Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

ili ogrebotine? Ne znam ,polovan je telefon. Uvek je to macak u dzaku. Da li te baterija jos uvek muci?

Prašina u sočivu tj unutra, ne znam kako, wtf???
Jel moguče da je ovo sve oko kamere lepljeno i nije dobro zaljepljeno te ulazi prašina?

Prilozi

• 20231119_120401.jpg
    20231119_120401.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 58
  • 20231119_120353.jpg
    20231119_120353.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 36
Jel moguče da je ovo sve oko kamere lepljeno i nije dobro zaljepljeno te ulazi prašina?
Sasvim očigledno, pitanje je i da li samo kamera modul ili i cela leđa.

Tamo gore te buni UFS i brzina prenosa preko USB-a (što nisu iste stvari - UFS 3.1 se odnosi na internu brzinu ne na transfer preko USB-a), plus si ladno kupio telefon sa Exynos-om 990 i još te čudi potrošnja gde krivis optimizaciju a zapravo je jedini krivac upravo taj Exynos..

OK, veliki si fan Note telefona ali sa razlogom ih Samsung više ne pravi i u pandan, S Ultra, stavlja Snapdragon.

Note 20 Ultra je možda i gori od Note 7 telefona.

Moguće da je zaštita menjana, ali očigledno nije u ovlašćenom servisu

Sasvim očigledno, pitanje je i da li samo kamera modul ili i cela leđa.

Tamo gore te buni UFS i brzina prenosa preko USB-a (što nisu iste stvari - UFS 3.1 se odnosi na internu brzinu ne na transfer preko USB-a), plus si ladno kupio telefon sa Exynos-om 990 i još te čudi potrošnja gde krivis optimizaciju a zapravo je jedini krivac upravo taj Exynos..

OK, veliki si fan Note telefona ali sa razlogom ih Samsung više ne pravi i u pandan, S Ultra, stavlja Snapdragon.

Note 20 Ultra je možda i gori od Note 7 telefona.
Dobro, šta je po tebi riješenje ovog problema?
Kako misliš internu brzinu, brzinu čega?
Pa jednako je brz transfer/copy podataka kao da prebacujem na Nokiu N95.

Poslednja izmena:
Prodaj ga i kupi S23 Ultra.
Jok, pitao sam šta je riješenje ovog problema gore a izgleda nisam jedini:

^ jedino da ga odneseš u servis da to prepakuju ponovo. Ne vidim kako drugačije da se odradi.

^ jedino da ga odneseš u servis da to prepakuju ponovo. Ne vidim kako drugačije da se odradi.
Hmm, ja bih najradije u Bg odnjeo u ovlašteni,ali sam iz Bosne ***.
Telefon sam odložio trenutno.

Šta mislite hoće li pomoći maskice sa slajdom/zaštitom za kamere (slika ispod)?

Prilozi

• viber_image_2023-11-19_08-41-44-904.jpg
    viber_image_2023-11-19_08-41-44-904.jpg
    115.8 KB · Pregleda: 37
Označio sam strelicom, izgleda mi kao pukotina preko koje čestice prašine ulaze u prostor sočiva.

Ne to imas svaki note 20 ultra kao potpuno nov slikacu ti danas kada stignem jer sam oba uzeo vakum nove imaju tu crticu sto i mene cudilo jer su ip68,mada beli sam kvasio i potapao na kupanju letos nista mu nije bilo.Ne znam odakle ti tolika prasina u kamerama meni je na oba kao kao prvog dana.

Ne to imas svaki note 20 ultra kao potpuno nov slikacu ti danas kada stignem jer sam oba uzeo vakum nove imaju tu crticu sto i mene cudilo jer su ip68,mada beli sam kvasio i potapao na kupanju letos nista mu nije bilo.Ne znam odakle ti tolika prasina u kamerama meni je na oba kao kao prvog dana.
Pa ne znam ni ja onda, po meni prašinu može samo uvlačiti preko ovog "pravougaonika" da negde ne drži odnosno da "stručnjak" nije dobro zalepio, nešto što je menjano na telefonu.

Pa ne znam ni ja onda, po meni prašinu može samo uvlačiti preko ovog "pravougaonika" da negde ne drži odnosno da "stručnjak" nije dobro zalepio, nešto što je menjano na telefonu.

Moguce da je nesta menjano,baterija mozda ili staklo kamere.Sve i svemu ako je baterija menjana to ti je jos bolje nova ako je stavljena.Odneses u promoby da ti do skinu ociste i vrate sve kako treba.

A ********* gledao si sta kupujes.
Pa ja kad sam gledao druze nije bilo trunke na sočivima.Znaci osciscen spreman za prodaju.
Otkud sam ja mogao znati da ce se ovo pojaviti?
Na kamerama nista tada nisam primetii sem sto sam naravno sad preciznije vidio i slikao sto sam vam postavio.
Ali evo neka ovo bude škola za buduće kupce.
Samo evo da mi pomognete kako da resim ovo?

Poslednja izmena:
Pa ja kad sam gledao druze nije bilo trunke na sočivima.Znaci osciscen spreman za prodaju.
Na kamerama nista tada nisam primetii sem sto sam naravno sad preciznije vidio i slikao sto sam vam postavio.
Стави Nilkin CamShield Pro маску која има поклопац за камеру па ће мање улазити прашина. Ако ти утиче на квалитет сочива тј мутне су ти фотографије, мораш однети прво у сервис да ти среде то што су ови пре тебе зај.....

Ili ga vrati nazad tom prepostenom prodavcu (to da je nesto menjano ti je trebao reci prilikom prodaje, a ne sada) ili ga prodaj. Pitanje je da li je samo kamera ili mozda i baterija menjana i sl. Popravka/sredjivanje u ovlascenom servisu bi bilo resenje, ali kapiram da bi to mozda bila skupa investicija (treba proveriti svakako ako imas mogucnost i ako bas zelis da zadrzis taj telefon).

Ili ga vrati nazad tom prepostenom prodavcu (to da je nesto menjano ti je trebao reci prilikom prodaje, a ne sada) ili ga prodaj. Pitanje je da li je samo kamera ili mozda i baterija menjana i sl. Popravka/sredjivanje u ovlascenom servisu bi bilo resenje, ali kapiram da bi to mozda bila skupa investicija (treba proveriti svakako ako imas mogucnost i ako bas zelis da zadrzis taj telefon).
On kaze da je menjano zastitno staklo kamera, ali sto kazes vise mu nista ne verujem.
Стави Nilkin CamShield Pro маску која има поклопац за камеру па ће мање улазити прашина. Ако ти утиче на квалитет сочива тј мутне су ти фотографије, мораш однети прво у сервис да ти среде то што су ови пре тебе зај.....
Za tu maskicu je lik trazio 25 eur sto mi je bilo previse, pa sam porucio neke polovne maskice vise njih medju kojima su 2 takve.
Fingers crossed da pomogne to barem malo.

Prilozi

• IMG-3fadd511a33e9925d7bccfe37dbb7ea7-V.jpg
    IMG-3fadd511a33e9925d7bccfe37dbb7ea7-V.jpg
    198.1 KB · Pregleda: 40
Menjace mu cela ledja za jedno 200 EUR.

Takodje, telefon u trenutnom stanju nije više ni IP68, sada je IP0.

Druže, zeznuo te lik samo tako, manje ces para da izgubis ako mu vratiš telefon i tražiš pola para što si mu dao nazad, ostalo neka zadrži nego da kreneš sad da popravljas ovo.. Ni zadnje staklo nije original 100%.

Druže, zeznuo te lik samo tako, manje ces para da izgubis ako mu vratiš telefon i tražiš pola para što si mu dao nazad, ostalo neka zadrži nego da kreneš sad da popravljas ovo.. Ni zadnje staklo nije original 100%.
Nemas pojma vidis.
Na zadnjem staklu strucnjak pise IMEI broj na poledjini koji se slaze sa IMEI brojem koji sam dobio uz kutiju telefona ali i softverski.
Ne trabunjas kad ne znas oko ovoga.

Nemas pojma vidis.Na zadnjem staklu pise IMEI broj koji se slaze sa brojem na kutiji ali i brojem koji telefon izbaci.
Ne trabunjaj kad ne znas.
Otvaran telefon primete i budale.

Odnesi ga u promoby nebi trebala zamena stakla biti skupa.Zamena baterije je oko 50e znaci staklo kamere morw biti jeftinije dosta ne moze biti toliko i miran si.

Odnesi ga u promoby nebi trebala zamena stakla biti skupa.Zamena baterije je oko 50e znaci staklo kamere morw biti jeftinije dosta ne moze biti toliko i miran si.
Joj druze nisam iz Srbije nazalost.

Prilozi

• Screenshot_20231120-055540_Chrome.jpg
    Screenshot_20231120-055540_Chrome.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 40
Evo je druže, samo da bude rešenje problema.

Prilozi

• 20231120_155215.jpg
    20231120_155215.jpg
    179.7 KB · Pregleda: 30
Nego društvo,postoji li način da pokaže Sams phone info broj ciklusa pražnjenja/punjenja baterije, bez root-a?
Ne znam kako mi radi na tabletu od Samsung-a a nije rootovan tablet.

Haha....slučajnost ili ne...
Sad ako propusti fine čestice prašine onda mu jadničak valja na torturu...

Prilozi

• 20231120_164329.jpg
    20231120_164329.jpg
    178.8 KB · Pregleda: 29
  • 20231120_170322.jpg
    20231120_170322.jpg
    298 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Dosle su mi one maske.Svih njih 12 pa kad mi je dosadno ako ako saniram problem sa prasinom ima da ih menjam jer mi je dosadno imati jedni te istu maskicu.

Vrh Dno