Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Meni lici da je nesto zeznuo prilikom flashovanja, ne verujem da je bilo sta riknulo, vidim da je dosta ljudi zeznulo I9000M pogresnim fleshovanjem...i to posebno kada su isli na jp6/jpm...

Hectore, ajde napiši sta si sve radio od početka do kraja. Prosto mi je nemoguće da ne uspevas da ga fleskas. Jedino da ti je stvarno nešto riknulo, onda ne znam kako da ti pomognemo.

@mobilix
Kad ga fleskas javi kakav je....i ima li razlike u odnosu na jp6. I da li ima srpski swype posto bez toga više ne mogu :)

Ima srpski swipe. Čekam ostale reakcije. Baterija mi je na 19%. Možda sutra...

Evo slika kutije i slika nalepnice ispod baterije. Telefon sam kupio od nekog lika u Torontu, inace je sa Bell mreze. Odkljucao sam ga preko aplikacije sa marketa. Kasnije sam ubacio JH2 pa Froyo sa regedit hackom.
Sve je lepo radilo do jutros kada mi se ekran samo zacrneo. Kada sam ga upalio samo je blinkala ona pocetna poruka.
Posle toga sam pokusao preko odina da ga flashujem i sve kao prodje ok, telefon se restartuje i pokrene mi onaj recovery 2e , tu odradim factory reset i kada ga sad upalim dobijem onu pocetnu animaciju i nakon toga mrak.
***. mozda sam nesto pogresio ali ajde dajte mi neko upustvo korak po korak sta sad da radim?!

Prilozi

• IMG_2677.JPG
    IMG_2677.JPG
    165.1 KB · Pregleda: 40
  • IMG_2678.JPG
    IMG_2678.JPG
    113.8 KB · Pregleda: 44
Hectore, 'ajde da ti odgovorim ovde, sad tek videh privatnu poruku.

Flashuj JM8 ili JM9 preko odina, stavi 512 pit file i čekiraj reparticiju, trebalo bi da bude ok.

Evo slika kutije i slika nalepnice ispod baterije. Telefon sam kupio od nekog lika u Torontu, inace je sa Bell mreze. Odkljucao sam ga preko aplikacije sa marketa. Kasnije sam ubacio JH2 pa Froyo sa regedit hackom.
Sve je lepo radilo do jutros kada mi se ekran samo zacrneo. Kada sam ga upalio samo je blinkala ona pocetna poruka.
Posle toga sam pokusao preko odina da ga flashujem i sve kao prodje ok, telefon se restartuje i pokrene mi onaj recovery 2e , tu odradim factory reset i kada ga sad upalim dobijem onu pocetnu animaciju i nakon toga mrak.
***. mozda sam nesto pogresio ali ajde dajte mi neko upustvo korak po korak sta sad da radim?!

Ma, ja sam mislio da ti je fon prestao da radi posle flash-a, ovako, posto je sam od sebe prestao, ipak je moguce da je otisao nand... ne znam za ovo sto ti je trenje rekao da li moze na i9000m , jesi li pokusao sa jh2 koji je nasao mobilx

Šta bih ja uradio:
Sada je stvar jasnija ti imaš I9000m koji se prodaje u kanadi pod imenom vibrant. U SAD je vibrant nešto drugo. To je jasno. Ono što si zeznuo je MODEM.Uflešao si mu evropski modem a on ima kanadski. Dakle sa prethodnog linka koji sam postavio skini jh2 i flashuj preko odina sa reparticijom i 512.pit.
Ne dajem nikakve garancije da će to da uspe ali to ti je jedini izlaz jer sve ostale varijante imaju ne odgovarajući modem u flashu.

Može biti da je otišao NAND, ali ne mora značiti, stvarno. Svakako bilo koji firmware da flashuješ čekiraj reparticiju jer kada ne čekiraš on ostavlja fajlove i particije kao što su pre bili, a sa tim stanjem dobijaš crni ekran.

EDIT:

Ubaci se mobilx. :) Dakle, svodi se na to da mora reparticija, a i ovo što je mobilx spomenuo za modem.

Poslednja izmena:
Spor mi net u stanu, jos se skida.
Inace ako nista ne pomogne da li ce mi prihvatiti reklamaciju ili ne u slucaju da je interna memorija riknula?

Narode liči da je jpa final i da od 1. kreće kies update. Takvi tweetovi dolaze do mene :)

Što se garancije tiče teško je reći. Ajd prvo flashuj pa ćemo posle da razmišljamo dalje.

EDIT: Koliko sam video tebi flash preko odina prolazi do kraja. Dakle memorija bitna za flash ti je ok.
EDIT:EDIT: Ubi nas partizan :)

Poslednja izmena:
Probao sam i sa JH2 medjutim nista se ne desava novo.

