Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Imas istu takvu samo bez htc logo-a napred. Ja sam je kupio i meni je super. Kozna je, dobro uradjena, cak su i koncici pazljivije usiveni od te na slici.

Dajte preporuke za torbice/futrole da vidim da li da narucujem nesto sa ebaya/amazona dok sam ovde ili kod nas da kupujem.

Nesto u fazonu kozno, da nije previse usko i da nisu one futrole na preklop.

Gizmoid i anderson, jel imate sada onu iGloo premium koznu futrolu sto ste narucili preko amazona?

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VN8WMQ/ref=oss_product

Jel nije uska, i kakva je iznutra, jel ima ono mekano ili jok :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...XMwTwsA%3D&viewitem=&sspagename=STRK:MEWNX:IT

ovu sam ja bio porucio davno, (jeste da mi jos nije stiglo,al sticice...ako uskoro dodje,prodam ti ja...po nabavnoj ceni jer nemam vishe fon-prodao i ne treba mi futrola)

Sta znam, vec sam porucio http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VN8WMQ/ref=oss_product

Ovu sto sam narucio mi izgleda classy, dok ove sa vezovima u boji izgledaju nekako jeftino. Lako cu prodati ja ovu moju kad mi stigne ako mi se ne svidi. Dajte neki vote sta vam izgleda najbolje od ove 3.

41wumWNt5aL.jpg

LT_CaLe_SAMSUNG_i9000-1_BLK.jpg

productimg1262364201972.jpg

Sve tri futrole imas i kod nas u prodavnicama. Koza na futroli za htc je dosta kvalitetnija od ove na prvoj slici jer je cvrsta a iznutra oblozena, a ova prva deluje mi da ce se recnuti ako je zakacis o nesto i eto rupe o cas posla, jer je neznija spolja.

Krecem na posao, a ako je neko ubacio ADJP5 v8.0.1 neka javi utiske. Planiram da ga ubacim po povratku kuci.

Gde ima kod nas? Pre koju nedelju u Samsung Mobile u Ušću su imale futrole za Galaxy S, ali su se vrlo brzo prodale.

Stavio sam ja ADJP5 8.0.1, nema nekih razlika u odnosu na prethodne verzije (XWJPA 7.6.2, itd.).

Sta znam, vec sam porucio http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VN8WMQ/ref=oss_product

Ovu sto sam narucio mi izgleda classy, dok ove sa vezovima u boji izgledaju nekako jeftino. Lako cu prodati ja ovu moju kad mi stigne ako mi se ne svidi. Dajte neki vote sta vam izgleda najbolje od ove 3.

Nisi pogrešio što si naručio tu futrolu.Videćeš i sam da je odlična.Koža je zaista kvalitetna i što je najvažnije telefon vrhunski "leži" u futroli. ;)

Gde ima kod nas? Pre koju nedelju u Samsung Mobile u Ušću su imale futrole za Galaxy S, ali su se vrlo brzo prodale.

Ja sam prvo tamo i tražio, i to što su imali su neke neoriginalne u koje telefon ne može ni da stane. Ima mesec i po dana od tada.

Kada sam kupovao, dobio sam i futrolu uz telefon. Slična ovoj HTC, ali crno opšivena i naravno piše SAMSUNG.

Petrovac na Mlavi je u pitanju. Cesto dodje roba koju ne mozete pronaci ni u Beogradu. U vreme kada je NOKIA 5800 bila popularna i u usponu, mnogi su dolazili kod nas da je kupe, jer je u pakovanju dolazilo i vise od predvidjenog, npr. po dve rezervne olovke itd. Zavisi od nabavke, ali kada stignu futrole zaista ima dobrih i to za razlicite modele telefona.

Rekao mi je drug, otisao sam juce u najvecu kinesku prodavnicu kod nas, imaju veliki izbor futrola i moram reci da su neke cak i kvalitetne. Cena od 100-250 din, raznih velicina, oblika, materijala, boja...

Da neko kojim slucajem nije naleteo na contrastovu mapu srbije v2.18 za Ndrive 10?

Jok, ali ako smem pitati, što nDrive? Bolje radi nego iGo MyWay? Meni iGo MyWay super šljaka, MOTONAV mi se nije nešto svideo kako je radio.

A što se tiče futrola, potrošiću 5 puta više para za gorivo tamo i nazad nego što ću da dam za futrolu. :) Ipak ću ja sa Amazona da naručim ili ako OTAC-u stigne ona što je on naručio da mi proda. :D

A ja najbrži! :d

Stavio sam ja ADJP5 8.0.1, nema nekih razlika u odnosu na prethodne verzije (XWJPA 7.6.2, itd.).

stavio sam i ja juce, i cini mi se da je sporiji prilicno...a i jpa verzija mi je posle nekog vremena pocela sa lag spajkovima

Stavio sam i ja prekjuce, cisto da vidim kakav je.
I iskreno, nije los. Sto kaze trenje - nista radikalnije bolji nego 7.6. Ali jos nisam primetio lagove. Doduse, stavio sam preko njega speedmod kernel k7 300hz i za sada sve sljaka. Odziv odlican, nema bagova, baterija drzi extra (40 sati od punjenja - na 42%) uz prosecno koriscenje - nekoliko poziva, sms-ova, surfovanja i sat vremena igranja.
Sve u svemu..... sta ti ja znam. :cigar:

Svaka čast za bateriju. Ja ne mogu da preguram duže od 24h. Doduše dosta ga koristim.

