Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Pa imaš tu strelicu desno

459270ec79456380d052908dd7a6cb82.jpg

Ili možda nisam dobro skapirao odakle hoćeš da izađeš... [emoji16]

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da probam ovako da dočaram...neću ovo
5b95f3b0631f3858c072cace6c859fc5.jpg

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Samo da dodam da mi je prije 3 dana stigao N20U (za naš tržište Exy 4G)i da je kod mene bio tri dana.

Rezultat, proslijeđen dalje, ostao na N10.

Ogroman telefon, baterija ista kao na N10.
Ekran bolji, kamera osim zuma ista..

Ma daj reko čekamo iduću godinu [emoji41]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

@Ludak pametan potez. Da sam ikad navatao taj n9700 verovatno bi potrajao kod mene bar još godinu dve

Rešio sam muku, ugasio google asistenta i sad je normalno, sa sve spotify prečicom kako je i pre biloScreenshot_20200920-105028_Maps.jpg

Poslednja izmena:
Samo da dodam da mi je prije 3 dana stigao N20U (za naš tržište Exy 4G)i da je kod mene bio tri dana.

Rezultat, proslijeđen dalje, ostao na N10.

Ogroman telefon, baterija ista kao na N10.
Ekran bolji, kamera osim zuma ista..

Ma daj reko čekamo iduću godinu [emoji41]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Pa dobro ne mozes ocekivati ako volis kompaktnije telefone da ti ultra ne bude ogroman.Sad sto se tice kamere i ja sam par fotki preko dana uporedio sa n10+ i slicno je to u sustini,zoom nisam ni probao znam da je bolji dosta,mada i 108mpx u idealnim uslovima pravi razliku.Sve u svemu odlican telefon po meni najveca mana sto je baterija morala biti bar 5000mah na 120hz i 6.9 inca malo su tu pristekali.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Iz istog ugla je slikano u istim uslovima bukvalno,uperi neki izvor svetlosti van kadra tj blizu pa ces videti sta se desava,bukvalno sve identicno,nisam se pomerio 5cm veruj mi,5vputa sam brisao staklo na n10 plus ,night mode je na obe slike
I na jednoj i na drugoj je identican izvor svetlosti tj laptop samo sto ultra to pegla
Evo,identicno sve ,izvor svetlosti mesto ,sve automatika night mode doduse na jednoj sam ruku drzao nize ali razlike je ocigledna i drasticna
935d467e254068810ee92bbf430c0db6.jpg
2c9d0b4c347aa97520c2843518547a16.jpg

Ja mislim da bi S2 napravio bolju fotku ovde. Ovo je bas katastrofa.

uglovi su daleko od istog, a ovo više liči kao auto focus problem na drugoj slici...mada je i na prvoj slici telefon fokusirao na ono što mu je bliže a to su flaše čaše i sto...nije ovo baš laka scena i za ozbiljne foto aparate...

Hmmm ne ume rutina da ga vrati nazad na 4g kad vise nije na definisanom wifi, ostaje na 2g. Zar ne bi trebalo da se rutina revertuje kad prestane uslov zbog koga je nastala?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Hmm i ja imam ovaj problem...a mislio sam da je nesto do mene, da nisam podesio...on prebaci na 2g, ali posle moram sam u podesavanja da vratim na 4g..i to iskljucim i rutinu i sve i opet neeee

Ako vam ne vraca na 4g odmah, airplane mode on/off i rjesava problem. Hoce to na Samsungu, mene je s10 zbog toga izludjivao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako vam ne vraca na 4g odmah, airplane mode on/off i rjesava problem. Hoce to na Samsungu, mene je s10 zbog toga izludjivao.

To sve zavisi kakva je pokrivenost mreze,negde gde se muci da uhvati 4g ne moze nikako vratiti na 4g gde dobar ja nikad problem imao nisam,odmah vrati.

@Ludak pametan potez. Da sam ikad navatao taj n9700 verovatno bi potrajao kod mene bar još godinu dve

Rekao sam da je Note 20 obični oko 145mm bolje bi se prodavao nego što je ovakav. Ničem ne služi, a cijena ubija.

Ovako je Samsung mogao da ga stavi na 142mm i da u polju u kojem nema konkurenciju (Compact) mlati kako hoće jer se nemaju sa kim uporediti...

Ugasio sam WiFi i skeniranje istog jer su nam dali 120GB pakete.
Imam isti SOT i mo je logicno, jer sam ugasio pozadinsko skeniranje koje stalno radi, ugasio sam čip za WiFi koji ne mora da se pali + stabilan je 4G.
Ko ga ne bi voljeo.
b58491beda454f6d72b0705f86283510.jpg

To se desava posle poziva gde je signal ocajan...Inace pricamo za "bixby routines"...kad si povezan na definisanu wifi mrezu sam prebaci na 2g(radi ustede bat?? :D ) i to je okej...ali cim se otkacim od tu wifi mrezu, po nekoj logici bi trebao da vrati na 4g..al ono jok

Pozdrav svima, još jedan N20U ovde ( preko Telenora).

Baterija slaba, Exynos, ali generalno nije frka, dopunim se. Sve ostalo sjajno.

