Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

@telep
Sad vidim... :)

Imam par stotina giga FLAC albuma, a pošto sam kupio micro SD karticu od samo 16GB, moram to da prepakujem u neki lossy format. Probao sam mp3, ogg i mpc. Naravno mp3 savršeno radi, ogg reprodukuje, ali izgleda ima problem da pročita tagove, dok mpc ne može uopšte da pusti. Išao bih pre na ogg ili mpc nego na mp3, naravno ako je moguće da se napravi da reprodukuje i to sa tagovima? Probao neko?

Poslednja izmena:
pojavila se beta 2 sense roma....radi wifi i vidi external sd...doduse nema media scana kartice. cim srede da radi i network data flashovacu ga

Izbaci li Simond novi kernel ili mu je zadnji od 19.aprila? Nista novo ne nalazim a svrbe me prsti za flash-om.

Sta je ovo sa ovim JVB-om? Probao sam sve verzije JVB-a, flesovao sa full punom baterijom i opet mi baterija traje nekih 15h...

Uspeo sam da mountujem Windows network share foldere u home folder Galaxy-ja. :) Upravo ide Avatar od 5 giga 720p, sa titlom, kroz WiFi, sve max tečno. :p

Takođe uspeo sam i obrnuto, da kompletnu sd karticu šerujem kroz FTP i pristupam joj iz Total Commandera. :) Tako da će USB kabl služiti izgleda samo za flešovanje. :)

Ipak, imam jedan problem. Video nije problem jer mPlayer skenira foldere koje mu zadam i onda skapira novi sadržaj u mount point-ima, međutim audio playeri se oslanjaju na skeniranje koje vrši sam telefon kad misli da treba. Da li postoji način da ga isforsiram da odradi scan nakon što odradim mount novog sadržaja kako bi audio playeri videli novi sadržaj kroz library view?

Imam jedan problem. Stigao mi je mms sa slikom ali ja sam imao samo podesen gprs. I sada mi stoji ta poruka u inboxu i pise downloading. Kad kliknem na nju nsamo mi pokaze informacije o njoj i nista vise. Sada sam ubacio i podesavanja za mms. I opet nista sta da radim?

^^^ Net mora da bude ukljucen na fonu da bi skinuo mms...Ako su ti sva podesavanja tacna mislim da ti ostaje samo da za taj mms odradis manual "retreive" ,a posle da ukljucis "auto-retrieve" da bi se u buduce mms sam skinuo...

Bem li ga, natrcao sam negde na XDA, na aplikaciju koja radi upravo to sto ti treba, pokrece rucno skeniranje. Ne mogu da se setim kako se zove... ali
probaj sa ovom: http://www.appbrain.com/app/rescan-media-root/com.addz.mediascannerroot

Probao to i još dve aplikacije. Sve one pozovu media scanner, on odradi svoje, ali Winamp i defaultni player i dalje ne vide mountovane foldere bez obzira što se nalaze u okviru defaultnog Music foldera. Ako odem direktno kroz neki file manager, mogu da otvorim bilo koji mp3 ili FLAC iz tih mountovanih foldera u Winamp-u bez problema, ali kada kliknem na Albums, ne prikazuje ništa. :( Jel ima neko ideju u čemu je problem?

^^^ Net mora da bude ukljucen na fonu da bi skinuo mms...Ako su ti sva podesavanja tacna mislim da ti ostaje samo da za taj mms odradis manual "retreive" ,a posle da ukljucis "auto-retrieve" da bi se u buduce mms sam skinuo...

A kako da uradim taj Manual retrieve? Stoji mi sad stiklirano auto retrieve.

Ako neko zna kako da vratim Status Bar u funkciju neka napise ovde kada se probudi. Flashovao GB i dobijam Force Stop Status Bar-a. :mad:

Edit: Full Wipe je resio stvar.

Poslednja izmena:
Rgti ja sam imao slicnu situaciju...kada sam.flashovao gb,ubacio sam onaj i9000 hacks i cf root.. U pocetku je baterija dugo trajala (oko 30 sati) a posle je samo od sebe trajanje naterije smanjeno na 7-8 sati... Kasnije sam skontao da sam zaboravio da ponovo flashujem samo originalan kernel... Cim sam.i to uradio sve se popravilo i vratilo na staro

Sta je ovo sa ovim JVB-om? Probao sam sve verzije JVB-a, flesovao sa full punom baterijom i opet mi baterija traje nekih 15h...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Isti problem. Ali kad napunim full, uradim wipe battery stats, traje po tri dana. Ako ne uradim prazna je za 10-tak sati.

