Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

po plan mi je prvo da vratim fon u zivot....znaci recimo jm8 cisto da mogu da startujem fon da stavim neki drugi rom....ne znam tacno kako u odinu to da izvedem(ova 2 puta sto sam pokusao u download modu nije bilo progress bara) tako da kapiram da nesto nije bilo ok.....

jel ok ovako? re-partition stikliran, pit 512, pda jm8, phone jm4?

hvala matori, ziv je :)
odo sada na miru da spavam..

Evo dokaza da je jpa/jpp official, ekran je od jutros...

Prilozi

• 1.png
    1.png
    14.7 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Trenje, da prebacim diskusiju iz teme o mobilnom desktopu. Imam jp6, rutovan sa voodoo 5 pre6 fixom. Nameračio sam se da promenim notification bar sa circle.glx.nl sajta. Pošto nemam 2e recovery, ne uspevam da instaliram ni cloclwork recovery. Javlja mi se signature verification failed. Šta mi preporučuješ: koji kuvani rom da stavim sa kojim ću uspeti da ubacim fajl sa circle.glx.nl sajta i kojom metodom. Kako da sačuvam aplikacije i kontakte? Hvala unapred.

Može li neko meni da objasni koji rom da stavim i kojim redosledom, nisam do sada flešovao romove osim zvaničnog preko Kiesa.

Ali neću imati 2e recovery i neću moći da promenim ikonicu sa bateriju. Indikator je *****ski napravljen, ikonica je skoro puna dok je pravo stanje baterije 50%. Takođe bih promenio i smajlije.

Da li na ovom najnovijem zvaničnom fw postoji srpski Swype?

Ali neću imati 2e recovery i neću moći da promenim ikonicu sa bateriju. Indikator je *****ski napravljen, ikonica je skoro puna dok je pravo stanje baterije 50%. Takođe bih promenio i smajlije.

Je l' ti je rutovan telefon? Ako jeste, onda možeš preko Root Explorera da ubaciš nov framework-res.apk, ali svakako backupuj kontakte i šta ti već treba sa MyBackup Pro.

Ako jeste rutovan, skini Root Explorer, iz onog zipa što si dobio na Circle kitchenu izvadi framework-res.apk, smesti ga negde na sd karticu, uđi u /sdcard/ na Root Exploreru i uradi copy tog frameworka, pa onda idi u /system/framework i odradi paste, tj. uradi overwrite trenutnog frameworka (obavezno overwrite, nemoj da brišeš prvo pa tek da stavljaš, moraćeš da reflashuješ firmware ako to uradiš), sačekaj minut, izvadi bateriju i rebootuj telefon.

jel vam radi market? mogu da ga listam, ali nece nista da downloaduje

129 strana o galaxy-ju,ko ce sve to da procita,trebalo bi mi 5 dana ......veoma interesantan mobilni za mene,cena,dizajn i na kraju"kvalitet"....mene zanima ako moze u kratkim crtama tehnicke karakteristike ,tipa:
1.duzina trajanja baterije?
2.jel radi gps(mape i sl.) ?
3.jel valjaju tel iz vip-a?dal su zakljucani....
4.kolka vestina treba za nadogradnju os2.1. na 2.2?
5.ostalo:)
p.s. koristim nokiju i ovo ce mi mozda biti prvi susret s androidom i takvim tipovima telefona

Je l' ti je rutovan telefon? Ako jeste, onda možeš preko Root Explorera da ubaciš nov framework-res.apk, ali svakako backupuj kontakte i šta ti već treba sa MyBackup Pro.

Ako jeste rutovan, skini Root Explorer, iz onog zipa što si dobio na Circle kitchenu izvadi framework-res.apk, smesti ga negde na sd karticu, uđi u /sdcard/ na Root Exploreru i uradi copy tog frameworka, pa onda idi u /system/framework i odradi paste, tj. uradi overwrite trenutnog frameworka (obavezno overwrite, nemoj da brišeš prvo pa tek da stavljaš, moraćeš da reflashuješ firmware ako to uradiš), sačekaj minut, izvadi bateriju i rebootuj telefon.

Uradio sam preko root explorera, s tim što sam našao neki battery modification spreman za moj JP6 rom i radi. Koliko sam pročitao taj sa circle.glx.nl ne radi sa stock ROMovima već samo sa deoxed.

Ostaje moje pitanje kako da promenim ROM na neki deoxed najnoviji froyo?

