relativna rec :)

Opet polemika oko baterije. Da utvrdimo nesto, baterija je jedina losa stavka na ovom telefonu. Svi vi koji imate njeno trajanje preko 1 dan, ne koristite telefon onoliko koliko mi, kojima traje oko 16-17h i tacka. Ne postoji nikakva sansa da baterija izdrzi preko jednog dana ako aktivno koristite tel. To sto vi cacnete mob dva tri puta u toku dana i baterija vam izdrzi 2 dana, zaj***te me te price. Meni baterija izdrzi max 17h, od toga screen mi je upaljen oko 5h (osvetljene 100%), pozivi oko 90min, 20sms, wifi oko 10h. E ako vi sa ovakvim koriscenjem izgurate duze od dana, onda cu vam skinuti kapu. Tako da manite me tih prica baterija dva dana. Da dva dana u je***om stendbaj modu...

Ma čekajte ljudi, čemu žalba na bateriju uopšte? Jeste da nije neka i može biti bolja, ali šta da kažu oni koji imaju Desire HD? Meni jeste izgurala par puta duže ali iskreno telefon sam jedva koristio (kačio sam i slike ovde). Povećano korišćenje telefona - brže pražnjenje baterije, oko toga nema dileme.

Opet polemika oko baterije. Da utvrdimo nesto, baterija je jedina losa stavka na ovom telefonu. Svi vi koji imate njeno trajanje preko 1 dan, ne koristite telefon onoliko koliko mi, kojima traje oko 16-17h i tacka. Ne postoji nikakva sansa da baterija izdrzi preko jednog dana ako aktivno koristite tel. To sto vi cacnete mob dva tri puta u toku dana i baterija vam izdrzi 2 dana, zaj***te me te price. Meni baterija izdrzi max 17h, od toga screen mi je upaljen oko 5h (osvetljene 100%), pozivi oko 90min, 20sms, wifi oko 10h. E ako vi sa ovakvim koriscenjem izgurate duze od dana, onda cu vam skinuti kapu. Tako da manite me tih prica baterija dva dana. Da dva dana u je***om stendbaj modu...

+1

Ima veze da li je u fon bocnut kablic pre ili posle pokretanja playera i opcije TVOut. Ne secam se vise koja je dobitna kombinacija ali sam pi**** jer sam kao i ti mislio da sam bacio lovu. :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

meni radi kad god da ga ubodem, jedino sto mora malo jace da se gurne u telefon tj da "udje do kraja" :)

Na osnovu ovoga sto si napisao ti od 16h koje ljudi efektivno korisete kad ne spavaju 14h provedes buljeci u ekran telefona(sa osvetljanjem 100% koje normalnim ljudima mora da smeta u zatvorenoj prostoriji)... Izdrzi mi uvek dan i po do dva uz nekih 30 min, 15-20 sms wifi oko 2h(vesti,mail,surf,a sta ti radis 10h na netu ja ne znam...) i uvece nekad odigram angry birds oko pola sata... To je normalno jer imam zivot pored telefona... Volim ja i da eksperimentisem i da menjam romove i pogledam i po neki film nekad ali ti koristis ekstremno, tako da uz normalno koriscenje moze 1.5-2 dana a uz extremno ne moze.

(Solarni punjač za baterije)

Da ne bi' stalno pre izlaska iz kuće gledao u nebo (od prognoze sam davno digao ruke) - ja pazario ovo:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250685062651&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

stavio 2xeneloop i sada samo merkam priliku da zatreba (ne kao baterijska lampa)...

E svaka ti cast na preporuci, odmah sam narucio ovaj punjac! :D Trenutno imam neki koji se vrti uglavnom po radnjama kod nas, staje samo jedna baterija i stalno gubi kontakt,ovo je pun pogodak jer ima i baterijsku lampu i usb ulaz..

Sto se tice fleshovanja custom ROM-ova , nemojte me pogresno shvatiti, mislim da se mnogo ,ali stvarno mnogo vremena gubi tim isprobavanjem custom romova.. Cas ovo radi ono ne radi, cekate sledecu verziju , pa opet , titanium backup , pa testiranje ... I onda ,kada vam telefon zaista treba onda nesto ne radi...

