Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Kako sta ce mi otg? Da prikacim mini wireless keyboard sa touchpadom i da koristim za kucanje i tako su mi slobodne ruke, a mogu i da stampam na drljavom all in one, samo da nadjem registrovanuaplikaciju printer share-a. Za mhl mi je isto apsurd da nema. Realno, pola naprednih funkcija je izbaceno zbog kojih sam i kupio Note, jer da nema mhl i otg, ne bih kupio Note ni da je quad i fullHD ekran. Jes da se ne koristi cesto, ali necu kad mi zatreba da moram da flashujem rom. Ne znam da li se radi na ubacivanju i tih f-ja, stvarno bi trebalo.

Znaci ti kacis externu tastaturu misha i externi ekran na fon? Pa dobro, ako ti je to neophodno, onda zaobidji paranoid. Meni to nikada nije trebalo. Kome to takodje ne treba, paranoid je zaista zakon. Paranoid nije izbacio napredne funkcije - naprotiv, reinventovali su note naprednim funkcijama. Recimo nema ss edit, ali to pada u senku u odnosu na crtanje bez laga. Takodje fon se dize iz ugashenog do operativnog stanja najmanje duplo brze, podesavanje dpi-a za svaku aplikaciju posebno, imenik i telefon su drasticno pametnije organizovani, tablet mode, itd itd...

Poslednja izmena:
Znaci ti kacis tastaturu misha i externi ekran na fon? Pa dobro, ako ti je to neophodno, onda zaobidji paranoid. Meni to nikada nije trebalo. Kome to takodje ne treba, paranoid je zaista zakon.

Daleko od toga da mi je neophodno, ali s vremena na vreme koristim (na nedelju dana recimo) i onda mi je glupo sto to nema. MHL mogu da prezalim, ali otg ne, to mi je omiljena f-ja na mobu pored s pena i tih aplikacija. Jedino mi preostaje da naizmenicno menjam stock look i PA, posto sam bio prezadovoljan njime i kako radi, cak i bez thorovog kernela.

^

Zaboravite stock, ne moze se recima opisati koje je tw framework smece uodnosu na klot aosp paranoid + thor + Apex launcher. Jednostavno ni tw na s3 ne moze ni da prismrdi kako ovo radi. Ni da prismrdi. Android je skroz drugi sistem kad je klot kao kod aosp bez samsungovih framework brljotina. Prosto neverovatno. Takodje, za sad istestirah - radi sve normalno, gps, kamera, fon, playeri, jedino nema s-note od bitnijih stvari no se mora traziti alternativa, ali to je premalena zrtva za telefon koji radi kao tw samsung ali iz 2020-te. Ulazak u kameru -gotovo pa trenutan, u galeriju - trenutan, u phonebook - trenutan, pozivanje - trenutno, browser - neopisivo, zaista nove upotrebljive i korisne opcije - gomiletina, ma strasno...

Lepo ja pricam al' me niko ne slusa :)

Postoji li sansa da neko od vas da neki link ili da u stavkama kaze kako se sve to radi posto sam danas uzeo note i ne bih nesto da pokvarim...Mislim aosp paranoid i thor...Hvala

Za vas koji ste na PA ili nekom CM9 ROM-u preporucujem temu: http://minus.com/lbc466mOtl7lc2
Kosta 1.5$ (ili ne kosta nista ako necete da platite), sjajna je :)

:D :D :D HTC Sense :D :D :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1763564

Savrseno. Ako uspeju da ga napakuju da radi iole pristojno, prebacujem se odmah na njega :)

Da dodam: Ne znam da li ste videli changelog za 4.0.4 update koji je izasao:

- POPup PLAY (Galaxy SIII)-- vrh :) (Iako supervideo radi kao sat)
- Restart button is green.
- Some icons changed.
- Faster.
- Signature unlock.

