Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Trazio sam video semplove na YT, galaxy s sa poboljsanjem kamkodera [autofokus].. ako ima neko neka okaci neki klip :)
naravno ima krs na YT ali ne pise da li je sa tim poboljsanjem ili bez.

Ipak ima, morao sam camcoder da kucam a ne video sample.

Nisam fan nijednog proizvodjaca ali mi je video ipak kvalitetniji na galaxy s nego na n8 sa onim modom, bar na osnovu svega sto sam video na YT.

[YOUTUBE]eDf-KGpK4FY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hvala i tebi Seraph. Evo jos par pitanja:
1. Za CF-root spominju neke verzije u zavisnosti od build number, kod mene FROYO.XFJP7. Jel v1.17 Busybox verzija OK?
2. Ovo ostalo mi deluje lako samo me buni taj 2e recovery (cemu?). Caesar rece voodoo kernel da ubacim, da li oba mogu izbegnem tj. samo direktno cwm da instaliram?

Ja ti preporucujem SpeedMod kernel. Flashuj preko odina i imas cwm.

Hvala i tebi Seraph. Evo jos par pitanja:
1. Za CF-root spominju neke verzije u zavisnosti od build number, kod mene FROYO.XFJP7. Jel v1.17 Busybox verzija OK?
2. Ovo ostalo mi deluje lako samo me buni taj 2e recovery (cemu?). Caesar rece voodoo kernel da ubacim, da li oba mogu izbegnem tj. samo direktno cwm da instaliram?

Da bi nistalirao cwm moras da imas 2e recovery. Da se ne bih cimao root, pa 2e, pa tek onda cwm, ti direktno zvekni voodoo preko odina. U njemu dobijas i root i cwm. Kad dobijes cwm posle je sve easy mode. Ako nesto ne razumes pitaj.

uuu savrseno xD
jos malo i flashovacu gaaaa

Definitivno se ne vraćam na stock. Cm7 za sgs još samo malo pa ulazi u mainline i postaje RC. Kamera je proradila i sada je fino šteluju.
Instalacija nije više tako komplikovana i relativno je sigirna a vraćanje na stock je jednostavno.
To znači da možete da probate kako to izgleda.
Obavezno pratiti uputstvo i nema problema.

Svaka cast Caesar za navodjenje!
Kad znas tacno sta treba da skines i odradis, bukvalno je sve gotovo za manje od 2-3 minuta i jako je lako odraditi.
Ubacio sam voodoo kernel, root telefona mi nije odma prepoznao morao sam samo da skinem superuser app sa marketa i sve je OK.
Takodje sam proverio recovery mode i cwm je tu. Sutra ubacujem ROM i to je to, za pocetak najnovijeg darky-a savetujete?
Hvala jos jednom!

Poslednja izmena:
Kad znas tacno sta treba da skines i odradis, bukvalno je sve gotovo za manje od 2-3 minuta i jako je lako odraditi.
Ubacio sam voodoo kernel, root telefona mi nije odma prepoznao morao sam samo da skinem superuser app sa marketa i sve je OK.
Takodje sam proverio recovery mode i cwm je tu. Sutra ubacujem ROM i to je to, za pocetak najnovijeg darky-a savetujete?
Hvala jos jednom!

Treba ti i busybox. Nemoj da skidaš sa marketa jer nije najnovija verzija. Ubaci ovo što sam okačio u fasciklu system/xbin.

Mada... ako ubaciš Darky ili Doc ROM, dobijaš Superuser i BusyBox.

Poslednja izmena:
ljudi, ozbiljno se mislim da uzmem ovaj fon.
U Nisu prodaju Galaxy s za svega 340-350 evra NOV, samo bez racuna naravno, to su oni skidani sa drugih mreza, i daju garanciju samo 6 meseci (kao i za sve druge telefone inace), i mislim se, da li uzeti ovako nesto, ili da idem preko nekog postpaid paketa Vipa ili sl, isto za 300e...

plasim se da mi ne pukne problem sa fonom posle godinu dana pa da me oderu za popravku u servisu bezobrazno, ipak je ovo drugo 2 godine garancija, ali i 2 godine ugovora ***...

tnx

Ja iskreno ne bih uzeo toliko vredan telefon sa 6 meseci garancije "na softver" sto oni kazu. Sam si rekao, ne daj Boze da ti se nesto desi telefonu, mozes da se slikas. Ne znam koje su cene u normalnim radnjama, probaj da nadjes nekog poznanika koji ce da potpise ugovor a tebi da da telefon, tako sam ja uzeo telefon.

