Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Cini mi se da on ima A11 a mi jos ne ,cak su i Kanadjani dobili[emoji22][emoji22]
Sve ovo je jako slicno i nianse su upitanju bukvalno
Za 99% ljudi oba su savrsena,mozda fotograf moze da nadje razliku ,mi amateri sigurno ne
Jedino gde se vidi razlika je snimanje videa po mraku,tu je iphone bolji

Poslednja izmena:
Nemam sta da se snalazim, taj snap nije usao legalno cak ni u evropu, i da se nesto desi sumnjam da bi bila uvazena reklamacija. A drugo te snap verzije bez garancije su cak i po 100-200e skuplje od exy.
Сви би ми волели да уђемо у радњу и узмемо за паре телефон са све гаранцијом и осталим, али живимо у таквом свету да за исте паре код нас добијеш дупло слабији телефон, па ко хоће да се задовољи са том чињеницом само напред

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Nemam sta da se snalazim, taj snap nije usao legalno cak ni u evropu, i da se nesto desi sumnjam da bi bila uvazena reklamacija. A drugo te snap verzije bez garancije su cak i po 100-200e skuplje od exy.
Who dares - wins!! [emoji6]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Jel realno da HK još nema 11icu? Dobila i S10 serija...

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Jeste malo cudno, posto bi on trebao prvi da dobije update.
Danas gledam cene n20 ultre na kp i deluje mi dosta jeftino da se uzme, dosta su pale cene, i dosta je jeftinije, cak i nakon 4meseca.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Mislim na exy i sa garancijom, ne gledam snap zbog garancije.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Ево када се телефон нормално користи
Power saving са 120 hz мислим да продужава батерију за 20 - 30% сигурно, много значи
f63d2554ca7fbba36e19525b77626336.jpg

Power saving utice nesto pri svakodnevnom koriscenju?

Power saving utice nesto pri svakodnevnom koriscenju?

Не, нема никакве разлике у раду...

I ja nisam primetio bilo kakvu razliku... cak me nije mrzelo, instaliro sam Asfalt 9 i COD, sve leti na power saving-u..

Jedino sto sam primetio je da mi na kupujem prodajem aplikaciji ne stizu poruke dok ne startujem aplikaciku, ali to se lako sredi :)

Kakva je situacija sa FP senzorom na novim modelima, da li je i dalje "u svadji" sa zastitnim staklima? Da li je i dalje jedino resenje Whitestone?

Upravi gledao testove.
Note 10/Note 10+ SD
Vs
NOTE 20 ULTRA Exy.

Identični rezultati u benchmark app.

Znači bukvlano je svaki Exy prevara.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Exy da valja Samsung bi ga prodavao u J. Koreji.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Exy je sampion potrosnje baterije...
Jutros u 8 skinem tel sa punjaca, 100% baterija.. stavim ga u torbicu, stignem na posao (nisam pipnuo tel tih 20min do posla), baterija 98 %..
Pa on brze trosi bateriju u stanu mirovanja nego drugi pod opterecenjem xaxaxa :)

Moras imati u vidu da je potrosnja pojacana niskom temperaturom(dodatno).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Screenshot_20210112-090436_Device care.jpg

To izgleda samo kod Exy... koji je evo za sat vremena vec pao na 92%..
Sad pitam zenu kako njena baterija (A71 SD), kaze 95%.. skinut da punjaca u 6:30 + hladnoca sat vremena jer je isla busom na posao.. :)

Sad sam se navikao da ga pred kraj radnog vremena dopunim na poslu pola sata i onda ne razmisljam.. nema druge.
A posto mi se telefon generalno svidja, verovatno cu uzeti SD verziju, pa cu onda ovaj Exy staviti na oglase.
Ili cu ga ostaviti zeni ako bude htela.

Poslednja izmena:
Ne znam, poslednji sam imao s10+ i meni je gurao 6,7 sati Sot a sa mojom upotrebom. Nisam primetio da je exy bas takva katastrofa. Naravno da bi bilo bolje da je SD , nema dileme ali da je bas dealbreaker, ne bi se slozio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moje iskustvo sa N20 ultra SD je bilo tipa skinem sa punjača, 45-50 minuta čačkam tel i padne sa 100 na 99%...bio sam oduševljen baterijom na samsung flagship telefonu posle dugo dugo vremena (ne računam s10 lite). Takođe za 7-8h stojanja u stand-by preko noći je trošio 4-5% što mi je bila misaona imenica za svaki exy.

Naravoučenije: ako ti se toliko sviđa note i bitna ti je autonomija, menjaj i to menjaj čim pre [emoji6][emoji112]

@Proday, upravo to druze.. tako mi je bilo sa prethodnim P30 pro, i Mate 20 pre njega.. skines sa punjaca, i tipa nakon 40-50 min pradne sa 100 na 99%..
Ok, svestan sam da je to Kirin, ali sam valjda 4 godine navikao na to, i sad od jednom ovaj prozdrljivac, koji mi za sat vremena svuce 10% baterije... ocekivao sam vecu potrosnju sa Exy svakako, ali ne bas ovoliko..

@DGoran nije on katastrofa... to je Exy.. fora je u tome, ako si sa Exy presao na recimo Note Exy, situacija oko baterije ti je mnogo normalnija nego nekome ko je na Exy presao sa SD ili Kirina...

Poslednja izmena:
Meni Exy uveče potroši max 4%. Period od recimo 22h do 6h. Jeste da je ugašen WiFi i mobile data, ali opet mi je tu ok potrošnja.

Nikad nista ne gasim na telefonu... nisam to nikad radio.. i sad mi je upaljen i BT i mobile data i wifi..
Mislim da si bas ti napisao, ja sam za njega dao pare, treba on mene da sluzi, a ne da budem ja njemu sluga i titram oko njega da bi on izgurao dan.

Nikada nisam vodio racuna kad i koliko punim tel, da bilo sta gasim.. Niti je bilo potrebe sa Kirinom..
Za mene je tel potrosna roba, tu je da ti zavrsi posao, da se javis kad treba, da imas navigaciju itd, a ne da 20x na dan gasis palis podatke, wifi, smanjujes osvetljenje.. jer onda prakticno robujes telefonu.

Ocigledno je to Exy realnost, i imas dve opcije.. ili ces da razmisljas o bateriji, ili ces da ga dopunis jednom u toku dana i ne razmisljas..
Samo, opet kazem, onome ko koristi Exy par godina u nazad to ne pada tako tesko jer je navikao, u odnosu na nas koji smo navikli na SD ili Kirin..
Ali ok... ovo ja vise onako...iz duse.. lakse mi je nekako :)

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa N20 ultra SD je bilo tipa skinem sa punjača, 45-50 minuta čačkam tel i padne sa 100 na 99%...bio sam oduševljen baterijom na samsung flagship telefonu posle dugo dugo vremena (ne računam s10 lite). Takođe za 7-8h stojanja u stand-by preko noći je trošio 4-5% što mi je bila misaona imenica za svaki exy.

Naravoučenije: ako ti se toliko sviđa note i bitna ti je autonomija, menjaj i to menjaj čim pre [emoji6][emoji112]

Meni čim skinem sa punjača padne na 99% ali kontam da on tako računa bateriju.

@Argentto Jeste, tako je :). Napisao sam i stojim iza toga ali ne volim da me neko budi uveče i to je jedini razlog zašto mi WiFi i mobile ide na off. Zvuk svakako ne gasim :).
@Ajaredic Svaki Samsung tako skine odmah :).

Evo i ja :D nocas skinuo sa punjaca u 00.15 min. Na 100%. Nocas stiglo neko KP obavestenje i instagram notifikacija, to obrisao i zakljucao tel. Jutos oko 9 zvoni mi alarm 2 puta za redom, budim se i bat na 99%..

Meni je do not disturb automatski podesen od 23 do 07, i na satu i na telefonu.. sva obavestenja stizu necujno i nema potrebe da gasim nesto :)

Baterija je smesna da se ne lažemo
ccb3657fa2c5ee0183d9d5191ed4d3e7.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Ovo je 5G model koji imaš?

Nikad nista ne gasim na telefonu... nisam to nikad radio.. i sad mi je upaljen i BT i mobile data i wifi..
Mislim da si bas ti napisao, ja sam za njega dao pare, treba on mene da sluzi, a ne da budem ja njemu sluga i titram oko njega da bi on izgurao dan.

Nikada nisam vodio racuna kad i koliko punim tel, da bilo sta gasim.. Niti je bilo potrebe sa Kirinom..
Za mene je tel potrosna roba, tu je da ti zavrsi posao, da se javis kad treba, da imas navigaciju itd, a ne da 20x na dan gasis palis podatke, wifi, smanjujes osvetljenje.. jer onda prakticno robujes telefonu.

Ocigledno je to Exy realnost, i imas dve opcije.. ili ces da razmisljas o bateriji, ili ces da ga dopunis jednom u toku dana i ne razmisljas..
Samo, opet kazem, onome ko koristi Exy par godina u nazad to ne pada tako tesko jer je navikao, u odnosu na nas koji smo navikli na SD ili Kirin..
Ali ok... ovo ja vise onako...iz duse.. lakse mi je nekako :)
Па ти се врати на Kirin, шта ти тешко

Vrh Dno