Arhitekta sam, šta preporučujete da se mora uzeti? Gledao sam one dbrand maske, i buds live sluške...

^^ Ja sam naručio Dbrand čim sam uzeo telefon, ali još uvek je u pre-orderu. Iskreno, očekivao sam da će ranije ući u produkciju, ovo neće stići do mene pre polovine oktobra.

Ja sam uzeo Samsung koznu i Samsung silikonsku.

Narucio sam i providnu foliju sa Ultimate Shield i cekam da stigne. Mislim da ce onda futrole ici u fioku...

Sada vise nosim koznu, jer mi je lepsa i bolji je grip, pogotovo kad su ruke malo vlazne. Iskreno, silikonska stoji u fab. pakovanju i nisam je ni nosio...

Jel uviđate neke veće promene u odnosu na Note 10+, osim 120 Hz? Da li su poboljšani vibro senzori?

Jel uviđate neke veće promene u odnosu na Note 10+, osim 120 Hz? Da li su poboljšani vibro senzori?

Ja ono sto sam cackao 120hz,zoom kamera,ostalo je sve to jako slicno.Hvale da je ekran jos bolji svaka im cast kad svake godine poboljsaju ekran koji je brutalno dobar.

Bolja kamera, brzi autofokus, bolji zoom jel, 8k snimanje, prednja kamera vidljivo bolja i detaljnija, olovka koja je mnogo brza i odzivnija nego na 10 ci, zvuk kvalitetniji, tj konacno bolji i jaci bas, ekran takodje jos zivlji i jednostavno se oseti ogromna razlika izmedju 60 i 120 hz. Vidljivo je okom, nema kasnjenja i tzv magle tokom animacija, baterija manje vise ista, igrice osetno brze i fluidnije rade. Ono sto sam primetio jeste da npr Underground 2 (dolphin emulator) do sada je isao na oko 30 - 35 fps (845 & 855) a sada ide na 50 - 60 fps sto je velika razlika. Temp se krecu tokom igranja od 37 - 41 c. I ne slazem se da nema neke vece razlike, razlike ima i osete se u odnosu na Note 10 Plus. Mada je najveca razlika u ceni :D

Zanemarite kompoziciju, umetnost mi nije bila na umu. Samo da pokazem foto mogucnosti telefona:

1x

5x

10x

20x

50x

Imam oba telefona pored sebe(note 10 plus i note 20 ultra)i razlike su mizerne...kameru škljocamo ja i devojka po ceo dan, postavimo na komp i kao pokušavamo da odgonetnemo koji telefon je fotkao, nema veze sa vezom, dovešću bilo koga pa ako uspe da provali, plaćam pivo :D
Osim 120hz, ja lično, ništa drugo ne vidim tu bitno...ponovo to sam ja, svi smo različiti

Poslednja izmena:
Imam oba telefona pored sebe(note 10 plus i note 20 ultra)i razlike su mizerne...kameru škljocamo ja i devojka po ceo dan, postavimo na komp i kao pokušavamo da odgonetnemo koji telefon je fotkao, nema veze sa vezom, dovešću bilo koga pa ako uspe da provali, plaćam pivo :D
Osim 120hz, ja lično, ništa drugo ne vidim tu bitno...ponovo to sam ja, svi smo različiti
Probaj 108mpx u dobrim uslovima preko dana mora biti razlike u detaljima i ostrini,zoom ne treba ni porediti tu je dosta bolji.Ovako generalno sve je to slicno kao sto sam rekao.[emoji3]

Verujem, samo meni je toliko zumiranja totalno nepotrebno i voleo bih da se pozabave malo kvalitetom samih fotografija nego ovim "fake" zumom. Kapiram da nekim ljudima i to znači pa zato i guraju toliko tu priču oko zuma...

Pa ne mozes da ocekujes neki wow napredak u fotografijama kad je telefon tanak 8mm,ovo su jos sad od s20 dosta veci senzori imaju oni jos dosta da se softverski peglaju da dostignu svoj maksimum,sto se tice zoom-a odlicna stvar po meni upakovana u tako tanak uredjaj.Nista ja tu nebih menjao na kamerama sve je to super,naravno i veci senzor na ultra wide i po meni ono sto najvise fali danasnjim telefonima je ksenonski blic,koji je problem da se upakuje upravo zbog toga sto su telefoni previse tanki.

Kao sto je imao N82 npr :)

PV 808 je hibrid kamere i telefona, sa velikim senzorom a S20U/N20U su cyber-fensi sprave čije glavne kamere zapravo ne zaostaju previše, koliko se to očekuje na osnovu čiste fizike. U isto vreme imaju dosta svestraniji camera setup, mnogo bolje kamkordere i neuporedivo su bolji kao smartfoni. Ostavite više 808 da počiva u miru, legendaran hibrid kamere i telefona ali ne treba preterivati i porediti frogz end grandmaderz u 2020. godini.

Imam jedno pitanje za vlasnike note 20 ultra,moze li telefon da snimau 4k 30fps 5x zoom,posto na s20 ultra moze jel je veci senzor na periskop kameri,na notu je manji.

Može do 20x, samo ne znam šta je od toga optički zoom...

Nazad
Vrh Dno