S druge strane, jos nisam cuo nikoga da mu se ovaj telefon pokvario, mozda ti je to olaksavajuca okolnost. Inace po novom zakonu minimalna garancija koju prodavac sme da ti da je 2 godine, pa mizes i tako da izvuces nesto.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

+1 za operatera ili neku prodavnicu sa računom ili garancijom od 2 godine...
2 godine si miran..ovi daju garanciju od 6 meseci a kako ćeš uopšte da dokažeš da si telefon kupio kod njih kad nema fiskalnog računa? Po zakonu se garantni list priznaje samo sa fiskalnim računom..
Mislim da je najbolje rešenje uzeti kod Vip-a za 30.000 sa Postpaid 325 paketom..paket ima sasvim razumnu cenu (samo se nemoj zeznuti da uzmeš onaj novi smart paket - čista nebuloza).

Pomoć,
Da li smem da uradim upgrade sa donje slike? Ne znam hoće li uticati na neko zaključavanje telefona, ili tako nešto... inače radi na svim mrežama...

Uploaded with ImageShack.us

Hvala jos jednom!

Nema na cemu druze. Sto se tice romova i docova kuhinja i darky su stvarno ok. Sta god da izaberes neces se zeznuti. U oba ti dolaze i superuser i busybox

Hm, verovatno cu uzeti onda preko paketa.
Ima li ko neki vaucer za popust :).

Takodje, da li su telefoni zakljucani ili ne? Jako mi je bitno.

Tnx

Hm, verovatno cu uzeti onda preko paketa.
Ima li ko neki vaucer za popust :).

Takodje, da li su telefoni zakljucani ili ne? Jako mi je bitno.

Tnx

Najbolje ti je preko postpaid-a ako nisi vec vezan ugovorom,ti te dve godine svakako ima da placas racune za telefon zasto ne bi to iskoristio i uzeo tel za manje para.Telefoni iz podzemnog nisu svi skidani,skidani imaju obicno logo na maski i imaju drugaciju kutiju tako da to lako mozes da proveris.Telefon bez ugovora sa 2 god garancije kosta 500-550 eura,ja ne verujem da postoji opravka koja moze da kosta vise od 150-200 eura tako da za pare koje bi ustedeo kupovinom u podzemnom mogao ne daj boze da platis opravku ako si bas maler da ti se pokvari nesto.Kazu da su u vipu zakljucani.

Postoji aplikacija za otključavanje telefona, ako kojim slučajem dolaze zaključani.

Pa dobro, možda nisi čitao moje postove ranije, ali ponoviću, nije mi teško :)
Imao sam 3 godine iPhone, i tamo nisi smeo tek tako da se zjbavaš sa updejtovima :)
Koliko (počinjem) da kapiram, Android funkcioniše totalno drugačije. Dakle slobodno mogu da radim update svega, što mi mnogo skraćuje muke... a to je dobro :)
Hvala :)

I još nešto, da li je ovaj ponuđeni updejt na 2.2?

DamianGTO Ultimate kernel 1c 600Hz

The DamianGTO Ultimate Kernel has this:

- Ext2, Ext4, Jfs and rfs file system support.
- Backup/Restore.
- Root (installs busybox 1.18.1 and superuser).
- Theme support with cwm update script.
- 350MB RAM.
- Optimized kernel tweaks.
- Low memory killer minfree settings (24MB, 32MB, 46MB or 60MB).
- Deadline schedueler (Optimized).
- Tiny RCU( less memory footprint).
- lowmemorykiller patch.
- Support for bootanimation.zip.
- Made from froyo 2.2.1 source code.
- Initramfs from JS5 kernel.
- Android logging (Turn on or off).
- Voodoo sound V4.
- Full CWM recovery with alot of extra options.
- Touchscreen sensitivity (Low, Default, high, super high)

Ono što nije ubačeno:
- Sharpness fix
- BLN
- Uv/Oc

- Oni koji su ga isprobali kažu da je veoma brz i da ne troši bateriju više nego što je uobičajeno za sgs.