Prilozi

• capture_10302010_180210.jpg
    capture_10302010_180210.jpg
    101.9 KB · Pregleda: 40
  • IMG_2679.JPG
    IMG_2679.JPG
    220.2 KB · Pregleda: 40
  • IMG_2682.JPG
    IMG_2682.JPG
    146.4 KB · Pregleda: 30
Probao sam i sa JH2 medjutim nista se ne desava novo.

Ček malo. Ovaj odin nije u redu. Piše gore GT-P1000 što je galaxy tab a u prozoru za com ne stoji žuta oznaka za COM na kome je tel prikačen. Telefon ti nije pravilno prepoznat.

Mora da piše GT-9000M i da scetli žuto COM (broj)

-Proveri odin
-proveri drajvere
-ugasi kies

EDIT: Skini ovaj odinhttp://www.multiupload.com/4JLU4QHUV7

Poslednja izmena:
Isto je i sa tvojim odinom, kies mi je ugasen a ne razumem sta smatras pod ovim proveri drajvere?
Inace svetli zuto kad prikljucim telefon, a ova slika sto sam okacio je po zavrsetku update.

Mislo sam da je do drajvera loše prepoznat tel. Ako pokaže žuto Com(br) kada se prikačiš onda je ok.

Buni me samo to što odin upiše particije a kasnije bootloader ne može da ih mountuje. Stavili smo mu fabrički rom i to je ok.

Šta piše kada ga prikačiš na moj odin? Oznaka prepoznatog modela?

Jedno glupo pitanje??? Da mu ti nisi slučajno flashnuo firmware od galaxy tab-a. Ne vidim drugi razlog zašto bi ti pogrešno prepoznavao telefon.

Vidi ga medjutim ne znam da li gresim prilikom dodavanja fajlova, koji pit da koristim? Koje fajlove za PDA, PHONE, CSC??? Sta treba da stikliram a sta ne?
Ja sam skinuo:
JP6_JP4_U_JPM.tar
odin_1.3.rar
s1_odin_20100512.pit
GT-I9000_I9000XWJM9_I9000XXJM4_CODE-MODEM.7z
Odradio neki flash sve kao uspesno proslo medjutim telefon i dalje samo blinka " Samsung Galaxy S"

Obriši Odin3.ini iz foldera gde ti je odin pa ga ponovo startuj. Zatim flashuj JH2 http://www.multiupload.com/ZNBT2RY5Y0

Uradio sam kako si rekao:

Sad cu da pokusam flash, nadam se da ce ovaj put da upali.

Prilozi

• capture_10302010_192902.jpg
    capture_10302010_192902.jpg
    91.9 KB · Pregleda: 47
Ne vredi :( nista mi ne polazi za rukom.
Ostaje mi da pokusam sa reklamacijom, zna li neko kojom sluzbom da posaljem telefon kumu? koji ce odnesti telfon do Bell-a.

Ne vredi :( nista mi ne polazi za rukom.
Ostaje mi da pokusam sa reklamacijom, zna li neko kojom sluzbom da posaljem telefon kumu? koji ce odnesti telfon do Bell-a.

Baš šteta. Imao sam veliku želju i nadu. Sve smo uradili po PS-u. Nije mi jasno šta ga od hardvera zeza ali definitivno nešto jeste.

Da li je mozda potrebno jos nesto da odradim na telfonu pre nego se odlucim da ga posaljem za Kanadu? Kako ovi iz sevisa ne bi nesto *****.li.
Mogu li oni da provale da je telefon odkljucan kao i da je rootovan + OCLF
Kada bi samo postojao nacin da telefon nekako nacisto onesposobim u toj varijanti mi je zamena sigurna :D.

mobilx, dobar je i ovaj odin što je Hector koristio, to je samo noviji, ja njime flešujem...

Zeza ga interna memorija, taj Bell i9000M je poznat po tome, nažalost. :(

@Hector

Nađi koji je poslednji firmware za i9000M i flashuj ga sa repartition i tako pošalji na servis.

Sve što mogu da provale je neuspeli factory reset. Imaš flashovan originalni FW. Sve pre toga je obrisano.

mobilx, dobar je i ovaj odin što je Hector koristio, to je samo noviji, ja njime flešujem...

Zeza ga interna memorija, taj Bell i9000M je poznat po tome, nažalost. :(

@Hector

Nađi koji je poslednji firmware za i9000M i flashuj ga sa repartition i tako pošalji na servis.

Pročitao sam da je za Galaxy Tab objavljen poseban odin. Sada upoređujem fajlove i izgleda da su identični samo je dodat odin3.ini iz nekog razloga(moguće da je to potrebno za flash sgtab-a)

Imali ko ideju kako telefon da posaljem za Toronto? Kojom kurirskom sluzbom? Da li cu platiti carinu pri slanju ili pri preuzimanju? Koliko to moze da kosta?
Ili da pokusam da servisiram telefon ovde kod nas u ovlascenom Samsung servisu? Mozda me to izadje jeftinije i brze nego da se cimam sa slanjem.

Nazad
Vrh Dno