Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja bi vas najlepse molio da mi navedete razloge zasto da uzmem sgs a ne dhd. Ugovor mi istice za 5 dana a nikako da odlucim. Gledao sam ih oba, na sgs-u mi se vise svidja displej dok mi je dhd nekako kvalitetniji. Kamera me ne interesuje, dok su mi bitne stavke internet i navigacija i naravno sam android. Molim za pomoc, zeznucu se ako sam odlucim, imam osecaj. Hvala puno svakom ko zeli da mi pomogne makar malo

PS postovacu isti post i kod ovih u dhd-u da vidim sta ce oni reci

Pa ovi u dhd-u će ti sigurno reći da uzmeš dhd!!! To je bar logično.
Ja sam isto mozgao i na kraju se izbor sveo na tri modela a ni jedan nije htc (iako je u startu bio 3 modela ove kompanije koje sam gledao detaljno) tako da eto, možeš sam da zaključiš šta bi bila moja preporuka...
Mada bi za mesec-dva trebalo da izađu neki vrlo vrlo zanimljivi modeli...

Poslednja izmena:
Pa ovi u dhd-u će ti sigurno reći da uzmeš dhd!!! To je bar logično.
Ja sam isto mozgao i na kraju se izbor sveo na tri modela a ni jedan nije htc (iako je u startu bio 3 modela ove kompanije koje sam gledao detaljno) tako da eto, možeš sam da zaključiš šta bi bila moja preporuka...
Mada bi za mesec-dva trebalo da izađu neki vrlo vrlo zanimljivi modeli...

Hvala. Mislis da ce nasi operareri biti tako azurni da odmah izbace to nesto novo
Ko ce cekati mesec-dva...

Poslednja izmena:
Ja bi vas najlepse molio da mi navedete razloge zasto da uzmem sgs a ne dhd. Ugovor mi istice za 5 dana a nikako da odlucim. Gledao sam ih oba, na sgs-u mi se vise svidja displej dok mi je dhd nekako kvalitetniji. Kamera me ne interesuje, dok su mi bitne stavke internet i navigacija i naravno sam android. Molim za pomoc, zeznucu se ako sam odlucim, imam osecaj. Hvala puno svakom ko zeli da mi pomogne makar malo

PS postovacu isti post i kod ovih u dhd-u da vidim sta ce oni reci

Ako neces da cekas modele sa svojezgarnim procesorom, u principu je nereseno...

SGS ima pored boljeg ekrana, bolje baterije, i bolji GPU procesora, kao i podrsku za vise kodeka, od kojih se posebno istice mkv...Sad tek TI izbacuje dvojezgarnu OMAP 4 seriju sa istim PowerVR 540 koji je u SGSovom procesoru. Po mom misljenju tek ce se ove godine pojaviti aplikacije i igre koje ce moci iskoristiti njegovu snagu.

DHD je kvalitetnije napravljen, mada me onaj poklopac za microSD posebno nervira. Procesor je novije generacije ali sa slabijim Adreno 205 gpu-om. Ipak, odluka Sony-ja da ubaci taj isti Qualcomm 8255 u Xperiu play ce omoguciti ekstra igrice i za DHD. Tu je i veci ekran, kao i Sense UI...

Oba telefona imaju odlicnu podrsku na XDA, i tu problema nema

Da ne bude zabune, imao sam SGS neka 4 meseca a sada koristim Desire Z vec dva meseca koji je umnogome slican DHD-u, a i sam DHD sam imao prilike par dana da koristim, pa sebe smatram dovoljno kompetentnim ;)

Elem, da ne bude da sam ovoliko pisao, a nista nisam napisao, neces pogresiti sta god da uzmes, a u svetlu tvojih zahteva, mozda mala prednost DHD-u zbog veceg ekrana koji znaci za browsing, i boljeg gps chipa, zbog navigacije. Baterija ti moze biti problem, pa vodi i tome racuna. Steta sto ti je kamera totalno nebitna, jer onda dileme ne bi bilo, SGSova kamera je za klasu bolja od one u DHDu, a posebno u rezimu video snimanja...

Ako neces da cekas modele sa svojezgarnim procesorom, u principu je nereseno...

SGS ima pored boljeg ekrana, bolje baterije, i bolji GPU procesora, kao i podrsku za vise kodeka, od kojih se posebno istice mkv...Sad tek TI izbacuje dvojezgarnu OMAP 4 seriju sa istim PowerVR 540 koji je u SGSovom procesoru. Po mom misljenju tek ce se ove godine pojaviti aplikacije i igre koje ce moci iskoristiti njegovu snagu.

DHD je kvalitetnije napravljen, mada me onaj poklopac za microSD posebno nervira. Procesor je novije generacije ali sa slabijim Adreno 205 gpu-om. Ipak, odluka Sony-ja da ubaci taj isti Qualcomm 8255 u Xperiu play ce omoguciti ekstra igrice i za DHD. Tu je i veci ekran, kao i Sense UI...

