Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

20 dana?! ahahahaha, ponekad se zapitam jel stvarno imaju simpanze za radnike na nekim mestima

Citam na XDA da vecini menjaju maticnu plocu, sta mislite koliko ce mi traziti za takvu intervenciju?
Inace vecini korisnika Bell-a u Kanadi crkava NAND bas kao i meni potpuno isti simptomi. Prosto mi je ne verovatno da su skrtarili na tome.

Kakav glup bug, automatski je prešao na zimsko računanje vremena, ali je zato i alarm vratio jedan sat unazad.

Meni se to nije desilo, alarm je uredno radio, doduše danas jer je uključen samo radnim danima. Froyo JP6.

Lolol koji fail baterije kod.mene danas... :/
Jutros u ravno 9:00 sam iskljucio sa punjenja.... Otisao na fax u 11 i ostao evo do sad u citaonici da strebam (i sad sam tu,pisem s telefona...) nekih sat vremena sam surfovao i namerno enable-ovao 3G zbog brzine... Sa prethodnih 20 sms-a i 2-3 kraca poziva od po minut-dva, baterija je na 40%

:/
Definitvno 3G crpi,jer do sad bez 3Ga sam mogao bar 3-4 sata da surfujem i da mi se svega 40ak% smanji baterija (tj na 50-60%)
ipak nije bas sjajna baterija jao sto sam mislio...

Poslednja izmena:
Meni se to nije desilo, alarm je uredno radio, doduše danas jer je uključen samo radnim danima. Froyo JP6.

I meni je radnim danima, ali je zvonio u 6 umesto u 7.

Nego, da li vam se dešava da jednostavno neće da izađe na mobilni net i kako ga naterate? Npr. pokušavam 5 minuta da refreshujem nešto i samo menja 3g, H, E, G... i ništa na kraju. Na 064 sam. Isto je i sa 3g i bez.

Uspeo sam da dobijem nov fon (jer mi je stari proveo 52 dana u servisu). Ali nikad kraja sa ovim samsungom.
Novo-zamenjeni tel. mi se za dva dana ugasio sam od sebe jedno 10 puta. Odlucio sam da opet reklamiram tel. jer jos nije bilo proslo 3 dana za reklamaciju. Opet sam (ne pitajte kako) dobio novu zamenu (inace 3. tel. po redu). Evo koristim ga vec dan ipo (ponadam se sve je kul), kad malo pre, da ne poverujem, opet se ugasi sam od sebe.
Sta da radim sa ovim jer imam osecaj da mogu da menjam ovako u nedogled. Da li je ovo softverski problem i da li bi mogao da ga resim upgrade-om firmware sa Kiesa (valjda je to beta 2.2, dal cu mozda kasnije imati problem update-a finalnog froya?)?
Znam za fix gde se iskljucuje apn tj. 3g mreza, ali ne zelim to da radim jer smatram da onda ovaj tip telefona gubi svrhu. Imate li neko resenje?

Brate nemoguce da ti toliko failuje telefon....ja cak ni jednom za mesec dana nisam imao tih problema s gasenjem...
A oni koji su imali,ako si malo pratio temu, s instalacijom 2.2 androida su potpuno zaboravili na problem s gasenjem telefona....to je softver,to ne zahteva hardversku opravku tipa srafciger i lemilicu... :/
Gotovo retko kome ce se hardverski pokvariti prvi dan ili prva 3 dana telefon...

Brate nemoguce da ti toliko failuje telefon....ja cak ni jednom za mesec dana nisam imao tih problema s gasenjem...
A oni koji su imali,ako si malo pratio temu, s instalacijom 2.2 androida su potpuno zaboravili na problem s gasenjem telefona....to je softver,to ne zahteva hardversku opravku tipa srafciger i lemilicu... :/
Gotovo retko kome ce se hardverski pokvariti prvi dan ili prva 3 dana telefon...

Ne znam sta da kazem, cela prica je tezak apsurd. Da'l da nabacim update preko Kiesa (jel neko probao)? Inace ne bih da rutujem tel, pogotovu sad kad ne znam da li cu sutra da opet vracam tel.

Ne znam sta da kazem, cela prica je tezak apsurd. Da'l da nabacim update preko Kiesa (jel neko probao)? Inace ne bih da rutujem tel, pogotovu sad kad ne znam da li cu sutra da opet vracam tel.

Preko kiesa ne mozes, bar dok ne dodje zvanicni froyo koji se ocekuje uskoro. Jedina varijanta je odin, a vecini od nas je jp6, a ima ih i na jpa i jpo

Imam XEU telefon sa I9000XXJM1/I9000OXAJM1/I9000XXJM1/I9000XXJM1 firmware.
Planiram upgrade na JMO. Skinuo sam Odin middle level package
GT-I9000_I9000XXJPO_I9000XXJPP_CODE-MODEM_OSP-MID
i CSC_I9000OXAJPO-MULTI.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8912392&postcount=73
Koliko ja kapiram stavim Code u PDA, Modem u Phone CSC u CSC i sa 512.pit i repartition
odradim direktno update bez potreba da prvo idem na JM8 pa na JPO.

Odradio i sve proslo OK. Dodao sam Voodoo5pre6 i za sada deluje prilicno dobro

baterija me vec zabrinjava, 12h nisam punio fon, vec je pao na 25%, 80% baterije je potrosio display koji je za to vreme bio ukljucen 18min! mislim koj djavo....jes brightness na maxu, ali uvek mi je tako bilo....
ne znam jel bi hard reset pomogao..

Ja kad se nakacim na Kies pise "You can upgrade the firmware".