Ja sam ostao na stock 2.2.1 , ubacio speed mod kernel, root , adw launcher i sve sljaka odlicno , ne brinem jel radi nesto ili ne... Muka mi je bila od fleshovanja kada sam imao HTC HD2...

vrlo si neprijatan i prepotentan . zasto smatras da samo VI imate pravo na koriscenje foruma a da MI koji po tvom misljenju ne koristimo SGS na adekvatan nacin nemamo pravo na posto-ve (tebi nisu interesantni, pa sta?). MI cacnemo telefon 2-3 puta na dan a VI ga ne ispustate iz ruke (spavate i u snu ga flesujete), ma hajde... ko ti da je za pravo da sudis o tome koje a ko nije "pravi" korisnik SGS-a... ?
Optimalno dnevno koriscenje za mene predstavlja: 1h razgovora, 10-tak sms, 10-tak mail-ova, wifi 1-2 h, pri automatskom osvetljenju, only gsm i automatskoj sinhronizaciji. suzdrzacu se od daljih komentara ali jednostavno mi nisi ostavio izbor....:mad:

ljudi, zar je moguce da nece da mi se ukljuci alarm ujutru ako mi je iskljucen fon preko noci?
danas me nije probudio, inace iskljucujem fon preko noci...

Mislis potpuno iskljucen? To ne moze ni na jednom novijem telefonu koliko sam ja upoznat , android , win mobile...Za to se koristi airplane mod

vrlo si neprijatan i prepotentan . zasto smatras da samo VI imate pravo na koriscenje foruma a da MI koji po tvom misljenju ne koristimo SGS na adekvatan nacin nemamo pravo na posto-ve (tebi nisu interesantni, pa sta?). MI cacnemo telefon 2-3 puta na dan a VI ga ne ispustate iz ruke (spavate i u snu ga flesujete), ma hajde... ko ti da je za pravo da sudis o tome koje a ko nije "pravi" korisnik SGS-a... ?
Optimalno dnevno koriscenje za mene predstavlja: 1h razgovora, 10-tak sms, 10-tak mail-ova, wifi 1-2 h, pri automatskom osvetljenju, only gsm i automatskoj sinhronizaciji. suzdrzacu se od daljih komentara ali jednostavno mi nisi ostavio izbor....:mad:

Ma ja neznam sta ce vama SGS koji ga cacnete 2-3 puta. Definitivno niste pravi korisnici

@Emrax
da, potpuno iskljucen,
ne mogu da verujem da matori telefon od 100e to moze a tel od preko 300 ne moze :D.

hehe, to mogu symbian telefoni i neki "obicni", a android i windows nikada nisu ni mogli , neamveze da li su skupi ili ne :)

Čekaj, da se razumemo - jel se ti to žališ što ti je baterija trajala 5 dana pa čekaš JVB?! :zgran:

Meni jedva spoji dan (t.j od ujutru do uveče):wall:
Dobar deo dana čeprkam po telefonu (screen on), WiFi pola sata do 2 sata, povremeno po malo gps... i - pred spavanje 20tak posto (+-) :mad:

Koju magiju koristite da vam baterija traje preko dan?! :trust:

Nije uopste poenta koliko traje baterija! Kod mene je vec JVB, ako me oci ne varaju.
Stvar je u tome, sto svaki put nakon punjenja moram da uradim "wipe battery stats", jer mi u suprotnom baterija ode za 10-tak sati. Tek kad uradim "wipe battery stats" baterija traje +2 dana.
Nije uopste bitno dal traje dan, dva, tri ili sest, nego me buni sto svaki put moram da radim wipe stats da bi dobio neko normalno trajanje baterije. Bez toga, baterija mi nenormalno brzo spada (10 sati max izdrzi). Znaci, ode za 10 sati, nevezano dal ja koristio wi fi, ili tel bio u flight modu netaknut. Vjerovatno je do ovoga roma, mada na xda nisam nasao nikoga sa takvom zalbom.

Ali rom je jako cudan. Eto neka probao neko, neka fon drzi ukljucen i nista neka ne radi i neka vidi koliko ce mu trajati. Kladim se da ce se isprazniti posle 4 dana. A meni je ovaj trajao gotovo 6 dana, sa nekih 15-tak min wi fi dnevno, 20-tak min poziva i 30-tak sms-ova. To naravno kad uradim wipe stats. Recimo danas je za 10 sati skinuo 2% baterija, a poslao sam 15-tak poruka i imao 5 min razgovora i 3-4 min wi fi.

Poslednja izmena:
Aj samo jedno pitanje, da ne otvaram novu temu...

Da li se i dalje isplati uzeti ovaj telefon, jer u telenor-u bih trenutno mogao da ga uzmem za nesto manje od 300 eur i to na 6 rata preko racuna :p E sad interesuje me, posto izlazi/izasao S2, da li se ocekuje pad cene ili nesto slicno? Trenutno imam Galaxy Spica i prezadovoljan sam sa njim ali bih ipak nesto novije, tj malo brze, a iskreno mislim da Galaxy S je nesto sto ce meni zadovoljavati apsolutno sve potrebe bar nekih godinu do dve mada u zivotu nisam imao isti telefon vise od godinu dana :) Pozz

Poslednja izmena:
@Emrax
da, potpuno iskljucen,
ne mogu da verujem da matori telefon od 100e to moze a tel od preko 300 ne moze :D.

