Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Aj ti meni objasni kako si ovako dobro slikao svoj Galaxy ?!!? :zgran::sceptic:

Napravio sam template u paintu od high res fotke na netu, isekao deo sa ekranom, resizovao ceo template da se tacno uklopi screenshot bez razvlacenja. Jednostavno prevuces screenshot u belu prazninu, izgleda bolje tako nego da stavim samo screenshot :D

Evo vam template ako vam treba.

Prilozi

• SGS template resize.jpg
    SGS template resize.jpg
    114.2 KB · Pregleda: 95
Da li neko od vas ima iskustvo sa bluetooth 3.0 posto je podrzan na galaxy-u? Citao sam malo o tome i vidim da je brzina dosta veca na 3.0 od predhodne generacije,cini mi se da brzina ide cak do 24 Mb/s pa me zanima da li bi tolika brzina uopste i znacila nesto,ne znam kako stvari stoje sa internom memorijom ali moja SD kartica je cetvrte klase i na njoj je moguce upisivanje brzinom do 4 Mb/s taki da mi za taj posao prebacivanja podataka ta brzina bluetootha ne bi nista znacila zar ne?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

vidim da nikog ne interesuje gingerbread port, al ajd da spomenem u kojoj je fazi trenutno.
uskoro ce izaci v7 sa sredjenom kamerom - sto znaci da nedostaje jos peglanje gps-a i koliko sam skapirao akselerometar nije bas u najboljem stanju, a 3d zeza koliko sam cuo samo na benchmarcima(ponekad fale texture) ali kapiram da su to mozda vec sredili ovoj sledecoj verziji.
a proslo je 10 dana od pojave NS i vec kazu da je rom sposoban za svakodnevnu upotrebu.

Ja čekam još dve nedelje, rekao sam ništa od flešovanja dok ne izađe skroz sređen gingerbread.
Video sam da napokon benchmark pokazuje realno stanje cpu-a, tj. da daje oko 2500 u quadrantu.

Napravio sam template u paintu od high res fotke na netu, isekao deo sa ekranom, resizovao ceo template da se tacno uklopi screenshot bez razvlacenja. Jednostavno prevuces screenshot u belu prazninu, izgleda bolje tako nego da stavim samo screenshot :D

E jesi bolestan,... :D u pozitivnom smislu. Videh da si okacio screenshot-ove na prethodnoj strani i zin`o da pitam kako, kad` vidim pojasnjenje.
Svaka cast i svaka ti dala. :smoke:

Hehe to je kad je covek zaludan :) . U sustini je to bilo 10-15 minuta posla u paintu i ACDSee-u, uspeo sam lepo da procenim koliko treba da se resizuje originalna slika. Bilo mi je lakse da prilagodjavam template screenshotu nego obrnuto, inace bi morao da strechujem screenshot sto bi izgledalo dosta losije.

Foru sam video od likova sa xda pa mi dali ideju :) . Prvo sam trazio pola sata gotov template za SGS na netu ali nisam uspeo da nadjem, ispizdeo i uzeo napravio sam heh.

evo ti bolji template :)

a ako neko hoce ima i Nexus S :)

Odlicne rezolucije i detalji. Bilo bi jos bolje kad bi neko iskoristio ovo i napravio programcic gde je sve namesteno u pixel sa isecenim delom koji savrseno odgovara rezoluciji screenshota, pa na to prazno polje da se uradi nesto tipa Insert image i onda tako kompletno da se sacuva u nekom od ponudjenih formata. Kapiram da to nije tesko da se uradi, za nekog ko se bavi takvim stvarima to jest.

Bolje od mlataranja po photoshopu i paintu, ovako kao standalone program bi bilo super. Jel se neko prijavljuje da nam napravi? :)

Imam problem sa instaliranjem navigacije igo ,tacnije stalno mi izbacuje poruku insert your sd card i nikako ne mogu da je instaliram pa ako moze neka pomoc.Inace koristim verziju softvera 2.2.1 i imam u fonu i eksternu micro sd karticu od 8gb.Zasto mi stalno izbacuje poruku insert your sd card.

Ne secam se tacno ali mi se cini da se ta greska javlja zato sto telefon ne moze da pronadje tacnu putanju do Motonav foldera na tvojoj internoj memoriji. Dakle postavis Motonav folder u internoj memoriji i to je to,znaci samo folder Motonav u kome se nalaze folderi content i license...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ok hvala na odgovoru.Probacu sutra pa cu javiti da li je uspelo.

vidi na xda, trazi black themed google apps ili tako nesto uvek, to neko moduje tamo :)