Sto bi izgubio garanciju ako uradis update preko kies? To je official softw i nema razloga da ti ne prihvate garanciju, to je pod jedan. Pod dva taj update preko kies-a je isto 2.1 i nece ti resiti proglem gasenja koji sam i ja imao. Pod tri zasto ne bi rootovao fon i fleskao ga sa nekom verzijom froya? Ako ti se pokvari, ne daj boze, fleskas ga na official FW u tom trenutku i prihvatice ti garanciju. Oni ne mogu da znaju sta si ti radio sa telefonom.

Froyo resava problem gasenja, kao i neke ostale bagove. Takodje, svaki put kad fleskas novi FW tebi telefon vise nije rootovan...

My 2 cents :)

Froyo resava problem gasenja, kao i neke ostale bagove.

My 2 cents :)

Znaci tebi se od kad si ubacio 2.2 vise nije nijednom ugasio fon (ako se uopste on gasi ili se samo zacrni ekran)?
Mislis da ce oficijelni 2.2 da resi problem gasenja (kad bih bio siguran u to i kad bi ga izbacili ove godine, ne bih ga sutra vracao)?

Znaci tebi se od kad si ubacio 2.2 vise nije nijednom ugasio fon (ako se uopste on gasi ili se samo zacrni ekran)?
Mislis da ce oficijelni 2.2 da resi problem gasenja (kad bih bio siguran u to i kad bi ga izbacili ove godine, ne bih ga sutra vracao)?

Meni se na 2.2 nijednom (i brojem: 0 ) nije ugasio fon sam od sebe, za skoro mesec dana korišćenja na 2.2. Pre toga sam koristio fon mesec i po na eclairu, i imao sam možda 2-3 neobjašnjiva gašenja...

Ja sam GRDNE MUKE imao sa tim. Ne nerviraj se problem je softverske prirode. Otkako sam stavio Froyo nije se ugasio do sada ni jedan jedini put. Stoga, stavi Froyo i uzivaj.

Nije se ugasio niti jednom, a pre toga se gasio min 3-4 puta DNEVNO. Officialni froyo ili ne, mi je vec resio prob. Froyo zvanicno izlazi u novembru, ali i sada imas dosta verzija froya koje su ok...

Ja furam novi JPA

I meni je radnim danima, ali je zvonio u 6 umesto u 7.

Nego, da li vam se dešava da jednostavno neće da izađe na mobilni net i kako ga naterate? Npr. pokušavam 5 minuta da refreshujem nešto i samo menja 3g, H, E, G... i ništa na kraju. Na 064 sam. Isto je i sa 3g i bez.

Meni se to samo jednom desilo. 064

Ako mi se jos jednom ugasi, videcu da bacim taj jp6 preko odina. Nego jel to rutovanje, flashovanje sigurno tj. ne odrazava se na hardver i sl. (***. nisam se bavio ovim ranije, pa nisam u materiji). Takodje, ako bi neko mogao da mi napise kratak tutorial i posalje sve potrebne linkove. Jos vaznije, da li mogu kasnije,(zbog updatea na zvanicni 2.2 i garancije) i kako da se vratim na preinstalirani eclair (2.1-update1, I9000XXJG1, 2.6.29 root@SE-S603 #2, ECLAIR.XWJG5) i jel to neko vec probo. Jel taj default 2.1 ima da se skine preko odina ili Keisa. Inace sada mi je tel potpuni default.
Hvala :)

Ako mi se jos jednom ugasi, videcu da bacim taj jp6 preko odina. Nego jel to rutovanje, flashovanje sigurno tj. ne odrazava se na hardver i sl. (***. nisam se bavio ovim ranije, pa nisam u materiji). Takodje, ako bi neko mogao da mi napise kratak tutorial i posalje sve potrebne linkove. Jos vaznije, da li mogu kasnije,(zbog updatea na zvanicni 2.2 i garancije) i kako da se vratim na preinstalirani eclair (2.1-update1, I9000XXJG1, 2.6.29 root@SE-S603 #2, ECLAIR.XWJG5) i jel to neko vec probo. Jel taj default 2.1 ima da se skine preko odina ili Keisa. Inace sada mi je tel potpuni default.
Hvala :)

Ovde imas sve lepo objasnjeno : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=807886
Kreni od drugog koraka.
Samo umesto JPM stavi JP6.

Evo link za taj stari JG5(ako zatreba) : http://www.multiupload.com/H9K9HGE3CK

EDIT: Prvo proveri da li telefon moze u recovery/download mode. U download mode(to ti treba za flesovanje) ides tako sto iskljucis telefon i onda u isto vreme pritisnes VOLUME DOWN + HOME + POWER i trebalo bi da ti se pojavi jedna zuta sličica.U recovery mode ides isto samo umesto umesto VOLUME DOWN pritisnes VOLUME UP.

Poslednja izmena:
@ Seraph, OTAC: U vezi tih "problema" s baterijom, sto ne probate da resetujete batterystats?

sredio sam tako sto sam izvadio bateriju i vratio je nazad....sada fura vec 24h i na 60% je....ne znam sta je bio problem

Lol...i ja cu da sredim da mi bude autoregulacija jacine osvetljenja,izvadicu bateriju i vratiti...resetovacu batery stats...pa da vidim... Necu da mi traje 10-12 sati :/

Sviđa mi se 8pen.Otišao sam na web stranicu i našao bar kod.skinuo sam adresu sa tog bar koda, koja upućuje na market. Barkod program staruje web brovser, ali on javlja da ta adresa ne postoji.
Dali je neko uspeo da skine taj program "8pen" ?

Nazad
Vrh Dno