Takođe je uradio i DamianGTO STEAM kernel 1k 600Hz, a posebnu pažnju privlači "Full (multi-)touchscreen interface in the recovery".

Poslednja izmena:
ljudi, ozbiljno se mislim da uzmem ovaj fon.
U Nisu prodaju Galaxy s za svega 340-350 evra NOV, samo bez racuna naravno, to su oni skidani sa drugih mreza, i daju garanciju samo 6 meseci (kao i za sve druge telefone inace), i mislim se, da li uzeti ovako nesto, ili da idem preko nekog postpaid paketa Vipa ili sl, isto za 300e...

plasim se da mi ne pukne problem sa fonom posle godinu dana pa da me oderu za popravku u servisu bezobrazno, ipak je ovo drugo 2 godine garancija, ali i 2 godine ugovora ***...

tnx

I ja se lomim oko ovoga, doduše u Kragujevcu ne može da se nadje ispod 370 eur u radnji sa 6 mjeseci ili godinu dana "garancije" (tj. da vjeruješ prodavcu da će da ti popravi telefon ako crkne).
Mnogo mi je da kupujem ovaj legalni a da nadjem nekoga ko će da uzme tarifni paket a ja da uzmem telefon teška priča.
Mislim da nam ostaje jedino to da ga uzmemo pa da se nadamo da neće da crkne ;)

Pa dobro, možda nisi čitao moje postove ranije, ali ponoviću, nije mi teško :)
Imao sam 3 godine iPhone, i tamo nisi smeo tek tako da se zjbavaš sa updejtovima :)
Koliko (počinjem) da kapiram, Android funkcioniše totalno drugačije. Dakle slobodno mogu da radim update svega, što mi mnogo skraćuje muke... a to je dobro :)
Hvala :)

I još nešto, da li je ovaj ponuđeni updejt na 2.2?

Mi vec odavno imamo 2.2.1 update koji je daleko bolji od tog sto ti nudi. Fora u androidu jeste da ubacujes sve i svasta, da milion kombinacija sa custom romovima probaš, i da odaberes sta ti se svidja. Npr svi mi ovde imamo romove zasnovane na 2.2.1, a opet svaki je različit i svaki je za sebe, onako kako ga ti nemestis, a ne neko drugi

Isprobao sam DamianGTO Ultimate kernel 1c 600Hz, za sada sve reči hvale.

Po default-u se instalira BusyBox, iz cwm-a se može ubaciti Superuser, a Touchscreen sensitivity sam podesio na high i bukvalno ne smete da dotaknete ekran koliko je osetljiv. Reaguje na najnežniji mogući dodir i zaista je veoma brz. Super high za Touchscreen sensitivity nisam probao ali i nema potrebe. Kome je bitno CWM je u plavo-roze varijanti. :)

Voleo bih da još neko uradi deodex na stock rom-u, da razmenimo iskustva u vezi brzine i sl. Verujte mi zaboravićete na custom rom-ove koje prave drugi.

Poslednja izmena:
Mi vec odavno imamo 2.2.1 update koji je daleko bolji od tog sto ti nudi. Fora u androidu jeste da ubacujes sve i svasta, da milion kombinacija sa custom romovima probaš, i da odaberes sta ti se svidja. Npr svi mi ovde imamo romove zasnovane na 2.2.1, a opet svaki je različit i svaki je za sebe, onako kako ga ti nemestis, a ne neko drugi

Hmm... da... pretpostavljam da ste u prednosti u odnosu na mene, koji se tek upoznajem sa samim androidom, kao i sa dotičnim terminima (rom-ovi, fw 2.2 vs 2.2.1, itd. :) )... Potrudiću se da brzo uđem u štos sa Androidom. Gde da nađem te tutoriale za 2.2.1, za koji kažeš da je bolji od ovoga što mi nudi KIES? Zanima me, da li kod androida postoji ta *******cija sa modemfw (baseband), da u nekim situacijama ne smeš da radiš update...

