Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Isto bez ljutnje,citam tvoje komentare i mislim da si subjektivan i nerealan,naravno ne za sve.Po neki put cak mislim da si veci funboy od jabucara

Ja opet kazem, dodao sam 380 eur na onih 370 za koliko sam prodao P30 pro, i N20u me je kostao prakticno 380 eur..
Pa nekako lomim u glavi, ok, nisam preterano zadovoljan, ali za 380 eur koliko sam dodao iz dzepa sam dobio odlican uredjaj.. da sam dao iz dzepa 1000 eur za ovo, smorio bi se kao nikad i odma ga stavio na oglas.
Nije iskljuceno da ce i ovaj uskoro na oglase..

Dobra ti ta matematika. Jedino nisi uračunao koliko si originalno platio P30 :)

Сваки телефон има ману, чак и ови од хиљаду евра, али рећи да је камера лоша, очајна је смешно, јер камера има много функција не само сликање собе у мраку

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Niko niti je eekao da je losa niti ds je ocajna samo je vecina konstatovala iz prilozenog da je nocna fotka na p30 pro bolja. Nissm video da je neko napisao da je na n20u kameta losa,mozda nisam pratio sve
Ovo je definitivno najbolji tel prosle god u android svetu ali zasto ne reci da je nesto na drugom bolje

Poslednja izmena:
Па зато је и почела ова дискусија, јер су поједини рекли лоша, катастрофа итд... Опет свачије право да изнесе мишљење, али онда не нападај другог кад изнесе своје..

Evo baterija kako sam namestio 120hz na medium power,70% wi fi,30% 4g ja prezadovoljan.Preformanse su gotovo identicne nista ne kasni od notifikacija,sve vibracije rade.
c2f8fa1063d78a11862f07327a002c51.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

I ja nisam video da je bilo ko rekao da je kamera losa ili katastrofalna...
To sto vi ne prihvatate da nesto sto imate nije najbolje, je sasvim druga prica i nema veze sa telefonima...

To sto smo misljenja da drugi telefon pravi bolje slike, apsolutno ne znaci da je N20 kamera losa ili katastrofalna.. i ako vi to tako shvatate.

Mi smo samo realni, i nemamo problem da kazemo ako je nesto drugo u necemu bolje od onoga sto imamo.
Eto, vas par tvrdi da je ovo savrsen telefon, ali je kako vidim vise nas koji ne mislimo tako, i planiramo da ga zamenimo veoma brzo.

Opet kazem, postuje se svacije misljenje, svako od nas ima svoje kriterijume, zahteve, ocekivanja od novog telefona itd.. i sve je to u redu.

Problem dolazi samo od onih "najbolje je ono sto ja imam" i "znam da nije najbolje, ali necu da priznam"

Posle par meseci sam danas čačkao ultru ponovo i kao i svaki put, odmah mi se kupuje, čak i egzi za male pare, iako sam odlučio da neću jer su bili bezobrazniji nego inače.

Na kraju ću ga morati kupiti čisto zbog kolekcije, jer stvarno svaki telefon deluje ružno i jadno pored ovoga. (osim kad je note u crnoj boji, tada je obična cigla)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drug prosle god imao i ima i dalje P30 Pro, ja tada N10+ SD i stojimo u ulici i napravimo oboje u nocnom modu po 1 sliku, mirna ruka, nema disanja, sve idealno slikamo iiiiii on se nasmeje a nasmejem se i ja, slika za par nijansi ostrija na Note u...eto, to je jedno poredjenje, malo ali istinito. Naravno, treba tu testirati i uporedjivati dosta ali eto mali primer :)
Pa jedino ako je njegov nocni mod bio pokvaren nesto.
Ta dva telefona po ostrini ne mogu znaci da se uporedjuju.. Licno isprobao preko stotine snimaka.

...al vidim da ovde ne odgovara kad se postavi dobar rezultat baterije na exy...

Vjerujem mi, to bi meni najviše odgovaralo...nitko sretniji od mene...jer je baterija jedino što me drži podalje od Samsunga inače bi se već zagrijavao za S21U [emoji16]

Da li N20U SD ima drugacije senzore kamere od Exy? Jel moze neko od vlasnika SD varijante da iscita modele senzora? Hvala!

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Da li N20U SD ima drugacije senzore kamere od Exy? Jel moze neko od vlasnika SD varijante da iscita modele senzora? Hvala!

Mislim da je to sada isto,ranije je to bilo razlicito jer je samsung imao svoje i sonijeve senzore.Sada je glavni senzor koliko znam samo samsungov,cak je i sony sa svoje zadnje modele uzimao samsungove senzore za svoje flagship modele.

Hvala za info!

Ok.. kao sto sam i pretpostavio na samom pocetku, nakon 3-4 punjenja baterija se popravila i sada mogu reci da je autonomija korektna.
Kao sto rekoh, tako mi je bilo i sa GAlaxy Watch 3, prva 3 punjenja je jedva izdrzao pun dana, nakon 3-4 punjenja bez problema 2 dana..
Screenshot_20210109-203005_Device care.jpg
Screenshot_20210109-203033_Device care.jpg

Pozdrav svima koji se bave sa kamerama i ovom temom kamere.

Ljudi, imate smartfon, slikajte raw format, editujte sami u Lightroomu, sačuvajte jpeg, biće bilje nego softverski default. Imaćete dobre fotke danju, noću, fokus, itd...

E, ali to traži da se nauči ISO, shutter speed, itd...
Naučite.

Ja slikam samo preko lightrooma i autodesk sketchbooka, zavisno šta želim da postignem. Sačuvam 16:9 format za gledanje na TVu, posvetim možda 3 minuta svakoj fotografiji, već imam svoje presete, izgleda bolhe bego što telefon inače može sam da obradi.

Pozdrav svima, budimo ljudi iako smo Srbi.

Narode generalni kako ste zadovoljni sa telefonom? I kakvi su utisci u odnosu na prethodni telefon koji ste koristili?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Svi su prezadovoljni kao što vidiš (osim pojedinih sa kamerom u noćnim uslovima) i telefon je bolji od svega ranije korišćenog!

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Sveobuhvatno najbolji tel prosle godine u android svetu ali ne toliko veliki pomak u odnosu na note 10 plus

Čini mi se da je tu titulu odnio Samsung Galaxy S20 FE Edition...barem što se tiče Androidautority, MKBHD i ostalih.
Ali tebi osobno razumljivo da je najbolji [emoji4]

Pa nznm, meni licno jeste pomak, SD 865+, 50x zoom, 120 hz, brzi S pen, to su ipak primetne razlike :)

Koristio sam s20 ultra par meseci I iskreno nikakve zamerke nisam imao, radio telefon extra i baterija dobra i sve, ali čim sam opet uzeo note tek sam onda shvatio koliko mi nedostaje ovaj kockasti izgled kao i s pen.
Jedina zamerka je po meni cena telefona danas, malo li je 1600e za telefon??

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Cela s20 serija sa snapdragon je odlicna, vrhunski display, procesor, baterija, odlicna kamera, jednostavno bez nekih mana. Jedini fail je obican note 20 sa 60hz ekranom. Da snap ima kod nas legalno sigurno bih sad nosio nesto iz s20 serije ili note 20 ultra, a ne mi 10. Mozda za 2 godine bude bolje posto ove godine ista selekcija ide od strane sljamsunga

Cela s20 serija sa snapdragon je odlicna, vrhunski display, procesor, baterija, odlicna kamera, jednostavno bez nekih mana. Jedini fail je obican note 20 sa 60hz ekranom. Da snap ima kod nas legalno sigurno bih sad nosio nesto iz s20 serije ili note 20 ultra, a ne mi 10. Mozda za 2 godine bude bolje posto ove godine ista selekcija ide od strane sljamsunga
Па снађи се, ја сам платио buds live 100e преко КП, добио рачун са све гаранцијом из гигатрона, има и поштених, нису сви преваранти...

Nemam sta da se snalazim, taj snap nije usao legalno cak ni u evropu, i da se nesto desi sumnjam da bi bila uvazena reklamacija. A drugo te snap verzije bez garancije su cak i po 100-200e skuplje od exy.

Pa eto pisao sam i ja ranije,koja im je politika da u mid range telefone ide snapdragon a u flagship pobogu ne moze.Ispadne na kraju jedan s10 lite da ima bolji chip od svih najjacih modela samsunga sto je malo porazavajuce.

Nazad
Vrh Dno