Flashujte ponovo samo originalni kernel.... meni se tako popravilo trajanje baterije na 30 sati

Idi na battery usage pa vidi koliko vremena je od tih 15-16 sati bio uključen displej jer on u suštini najviše potroši. Meni je recimo poslednji put baterija držala 1 dan i nekih 20 sati, od toga je displej bio uključen oko 4 i po sata, a WiFi sve vreme i te dve stavke su najveći procenat baterije potrošile.

Nesto mi nije jasno.
Napunim full, uradim wipe stats i ovo je rezultat, preko 3 dana i jos preko 30% baterije.

Ako ne uradim wipe stats, baterija bude 10-tak sati. I to kad udjem u battery stats, kaze mi da preko 80% guta android OS, dok kad uradim wipe stats na android os ode 5%. Nista ne kapiram...

Prilozi

• SC20110426-121908.png
    SC20110426-121908.png
    77.9 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Meni se Android OS nikada ne pojavi kao stavka koja uzima bar 1%. Mislim da je u pitanju neki bug u ROMu koji koristiš...

Inače, nije mi jasno kako postižeš 3 dana? Aj klikni na displej pa vidi koliko tačno sati i minuta je bio uključen za ta tri dana?

Poslednja izmena:
*** napunio sam ga od tada. Ovo je screen od prije par dana. Inace je izdrzao 5 dana (posle ovog screena jos 2 dana).
Izgleda da rom definitivno ima neki bug, narocito oko ovog wipe stats, jer se doticnim trajanje baterije produzava jako mnogo.
Cekam da se u kunjinji pojavi JVB, njihovi romovi su mi uvjek jako dobro radili.

Poslednja izmena:
3 do 5 dana, pa to praktično ne koristiš fon uopšte sa isključenim WiFi-jem? Sumnjam da je display time bio veći od 1h... Prosto mi je neverovatno to vreme. :)

Wi fi 10-15 min dnevno, jednostavno nemam potrebe za wi fi na fonu. Cisto privjera mailova, koji forum i to je to.

Ubacio sam Live wallpaper for Galaxy S II(vetrenjace) lepo radi,samo mi ne pokazuje kad je kisa,oblacno(danas bi trebalo)... pokazuje mi samo dan(sunce) i noc. Da li nesto treba da aktiviram da bi mi pokazivao sve vremenske prilike ?

Jel ima neko problem sa titlovima preko tv-a! Pre update_a na gingerbread sve je radlo normalno! Imao sam prikaz titla na tv_u preko tv-out kabla! Sada na gingerbread_u samo video! Na telefonu se prikazuju titlovi, a na tv_u ne! :(

Ja nikako ne mogu da dobijem sliku na TV-u. Pazario onaj nokiin kabEl, prikačio u svim mogućim kombinacijama varijacijama i permutacijama, sa i bez uključenog plejera na telefonu i - ništa.
(da, uključio sam u settings - display - TV-out...)

Ima li neko neki savet?
Serendipity 6.3 na fonu...

Inače u vezi GPS fix-a:

Ja malo modifikovao HR verziju modifikovanog GPS.conf:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=11371825#post11371825

i za prvi start je trebalo par minuta, a onda nakon toga hot fix ispod 10sec.

Nisam imao živaca da čekam i testiram par dana, već sam odmah uradio i
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=831725

Pa ćemo da vidimo kako sve zajedno funkcioniše...

*** napunio sam ga od tada. Ovo je screen od prije par dana. Inace je izdrzao 5 dana (posle ovog screena jos 2 dana).
Izgleda da rom definitivno ima neki bug, narocito oko ovog wipe stats, jer se doticnim trajanje baterije produzava jako mnogo.
Cekam da se u kunjinji pojavi JVB, njihovi romovi su mi uvjek jako dobro radili.

Čekaj, da se razumemo - jel se ti to žališ što ti je baterija trajala 5 dana pa čekaš JVB?! :zgran:

Meni jedva spoji dan (t.j od ujutru do uveče):wall:
Dobar deo dana čeprkam po telefonu (screen on), WiFi pola sata do 2 sata, povremeno po malo gps... i - pred spavanje 20tak posto (+-) :mad:

Koju magiju koristite da vam baterija traje preko dan?! :trust:

Nazad
Vrh Dno