1. 1-2 dana
2. mene je sa custom romom koji ima gps fix danas pratio u korak, bukvalno
3. ok su, nisu zakljucani
4. paaaa....treba procitati pazljivo uputstva
5. ako volis da se igras sa telefonom, dok ne bude sve bilo po tvojoj zelji oduzece ti dosta vremena...

Uradio sam preko root explorera, s tim što sam našao neki battery modification spreman za moj JP6 rom i radi. Koliko sam pročitao taj sa circle.glx.nl ne radi sa stock ROMovima već samo sa deoxed.

Ostaje moje pitanje kako da promenim ROM na neki deoxed najnoviji froyo?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817703

Pročitaj sve u trećem postu, imaš tamo FAQ, a svakako možeš staviti ovaj iz tog topica, ja ga koristim i odličan je.

Da li se neko susretao sa sledecim problemom u Handcent-u? Na slici (gore levo), stoji ikona kao od nekog sistemskog fajla?
Radio sam reinstal Handcent-a i bilo je u redu nekih pola dana i opet se pojavila.
U notification toolbar-u kada ga otvorim pise samo Handcent SMS i to je to. Pretitrao sam settings uzduz i popreko ali nisam pametan?

Uploaded with ImageShack.us

Ubio sam ga sa [CF-Root v1.2] JPH JPK JP6 JPM JPA JPO - superuser+busybox+2e, CWM compat!.
Posle flasha preko ODINa i pojavljivanja Galaxy znaka ostaje samo crn ekran. Šta sad?

znaci katastrofa, fon mi je na granici da bude totalno uje*an....
200px-Samsung_Galaxy_S_Black_Screen_of_Death.jpg

nece vise ni u recovery, samo mogu u download mode, i odin ga tu prepoznaje...
jel mogu nekako da sredim mob?
pre nego sto mi je zaboo fon na njemu je bio JPA, medjutim u medjuvremenu sam uz pomoc jednog tutorijala zaebo jos vise(zato nece u recovery) - uradio sam re-partition prvo(512) a onda pokusao da flashujem jm8/jm4 ali odin 1h nije hteo da zavrsi posao, totalno je zaglupeo...e sad ne znam jel se ovaj poslednji uopste flashovao(uradio sam to bez .pit fajla).
bas sam ******....

I ja sam dobio taj znak. Može kratko uputstvo sa linkovima šta da radim pošto sam očigledno smotan a da ga ne zeznem još više.

Ubio sam ga sa [CF-Root v1.2] JPH JPK JP6 JPM JPA JPO - superuser+busybox+2e, CWM compat!.
Posle flasha preko ODINa i pojavljivanja Galaxy znaka ostaje samo crn ekran. Šta sad?

Je l' si pročitao da ako imaš voodoo moraš da ga disableuješ pre flasha?

Napisaću ti kad dođem sa posla kako da reflashuješ...

Lazo opusteno, tesko da moze ovaj telefon da se ubije :)

btw, imam ozbiljan problem i ne mogu da ga resim, radilo je sve ok juce kada sam flashovao jedan custom rom, tj market je skidao aplikacije. nakon toga, koji god rom da sam flashovao(pa cak i taj) market nece da skida, mogu da ga browsujem ali zabode na downloading ili 'failed'. mislio sam prvo da je problem u romu, ali na svakom je tako....sta moze biti problem?

Odradi wipe cache iz recoveryja, a ako ni tada ne radi onda:

Settings -> Applications -> Manage -> All -> Market -> Force Stop -> Clear Data -> Uninstall Updates

Odradi wipe cache iz recoveryja, a ako ni tada ne radi onda:

Settings -> Applications -> Manage -> All -> Market -> Force Stop -> Clear Data -> Uninstall Updates

odradio wipe...nista
isao na clear data.....nista
(jedino ne vidim kako da dodjem do 'uninstall updates')

neko drugo resenje?

Disableovao sam Voodoo, fon se jedva upalio, i ostao sam bez kontakata i accounta. Jel to normalno??

Poslednja izmena:
pa nije bas....trebalo bi sve da bude isto, samo sporije

I na kraju ne mogu da sredim upgrade preko Kiesa :mad:

EDIT: sredio sam ga, čekam rezultat.

Poslednja izmena:
moze jedno pitanje u vezi desible_lagfix uradio sam ali su ostali folderi i na root i onaj gde se nalazi sistem file.jel da brisem oba?

ostavi ih....ako obrises ponovo ce da ti odradi lagfix jer nece videti disable lagfix :)

Sad sam na JPO/JPP/JPO, jel to OK?

Nazad
Vrh Dno