Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

postoji aplikacija emmc check,aj da proverim,kad ono insane chip,tel je na 4.0.3 verziji,znaci da ne radim nista od gore navedenog da ga ne bih brickovao.

Tako je, nemoj nista od gore navedenog da radis. Ako odlucis da skines taj ics, preko pc odina samo flashuj neki stock GB pa posle radi sta hoces. Moja preporuka ti je criskelo's rom ako hoces ics sa stock izgledom. A imas da biras i dal ces s3 launcher da koristis.

Koju aplikaciju koristis za crtanje/pisanje olovkom? Nisam se zaludjivao, ali- jel moguce naknadno instalirati snote i smemo? Olovka ne mora da ima f-je na telefonu poput back, ss, itd, samo da mogu te aplikacije da pokrenem. I, jel si radio undervolt?

koristim Memo Beta. samsungove aplicaije ne mogu na ics. ali, ovaj memo note je skroz ok, ono sto mi jedino fali je SS+edit. nisam undervoltovao...

koristim Memo Beta. samsungove aplicaije ne mogu na ics. ali, ovaj memo note je skroz ok, ono sto mi jedino fali je SS+edit. nisam undervoltovao...

Mislis ne mogu na tu vrstu icsa? Steta sto ne moze da se ubaci, to mi ja bas deal breaker.. zbog toga je Note Note, ne znam zbog cega je izbaceno sve..nisam se mnogo uplitao u to.

hm, sad sam bas cackao undervolt pa sam testirao stabilnost quadrantom i iz nekog razloga rezultati su kud i kamo bolji nego bez undervolta :) laganih 4300+...

Mislis ne mogu na tu vrstu icsa? Steta sto ne moze da se ubaci, to mi ja bas deal breaker.. zbog toga je Note Note, ne znam zbog cega je izbaceno sve..nisam se mnogo uplitao u to.

nije da je izbaceno, nego je to ubaceno od strane samsunga u ics :) a paranoid je cist cm9 rom, sto znaci nema ni touch wizza pa ni ostalih samsung zezancija...

To ok, samo me zanima jel moze u PA da se instalira s memo kad se izvuce is nekog drugog roma? Paranoid ima dpi podesavanja za svaku app posebno pa moze da se ostagi 320 za nju

Ne.

Procitao sam svih 95 strana threada... nasmejah se malo na prepucavanju Bozhe i kompanije pa se posle smorih kad sam procitao za brick bug...

Ovako: imam Samsung Galaxy Tab 10.1 i kontam da ga prodam i uz doplatu uzmem GNote. Ovaj tab sto imam nemogu da nosim svuda sa sobom posto moram da nosim posebnu torbu za njega a "pederusu" uvek nosim sa sobom i GNote ce lako stati u nju. Jos jedna stvar sto me brine je baterija posto me je SGT razmazio sa 9-10h autonomije ali mislim da ni to nece biti problem posto ni SGT nisam dugo koristio udaljen od el. mreze. Koliko moze da izdrzi baterija za gledanje filmova ?

Neki saveti i preporuke za rom & kernel koji nemaju brickbug ( koliko sam skontao samo ICS romovi imaju brick bug ) ?

Baterija izdrzava do 4h screen on kada koristis mob kao mob, za sve ostalo. Ne znam koliko moze samo za filmove kad pogasis 3g i wifi i data. Verovatno nesto vise.

Za rom preporuka nakon sto kazes sta hoces- ako hoces stock look i sve sPen f-je, ok ti je Criskelo, ja njega koristim sad. Javi se za instrukcije kad uzmes note. Speedmod kernel recimo. Ako ti ne treba nista od s funkcija, onda paranoidandroid. Opasan je. Sa njim dosta njih koristi thor kernel i rade undervolt da povecaju autonomiju.

Koliko prodajes tablet? Meni se motalo po glavi da se vratim na tablet i da kupim mob ispod 100e (recimo e71) i da ne razmisljam vise gde spustam telefon i dal ce nesto da mu se desi

Auuu sad na brzinu izefesovah drugaru paranoid 0.4 + thor 0.15 i ono nije normalno kako radi, skroz druga prica. A nema nikakvih zutih trouglova - nista. Telefon je jednostavno poleteo. Kakav s3 - ko da je s4 ;). Nego, sad vagam dal ja, zakleti protivnik efs-ovanja da mu ga dam po doticnom. Ono sto me zanima je sledece:

1- dal ima neka tema za paranoid, gde su email i sms aplikacije u crnoj boji ko na tw-u? Koju bi temu uopste preporucili za paranoid? Sta vi koristite kao sms/dial itd?

2- dal ima nacin da se galerija sredi da prikazuje .avi/divx thumbs? Ok, MX player ce da otvara klipove nije problem, nisu stavili kodeke u rom, ali voleo bih da imam preview .avi/mvk klipova u galeriji. Jel ima neko resenje za to? Da naknadno ubacim samo thumbs u kesh? Takodje, jel ima neka druga varijanta za default galeriju?

3- u cemu je razlika izmedju phone mode optimized vs phone mode stock? Ne kontam inace cemu sluze ti modovi?

Inace, paranoid je zaista za svaku preporuku. Potpuno drugi fon...

Jel moguce da je to izaslo iz tvojih usta? :)

Pretpostavljam da je to AOSP ROM, a ako jeste verovatno ima neke inverted apps tipa sms, gmail, talk itd. to bi morao da vidis u temi i naknadno fleshujes... ima negde na xda spisak tema za CM9/AOKP ROMove

Meni na AOSP/AOKP vidi normalno slicice .avi/.mp4
Druga varijanta quickpic, ali ne znam, ja sam zadovoljan tom stock galerijom...

Cim je optimized ocito je nesto brze, e sta sad je to, to ces morati negde u threadu da procitas...

paranoid v4 + thor v15... uh, mislim da telefon nikad nije tecnije radio :) sam prelaz sa v4 kernela na thor je pravo malo cudo :) iako baca manje u quadrantu sve radi mnogo lepse, pogotovo pen aplikacije, crtanje i pisanje su prava uzivancija :)
gde nadjoste taj Thor kernel? Ne dozvoljava mi forum sa Thor-ovim stvarima da se registrujem?!dajte neki dl link

Poslednja izmena:
Moze i meni na PM link za obe ove stvari Paranoid i Thor. I jedno pitanje jel obavezno wipe ili? Ja sam trenutno na stock ICS 4.0.3 uz Speed Kernel.

Treba posto nije stock ROM i nije update... E sad sve zavisi na kojim kernelima moze da se odradi full wipe...

Auuu sad na brzinu izefesovah drugaru paranoid 0.4 + thor 0.15 i ono nije normalno kako radi, skroz druga prica. A nema nikakvih zutih trouglova - nista. Telefon je jednostavno poleteo. Kakav s3 - ko da je s4 ;). Nego, sad vagam dal ja, zakleti protivnik efs-ovanja da mu ga dam po doticnom. Ono sto me zanima je sledece:

1- dal ima neka tema za paranoid, gde su email i sms aplikacije u crnoj boji ko na tw-u? Koju bi temu uopste preporucili za paranoid? Sta vi koristite kao sms/dial itd?

2- dal ima nacin da se galerija sredi da prikazuje .avi/divx thumbs? Ok, MX player ce da otvara klipove nije problem, nisu stavili kodeke u rom, ali voleo bih da imam preview .avi/mvk klipova u galeriji. Jel ima neko resenje za to? Da naknadno ubacim samo thumbs u kesh? Takodje, jel ima neka druga varijanta za default galeriju?

3- u cemu je razlika izmedju phone mode optimized vs phone mode stock? Ne kontam inace cemu sluze ti modovi?

Inace, paranoid je zaista za svaku preporuku. Potpuno drugi fon...

1. Sve CM9 teme ti radi na PA
2. Probam QUickPic
3. Phone mode optimized se odnosi na tablet aplikacije u phone modu (optimizovane za taj DPI). Normal mobile mod je onaj koji inace svaki dan koristis na bilo kom Android telefonu.

Baterija izdrzava do 4h screen on kada koristis mob kao mob, za sve ostalo. Ne znam koliko moze samo za filmove kad pogasis 3g i wifi i data. Verovatno nesto vise.

Za rom preporuka nakon sto kazes sta hoces- ako hoces stock look i sve sPen f-je, ok ti je Criskelo, ja njega koristim sad. Javi se za instrukcije kad uzmes note. Speedmod kernel recimo. Ako ti ne treba nista od s funkcija, onda paranoidandroid. Opasan je. Sa njim dosta njih koristi thor kernel i rade undervolt da povecaju autonomiju.

Koliko prodajes tablet? Meni se motalo po glavi da se vratim na tablet i da kupim mob ispod 100e (recimo e71) i da ne razmisljam vise gde spustam telefon i dal ce nesto da mu se desi

Hvala za preporuke videcu za dve-tri nedelje. Ovo sto si napisao opasan je odnosi se na brzinu da je opasno brz i stabilan ili na brick bug ?

Sto se tice tableta verovatno ce ici za oko 300 evra poshto su toliko po oglasima, sa 20 mesecnom garancijom, usb otg kablom, docking station-om, dva usb sync kabela i neoprenskom torbom.

Izvinjavam se sto se ubacujem ali negde sam ranije u temi citao oko garancije,pa da jos jednom proverim. Uzeo bih Note sa telenora,a ja koristim Vip postpaid,da li vazi garancija bez obzira ko ga je kupio i da li je problem oko otkljucavanja? Hvala

Nadam se da će do nove godine ispraviti ovaj "super brick bug":wall: da možemo instalirati stock ICS...ja lično volim stock ROM-ove gde radi sve...ove custom ne radi kamera,ne radi ovo,ne radi ono itd...:wave:
Pozdrav drugovi i valjda nećemo dočekati novu godinu,nego ko zna dok oni isprave izaći će Note 2 pa:-devil-:

^

Zaboravite stock, ne moze se recima opisati koje je tw framework smece uodnosu na klot aosp paranoid + thor + Apex launcher. Jednostavno ni tw na s3 ne moze ni da prismrdi kako ovo radi. Ni da prismrdi. Android je skroz drugi sistem kad je klot kao kod aosp bez samsungovih framework brljotina. Prosto neverovatno. Takodje, za sad istestirah - radi sve normalno, gps, kamera, fon, playeri, jedino nema s-note od bitnijih stvari no se mora traziti alternativa, ali to je premalena zrtva za telefon koji radi kao tw samsung ali iz 2020-te. Ulazak u kameru -gotovo pa trenutan, u galeriju - trenutan, u phonebook - trenutan, pozivanje - trenutno, browser - neopisivo, zaista nove upotrebljive i korisne opcije - gomiletina, ma strasno...

Ja sam vishe batalio chekanje oficijelnog ics-a,preterali su ga za medalju sa kashnjenjem brljanjem i neozbiljnjoshcu.Danas sam fleshovao paranoid rom i komirao se kako dobro izgleda i radi.Telefon se preporodio.Kada se i bude pojavio ics bice pokriven glupim touch wizom pa ce sve izgledati isto i jedina vizuelna razlika ce biti promenjeni izgled task managera.

Nadam se da će do nove godine ispraviti ovaj "super brick bug":wall: da možemo instalirati stock ICS...ja lično volim stock ROM-ove gde radi sve...ove custom ne radi kamera,ne radi ovo,ne radi ono itd...:wave:
Pozdrav drugovi i valjda nećemo dočekati novu godinu,nego ko zna dok oni isprave izaći će Note 2 pa:-devil-:

Ne znam stvarno o cemu pricas, i to drugi put isto. Imas custom romove koji su kao stock samo mnogo boljerade. Criskelo rom ti je skroz fabricki i radi super. Eto ti pa instaliraj ics. Nemoj da siris dezinformacije, neko ce da pomisli da je istina to sto pricas.

@Bozha: sve to stoji sto pricas, da radi brzo i sve, al se ne slazem da ne moze da se poredi ni s3 sa TW koji sam licno probao 2x i cvrkao sam dok mi se nije smucio i brutalno dobro radi, a jos je fabricki sa gomilom gluposti koje ga opterecuju.
Dalje- jeste da PA radi brzo i sta sve ne, ali Note je Note zbog S funkcija i S aplikacija i onda kad ubacis PA to ode. Aj i to, ali na PA ti ne radi ni video izlaz, ne radi ti ni usb OTG.. dzaba mi sve kad mi nesto od toga zatreba a ono nema. Zato sam vratio klasican ICS.

Ja sam vishe batalio chekanje oficijelnog ics-a,preterali su ga za medalju sa kashnjenjem brljanjem i neozbiljnjoshcu.

Da isto tako su neozbiljni shto se tice Galaxy Tab 10.1 i pustanja oficijalnog ICS-a... To im je bio High End model a ICS nema ni posle 8 meseci... Totalna neozbiljnost... Asus je za svoj High End model tableta ( Transformer ) pustio ICS update josh u januaru...

@Bozha: sve to stoji sto pricas, da radi brzo i sve, al se ne slazem da ne moze da se poredi ni s3 sa TW koji sam licno probao 2x i cvrkao sam dok mi se nije smucio i brutalno dobro radi, a jos je fabricki sa gomilom gluposti koje ga opterecuju.
Dalje- jeste da PA radi brzo i sta sve ne, ali Note je Note zbog S funkcija i S aplikacija i onda kad ubacis PA to ode. Aj i to, ali na PA ti ne radi ni video izlaz, ne radi ti ni usb OTG.. dzaba mi sve kad mi nesto od toga zatreba a ono nema. Zato sam vratio klasican ICS.

Tw ni na s3 i dalje nema nema pola mega bitnih funkcija koje apex ima, npr normalnu folder organizaciju, save/restore, lock, itd itd. Brzinu necu da komentarishem, jer tw na s3 nema shanse (takodje licno probao) da prismrdi kompleksnosti a fluidnosti gore pomenute kombinacije. Dal je to do zadnje verzije thor kernela, sta li, ali nema stucanja ni mikron a na tw i s3 ima doduse jako jako malo ali i dalje ima ponekad. Video izlaz mi ne treba, a ni usb otg. Sta ce ti usb otg?

Poslednja izmena:
Tw ni na s3 i dalje nema nema pola mega bitnih funkcija koje apex ima, npr normalnu folder organizaciju, save/restore, lock, itd itd. Brzinu necu da komentarishem, jer tw na s3 nema shanse (takodje licno probao) da prismrdi kompleksnosti a fluidnosti gore pomenute kombinacije. Dal je to do zadnje verzije thor kernela, sta li, ali nema stucanja ni mikron a na tw i s3 ima doduse jako jako malo ali i dalje ima ponekad. Video izlaz mi ne treba, a ni usb otg. Sta ce ti usb otg?

Ja licno nisam primetio stucanje na s3.

Kako sta ce mi otg? Da prikacim mini wireless keyboard sa touchpadom i da koristim za kucanje i tako su mi slobodne ruke, a mogu i da stampam na drljavom all in one, samo da nadjem registrovanuaplikaciju printer share-a. Za mhl mi je isto apsurd da nema. Realno, pola naprednih funkcija je izbaceno zbog kojih sam i kupio Note, jer da nema mhl i otg, ne bih kupio Note ni da je quad i fullHD ekran. Jes da se ne koristi cesto, ali necu kad mi zatreba da moram da flashujem rom. Ne znam da li se radi na ubacivanju i tih f-ja, stvarno bi trebalo.

Ako je usb otg korišćenje usb fleške onda mogu reći da ga PA ima :) koristim skoro svakodnevno :) Po meni, ono što čekam da se pojavi i da vidim kako radi je ubuntu for android. Tek tu će otg i mhl imati smisla i kontam da će biti podržani u novijim cm9 verzijama...

Poslednja izmena:
Znam da radi flash, ali mi je potrebno za tastaturu i misha. Sreca pa je gps sredjen, samo jos to falilo da ne radi..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno