Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Najlaksi nacin da rootujem fon je koji? Na telefonu je Vipov 2.2 firmware.

Hocu prvo da rootujem da bih sacuvao original rom preko Nandroid backup. Posle toga bih flashovao Darky's ROM 5.2. Kada stavim taj rom jel treba ponovo da se rootuje?

Da li Voodoo stable 5.0.1 radi sa Darky's ROM 5.2?

Jos sam nov u svemu ovome, pomoc bi bila dobrodosla.

Caesare, vreme je da napises novi guide :D

Instaliraj tu temu sa tog linka što si dao za JPU i biće normalno, ja sam malopre to uradio.

Uradio sam i sve je ok, stim da mi ne pokazuje % na bateriji...ne znam zasto

I evo ga ljudi,iako sam bio pod zescim tripom da nesto ne zeznem (*** kao i prvi sex uvek je frka prvi put a kasnije vec sve ide kao podmazano :D),drmnuo sam jednu ljuti i resio: "ma kud puklo da puklo",odradio 3 button combo FIX po onom tutu i sve proslo bez problema i iz ovog tuta http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2381066&postcount=2575 instalirao 2.2 XWJPA tako da sada stojim ovako:

Firmware version
2.2
Kernel version root@SE-S608 #1
Build number
FROYO.XWJPA

To je to za pocetak... E sad samo neki savet oko lagfixa pa da na miru odem na spavanje.:) Jel moze da se instalira ovim tutom koji je napisao caesar za voodoo cini mi se...

Najlaksi nacin da rootujem fon je koji? Na telefonu je Vipov 2.2 firmware.

Hocu prvo da rootujem da bih sacuvao original rom preko Nandroid backup. Posle toga bih flashovao Darky's ROM 5.2. Kada stavim taj rom jel treba ponovo da se rootuje?

Da li Voodoo stable 5.0.1 radi sa Darky's ROM 5.2?

Jos sam nov u svemu ovome, pomoc bi bila dobrodosla.

Caesare, vreme je da napises novi guide :D

Uh pa ko ce ponovo da pise :)

Ovako, uzmite guide koji Trenje napisao i instalirajte novi fw koji je samsung izbacio i ne gubite vreme sa tim starim, jer je ovaj daleko bolji. Ja sam malo editovao guide da vam bude lakse

@gizmor
Sa onim mojim tutorialom uvek mozes da se vratis na VIP-ov original. Ako slucajno linkovi za download postanu neaktivni, ja sve imam kod sebe na kompu, tako da nije problem da izadjem ljudima u susret ako treba nesto.

Kako je na Kipru? :)

http://www.multiupload.com/PUSOOBQ8K5

pass: samfirmware.com

Flash kao i obično, čekiraš repartition i staviš pit 512.
Znaci otvorite Odin CEKIRATE REPARTITION i u PIT stavite pit 512.
Zatim u:
PDA stavite I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar
PHONE stavite MODEM_I9000XXJPU.tar
CSC stavite GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar

Kliknete start i sacekate da se sve zavrsi

Onda skinete sa linka ispod voodoo
http://kernel.1ug.org/voodoo.oc1200.v1.1-20101208-22.15.tar

Kernel staviš u PDA, sa njim dobijaš i Voodoo i CWM.
Otvorite Odin i ubacite voodoo u PDA bez cekiranog REPARTITION

Kada vam se bootuje tel idite na market i skinite applikacije BUSYBOX i SUPERUSER

Kada ovo uradite udjite u BUSYBOX app i kliknite instal i trebalo bi da vam stoji da vam je tel rooted

Note* ako niste na wireless-u moracete sami da konfigurisete GPRS za odgovarajuceg provajdera kako bi vam net radio da bi mogli da pristupite marketu

Ovo dole sto je trenje stavio je opciono ako zelite da imate tu temu i da setujete CPU

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9689938&postcount=122

Tema, flashuj zip iz CWMa.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419

I na kraju SetCPU, stavi da ti radi autodetect freq i onda podesi kako hoćeš da skalira.

Ok odradicu onda i ovaj flash sto je trenje napisao.
Jel se ovim njegovim metodom telefon rootuje jel tako? Verovatno cu tim postupkom izgubiti garanciju kako svuda pise,mada citao sam da nije ni problem da se sve vrati kako je bilo pa me zanima da li sve to znaci za bilo koji ROM ili ne? Verovatno to nema nikakve veze sa ROMom ali ajde da pitam...:)

Edit:
Ovaj link je mrtav:

http://kernel.1ug.org/voodoo.oc1200....1208-22.15.tar

Postoji li neka alternativa?

Poslednja izmena:
Meni Doc's JPU 2.0 rom se nije pokazao ništa primetno bolji od Docs XXJPA V9 koji sam prethodno imao. Primetio sam da su na JPU ROMu po defaultu isključene neke animacije, pa korisnici verovatno misle da je sam ROM brži. Dešava mi se mi ne radi net pa moram da prebacujem apn sa gprsinternet na gprswap i obratno (mts). Do sada mi se najbolje pokazao JPP modem. Još mi je ostalo da vidim kako se baterija ponaša.

Ok odradicu onda i ovaj flash sto je trenje napisao.
Jel se ovim njegovim metodom telefon rootuje jel tako? Verovatno cu tim postupkom izgubiti garanciju kako svuda pise,mada citao sam da nije ni problem da se sve vrati kako je bilo pa me zanima da li sve to znaci za bilo koji ROM ili ne? Verovatno to nema nikakve veze sa ROMom ali ajde da pitam...:)

Edit:
Ovaj link je mrtav:

http://kernel.1ug.org/voodoo.oc1200....1208-22.15.tar

Postoji li neka alternativa?
Koji god rom da fleskas gubis garanciju, ali uvek mozes da se vratis na moj tutorial i da instaliras VIP 2.2 i time vracas garanciju nazad.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=9638386#post9638386

Gde mogu da nadjem ovakav sat?

Meni Doc's JPU 2.0 rom se nije pokazao ništa primetno bolji od Docs XXJPA V9 koji sam prethodno imao. Primetio sam da su na JPU ROMu po defaultu isključene neke animacije, pa korisnici verovatno misle da je sam ROM brži. Dešava mi se mi ne radi net pa moram da prebacujem apn sa gprsinternet na gprswap i obratno (mts). Do sada mi se najbolje pokazao JPP modem. Još mi je ostalo da vidim kako se baterija ponaša.

Poenta je u tome što stock JPU radi lepo bez lagfixa. JPA traži voodoo i ext4 a JPU je na rfs. I nije tačno to sa animacijama. Nema prevare jer brzo radi i sa animacijama.

Ja sam ekstra zadovoljan sa JPU + CF-root. Sve je stock i radi dobro taman koliko meni treba.

To nije samo widget već cela aplikacija DeskClock.apk. Možeš da je izvučeš iz Cyanogen roma ili bilo kog drugog AOSP.

Poslednja izmena:
@trenje:

Koliko sam razumeo u PIT treba da stavim ovaj fajl koji je na slici?

Uploaded with ImageShack.us

Ipak ne vredi, ne prihvata izmene, probao sam 3 puta. Ma nema veze, hvala u svakom slucaju.

uspelo je iz drugog puta ovo sa live wall :) jedno pitanjce, da li se iz gingerbread launchera mogu promeniti ove dve ikonice dole (calls i internet), u neke po mojoj zelji?

Zamenio sam lockscreen, ali rucno. Ubacio sam "android.policy.odex" u system/framework i zamenio sa postojecim.

uspelo je iz drugog puta ovo sa live wall :) jedno pitanjce, da li se iz gingerbread launchera mogu promeniti ove dve ikonice dole (calls i internet), u neke po mojoj zelji?

Evo ti i original Samsung Luminescence Live Wallpaper.
1) Datoteku "liblwfa-0.A.2-mng-p1.so" iskopiraj u sytem/lib
2) Datoteku "TATLiveWallpapersLuminescence.apk" iskopiraj u sytems/app

jel i vama otljucava lockscreen pritiskom na menu?

El koristio neko auto punjac i koji?Planiram da uzmem tel. al mi je auto punjac bitna stavka a nigde na netu nisam nasao original.

Ajde malo o igricama. Trenutno preuzimam Fishing Kings HD v3.2.6 (3 + 121 mb sd).

Ako niste obavezno probajte Training with Hinako. Uzmes tel. i pravis npr. trbusnjake, a zajedno sa tobom radi i Hinako, sva zadihana a kamera je prikazuje sa svih strana. Izbacuje i utrosene kalorije, mada ne verujem da je bas nesto precizno.

.....
rekoh ranije ali ponovicu...fifa 2010 je nesto najbolje sto postoji za mob(a inace ne igram ikakvu verziju fudbala na kompu barem 6god)

ako se ne varam sada u ovom trenutku ne mozes to da ispravis, kada izvadis usb uspeces da upalis fon ali ce biti zaglavljen na slici mob>komp, ali i dalje nije frka ako mozes da udjes u download mode....onda pokrenes sve iz pocetka sa re-partition stikliran.
mada bolje da cujes jos necije misljenje po pitanju toga pre nego sto ista uradis...

Zeznuto je malo što si baš sa ovim romom zaglavio. On sadrži i novi bootloader. Ako stoji na setup connection ne bi smelo da bude problema da ga otkačiš i restartuješ komp i telefon pa ponovo probaš. Nije to do re-particije već konekcije. Obavezno isključi kies pre startovanja odina.

EDIT: Gde je nestao post ???

Poslednja izmena:
ajde da sacekam da vidim i druga misljenja pa da probam... Iskljucen je kies bio skroz i iz task launchera pre startovanja odina. Ajde probacu pa cu da vidim sta cu da napravim.:)

Poslednja izmena:
Pomoc! Krenuo sam da flashnem telefon onim tutom koji je napisao trenje:

Zatim u:
PDA stavite I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar
PHONE stavite MODEM_I9000XXJPU.tar
CSC stavite GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar

Kliknete start i sacekate da se sve zavrsi.......

I naisao na problem:

Uploaded with ImageShack.us

Sve sam uradio kako je pisalo,ali se zabolo na ovom: "setup connection" i vec 10 min ne mrda... Na telefonu normalno stoji onaj adroid koji kopa nesto ispod pise downloading.... i nista se ne desava. Znam da ne smem da ga otkacinjem sa usb-a sad. Sta da radim?

Edit*
Jaooo posto sam pokretao dva puta odin,i drugi put nisam cekirao re-partition... e koji sam glupan!:lupko: Jel mogu sad da uradim nesto po tom pitanju?:mad:

Edit 2*
Evo krenuo sam ponovo,uspeo je da udje u download mode ponovo i sada sva ok podesavanja ali mi sada zabode na drugom mestu,evo message boxa:

<ID:0/012> Leave CS..
<ID:0/012> Enter CS for MD5..
<ID:0/012> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<ID:0/012> Please wait..
<ID:0/012> Checking MD5 finished Sucessfully..
<ID:0/012> Leave CS..
<ID:0/012> SetupConnection..
<ID:0/012> Initialzation..
<ID:0/012> Set PIT file..
<ID:0/012> DO NOT TURN OFF TARGET!!

i opet je tu zaboo...

Edit3*
Evo iz treceg puta je uspeo,sada ucitava... Videcemo da li ce sve biti ok kada zavrsi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno