Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Trenutno je blizu 3h, imam jos 18% baterije :D

koji kernel koristis na PARANOIDANDROID romu? mislim da cu ga i ja fleshnuti preko vikenda. koju si proceduru koristio za flesh? back to GB pa onda PARANOIDANDROID ili samo PARANOIDANDROID mobile odinom? i da, koji procenat baterije ti jede android os? ovo je meni na stunneru jedno vreme bilo ok ali sada bas ubija... preko 40%...

Poslednja izmena:
koji kernel koristis na PARANOIDANDROID romu? mislim da cu ga i ja fleshnuti preko vikenda. koju si proceduru koristio za flesh? back to GB pa onda PARANOIDANDROID ili samo PARANOIDANDROID mobile odinom? i da, koji procenat baterije ti jede android os? ovo je meni na stunneru jedno vreme bilo ok ali sada bas ubija... preko 40%...

Prvo sam otisao na GB, rootovao ga pa preko CWM-a stavio PA. Koristim Thor v11 kernel sa undervolt setovanjima + Wakelock. Kazu da sa v12 kernelom nema SOD-a uopste.

Android OS - 2%

3g, naravno. Ja sinhronizujem GMail, 5 firminih e-mail naloga, TW/FB/4SQ i to sve preko 3G. Telefonski razgovora obavim sigurno sat-dva dnevno, SMS ne konzumiram. Sada sam na 40% baterije posle 29 sati :)

Buraz, pa to je fenomenalan battery life! Ja sam jutros u 10:38 skinuo mob i sad u 19:20 imam 46%, sve 3G i data on. Nisam preterano zadovoljan. Screen on je 1:35

Izgleda da ce da padne ta tvoja kombinacija. Sutra-prekosutra cu opet da te pitam kako ti radi rom i da li ima neki bug :)

Buraz, pa to je fenomenalan battery life! Ja sam jutros u 10:38 skinuo mob i sad u 19:20 imam 46%, sve 3G i data on. Nisam preterano zadovoljan. Screen on je 1:35

Izgleda da ce da padne ta tvoja kombinacija. Sutra-prekosutra cu opet da te pitam kako ti radi rom i da li ima neki bug :)

Za vikend ocito stize v0.3 sa malo unapredjenja. Mogu da potvrdim da Thor 0.12f nema problem sa SOD-om, bar ne kod mene.
Inace, My Story app koji dolazi sa stock ROM-om radi i ovde :)

Dakle, ko hoce da fleshuje proces je sledeci:
1. Stock GB, recimo KJ1
2. Zerg rush root
3. CWM -> prvo PA 0.2 (ili 0.3 ako se pojavi)
4. Gapps fixed (ima u PA temi, prvi post)
5. Reboot
6. Opciono, skinete Thor 0.12f, fleshujete iz CWM
7. Reboot, skinete Voltage Control
8. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27300841&highlight=ondemand#post27300841
9. Skinite i flesujte ICS modem, ja koristim CLP5
10. Ako imate probleme sa SOD, skinite Wakelock (Aquire Wakelock, Partial setting, apply on boot), reboot

I to je to :) Ja sam sad napunio telefon do vrha pa cu da vidim kako ce da se ponasa.

Poslednja izmena:
Za vikend ocito stize v0.3 sa malo unapredjenja. Mogu da potvrdim da Thor 0.12f nema problem sa SOD-om, bar ne kod mene.
Inace, My Story app koji dolazi sa stock ROM-om radi i ovde :)

Dakle, ko hoce da fleshuje proces je sledeci:
1. Stock GB, recimo KJ1
2. Zerg rush root
3. CWM -> prvo PA 0.2 (ili 0.3 ako se pojavi)
4. Gapps fixed (ima u PA temi, prvi post)
5. Reboot
6. Opciono, skinete Thor 0.12f, fleshujete iz CWM
7. Reboot, skinete Voltage Control
8. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27300841&highlight=ondemand#post27300841
9. Skinite i flesujte ICS modem, ja koristim CLP5
10. Ako imate probleme sa SOD, skinite Wakelock (Aquire Wakelock, Partial setting, apply on boot), reboot

I to je to :) Ja sam sad napunio telefon do vrha pa cu da vidim kako ce da se ponasa.

E ovo se cekalo, sad imamo i sve potrebne informacije. Zahvaljujem. Ja cu za vikend da flashujem taman dok izbaci 0.3, i taman dok ti jos jednom istestiras bateriju. Mogao bi i da uradis kalibraciju baterije sad kad ti je pun mob, recimo sa BatteryCalibration

Dodatak: ko hoce pop up video kao na S III nek proba Super Video aplikaciju. Kida.

Battery Calibration je urbana legenda iliti placebo efekat... :)

Upravo tako :)

Pa sta znam..mozda i nije bas tako. Pre nego sto sam to odradio pokazivalo mi npr 11% pa spadne na 10, pa kad pogledam posle 15min imam 11 opet? i onda mi 11 stoji pola sata-sat ako ne cackam preterano mnogo.

gde si skinuo ovaj thor kernel? nema ga na xda, kolko vodim, ne vole tog coveka tamo :)

mozete li da mi kazete kako stoji stvar sa offical ics-om ,kako radi, dal se lako ubacuje.... i kakva je baterija dal izdrzi jedan dan! juche sam hteo da kupim u telenoru s3 plavi, al posto nisu imali, odlucio sam se za note ipak! bas sam poredio jedan s drugim , rezolucija ekrana i na jednom i na drugom mi je extra.... samo me note vishe privlaci zbog olovchice, imao sam ga pa znam kako je ... znaci interesuje me dal se lako ubacuje ICS preko odina

mozete li da mi kazete kako stoji stvar sa offical ics-om ,kako radi, dal se lako ubacuje.... i kakva je baterija dal izdrzi jedan dan! juche sam hteo da kupim u telenoru s3 plavi, al posto nisu imali, odlucio sam se za note ipak! bas sam poredio jedan s drugim , rezolucija ekrana i na jednom i na drugom mi je extra.... samo me note vishe privlaci zbog olovchice, imao sam ga pa znam kako je ... znaci interesuje me dal se lako ubacuje ICS preko odina

Ekstremno lako preko pc odina. Za 5min gotovo. Skines rom, udjes u download mode na mobu, u pc odinu izaberes rom koji si skinuo (to je polje pda) i kliknes start. To je to.

ALI- postoji opasnost da 'uciglis' telefon jer sa zvanicnim icsom i kernelom se to desava kada uradis wipe ili factory reset, pojava poznatija kao 'the brick bug'. Ja sam bio na ics, koji bolje radi nego gb, ali sam se vratio zbog toga. Ubaci ovaj rom sto smo do sada pricali o njemu, samo sacekaj i verziju 3 da se ne cimas previse.

Kad gradis kucu onda moze da ti posluzi ako ti zafali koja ciglica :D

Ako je softbrick moze uz pomoc jig-a, a ako je hardbrick, onda cao :)

Kod mene ima pikselacije na tamnim scenama....

Klasika. Izgleda da svaki Note to ima, neki noviji imaju manje, ali nema pravila. Ja sam u aprilu kupio pa opett ima. Koji si rom?

Nikad nisam bio na tamnoj strani, a koristi poslednji oficijalni od telenora sa cf kernelom.

gde si skinuo ovaj thor kernel? nema ga na xda, kolko vodim, ne vole tog coveka tamo :)

Zato sto krsi GPL licencu.
http://forum.tegraowners.com/viewto...t=linaro&sid=f34f82a30eb4a1ac0d0dac1ea91ffc0d

Momci, kako kod vas izgleda ovaj klip:

http://www.youtube.com/watch?v=0cay2dnuhcs ?

Definitivno se vidi u mracnoj sceni pikselizacija. Tek sam sad pustio da vidim, na icsu nisam probao. Kudtihaex, ako mozes probaj pa javi na icsu kakva je situacija

Pik...sta? Ne vidim ja nikakvu pikselizaciju niti bilo kakav vid problema sa reprodukcijom tog video zapisao u YT aplikaciji u HD rezoluciji.

Zato sto krsi GPL licencu.
http://forum.tegraowners.com/viewto...t=linaro&sid=f34f82a30eb4a1ac0d0dac1ea91ffc0d

Pik...sta? Ne vidim ja nikakvu pikselizaciju niti bilo kakav vid problema sa reprodukcijom tog video zapisao u YT aplikaciji u HD rezoluciji.

Dosta se primeti kod mene na gb, vec od seste sekunde u mraku. Isto je slucaj kad se snima klip u mraku, vidi se mrljanje.
Jel ti nije frka da snimis necime kako pustas onaj Glee klip, samo 10 sekundi, od 6. do 16. ?

Nije samo nemam cime :) To sto si opisao se ne vidi kod mene na telefonu.

Nije samo nemam cime :) To sto si opisao se ne vidi kod mene na telefonu.

***..nema veze. Nadam se da se u romu to sredilo i na icsu, a ne da si ubo extra primerak :)
Video sam kao da se te resilo mahom na uredjajima proizvedenim od marta pa na dalje, a ja sam uzeo u drugoj polovini aprila, tako da to nema veze. Na icsu nista nisam primetio, a i sada sam bezveze citao o tome pa poceo da zagledam ko budala. Inace nisam nista provaljivao. Ko trazi qca, dobije ga. Da se tako izrazim

Poslednja izmena:
Ma nema to veze sa hardwerom, to je sve vezano za software !

Ma nema to veze sa hardwerom, to je sve vezano za software !

Pa da, zato neki prijavljuju da je malo bolja situacija sa icsom, a i ima program za podesavanje ekrana pa moze da se ublazi situacija. Znaci da je sw kriv. Isto tako sam video na s3 da nije u potpunosti otklonjen problem, ali da ce uskoro biti i da je mnogo lakse da se odradi nego na Note-u. U svakom slucaju ne toliko bitna stvar, ali naravno da bolje da se resi.

Poslednja izmena:
Pricalo se preko neku stranu o tome, mislim da na marketu imao neki unlock tool. Kucaj "unlock" ovde u pretrazi za thread ili na srpskom.

Vrh Dno