Oba telefona imaju odlicnu podrsku na XDA, i tu problema nema

Da ne bude zabune, imao sam SGS neka 4 meseca a sada koristim Desire Z vec dva meseca koji je umnogome slican DHD-u, a i sam DHD sam imao prilike par dana da koristim, pa sebe smatram dovoljno kompetentnim ;)

Elem, da ne bude da sam ovoliko pisao, a nista nisam napisao, neces pogresiti sta god da uzmes, a u svetlu tvojih zahteva, mozda mala prednost DHD-u zbog veceg ekrana koji znaci za browsing, i boljeg gps chipa, zbog navigacije. Baterija ti moze biti problem, pa vodi i tome racuna. Steta sto ti je kamera totalno nebitna, jer onda dileme ne bi bilo, SGSova kamera je za klasu bolja od one u DHDu, a posebno u rezimu video snimanja...

Au brate svaka cast. Imam satio koji me smorio sa symbianom pa zato i ne trazim dobre fotografije jer njega zadrzavam (sluzbeni). Cekao bi ja jos da znam da ce ovi u vupu da budu brzi pa da puste i optimus 2x i galaxy s2 i se arc ali mi tu nesto smrdi da se ne pojave u decembru. Nekako me vise vuce sgs, jedino sto me plasi su ti mrtvi pixeli jer procitao sam i ovu celu temu i na dhd i nisam tamo video da se zale na to. Eto tako, mozda sacekam jos malo, u svakom slucaju jos jednom hvala ti puno na brzom i ovolikom odgovoru

Imam jedno pitanje za koje nisam nasao konkretan odgovor, pa bolje da pitam direktno.
Verzija mog sgs-a je 8GB, tako pise na poledjini kutije, a na info Internal SD card pise da je total space 13.43gb, a Available space 12.95 (verovatno jer sam vec necim popunjavao internu memoriju).
U cemu je fora, jel to samsung castio dodatno ili je ovo 16gb verzija, nije mi jasno???
Kakav je slucaj kod vas?

Očigledno je da imaš 16GB verziju. Ja imam tu verziju i prikazuje mi isti kapacitet kao i tebi.

Na nekom stranom forumu sam procitao da je neko postavio slicno pitanje, i dobio isti odgovor koji si ti dao.
Zaboravio sam i da dodam i za Internal phone storage Available space 1.63gb + ono sto sam gore napisao je stvarno oko 16
Znaci onda je greska na pakovanju ili nesto trece, cool :wave:

Poslednja izmena:
Au brate svaka cast. Imam satio koji me smorio sa symbianom pa zato i ne trazim dobre fotografije jer njega zadrzavam (sluzbeni). Cekao bi ja jos da znam da ce ovi u vupu da budu brzi pa da puste i optimus 2x i galaxy s2 i se arc ali mi tu nesto smrdi da se ne pojave u decembru. Nekako me vise vuce sgs, jedino sto me plasi su ti mrtvi pixeli jer procitao sam i ovu celu temu i na dhd i nisam tamo video da se zale na to. Eto tako, mozda sacekam jos malo, u svakom slucaju jos jednom hvala ti puno na brzom i ovolikom odgovoru

i zaboravio je da spomene bolji kvalitet zvucnika na sgs, i vrhunski kvalitet audio izlaza(meni je to prilicno bitno jer 50% vremena koriscenja fona slusam muziku)

Ajde i ja da ti preporucim, jer nisam u fazonu da sto kupim to moram i da hvalim, ako mi se ne svidi u prvih nedelju dana, dovidjenja.
I ja sam se raspitivao sta, koji, kako...pa sam se odlucio za sgs i smatram da nisam pogresio, super sam zadovoljan.Softverski je sve super odradjeno (a tek posle flashovanja), sto se hardvera tice jedino su mogli malo bolji f.aparat + blic (ali vidim to su cuvali za naslednika).

Nisam ga kupio ovde, donesen mi je iz Austrije, i receno mi je da je 8gb, sto je i pisalo na kutiji.Ja sam ga prvi otvorio, imei se poklapa sa nalepnicom sa kutije i sve je ok, osim sto na poledjini kutje u gornjem desnom uglu pise 8gb

inace se pri narudzbini nisam izjasnio koju cu varijantu, jer mi je bilo nebitno

Poslednja izmena:
Ljudi da li je moguce da ne moze da se podesi alarm za odredjeni datum i vreme nesto kao podsetnik? Kada u kalendaru u okviru nekog podsetnika ukljucim alarm ne zvoni klasicno nego kao notifikacija i vrlo lako moze da se propusti.

