Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da li bi neko hteo, onako uprošćeno, da mi objasni razliku i iznese pros & cons između HTC Sense UI i Samsungovog TouchWizz-a? Danas sam malo u VIP-u zagledao oba telefona i nisam primetio veliku razliku u funkcionalnosti. Ali nisam se dugo zadržao, pa nisam verovatno stekao pravi uvid.

Inače, što se završne obrade tiče, nekako mi Desire izgleda kvalitetnije, ona Samsungova plastika mi baš izgleda, pa kao plastika. To je naravno, samo lični utisak.

Pogledaj na gsm areni opis galaxy-ja i desire-a pa ćeš videti razliku između sensa i touch wiza, ja bi na taj galaxy odmah stavio vanilla android pre šaren mi je ovako.

Ja ću definitivno uzeti i9000, a kao što telep kaže, šaren je previše touchwiz, mada videću kako se ponaša u praksi, ali 99% ću staviti vanilla android, doduše, možda bolje da sačekam Froyo. :)

Danas sam tek preuzeo svoj Galaxy S, fon je bruka...
Inače VIP je konačno promenio na sajtu verziju na 8GB, a na nalepnici na kutiji je crnim markerom precrtano 16GB :)

Na konto ove price...

On the other hand, baterija koju su oni koristili u testu za Wave je u potpunosti identicna onoj koja se nalazi na mom telefonu... sve se oznake poklapaju, sem datuma proizvodnje i serijskog broja, naravno :)
I ta baterija drzi odlicno, dok je kod njih na ovom istom testu Wave izdrzao jos vise - 8 sati i 40 minuta neprekidnog pustanja filma... odnosno, 3 i po dana zestokog all-round matretiranja, i to jos pod 3G signalom sve vreme:
http://blog.gsmarena.com/the-king-i...-s8500-wave-is-the-new-battery-life-champion/

... odradih i ja ovaj test. Ista postavka kao tamo: telefon napunjen do maximuma, otkacen sa punjaca, prebacen u Flight mode, pusten standardni DivX film ("The Firm"), brightness spusten na 5, tj. 50%, u plejeru namesten repeat. Vreme kada je pusten film je bilo 20:48.

Nakon duuuuuuuzeg vremena, tacnije u 5:09, fon je zapistao, tj. plejer se automatski ugasio jer je baterija stigla do 10% kapaciteta i vise nije hteo da se pokrene... dakle, postenih 8 sati i 21 minut reprodukcije.
Mozda je moglo jos koji minut da se ucari, da ja nisam povremeno okretao telefon iz landscape u portrait polozaj, cisto da vidim koliko je jos baterije ostalo. Mozda je to uticalo, mozda i nije... nebitno.

U testu na GSM Areni dobise 8 sati i 40 minuta, ja izvukoh 20 minuta manje... odlican rezultat.
Baterija na ovom modelu je *fenomenalna*.

Poslednja izmena:
Ja baš i ne mogu da se pohvalim tolikim trajanjem baterije na modelu Galaxy S. Prvo punjenje mi je trajalo nepuna 2 dana, ali sam bar 3 sata vrljao po netu preko Wifi/3G, i imao jedno 1 sat poziva, i naravno brčkanje po podešavanjima...

Poslednja izmena:
Mali tip: kada punite telefon nemojte da ga skidate sa punjaca kada on pokaze da je pun, ostavite jos da se puni i trajatje vam duze baterija...

btw, CAR-e jel si ti spavao uopste :d

jel kupio neko neku poštenu futrolu za Galaxy S?

Ja pazarih GOLLA futrolicu u Tehnomobile-u, ništa poosebno za 700 dindži, ali u nedostatku tanje kožne sa vezicom sa gornje strane, ova nije ni toliko loša, uostalom evo slika:

Da li je neko možda naleteo na rezervnu bateriju i koliko košta?

Prilozi

• Photo-0001.jpg
    Photo-0001.jpg
    266.3 KB · Pregleda: 103
  • Photo-0002.jpg
    Photo-0002.jpg
    268.4 KB · Pregleda: 94
  • Photo-0003.jpg
    Photo-0003.jpg
    256.9 KB · Pregleda: 94
  • Photo-0004.jpg
    Photo-0004.jpg
    257.7 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
ne bih rekao da telefon čvrsto stoji u njoj, barem ovako kako vidim na ovim slikama. Imam ja kožnu futrolu od HD2, ali ni u njoj telefon ne stoji čvrsto

Za sada dosta čvrsto stoji, ali s obzirom da će se futrola sigurno "razgaziti", lufta ne gine. U svakom slučaju ću je do tada sigurno zameniti, ovo je samo privremeni način da se "my precious" sačuvao od bilo kakvih ogrebotina...