Problem je u principu funkcionisanja. Alarm je aplikacija kao i npr. Audio Player i da bi radila potreban joj je podignut sistem. Na tim nekim telefonima je to rešeno na drugačiji način i verovatno bi mogao neki vid power off alarma da se ugradi i u Android telefone, ali nema šanse da se aktivira Clock ili neka druga aplikacija dok je telefon power off-ovan. :)

Aj samo jedno pitanje, da ne otvaram novu temu...

Da li se i dalje isplati uzeti ovaj telefon, jer u telenor-u bih trenutno mogao da ga uzmem za nesto manje od 300 eur i to na 6 rata preko racuna :p E sad interesuje me, posto izlazi/izasao S2, da li se ocekuje pad cene ili nesto slicno? Trenutno imam Galaxy Spica i prezadovoljan sam sa njim ali bih ipak nesto novije, tj malo brze, a iskreno mislim da Galaxy S je nesto sto ce meni zadovoljavati apsolutno sve potrebe bar nekih godinu do dve mada u zivotu nisam imao isti telefon vise od godinu dana :) Pozz

Ako ti odgovara paket, uzmi, telefon je odličan. Ovo novo što stiže nije revolucionarno bolje + će biti besne cene do verovatno jeseni/zime. Pa i DHD kao noviji ima neopravdano visoku cenu kod svih operatera. Nekog izbora i nemaš ako hoćeš sada da kupiš fon. Cena ne verujem da će padati, samo će ga povući iz prodaje, tj. VIP već jeste...

Poslednja izmena:
Niti sam neprijatan niti sam prepotentan, samo ne razumem cinjenicu dati toliko novca za tel i cacnuti ga 2-3 puta. Mogao si onda da kupis neki jeftiniji, jer ce ti isto koristiti ko i SGS. I da mislim da ga ne koristite adekvatno, sto ne znaci da nemate pravo na postove ovde daleko bilo. Ali ne mozete da ulecte ovde sa pricom i nekim skrinshotovima "e vidi baterija mi traje 230h". Traje ali kad je telefon ugasen. Koliko ovde ima samo padobranaca koji upadnu u temu i postavljaju pitanja koja su vec odgovorena zilion puta. Da su pravi korisnici prvo bi iscitali stivo i pripremili se. Mene kad nesto EXTREMNO zanima, ja sednem pa zagrejem guzu i citam, ucim. I da ovde ima par likova za koje mislim da su pravi korsnici i ljubitelji Androida i svega sta on donosi. Toliko je customizable, da prosto ne razumem kupovinu za cackanje 2-3 puta...Vecina vas kada je kupovala ovakav telefon nije kupovala da bi isprobala sta se sve moze sa njim, nego zbog nekog show-off-a, da se bude u trednu, jer je SGS trenutno jedan od najboljih telefona...

Ma ja neznam sta ce vama SGS koji ga cacnete 2-3 puta. Definitivno niste pravi korisnici
Ne znam ni ja, ali ajde...nisu svi ljudi isti...

Na osnovu ovoga sto si napisao ti od 16h koje ljudi efektivno korisete kad ne spavaju 14h provedes buljeci u ekran telefona(sa osvetljanjem 100% koje normalnim ljudima mora da smeta u zatvorenoj prostoriji)... Izdrzi mi uvek dan i po do dva uz nekih 30 min, 15-20 sms wifi oko 2h(vesti,mail,surf,a sta ti radis 10h na netu ja ne znam...) i uvece nekad odigram angry birds oko pola sata... To je normalno jer imam zivot pored telefona... Volim ja i da eksperimentisem i da menjam romove i pogledam i po neki film nekad ali ti koristis ekstremno, tako da uz normalno koriscenje moze 1.5-2 dana a uz extremno ne moze.
Vidis meni je brightness 100% normalna stvar. Kupis ovakav telefon i da ne stavis sve na max je po meni glupo, a kad vidim automatic brightnes najezim se blago receno. Je***s superamoled onda, kada ti je ceo dan crn ekran. Imam i ja zivot pored telefona, imam i zenu i dvoje dece i radim u banci po 10 sati dnevno i opet stignem da koristim telefon jako extremno.

Kupio sam ga da bih ga koristio, a ne da mi stoji na stolu. Ja ne zelim da ulazim u bilo kakav sukob ovde, ali me jako iznerviraju upadi i skrinovi baterija koje traju neogranicen broj sati. Traju ali u stendbaj modu, sa jako minimalnim koriscenjem, tj ne koriscenjem.