Novi darky... evo changelog

- v7.5
Introduce Wipe / No Wipe ROM
Fixed Messaging Force Close [AOSP MMS App]
Much better readable battery icon
Black Transparent Dropdown-Menu
34 new fonts to choose from
Gingerbread keyboard with vibrate mode / dictionary working
Battery Drain Fix [DXJPA WiFi Modules]
Fixed 3rd Party Camera Apps FC [replaced Email App with Stock Samsung Email]
Progressbars back to orange colour
Improved GPS [Fixed for Europe]
CSC Fix [XEU - All Samsung Apps]
Bluetooth Fix [send / receive]
Stock Android Font [DroidSans]
New Default Wallpaper [Black World Map - Hi-Tech]
New Wallpapers [High Quality]

mmmmm... sad cu da nabacim novog darkya :D nego ja sam prilicno nov sto se tice androida, pa me interesujete kako se snalazite za aplikacije koje se placaju, posto ih mi ne vidimo u marketu. moze odgovor i na PM :D

Meni nije jasno za taj battery drain sto popravlja u svakoj verziji, jer ja uopste nisam to primecivao cak od njegove 5.2 verzije, baterija mi uvek dobro traje.

Na kraju cu ga samo zbog ovog staviti "Black Transparent Dropdown-Menu" :)

Meni nije jasno za taj battery drain sto popravlja u svakoj verziji, jer ja uopste nisam to primecivao cak od njegove 5.2 verzije, baterija mi uvek dobro traje.

Na kraju cu ga samo zbog ovog staviti "Black Transparent Dropdown-Menu" :)

pa da znas da sam ja sa verzijom 7 primetio battery drain i to bas sa wifi-om. dok sam u rangeu moje home wifi mreze nema nikavih problema, ali kada odem da spavam u spavacu gdje je signal slabiji i nekad ga ima, a nekad nema, izvuce ko ludo... izgubim tokom noci(10 sati) 60%, a inace na standbyu(dok je wifi signal dobar) za isto vreme ne bih potrosio ni 20%.

jos jedno pitanje... hocu da nabavim neke dobre sluske za moj galaxy s. bilo bi super da imaju i mic, ali nije obavezno. neki predlozi i iskustva? gledao sam ove: http://cgi.ebay.com/NEW-NIB-SHURE-S...Accessories&hash=item3a61c48e6e#ht_590wt_1139 ali izgleda da im volume control ne radi za android(ali radi func. dugme za preskakanje pesama i javljanje)...

Poslednja izmena:
Ali to je bas i poenta, ja ne gasim nikad WiFi i preko noci opadne baterija samo za 2-3% najvise a stavljao sam svaku verziju od 5.2 do 7.5. Nemam pojma sto me nije kacio taj drain bug, ali ne zalim se :)

Evo stavio sam 7.5, odlican je ovaj transparent dropdown meni.

Jel ti ove original sluske sto su dosle uz galaxy ne vrse posao? Meni su i vise nego ok.

pa da znas da sam ja sa verzijom 7 primetio battery drain i to bas sa wifi-om. dok sam u rangeu moje home wifi mreze nema nikavih problema, ali kada odem da spavam u spavacu gdje je signal slabiji i nekad ga ima, a nekad nema, izvuce ko ludo... izgubim tokom noci(10 sati) 60%, a inace na standbyu(dok je wifi signal dobar) za isto vreme ne bih potrosio ni 20%.

Bukvalno se isto desava i meni. Kad me od rutera deli 2-3 zida on preko noci izdrejnuje bateriju totalno. Kada ga ostavim na stolu u dnevnoj sobi onda mena problema.

Gizmor, ostavi ga preko noci na mestu u stanu gde imas jednu crtu WiFi signal, pa vidi onda sta ce se desavati...

Ajde uslikaj taj transparent dropdown meni da vidimo kako izgleda...

Poslednja izmena:
Pa verovatno je to u pitanju posto mi telefon uvek ostaje preko noci na metar od rutera a i vecinu vremena mi je WiFi signal 100% :D

Evo samo da odradim install nekih aplikacija pa stavljam screen.

Nije skroz crn bio, vise je sivkasto crn i dosao je uz temu koju sam skinuo za ADW, zove se Black Glass ADW theme na marketu. I meni se svidja onaj skroz crni sto sam video u PSD slici za Nexus S, ako neko nadje neka javi.

Evo ovaj transparent dropdown.

Bukvalno se isto desava i meni. Kad me od rutera deli 2-3 zida on preko noci izdrejnuje bateriju totalno. Kada ga ostavim na stolu u dnevnoj sobi onda mena problema.

Gizmor, ostavi ga preko noci na mestu u stanu gde imas jednu crtu WiFi signal, pa vidi onda sta ce se desavati...

Ajde uslikaj taj transparent dropdown meni da vidimo kako izgleda...

znaci to je to... videcemo hoce li 7.5 verzija to da popravi...

@gizmor: pa onako... ne dopadaju mi se previse. ali nije mi frka nego kad na nesto naletim. samo sam hteo da vidim da li neko ovde koristi neke druge sluske.

i jos jednom pitanje: kako se snalazite za paid apps? forumi, torrenti? PM

Poslednja izmena:
Ja koristim Creative EP830, mnogo su mi bolje nego default Samsungove (iako su i one solidne, ali ne dovoljno za mene :)).

Vrh Dno