Mali tip: kada punite telefon nemojte da ga skidate sa punjaca kada on pokaze da je pun, ostavite jos da se puni i trajatje vam duze baterija...

btw, CAR-e jel si ti spavao uopste :d
Pa, od 5:10 momentalno :D:D
Jedva sam docekao, vala, te istog mometa kada je ovaj zapistao i iskljucio plejer na 10% baterije - samo sam promrljao sebi u bradu "e, hvala Bogu!", okrenuo se na stranu i zahrkao.

Al' bese cupavo, moram da priznam... :)
Realno sam se *****'o sto sam poceo sa testom u 9 uvece... al' iskreno, mislio sam da nema nista od ovoga, te da je sve novinarska patka i preuvelicavanje i da ni blizu necu postici to vreme autonomije (uostalom, dosta ljudi kuka na - tu istu - bateriju koja se nalazi u Galaxy-u S), te ako istera par sati, bice dobro.
Elem, radio sam neki prevod do 1, pa to jos i proslo bez problema... posle gledao neki film sa Stivenom Sigalom :d, pa i tu ubih vreme nekako... ali oko 3-4 kada je pocelo da me 'vata... mislio sam da cu da pokleknem :D

Cak sam u par navrata imao misli tipa "aj' dosta vise, 'bes i autonomiju i sve - gasi se bre, 'ocu da spavam!" :D... da bi, kako sam se priblizio cifri od 8 sati neprekidne reprodukcije, poceo polako da se razbudjujem :)
Kako je stiglo 5, a ja probio tih "magicnih" 8 sati, poceh da razmisljam drugacije: "a sta ako ja prepisam i ono vreme iz testa, te moja baterija istera i celih 9 sati... ?! Nemam ja vremena za to, 'ocu da spavam!!!" :d

Srecom, u 5:09 ono zapista, istera mi nekih 8 sati i 20 minuta sveukupno... a moja se agonija okoncala :D

BTW, cuo sam za ovu caku sa ostavljanjem na punjacu "jos malo" kada je vec pun... ali mislim da to vazi samo za ono inicijalno punjenje baterije, kada ga prvi put kacis na punjac, pa da ga jos malo "dotankas"...

Poslednja izmena:
vazi za svako punjenje :) probaj pa tje videti, tu ne moras da ne spavas do 5 :d

U testu na GSM Areni dobise 8 sati i 40 minuta, ja izvukoh 20 minuta manje... odlican rezultat.
Razlika je ~3,85%. Mislim da je tu razliku u potrošnji moguće opravdati različitim stepenom kompresije videa. :) Da li si koristio ISTI video fajl kao i oni?

P.S. Dobro, shvatili smo da je ovaj telefon najbolji izum na svetu posle prženica. :D

Alo, bre, pa ovo nije tema o wave-u, dosta više !...nedopustivo je i porediti wave i galaxy s :)

Alo, bre, pa ovo nije tema o wave-u, dosta više !...nedopustivo je i porediti wave i galaxy s :)
Uf, izvin'te molim vas. :p

A zar Wave i Galaxy S nisu na istoj hardverskoj platformi? :trust: Zapravo, jedina razlika između njih je u tome što Galaxy S ima malo veći ekran (3,3" : 4") i nema blic. Razlika u ugrađenoj memoriji može, ali ni ne mora da postoji (Wave 2/8 GB : Galaxy S 8 GB).

Dakle, jedina razlika je praktično u OS-u, a oba su bazirana na Linuksu. :p Udario junak na junaka! :d Zar nije i tebi zanimljivo da vidiš razliku u performansama između Androida i Bade? :)

Ma sve to stoji, ali kako porediti kad nema sličnih benchmark programa, bar za sada u BADA os-u...

Imate neki predlog?