Poslednja izmena:
:D :D :D HTC Sense :D :D :D
Savrseno. Ako uspeju da ga napakuju da radi iole pristojno, prebacujem se odmah na njega :)

Zašto? Mislim, šta to sense ima što ti tako žarko treba? Nije da osporavam tvoju želju i oduševljenje, samo me zanima koje su prednosti? Meni bi više odgovaralo da postoji TW koji pristojno radi kako bi sve s-pen mogućnosti bile iskorišćene... Ali, sa Paranoidom sam apsolutno prezadovoljan. A imaš čak i HOX Sense 4 temu za CM9 pa je možes probati :) Meni nekako najvise leži TW 5 tema... Nije da se ložim na TW, čak me malo i nervira, jednostvno nisam našao neku temu koja me je oduševila... A TW5 koristim iskljucivo kao malo zamene jer me stock ICS pomalo smorio :) (prvo na HD2 pa sad već duže vreme i na Note-u, stock TW sam bukvalno koristio 1h :D)
Nego, šta koristite za navigaciju? Kolko sam viseo iGo mape su praktično najupotrebljivije... Našao sam neki iGo u SGSIII temi koji ide skoro preko celog ekrana pa njega trenutno koristim, ali izgleda kao da je rezolucija 400x300, baš nekako jadno... Ima neko neki predlog povodom izbora navigacije?

^ Probaj Chocolate temu, sjajna je :) Takodje jako dobra tema je i Flow.

Postoji jos jedna, Syk Sky, nacices je na XDA i trenutno je samo za AOKP ali se trudim da nagovorim devela da je portuje i na CM9.

Glede Sense-a, nemam pojma zasto bi neko zeleo da ima Sense i sta on toliko nudi a da stock Android to vec nema?

Pa sense zato sto pruza najbolji user experience. Mnogo dobro izgleda, vidzeti su fenomenalni, sam izgled je nenad****v, i najlepsi osecaj kad se koristi telefon sa sensom. Nijedan drugi launcher nije ni blizu estetski. Svi ostali izgledaju sklepano i jadno pored njega. My opinion.

Za navi, i ja koristim tu iz s3 teme, isto mi izgleda malo bedno, kao da nije stretch sa 800 480 neko sa 480 320

zamerke na racun PA roma: Ne radi FM radio, GPS nece da nadje satelite...ostalo je savrseno!

meni gps nalazi satelite unutar kuce u roku od 3s :) i to 14 komada, a koristi 10... koju PA verziju koristis i koji kernel? za radio ne znam, imam internet paket pa slusam internet radio :D al probacu i to pa javljam :)

edit:
FM Radio aplikacija:
http://androvation.com/content/?nav=display&file=1777
probao, radi :)

Poslednja izmena:
^ Probaj Chocolate temu, sjajna je :) Takodje jako dobra tema je i Flow.

Postoji jos jedna, Syk Sky, nacices je na XDA i trenutno je samo za AOKP ali se trudim da nagovorim devela da je portuje i na CM9.

cokoladu nisam mogao naci free :D mrzi me nekako da povezem google s racunom u banci pa da koristim play market, cena je stvarno mizerna :)
flow sad gledam, skroz je kul, nesto izmedju stock ICS i TW :)
ova Syk Sky je bash sick :D svidja mi se! ali ***, PA rom, valjda ce s uspeti da nagovoris coveka za CM9 verziju :)

ljudi koji punjac koristite za kola? Ja sam izmenjao jedno 3 kineza i evo sad Jabra i imam problema. Kinezi pocnu da pune i posle 5 sekundi prestanu, Jabra kao puni ako je tel iskljucen, ako ne daj boze radi gps brze se prazni nego sto ga ovaj puni - pop*zdeh. Dakle neki koji provereno radi, kapiram da mu treba izlaz od 1A? Ovi su svi 500-550mAh.

ja imam neki od 1A koji sam dobio uz HD2 koji radi kako treba :) znaci ladno se moze koristiti note za navigaciju, jos se i puni dok radi ekran non stop.. sad sam narucio iz kine (DX) onaj obican nastavak koji ima 2 USB od 1A, cisto da se nadje, pa cu bas i njega da uporedim s ovim sto imam...

ja imam neki od 1A koji sam dobio uz HD2 koji radi kako treba :) znaci ladno se moze koristiti note za navigaciju, jos se i puni dok radi ekran non stop.. sad sam narucio iz kine (DX) onaj obican nastavak koji ima 2 USB od 1A, cisto da se nadje, pa cu bas i njega da uporedim s ovim sto imam...

Taj isti sam uzeo, sto pise 2A, a ustvari je 2 izlaza po 1A i to mislim da sam procitao negde da ne sme da se koriste oba u isto vreme :d

@J lo- naravno da sa time ne mozes da punis, ne moze ni da se ocekuje da ce da puni sa 400-500mAh

zamerke na racun PA roma: Ne radi FM radio, GPS nece da nadje satelite...ostalo je savrseno!