Ni meni se ne dopada Motonav, ubacio sam iGo MyWay i NDRive v9.3.0.2. Mapa Srbije koja je uradjena za devetku je daleko bolja nego ona za iGo, bez obzira sto je obe odradio contrast. Za NDrive velicina mape je 8.5 mb, a za iGo 4 mb. Neko je ranije komentarisao da je u pitanju drugacije kompresovanje podataka, ali to nije tacno. Tu mapu za NDrive mogu da poredim sa Garminovom mapom po detaljima, a bar nju koristim jako dugo. Za destku se koristi bukvalno ista mapa, ista oznaka, isti mesec kada je izasla, samo sto je v2.18 a ne v2.13. Trazio sam po netu kako da zavaram program i da je ucita ali bez uspeha.

Sto se tice iGo navigacije, zna li neko kako da se dopuni poi baza? Gotova poi datoteka nema puno stvari, a da je izmenim ne znam kako, jer na sajtu poiplaza datoteka je u *.asc ili *.kml formatu. Hteo sam i rucno da ubacujem ali opet ne znam kako. Ima li neki programcic koji dozvoljava izmenu *.poi fajla? Poi editor-i sa neta ne podrzavaju *.poi format.

Darko, rekao bih po tvojim postovima da dosta koristis navigaciju... Imas li ti problema sa famoznim gps-om?

Nema problema sa gps-om. Neko se zali na froyo po tom pitanju, mada meni daleko brze pronalazi satelite sada nego ranije na eclair verziji. I nema gubljenja signala bar kod mene. Mislim na gubitak signala u normalnim uslovima. Isprobavao sam igo kod nas u opstini, za skretanje prema Svilajncu uopste nema ucrtanog glavnog puta nego nudi put koji vodi prema groblju :), a onda okolo-naokolo. Taj put nisam video da je ucrtan na nekoj drugoj mapi, a ova je iz marta 2010. Mislim sta reci, krenes na piknik a navigacija te isporuci direktno na groblje. :eyebrows:

Moj jedini problem je u tome sto mi nedostaje garmin za android os. :(

Bug u ULF kernelima. Greška u mount opcijama za system može da dovede do korupcije /system particije. Ako već nije kasno preporučuje se da stavite K9 kernel sa novim opcijama. To se odnosi na doc romove i ostale koji koriste ULF kernel. Grešku je otkrio ko drugi nego supercurio (čitaj konkurencija).

Poslednja izmena:
To se odnosi samo na one koji su predhodno flashovali DXJPA sa 513 pit ili neki drugi ROM kome je potreban 513 pit - a takvih ROM-ova je malo.
Nijednom Doc-ovom ROM-u nije potreban 513 pit.

/dev/block/stl9 /system rfs ro,relatime,vfat,log_off,check=no,gid/uid/rwx,iocharset=utf8 0 0

radi se o log_off i check=no koje nisu prisutne u K8 a jesu stock romovima.

Nakon prelaska na K9 očigledno je koliko je /system korumpiran. Morao sam reflash jer je sve upise radio duplo. Recimo su+busybox iz CWM je napravio duple fajlove sa istim datumom i vremenom.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=847975

Pa koliko sam shvatio iz ovoga sto je napisao supercurio, nije u pitanju cak ni ozbiljna greska, nego bug vezan za filesystem, koji pravi pobleme onima koji hoca sa ulf kernela da se prebace na njegov voodoo :)

Ima li ikoga ovde da je kupio telefon u Samsung mobile ili Komtrejdu (Roaming uvoz) i da je dobio nadogradnju preko Kiesa na 2.2?

Ma, nije u svim zemljama bio isti datum. Engleska početkom novembra, a Nemačka pre par dana.
Zato si i dobio 2.2. Mene ovo zanima zbog toga što je VIP nadogradio svoje, a za fabričke modele za ovo područje još ništa.

Imam instaliran Doc Froyo ADJP5 v8.0.1 ROM. Probao sam da instaliram hardcore SpeedMod Froyo K9 kernel ali mi se telefon zaglavio na bootscreenu. Iz CWM sam vratio stari k8 kernel i postupio po sledećem uputstvu, verovatno može biti nekom od koristi.

hardcore je napisao(la):
If you want to upgrade to K9 (and I think you should), but u don't want to do a full reflash of PDA /system, you can try this:

1. Using K8/older ULK kernel, boot to Recovery CWM and backup /system
2. Flash K9, boot to Recovery CWM.
3. Umount /system --> format /system --> mount /system -->advance restore /system
4. Clear dalvik-cache
5. Reboot and hope it works!

Još jedna stvar vezana za Doc Froyo ADJP5 v8.0.1 - imao sam problema sa zvukom, sagovornici su me loše čuli jer je zvuk je bio preglasan. Problem je bio u modemu koji dolazi uz ovaj ROM - JP3. Ubacio sam JPP koji dolazi uz verziju 7.6.2 odnosno uz JPA/JPO ROM-ove i stvar je rešena.

stavio sam ovaj official VIP Froyo i provalio koliko je telefon spor bez lagfixa.

Jel Voodoo preview najbolje rešenje za sad?

U cemu je razlika izmedju "voodoo-snapshot.tar" i "Voodoo-5-pre6-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar"?

Ovo drugo je najnovija verzija, zar ne? Da li je neko vec ubacio?

Nazad
Vrh Dno