Ajde i ja da ti preporucim, jer nisam u fazonu da sto kupim to moram i da hvalim, ako mi se ne svidi u prvih nedelju dana, dovidjenja.
I ja sam se raspitivao sta, koji, kako...pa sam se odlucio za sgs i smatram da nisam pogresio, super sam zadovoljan.Softverski je sve super odradjeno (a tek posle flashovanja), sto se hardvera tice jedino su mogli malo bolji f.aparat + blic (ali vidim to su cuvali za naslednika).

Hvala i za tvoje misljenje

Aj ko koristi darkys v9.2 neka mi kaze utiske? Dal da ga ubacujem?

Ja više ne koristim ni Darky-ja niti bilo koga drugog. Uradio sam samostalno deodex za system/app i system/framework za JS5, prema tome imam neku vrstu svog ROM-a. Apsolutno nema razlike u brzini između ovoga i onog što drugi prave tj. prepravljaju. Jedina razlika je u tome što sada nemam nikakvih problema, sve aplikacije funkcionišu besprekorno.

Ja ga koristim i prezadovoljan sam posle v8 ovo je njegov najstabilniji rom koji sam ja propao a probao sam vecinu koja je izasla posle v7.x... I zadrzacu se na njemu neko duze vreme kako stvari stoje.

Da li 9.2 ima srpski jezik i srpski swype?

Pozdrav svima!
Konacno sam i ja postao ponosni vlasnik S phone-a, pa odlucih da ubacim neki custom ROM.
Posto sam dugo godina bio na symbianu (jos od papuce :D) i prvi put se susrecem s androidom, imam par pocetnickih pitanja pre samog flasha.
1. Da li mi je za rootovanje telefona dovoljan z4root? Video sam da je najlakse s njim, a u uputstvu za flash se spominje neki CF-root i Recovery 2e.
2. U telefonu mi se nalazi froyo 2.2, da li je potrebno prvo ubaciti 2.2.1 verziju pa onda stavljati custom ROM, i imali uopste neke velike razlike izmedju njih?
3. Telefon je uzet u vip-u, da li smeta to sto je zakljucan?
4. Koji c ROM preporucujete, po svemu procitanom najnovijeg Darky-a?
Hvala unapred na odgovoru, i svaka cast za ispisanih 180 strana :).

Molim te ne zovi ga sPhone please, jer ovi retardirani iz VIPa nemaju pametnija posla nego da menjaju imena telefona.

Skini Odin program za pc. Prvo ga rootujes sa cf root i ako oces da uradis backup nekih podataka u telefonu koristi titanium backup. Da se ne bi maltretirao sa 2e recovery fleshuj npr voodoo kernel i sa njim dobijas cwm (clockwork recovery). E kad dobijes cwm iz njega flesujes romove po zelji

Ja kad cujem da neko kaze sPhone najezim se,cak sam se i sa ovima u VIP-u raspravljao zasto menjaju ime telefona...
A koristim Darky-jeve romove vec dugo,od 7.0 pa sad 9.2 i zadovoljan sam,nikad ja nikakve bagove nisam imao skroz mi glatko sve radi,a probao sam i koji rom iz Doc's & Stefunel's kuhinje ali mi je Darky bio bolji pa sam se vratio...

Ma jok, nije radila uopste, sada radi.

Za koje vreme ce cm7 da bude skroz funkcionalan, sta ih jos zeza?

Ma ljudi vise sam se zezao za S-phone. Verujte mi cak ne znam da su mu promenili ime u VIP-u, stvarno ce neko da pomisli da kupuje najnoviji Jobs-phone :D.

Hvala Caesar na odgovoru, al mislim da mi nece biti dovoljno.
Uf mislio sam da ce ubacivanje ROM-a ici lako po detaljnim uputstvima sa xda al ipak vidim da ce biti malo teze, ipak sam noob.
Jel moze jos neko da mi kaze da li da ubacujem verziju 2.2.1 (trenutno 2.2) pre darky-a, ili sa darky-em dobijam sve sto ide uz taj update?

Poslednja izmena:
Pre neki dan u blicu izvestaj sa mwc-a, ''Samsung predstavio s-phone 2'' :d

Ma ljudi vise sam se zezao za S-phone. Verujte mi cak ne znam da su mu promenili ime u VIP-u, stvarno ce neko da pomisli da kupuje najnoviji Jobs-phone :D.

Hvala Caesar na odgovoru, al mislim da mi nece biti dovoljno.
Uf mislio sam da ce ubacivanje ROM-a ici lako po detaljnim uputstvima sa xda al ipak vidim da ce biti malo teze, ipak sam noob.
Jel moze jos neko da mi kaze da li da ubacujem verziju 2.2.1 (trenutno 2.2) pre darky-a, ili sa darky-em dobijam sve sto ide uz taj update?

ma mozes i 2.1 da imas....samo flashuj custom rom preko toga.
znaci:

1. root
2. install cwm
3. flash rom iz cwm

nista komplikovano :)

Nazad
Vrh Dno