Radio ne radi ni na jednom CM9 baziranom ROM-u pa se zato koristi Spirit FM koji radi odlicno. GPS meni radi sjajno, nemam zamerki.

Drugari treba mi pomoć. Kolega ima ovu vašu spravu i do sada ga je samo rutovao (gb). Uzmem tel i ne mogu da se načudim koliko koči, jedva ga ubedih da proba neki drugi rom. U startu sam hteo stock ics ali posle par strana čitanja ove teme nisam više siguran (zbog onog baga sa brikovanjem što spominjete). Pošto ne koristi ni tw nego go launcher u obzir bi došli romovi sa i bez tw. Tema ima dosta strana a tel nije moj pa ne bih da ulazim u sitna crevca. Prvenstveno bih stravio stock ics, ne znam jel odgovara onaj 4.0.4 germany sa sammobile (jel ima srpski u njemu? i koliki je problem taj ics bag?) ili neki kuvani ali sve da radi na njemu, što približniji stocku.
Vidim da hvalite pa ali treba mi neki na kome radi sve samo da bude brži od ovog što sada ima (jer bih ga uporedio sa nekim najranijim simbijanom kako sada radi).
Ako neko ima predlog, hvala.

Poslednja izmena:
cokoladu nisam mogao naci free :D mrzi me nekako da povezem google s racunom u banci pa da koristim play market, cena je stvarno mizerna :)
flow sad gledam, skroz je kul, nesto izmedju stock ICS i TW :)
ova Syk Sky je bash sick :D svidja mi se! ali ***, PA rom, valjda ce s uspeti da nagovoris coveka za CM9 verziju :)

Flow je skroz ok, cokolada je jos bolja :) Postoji i tema o toj temi na XDA gde direktno sa develom mozes da dogovoris modifikacije odgovarajuceg dela sistema ili ispravku nekog buga.

Drugari treba mi pomoć. Kolega ima ovu vašu spravu i do sada ga je samo rutovao (gb). Uzmem tel i ne mogu da se načudim koliko koči, jedva ga ubedih da proba neki drugi rom. U startu sam hteo stock ics ali posle par strana čitanja ove teme nisam više siguran (zbog onog baga sa brikovanjem što spominjete). Pošto ne koristi ni tw nego go launcher u obzir bi došli romovi sa i bez tw. Tema ima dosta strana a tel nije moj pa ne bih da ulazim u sitna crevca. Prvenstveno bih stravio stock ics, ne znam jel odgovara onaj 4.0.4 germany sa sammobile (jel ima srpski u njemu? i koliki je problem taj ics bag?) ili neki kuvani ali sve da radi na njemu, što približniji stocku.
Vidim da hvalite pa ali treba mi neki na kome radi sve samo da bude brži od ovog što sada ima (jer bih ga uporedio sa nekim najranijim simbijanom kako sada radi).
Ako neko ima predlog, hvala.

Mozes da probas Criskelo rom, on ima s3 TW. Ja sam sinoc promenio sa tog na fusion. Radi dobro, za sad, al mora dan dva da vidim sta i kako posto pre promene kernela mi zabadao na 10ak sekundi.

Ako mu ne treba s pen ili s aplikacije, nek ide na paranoidandroid. I da, tu ne radi usb otg, ni video izlaz, ni gps nece kod mnogih, ne znam sto, vrv nesto zeznu, ali ovako radi kao zmaj. Inace, meni na stock GB nije radio tako lose, bio sam prilicno zadovoljan tokom mesec dana dok sam koristio.

Je l probao neko 4.0.4?

Ja furam fusion rom, on je 4.0.4. Ima neki problem da zakuca pa onda nastavi da radi normalno. Nesto sam pobrisao u nekom folderu sto sam procitao od nekog lika i evo 4 sata radi ok. Sta te zanima konkretno? Mogu da kazem da bas brzo radi, nema seckanja, brzo otvara, wake up lag skoro da i nije tu.. pitaj ako te nesto interesuje.

Ide u deep sleep. Za nesto vise od 3 sata mi skinuo 7%, wifi i sinhronizacija stalno on, i 3G mreza je, ne vracam vise na 2G, ne mogu da se cimam sa mtsom da pazim kad izlazim iz kuce a kad ne.

Vrh Dno