Pa nemas sta da poredis, realno, kada ti sinteticki testovi gledaju samo hardver, tj. CPU i GPU... a oni su identicni na ova dva modela. ARM Cortex A8 na 1GHz i PowerVR SGX540... potpuno identicne stvari :)
A licno nesto mislim da ti sinteticki programi (tipa Neocore) ne mogu valjano da ocitaju razliku izmedju samih OS-eva... :d

2 akki:
Dobro ako je tako kako ti kazes, uradicu to... dosad me vala nijednom nisi *****'o, nema razloga ni sada da bude tako :D

2 magick:
Naravno da nisam koristio isti test file kao oni... in fact - nemam pojma koji su film oni koristili za testiranje! :D:D:D

Ma sve to stoji, ali kako porediti kad nema sličnih benchmark programa, bar za sada u BADA os-u...

Imate neki predlog?
Štopericom? :p

Ne, ozbiljno... Neka Java aplikacija koja izvodi teške matematičke operacije? Pošto je testiranje pomoću videa nekonkluzivno, jerbo uvlači u jednačinu i parametar kvaliteta/optimizovanosti samog kodeka.

Java aplikacija sa druge strane opet širi priču na stranu instaliranog JIT kompajlera, ali šta znam... bolje išta nego ništa. :)

BTW: Kako stoje stvari sa 3D-om kod Galaxy S? Znam da se Android tu nešto nije proslavio, tj da i nije bilo drajvera za neki 3D hardver (kod Spice recimo).

Pa nemas sta da poredis, realno, kada ti sinteticki testovi gledaju samo hardver, tj. CPU i GPU... a oni su identicni na ova dva modela. ARM Cortex A8 na 1GHz i PowerVR SGX540... potpuno identicne stvari :)
Pa nije baš da nema šta da se poredi. :) Dobar OS neće hogovati resurse već će omogućiti aplikaciji da radi. U tom smislu i te kako može da se registruje razlika u performansama neke aplikacije na identičnom hardveru, ali sa različitim operativnim sistemima. ;)

BTW, mislim da Bada ima RTOS kernel. :p

Pa nije baš da nema šta da se poredi. :) Dobar OS neće hogovati resurse već će omogućiti aplikaciji da radi. U tom smislu i te kako može da se registruje razlika u performansama neke aplikacije na identičnom hardveru, ali sa različitim operativnim sistemima. ;)
Da ti pojasnim na sta sam mislio... :p

Vi's ovaj link (to je taj Neocore program koji sam spominjao)... e, ja ti garantujem da, kada bi ga nekako pustili na Wave-u, izbacio bi potpuno isti skor kao sto ima na Galaxy-u :)
Ama, u decimalu isti... dakle, onih identicnih 55.7fps. Potpisujem! :D

P.S. Bar dok se Galaxy ne update-uje na Froyo... onda mozda bude male razlike, u korist Galaksije :)

BTW, mislim da Bada ima RTOS kernel. :p
Ne'ma ti ja pooooojma sta s' ti sad ovde rekao... :p

:D:D

ja cu da sacekam sledeceg samsung zmaja, nije da mi treba ali bezveze mi dati toliko novca za fon bez blica

Малопре сам ишао до ВИП-а да обновим уговор.Дуго сам се двоумио који телефон да узмем и на крају,између Дизајера и Галаксија,одлучио сам се за овај други.Надам се да нисам погрешио.

Нису га имали у радњи.Требало би да стигне најраније сутра...у најгорем случају следеће седмице.Када стигне јављам утиске.

Daleko od toga, ne bih da me vlasnici desire-a pogrešno razumeju, ali GALAXY je strava, videćeš...

Uzeo sam telefon u vip-u juce pa me zanima da li je svima koji su uzeli fon u vip-u sigurnosna nalepnica na originalnoj kutiji i kutiji vipa bila isecena i prelepljena novom.Kazu da otvaraju telefone radi podesavanja ! Molio bi za brz odgovor kako bi mogao da reklamiran ako je moj jedini otvaran .Hvala unapred

Meni nije, u poslovnici u Knez Mihailovoj je prodavačica na moje oči presekla sticker skalpelom

Sorry, mate, ali moja je i na velikoj (VIP-ovoj) kutiji i na maloj (SAMSUNG-crnoj) kutiji bila original, čitava. Na tokme sam baš i insistirao kada sam naručivao...

Vrh Dno