Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ok, hvala ti na brzom odgovoru, tako sam i mislio (što se tiče ovog dela da svaka kompanija (Samsung, HTC) da daje svoj lični pečat Androidu).
Ali reci mi zašto onda ne mogu da instaliram flash za SGS iz marketa?
Mnogo stvari/app mi je zabranjeno, a nisu nikakvog specijalnog karaktera, kao npr. Google Earth.
Jel postoji neka fora kako se to instalira a da nije preko marketa?

P.S. juče nije hteo da mi otvori XDA forum (a kasnije sam i pročitao obaveštenje SBB o radovima na mreži), ali sada je sve ok. Naravno, pogledaću ga, jer ipak nameravam da se zadržim neko vreme na androidu :)

Evo vidi kako meni npr izgleda home screen

sc20110223103950.png
[/URL][/IMG]

Koji je to Ginger pack ikona?

@ceasar: EXTRA... HOĆU I JA TAKO :)
Kako si dobio onaj dole deo skroz drugačiji? Gde da vidim kako se sve ovo radi, jel postoji neki tut?

Samo instaliras ADW EX, tj bilo koji drugi launcher. I dobices drugaciji dock, a sa ADW-om i LPP-om, modifikacije su neogranicene.
A sat i vreme su mu mislim Fancy Widget. Neka me ispravi ako sam se z....bo :D

Pozz

Poslednja izmena:
Upravo gledam video, i vidim da ima free i paid verzija ADWEX... ali nema linka... Ima li neko link za tu free verziju i da li kod androida ima recimo kao kod iOS, da se skinu krekovane verzije paid apps-a (u ovom slučaju, ako ima craked full verzija, što bih skidao free... ispravite me ako grešim. Ovo je logika na iOS-u, zašto ne bi bila i ovde :) )...
I zanima me koliko je komplikovano instalirati ovaj ADWEX, jer je na iOS bila cydia i bilo je mnogo jednostavno uraditi bilo kakav tweak.

Oprostite ako previše spominjem iOS, ali sam tek stigao na ovu platformu, pa dok se ne naviknem...

Ok, moram da postavim neka pitanja, u nadi da ćete mi isto tako brzo odgovoriti...
Ovako, već sam rekao da sam se odrekao iPhone-a posle 3god, i prešao na Android. E sad, prvo sam uzeo DHD, pa sam se odlučio da ga zamenim za SGS.
Ono što sam primetio, a što mi jako fali, jesu stock apps koje sam imao na DHD:
1. Block caller
2. Flash
3. Adobe acrobat
4. CarPanel navigacija
5. Widgetsi (lepši, funkcionalniji)
6. Compact keyboard (sms app)
7. Kada zvoni tel, prilikom podizanja telefona, zvuk se utišava
8. Gomila podešavanja za sms u vidu notifikacije, reportova, itd.
9. Posebno skidanje wallpapera, zvukova, widgetsa, itd.

1)Ovo valjda ima po defaultu u podešavanjima poziva
2)Market
3)Isto market (ali koliko znam taj adobe je loš ima mnogo boljih programa)
4)Samsung apps
5)....
6)Skineš ili htc tastaturu ili smart keyboard (meni ubedljivo najbolja)
7)Ovo ne znam pošto me to jako nervira pa nisam tražio
8)Rekao bih da su default aplikacije za sms iste
9)...

^Ok, ali kada kažeš 6) skineš ili htc tasta... šta to znači? Odakle je skinem? Sa marketa ili ima neka druga varijanta?
Isto pitanje važi i za 4) Samsung apps... Gde to tražim?

I već sam napisao da mi ne dozvoljava da skidam neke aplikacije sa marketa! Zašto? Kako to da promenim? (npr. ne dozvoljava mi da skinem Google Earth, niti da uradim update Google Maps...)

@vik

Vidim da si bas pun poleta i da ti je sve ovo interesantno, jer jednom kad se upoznas sa androidom i kad shvatis koliko je customize, tek onda ima da padnes u trans :)

Moj ti je savet prvo lagano da krenes u pricu sa rootovanjem i flesovanjem romova, pa ces kroz tu pricu otprilike shvatiti sta i kako funkcionise. Tada ces i videti sta sve mozes sa androidom.

Poslacu ti PM vezano za apps

@dapimp

Jeste to je fancy widget.

Meni jedino sta valja od celog HTC sensa je taj sat, koji je stvarno odlican. A verujem da i pravi Android zaljubljenici ne vole sense nego pure Android. Ali to je samo moje misljenje

Drugari, imam problem. Beautiful widgets mi se "resetuje" stalno. Kazem resetuje zbog toga sto jednostavno na homescreenu na mesto gde stoji izbaci poruku Please remove this widget, i kada ga sklonim i kad udjem opet da ga stavim sva podesavanja su izgubljena, kao da sam prvi put instalirao widget. Ovaj problem imam vec dve nedelje, nikako da se setim da pitam ovde.

Sta sam sve probao:

- Promenio sam poslednje cetiri verzije Beautiful widgeta, isti je problem
- Probao sam da ostavim default skinove za clock i weather, posto poslednje verzije nisu krekovane kako treba pa ne radi download skinova, osim onih sto vec imas instalirane, nema uticaja i dalje "puca"
- Probao sam da stavim Accuweather umesto Google weather-a, nema uticaja
- Promenjeno je vise verzija Darky-a od pojave problema tako da ni to nije problem
- Pre neki dan sam skinuo novu verziju ADW EX launchera posto sam imao stariju i mislio sam da sam time resio problem jer nije pucao citav dan ipo, ali juce je opet pukao i opet sam na pocetku

Nemam ideja sta vise da pokusam. Widget radi normalno sve dok ne ostavim telefon duze vreme pola sata do dva sata. Kada ga posle tog perioda koji je random uzmem opet u ruke, otkljucam ga i dobijem poruku Please remove this widget na ekranu. Dajte neki savet sta da radim. Kupio bih Beautiful widgets kada bi sa sigurnoscu znao da bi mi resilo problem ali sve mi se cini da bi mi opet isti problem pravio. Nijedan drugi widget koji imam na telefonu ne pokazuje iste znake, svi savrseno rade.

Hvala matori. Trazio sam sve moguce beautiful widgets u searchu vezano sa reseting, problems i slicno, i naravno nisam nalazio resenje, nisam se setio da trazim kao generalni problem. Trebalo bi da radi sad, javicu uvece da li je uspelo :)

Inace poslednja verzija BW (SuperClock 4x2) pravi (bar meni) veliki performance problem - homescreen mi secka uzasno ponekad...

Ajde jedno pitanje koje je mozda malo glupo :D : Koliko Galaxy S/Android ima dostupnih "strana'' za aplikacije ? Ima li ogranicenja uopste ili to zavisi od proizvodjaca ? Na wave imam 10, iako nema ni 3500 appsa u store-u ovo pocinje da mi bude malo, kao u badi 2.0 obecavaju 15-20.

Majku im kosooku :smoke:
Pa i logicno da nema, kad ja ovde moram da biram koje cu aplikacije da se odreknem na androidu sa 120 000 bi bilo umobolno staviti ogranicenje.
Ipak ima ogranicenje- memorija ;)

Gde naci Swype na srpskom jeziku?pozz

Poslednja izmena:
Tiosave, koju verziju firmware-a imas? Ako zelis stock firmware stavi I9000XFJS2. to je najnovija verzija koja podrzava srpski jezik telefona i srpski swype.

Ima li ko informaciju u kojoj filijali Vip-a ima ovaj telefon. Sve sam ih posetio na Novom Beogradu i nema nigde

Tiosave, koju verziju firmware-a imas? Ako zelis stock firmware stavi I9000XFJS2. to je najnovija verzija koja podrzava srpski jezik telefona i srpski swype.

Darky 9.2 tj. 2.2.1 froyo je u pitanju...Ne bih menjao rom, vec me zanima da li mogu ubaciti samo sr. jezik?

Zvrcni call centar i pitaj gde ima

zvao sam ih, kazu ima u delta sitiju, ja odem oni nemaju tj imaju 1 izlozeni

aj da odem i do njih mada neznam kakve veze imaju sa vipom. Hteo sam da produzim ugovor i da uzmem

Nisam ukapirao da tebi treba baš Vip, mislio sam da hoćeš da kupiš telefon u "legalnoj" prodaji.

A što sam ja ubacio FW I9000XWJS3? Zar to nije poslednji? Ja nemam srpski jezik...
Kako da instaliram APK na android?

EDIT: Ovako, radim Darkys ROM i treba mi mala pomoć.
Radim po ovom uptustvu i sve je ok. Došao sam do dela CUSTOMIZING ROM before flashing. Ispod celog texta koji opisuje kako bi trebalo da skinem neku app sa marketa, stoji sledeće: You don't have to use the Darky App to install the ROM. It's optional.
Da li to znači da ovaj korak mogu da preskočim (jer svakako želim WIPE) i odmah pređem na ROM Flashing?

Poslednja izmena:
Taj firmware koji si spomenuo jeste najnoviji ali nije za.nase trziste napravljen tako da nemas srpski.
Da mozes taj deo da preskocis...ta aplikacija sluzi da namestis neke opcije.. Nije ti potrebno.

^Hvala na brzom odgovoru... Ovde kaže da stavim ROM na INTERNAL SD Card... Ne razumem kako da to uradim? Može li opet pomoć :)

Pa poveži telefon sa kompom i prekopiraj .zip fajl na njega.

Vrh Dno