Po meni je baterija najveca mana ovom telefonu. Kod mene traje 18-22h sa permanentnim internetom (Skype u pozadini). Mislim da kod kolege na IPhone 4 isto net +skype traje dan duze...Ali osim toga sasvim sam zadovoljan telefonom. Btw, ima li neki tool sa kojjim mogu da merim data-volumen koji je istrosen?

Po meni je baterija najveca mana ovom telefonu. Kod mene traje 18-22h sa permanentnim internetom (Skype u pozadini). Mislim da kod kolege na IPhone 4 isto net +skype traje dan duze...Ali osim toga sasvim sam zadovoljan telefonom. Btw, ima li neki tool sa kojjim mogu da merim data-volumen koji je istrosen?

Koristim "3G Watchdog", međutim problem je što koristim PrenesiPlus paket, pa sledeći mesec ne počinje od nule nego se prenosi nepotrošeno od prethodna tri. Nisam još našao aplikaciju koja ima rešenje za ovo. Jedino da Telenor izbaci njihovu aplikaciju, ovako sumnjam da je moguće?

Da, da, preuzeo sam je preko WAP, instalirao i prikazuje da "Informacija nije dostupna", pokušaću ponovo kasnije. Upravo sam napravio nalog na MojTelenor portalu pa ću probati i aplikaciju koju je telep predložio.

Proradila je 111meni, nisam siguran u čemu je bio problem. Po mom mišljenju malo loše odrađena aplikacija, otvara pogrešan tab kad se startuje (promociju umesto stanja računa), natrpana nepotrebnim stvarima i radi samo preko GRPSa.

Aplikacija Info Telenor koju je predložio telep je po mom mišljenju bolja. Prvo radi i preko WiFia jer koristi http da svuče podatke sa Telenor portala, ima i manual refresh opciju, kada se pokrene otvara direktno tab sa stanjem računa...

Problem sa svim aplikacijama je što prikaz potrošnje nije realtime, što može biti problem u nekim situacijama. Već nekih sat vremena se ne refreshuje stanje, ni na web sajtu, kao ni iz meni111 ili InfoTelenor.

Hvala svima na preporuci, uzeo sam ga danas, evo sad se malo igram, ovaj primerak vec ima 2.2.1, i neuporedivo je brzi u svemu od Spica-e (rootovan, 2.2.1 android i klokovan na 1ghz) i ekren je jednostavno najbolji sto sam video do sada, stvarno sam odusevljen za sada :) pozz

Inace uzeo sam ga u telenoru sa "prenesi plus 1gb" i prvih 6 meseci na tih 1790 din (koliko je pretplata) placacu po jos 4600 din koliko je izasla rata za telefon, znaci to je ona opcija bez banke i kredita :)

E sad, jedino razmisljam da li zaista ima potrebe rootovati ga, i zezati se sa time, on vec ima 2.2.1 a vidim da se ocekuje i oficijalni samsungov 2.3?

Vidis meni je brightness 100% normalna stvar. Kupis ovakav telefon i da ne stavis sve na max je po meni glupo, a kad vidim automatic brightnes najezim se blago receno. Je***s superamoled onda, kada ti je ceo dan crn ekran. Imam i ja zivot pored telefona, imam i zenu i dvoje dece i radim u banci po 10 sati dnevno i opet stignem da koristim telefon jako extremno.

Kupio sam ga da bih ga koristio, a ne da mi stoji na stolu. Ja ne zelim da ulazim u bilo kakav sukob ovde, ali me jako iznerviraju upadi i skrinovi baterija koje traju neogranicen broj sati. Traju ali u stendbaj modu, sa jako minimalnim koriscenjem, tj ne koriscenjem.

Znaci muziku slusas stalno na makismumu jer SGS ima jedan od najboljih audio cipova i podesio si sa setCPU da ti procesor radi stalno na 1 GHz i da se ne gasi ekran da bi se maksimalno sve koristilo i iako ti oci placu u zatvorenoj prostoriji jer ekran bljesti mora se sve makimalno koristiti... Super amoled se primeti i sa 75% a ne smeta. A ti 10h radis, 10h si ne netu telefonom, pricas 2h i 1h pises poruke ne znam koliko tu ostaje za zivot. Ja koristim telefon aktivno i opet mi izdrzi 1.5 dan, sad ako ti mislis da je aktivno koriscenje da ti je displej na 100% i da u isto vreme pricas i cackas net i pustis neki film i youtube i muziku i jos 300 aplikacija u isto vreme i tako ceo dan(karikiram malo :) ) onda nisi u pravu... Jedino da si prodao racunar pa si kupio fon da na njemu sve zivo radis... Moja poenta je da mozes da koristis aktivno fon( vise od 2-3 puta dnevno naravno) i da izdrzi 1.5 dan...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno