Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Taj kliping se javlja i na slikama gde je mracno. Evo ovo sam slikao sa hd2 i na noteu umesto da je mrak svuda u krug, tj da bude crno, ono je sve u flekama

http://www.dodaj.rs/?b/rc/1PjjtYEs/imag0078.jpg

Na TVu izgleda super, na samsungu SIII isto tako.

Evo odgledajte i ovaj trailer, bas je lose na Note-u http://www.youtube.com/watch?v=NPoHPNeU9fc

@cwelle- na monitoru smanjis malo gama i sredi se to, a mozda je i monitor malo losije odradjen, ipak je samsung :D

Pisac je hteo da kaze da sve sto se ok vidi ispod 11 znaci da ima sheban ekran, treba od 11 tek jasno da se vidi. 90% gN ima ovaj problem. To je takozvani black clipping/ black crush. Cekam Bozhu da mi kaze odakle se njemu vidi koji broj i ako se ispostavi da je ok, da stavi sliku.

Ja bh rekao da preterano pridajes znacaj necemu sto nema nikakav uticaj na svakodnevno koriscenje telefona i konzumaciju mlatimedijalnih sadrzaja.

Ja bh rekao da preterano pridajes znacaj necemu sto nema nikakav uticaj na svakodnevno koriscenje telefona i konzumaciju mlatimedijalnih sadrzaja.

Ili da ti negiras OGROMAN problem? Svaka treca slika na koju naidjem ima te mrlje. SVAKA slika koju nocu napravim ima te mrlje, skoro svaki klip ima tamne scene i tu se NEIZOSTAVNO vidi problem. U samo galeriji kod stock-look roma se jasno vidi to razlivanje, i na jos mnogo mesta. Problem je ogroman, a vama je lakse da negirate da postoji i da se pravite da nije vazno jer ce tako lakse da se proda telefon i ljude ce da misle da nije nista. Steta sto nisam napravio slike dok sam imao note da ne bude da izmisljam. Vase je sto krijete mane uredjaja. SVAKI note se identicno ponasao kao onaj koji sam imao, a probao sam 7 razlicitih, i beli i crni i od pre 5 meseci i od pre 10 dana i svi imaju problem. Videcu sa drugom da se nadjem pa da slikam aparatom da vide ljudi o cemu se rade, a ne ovde da ispadnem ja lud. Telefon ne razdvaja lepo sive nijanse i to je CINJENICA. Ako samo crtas na telefonu (a znam da to ne radis) onda ok. Ali ja sam telefon kupio zbog ekrana, a on je upravo najveca mana uredjaju. Niko ne reche nista kako mu izgleda ona slika sto sam postavio? Jel noc izgleda skroz crno? Na telefunken televizoru je sve crno, na LG 42" sve crno, na s3 sve crno, na notu sive fleke da od njih ne stignes most ni da vidis. Necemo da se lazemo. Ako ste vi kupli telefon sa ovolikim ekranom da biste samo pricali i kucali poruke, onda necete da imate problem. Ovo i JESTE 'mlatimedijalan' uredjaj, i ako treba da se da preko 400e za ekran koji ne prikazuje sliku kako treba, onda ne znam za sta ne treba dati pare.

Sredice to Samsung, a ako i ne sredi, dolazi nam Note 2. :)

Brdo tema o tome na xda, na samsung forumu, cak je i skoro i GSMARENA napisala clanak o tome i samsung nista ne preduzima, a ovo postoji od prosle godine od kada su izbacili ovaj mob. Zato vise nikad ne bih kupio samsung, kad ih toliko boli uvo za ljude koji su vec dali pare. Note 2 dok izadje, dok mu spadne cena, ima da se okozim sa k510i. Plus ako bude s3 inspired, tek nece da mi se svidja (da ne pominjem 16:9 na telefonu, to mi najvise smeta).

I dalje idem u poteru za Note-om koji ima bar malo bolji ekran, ali preko 90% sanse da takav uredjaj ne postoji. Ako Bozha potvrdi da mu se vidi isto od 4 (ili manje) onda definitivno ne postoji onaj koji radi kako treba

Mozda je problem neresiv tj hardverski.

Nije bas HW-ski, u Gamma podesavanju je problem. Sad cu da ti iskopiram da procitas da ne prekucavam. Mislim da ti nece biti problem sto je na engleskom:

It is DEFINITELY a software issue. Try this out: reboot your phone, and while it is still booting and slowish, quickly start the calculator and see the top of the screen perfect and then, for no apparent reason, it gets some kind of a half-circle color spill. Also, when you open the gallery, find a folder with a stock video clip with jelly fish, and when you open that folder, gallery turns to black, and for a half of second it is perfect and then gets sort of color rendering problem. Final test is to start the camera when the night falls, switch to camcorder (for the smoothness), and just look at the screen, it is perfect, no black clipping, and then, as soon as you take the picture, the picture spoils and you get the black clipping- the live image on the screen while observing is totally normal. So, it is 100% SW issue!

I compared my Note to my friend's SIII and the screen is much darker on S3, and images themselves. So, it IS gamma issue. When you open the front camera on the SIII, in a bit darker environment, and look at yourself, you barely see the shape of your head, since gamma is much lower and it only picks up the bright parts, such as your forehead and cheeks. Also, images appear much MUCH darker on the s3 screen than what you see in reality. That is what samsung did to solve the issue: lowered the gamma.

Poslednja izmena:
Nadam se da nema :D

On je postavio klip kako je snimao note dok pusta avengers i ne vidi se clipping. Samo da proba sa ovim slikama sto sam postavio i ako nema, onda je covek bio dzabe napadan :)

Secam se tog, tj. pustanja tog klipa... i tako je, nije ga bilo, cinjenica ;)

2 drgonzo:
Tu je, sunja se po forumu... trenutno ponajvise obitava u temi o onom "DSLR" mobilnom, tj. Nokia PW808, gde standardno vrti svoje price i trtlja o geek-ovima, nolife-rima, iFart aplikacijama i slicnom.... ah, vec standardan Bozhin repertoar :smoke:

Ili da ti negiras OGROMAN problem? Svaka treca slika na koju naidjem ima te mrlje. SVAKA slika koju nocu napravim ima te mrlje, skoro svaki klip ima tamne scene i tu se NEIZOSTAVNO vidi problem. U samo galeriji kod stock-look roma se jasno vidi to razlivanje, i na jos mnogo mesta. Problem je ogroman, a vama je lakse da negirate da postoji i da se pravite da nije vazno jer ce tako lakse da se proda telefon i ljude ce da misle da nije nista. Steta sto nisam napravio slike dok sam imao note da ne bude da izmisljam. Vase je sto krijete mane uredjaja. SVAKI note se identicno ponasao kao onaj koji sam imao, a probao sam 7 razlicitih, i beli i crni i od pre 5 meseci i od pre 10 dana i svi imaju problem. Videcu sa drugom da se nadjem pa da slikam aparatom da vide ljudi o cemu se rade, a ne ovde da ispadnem ja lud. Telefon ne razdvaja lepo sive nijanse i to je CINJENICA. Ako samo crtas na telefonu (a znam da to ne radis) onda ok. Ali ja sam telefon kupio zbog ekrana, a on je upravo najveca mana uredjaju. Niko ne reche nista kako mu izgleda ona slika sto sam postavio? Jel noc izgleda skroz crno? Na telefunken televizoru je sve crno, na LG 42" sve crno, na s3 sve crno, na notu sive fleke da od njih ne stignes most ni da vidis. Necemo da se lazemo. Ako ste vi kupli telefon sa ovolikim ekranom da biste samo pricali i kucali poruke, onda necete da imate problem. Ovo i JESTE 'mlatimedijalan' uredjaj, i ako treba da se da preko 400e za ekran koji ne prikazuje sliku kako treba, onda ne znam za sta ne treba dati pare.

Ne sumnjam u to da si mozda naleteo na 7 ili 77 komada koji mozda imaju problem, ne poricem da mozda i moj ali ja nisam primetio nista sto bi meni smetalo u svakodnevnom radu, sta god radio. Voleo bih iskreo da ti dam moj uredjaj i da mi pokazes jer ja:
1. U mraku nisam video niakakv problem na slikama (pretezno tamnim ili svetlim) ili videom
2. Bilo kakve probleme u normalnoj upotrebi

Tako da nema teskih osecanja, cinjenice su cinjenice.

Ne sumnjam u to da si mozda naleteo na 7 ili 77 komada koji mozda imaju problem, ne poricem da mozda i moj ali ja nisam primetio nista sto bi meni smetalo u svakodnevnom radu, sta god radio. Voleo bih iskreo da ti dam moj uredjaj i da mi pokazes jer ja:
1. U mraku nisam video niakakv problem na slikama (pretezno tamnim ili svetlim) ili videom
2. Bilo kakve probleme u normalnoj upotrebi

Tako da nema teskih osecanja, cinjenice su cinjenice.

Ako stvarno nemas problem, ja ti bas zavidim i nadam se da cu i ja da nadjem takav primerak kao tvoj. Nego, ne rece, jel ti ova slika sto sam licno slikao ok izgleda? Tj, sve je crno, bez sivog oko mosta itd?

@cwelle: da bi video kako priblizno treba slika da izgleda, skini screen adjuster i podesi red na plus 3 i poslednji klizac na -11 ili vise, sve zavisi koliko ti je zeznut ekran.

Ako stvarno nemas problem, ja ti bas zavidim i nadam se da cu i ja da nadjem takav primerak kao tvoj. Nego, ne rece, jel ti ova slika sto sam licno slikao ok izgleda? Tj, sve je crno, bez sivog oko mosta itd?

@cwelle: da bi video kako priblizno treba slika da izgleda, skini screen adjuster i podesi red na plus 3 i poslednji klizac na -11 ili vise, sve zavisi koliko ti je zeznut ekran.

Sad sam uporedio sliku na telefonu i na monitoru ispred mene - nema sivila, sve je crno slika je apsolutno ista na oba ekrana.

I oci da zatvorim? :)

Aj kutija vidi što je zaključana s2 tema

Edit:Kako se zaključala, misteriozno se i otkljucala...

Možete nastaviti sa black clipping-om :D

Poslednja izmena:
Moras da ugasis svetlo. :)

Ne mora da ugasi svetlo, samo da ne bije direkt iznad glave. Bilo gde napolju uvece kad se nadje moze da se vidi ili gde nije prejako svetlo. Bilo bi lepo kad bi ugasio svetlo i slikao ekran nekim aparatom pa da vidim kako to izgleda. Ovako na suncu i na svetlu direkt nije isto

Vala ja vidim to tek kad ugasim svetlo.

Zavisi koliko ti je jako svetlo. Uglavnom, mnogo vise se vidi u mraku. Ja po mobu uvece najvise zevam kad legnem, a tad se vidi bas dosta. Cak u mraku kad se pauzira snimak na skroz crnoj pozadini moze da se vidi i po koja crna fleka na ekranu. Kao sto su izbacivali u s3 temi

Pitanje za sve vlasnike Note-a: Sta imate od dodatne opreme ?

Prvenstveno me zanimaju:

-baterije
-punjac za baterije
-kabal nek mogu da povezem phone sa TV-om. ( neznam kako se zove )

I gde ovo navedeno nabaviti ?? e-bay ili na nekom drugom mestu ?

Pitanje za sve vlasnike Note-a: Sta imate od dodatne opreme ?

Prvenstveno me zanimaju:

-baterije
-punjac za baterije
-kabal nek mogu da povezem phone sa TV-om. ( neznam kako se zove )

I gde ovo navedeno nabaviti ?? e-bay ili na nekom drugom mestu ?

sve sto ti treba nabavi preko dealextreme.com

mhl ti izadje do 1000din, usb OTG do 200din, imas sta god ti padne na pamet

sve sto ti treba nabavi preko dealextreme.com

mhl ti izadje do 1000din, usb OTG do 200din, imas sta god ti padne na pamet

Jel na DX-u mogu da platim Visa Internet karticom banke Intese ? Ili moram da imam PP nalog ?

@shatroghistro
+1 za black clipping

Bitno je da su ljudi svesni ovog problema, da ne kukaju posle. Meni je dosta smetalo ovo pa sam prodao note, ali kad sam video kolicki je ekran na s3 i na hoxu u odnosu na ovu 16:10 lutku, ni u ludilu ih ne bih kupio pored note-a, tako da cu verovatno opet ovih dana da uzmem Note: sa ili bez black clippinga. Ipak uredjaj nema konkurenciju. Da se razumemo, imam trenutno pare (pa ko zna kad) da kupim koji god telefon hocu, tako da ne moze da mi se racuna da hvalim svog konja kad sam ga kudio. Ne ceka mi se note 2 jer ce da bude s3 inspired i 16:9 a to mi se ne svidja. I cena ce da bude ogromna, pa dok spadne..- toliko ne mogu da cekam.

Nazad
Vrh Dno