BTW, evo sada sam pokrenuo update preko KIES-a, i izbacio mi je ovo...

Uploaded with ImageShack.us
Na telefonu mi stoji downloading (do not turn off...) i tako...
Koliko to treba da stoji i hoće li se nešto dogoditi?

EDIT: Ugasio sam ga i upalio (nakon više od pola sata)... sad je sve ok, ali mi nije updateovao... Zašto? Plašim se da ponovo probam... ne znam koliko može negativno uticati na tel i da li ga mogu ikako brikovati?

Poslednja izmena:
Nema oficijelnog update-a već duže od mesec dana...kako mi je to čudno :)
Ne znam da li spremaju nešto VEEEELIKOOOOO ili su nas zaboravili :)

Jel može neko da mi objasni kako i gde se traži/skida oficijalni fw?
Da li je KIES taj koji nudi update? -Niko mi nije odgovorio na poruku gore, ali imao sam problema sa KIES-om... :S

EDIT: Šta je ovo sa slike? Galaxy S 4g, jel tako?
http://images.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/articleimage/684/2011/02/vibrant-4g/thumb_550_samsung-galaxy-s-4g-1.JPG

To čudo ne radi kod nas? I pretpostavljam da je noviji tel od ovog na našem tržištu sa dugmetom u sredini? Mnogo mi se više sviđa ta varijanta sa tim soft tasterima, zato pitam...
I kad će SGS2? :)

Poslednja izmena:
Ok, moram da postavim neka pitanja, u nadi da ćete mi isto tako brzo odgovoriti...
Ovako, već sam rekao da sam se odrekao iPhone-a posle 3god, i prešao na Android. E sad, prvo sam uzeo DHD, pa sam se odlučio da ga zamenim za SGS.
Ono što sam primetio, a što mi jako fali, jesu stock apps koje sam imao na DHD:
1. Block caller
2. Flash
3. Adobe acrobat
4. CarPanel navigacija
5. Widgetsi (lepši, funkcionalniji)
6. Compact keyboard (sms app)
7. Kada zvoni tel, prilikom podizanja telefona, zvuk se utišava
8. Gomila podešavanja za sms u vidu notifikacije, reportova, itd.
9. Posebno skidanje wallpapera, zvukova, widgetsa, itd.

Mogu da primetim da DHD ima mnogo bogatiji android OS, od SGS... Moje pitanje je zašto?
Malo sam zbunjen?
Znam da DHD ima HTC Sense, ali zašto je SGS toliko siromašan (i u neku ruku ružan, što se tiče widgetsa) u pogledu podešavanja, widgetsa, itd.
Da li to može da se sredi/poboljša?

Ova pitanja me baš muče, jer sam bio prezadovoljan OS-om na HTC, ali nisam baterijom, dok sam na SGS prezadovoljan baterijom i samim telefonom (izgled, težina, izrada, itd.) ali nisam toliko oduševljen OS-om...

Poslednja izmena:
Treba malo po netu da iscitas vezano za android. Ja ti rekoh da ides na XDA forum malo da se informises, ali ti nista. OS je svugde isti u osnovi, razlikuje se samo ako proizvodjac (u ovom slucaju HTC i Samsung) ubace nesto svoje da bi bili prepoznatljivi na trzistu. Kao npr HTC sense i touchwiz kod samsunga. Sve sto si naveo gore mozes da namestis, stim sto neke app koje dolaze sa HTC sensom nemas na samsungu. Kao sto npr stock samsung apps nemas za htc, ali uvek ima neka dobra alternativa na marketu. Toliko dobrih paid i free aplikacija ima da ti te, gore navedene i ne trebaju. I nema HTC ili bilo ko bogatiji OS od onog drugog. Android 2.2 froyo je froyo na bilo kom telefonu + dodaci kompanije koja proizvodi telefon.

Mi svi ovde tezimo, na nasim telefonima, AOSP, tj pure Android iskustvu bez kojekavih sense touchw sr**a

A ti svoj SGS mozes da namestis kako zelis i niko ovde od nas i ne koristi sugavi touchwiz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno