Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ako je na GB root odradi i skini unlock sa marketa. Jako prosto. Ako je na ICS, mada ne verujem jer bi verovatno bio otkljucan, ima dosta brickovanih telefona zbog jedne linije koda u oficijalnim kernelima. Reci mu da sedne i procita malo, nije uopste naivno :)

Aj ako moze neko ukratko da mi pojasni root i upgrade na neki custom ICS rom. Citam XDA i vidim da to nije isto kao za ostale Galaxy modele.

Drugar ima XLA6 i koliko sam video on nije rootable i da mora da se downgrade npr na KJ1. Onda bi odradio unlock sa Herloz. Da li moze posle iz cwma da se regularno instalira neki ICS custom rom ili ne?

Unapred hvala

Za vikend ocito stize v0.3 sa malo unapredjenja. Mogu da potvrdim da Thor 0.12f nema problem sa SOD-om, bar ne kod mene.
Inace, My Story app koji dolazi sa stock ROM-om radi i ovde :)

Dakle, ko hoce da fleshuje proces je sledeci:
1. Stock GB, recimo KJ1
2. Zerg rush root
3. CWM -> prvo PA 0.2 (ili 0.3 ako se pojavi)
4. Gapps fixed (ima u PA temi, prvi post)
5. Reboot
6. Opciono, skinete Thor 0.12f, fleshujete iz CWM
7. Reboot, skinete Voltage Control
8. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27300841&highlight=ondemand#post27300841
9. Skinite i flesujte ICS modem, ja koristim CLP5
10. Ako imate probleme sa SOD, skinite Wakelock (Aquire Wakelock, Partial setting, apply on boot), reboot

I to je to :) Ja sam sad napunio telefon do vrha pa cu da vidim kako ce da se ponasa.

@Vert- Evo citirao sam ti sa prethodne strane kako da se odradi. Ovaj rom bas fino izgleda, pa probajte od njega. ja cekam V 0.3 pa da se bacim na posao :)

@kudtihaex- sta kaze baterija? Jel se jos drzi kao na pocetku? Ako moze na 3G da izdrzi 24h sa sinhronizacijom, to je vrh. I da, zbog cega na xda thor ne prihvataju? Sta znaci to sto ne podleze General Public Licens-u?

@Vert- Evo citirao sam ti sa prethodne strane kako da se odradi. Ovaj rom bas fino izgleda, pa probajte od njega. ja cekam V 0.3 pa da se bacim na posao :)

@kudtihaex- sta kaze baterija? Jel se jos drzi kao na pocetku? Ako moze na 3G da izdrzi 24h sa sinhronizacijom, to je vrh. I da, zbog cega na xda thor ne prihvataju? Sta znaci to sto ne podleze General Public Licens-u?

Hvala matori. Evo skidam taj KJ, pa cu da flesujem. Moze li samo link zerg rush root? (jel se tu dobija cwm ili mora jos nesto da se uradi)

Preporuka za neki ICS samsungov rom, nece drugar CM9

Jos jednom hvala

Evo ovde imas sve informacije, samo skroluj malo dole i imas zergRush i tu odmah ima i video tutorial

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1329360

Ja ne mogu da ti preporucim nijedan ROM jer nakon citanja mi nije nista ostavilo utisak da vredi flashovati sem paranoida. Samo sam koristio stock ICS i radio je bas fino (dok ga nisam nakrcao glupostima)

Nema na cemu ;)

Poslednja izmena:
Hvala puno. Samo jos jedno pitanje. Sad kad stavim ovaj GB KJ i odradim root + cwm posle normalno instaliram neki ICS rom iz cwm-a?

Samo pogledaj u svakoj temi uputstvo kako se flashuje taj rom, sad sam gledao sve romove sa rejtingom preko 4.5 i svuda ima neki tutorijal. Ovo sto je kudtihaex pisao sto sam citirao je za onaj paranoid. Ne znam koji bi mogao da mu instaliras rom, koji je skroz bezbedan. Pazi samo kad radis wipe ili factory reset da mu ne brickujes mob.

Samo pogledaj u svakoj temi uputstvo kako se flashuje taj rom, sad sam gledao sve romove sa rejtingom preko 4.5 i svuda ima neki tutorijal. Ovo sto je kudtihaex pisao sto sam citirao je za onaj paranoid. Ne znam koji bi mogao da mu instaliras rom, koji je skroz bezbedan. Pazi samo kad radis wipe ili factory reset da mu ne brickujes mob.
Da video sam da ne sme full wipe na CF root nego moram prvo da stavim Abyss kernel?

Mislio sam ovaj rom da mu stavim
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1654838

Da video sam da ne sme full wipe na CF root nego moram prvo da stavim Abyss kernel?

Mislio sam ovaj rom da mu stavim
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1654838

Da, video sam da skoro u svakom threadu za odredjeni rom pise da se ubaci taj kernel. Mozes da probas sa tim Rocketom, posto i nije izbor neki. Uglavnom se svodi na stunneer, rocket, ili paranoid. ***, imas sad da se cimas, iscitavas, posebno sa ovim brick bugom sto ima, pa treba biti oprezan. Dovedi prijatelja kod tebe da on kliktje na accept/ok/next/I agree :D

Poslednja izmena:
Da, video sam da skoro u svakom threadu za odredjeni rom pise da se ubaci taj kernel. Mozes da probas sa tim Rocketom, posto i nije izbor neki. Uglavnom se svodi na stunneer, rocket, ili paranoid. ***, imas sad da se cimas, iscitavas, posebno sa ovim brick bugom sto ima, pa treba biti oprezan. Dovedi prijatelja kod tebe da on kliktje na accept/ok/next/I agree :D

Hhehe bio je tu, nego DL ovog KJ mnogo spor pa je otisao :)

Aj boze pomozi

Hhehe bio je tu, nego DL ovog KJ mnogo spor pa je otisao :)

Aj boze pomozi

Ti se zezaj, al kada sam vracao na gb nisam znao dal mi se nesto vec shebalo na oficijelnom ICS, pa pre negu sto sam udario START sam se prekrstio i izasao napolje jer nisam mogao da gledam :D

Aj srecno pa se javi kad zavrsis.

Poz

Radio sam wipe pre instalacije sa abyss kernelom. Treba li wipe i posle?

Ja sam dobijao boot loop sa icsa na gb dok nisam posle instalacije uradio wipe, a za to ne znam sto tebi ne radi posto si vec odradio wipe.. Bas te sad to iscimalo ljudski, jedino da pratis redom korak po korak iskljucivo tutorial iz teme, trebalo bi da radi lepo..
Imala je tema na xda sa svim pitanjima oko flasha na jednom mestu, izbacio sam i link ovde. Probacu da nadjem ujutru pa da postavim opet, korisna je jer postoji objasnjenje za svaku situaciju.

Edit: videh ovo u temi: "there have been reported problems with a constantly rebooting system when doing installation coming from a GB-ROM as posted above! So the safe and 100% successful way is installing LPY Stock-ROM, root Stock ROM and then go on as described below under point b2). Do not ask for a tutorial on how to install and root LPY Stock ROM....it is describe enough here in Forum!"

Video sam uputstva, ima samo oko 5, 6 koraka, verovatno si to sve odradio kako treba (abyss na usb storage, preko recovery ga flashujesh, pa uradis fullwipe, flash rom, restart, i to je to). Mozda ti pomogne ovo iznad. Mora da proradi.

Poslednja izmena:
Sad kad se vratim sa ICS na GB i flasujem official rom imam FC na sve strane, zato sto retardirani RocketRom nije dolazio sa Abyss kernelom i kad sam hteo da ga felsujem nije hteo.

Kad upalim fon sad na official GB nece dalje od welcome screena stalno FC svega i svacega. Dal mogu da udejem sad u obican recory (samsungov 3e) i da uradim wipe data/factory reset i onda da odem u DL mode i ponovo flasujem neki official rom? Jel sigurno raditi wipe data/factory reset na samsungovom kernelu?

Da sam znao da je ovako, samo bi mu rekao hvala i zdravo...

Sad kad se vratim sa ICS na GB i flasujem official rom imam FC na sve strane, zato sto retardirani RocketRom nije dolazio sa Abyss kernelom i kad sam hteo da ga felsujem nije hteo.

Kad upalim fon sad na official GB nece dalje od welcome screena stalno FC svega i svacega. Dal mogu da udejem sad u obican recory (samsungov 3e) i da uradim wipe data/factory reset i onda da odem u DL mode i ponovo flasujem neki official rom? Jel sigurno raditi wipe data/factory reset na samsungovom kernelu?

Da sam znao da je ovako, samo bi mu rekao hvala i zdravo...

Kad flashujesh official GB rom, posle toga udjes u recovery i odradis wipe da bi mogao dalje od welcome screena ;) i kod mene je isto bilo

Uh sunce ti j***m. Matori mnogo hvala na ovoj pomoci. Frka mi je jer nije moj tel, a hocu da ucinim drugaru. Sva tri Galaxya i Galaxy tab koja sam imao/imam nikad nije bilo ovakvih problema.

Nista kad dodjem kuci udjem u recovery i odradim wipe data/factory reset na official GB romu, valjda ce nece vise biti FCa. Posle toga cu da stavim ovaj rom

N7000XXLPY---------4.0.3---------2012 May-----------N7000OXALPY--------Open Germany-------------------------------

I onda ovo za root

•Download the [CWM zip] and put in your Ext SDCARD ] And [ SUPERSU-Busybox-Installer.zip] to SD card (internal memory)
•Reboot to recovery.
•Choose apply update from external storage. (use vol up/down to select, power to enter)
•Choose CWM.zip and wait until CWM recovery appear.
•Choose install zip from sdcard (Now use touch function to select choice)
•Choose and Install SUPERSU-Busybox-Installer.zip
•Reboot
•You are done and now your device is Rooted

Jel ovo ok?

Posle toga onda stavim neki custom rom?

Flashovah ovaj KJ i sad mi tastatura pise "null null" WTF!

Hehe, znaci nisam jedini kome se ovo desilo :)

Stim da sam ja samo stavio stock rom (UK) i povilenila mi tastatura, ali brojeve unosi normalno :) Uglavnom instalirao sam neku tastaturu sa marketa, malo mi muka vise od androida i podrske za Note...

Uh sunce ti j***m. Matori mnogo hvala na ovoj pomoci. Frka mi je jer nije moj tel, a hocu da ucinim drugaru. Sva tri Galaxya i Galaxy tab koja sam imao/imam nikad nije bilo ovakvih problema.

Nista kad dodjem kuci udjem u recovery i odradim wipe data/factory reset na official GB romu, valjda ce nece vise biti FCa. Posle toga cu da stavim ovaj rom

N7000XXLPY---------4.0.3---------2012 May-----------N7000OXALPY--------Open Germany-------------------------------

I onda ovo za root

•Download the [CWM zip] and put in your Ext SDCARD ] And [ SUPERSU-Busybox-Installer.zip] to SD card (internal memory)
•Reboot to recovery.
•Choose apply update from external storage. (use vol up/down to select, power to enter)
•Choose CWM.zip and wait until CWM recovery appear.
•Choose install zip from sdcard (Now use touch function to select choice)
•Choose and Install SUPERSU-Busybox-Installer.zip
•Reboot
•You are done and now your device is Rooted

Jel ovo ok?

Posle toga onda stavim neki custom rom?

Ma nije frka, samo uzivaj.

Sto se tice ovog ics roma oficijelnog, ja sam bio na njemu i radio je fino, ali tu je brick bug pa nisam hteo da se zezam i vratio sam na gb. Ako ipak odlucis da ubacis taj ni slucajno nemoj nikakvu vrstu formata i wipe-a da radis da ne nadrljas, a takodje ne smes ni velike fajlove da kopiras na fon pa da brises. Bas zbog tih svih zezancija nisam rootovao ics, vec samo gb. I nemoj nakon tog icsa da flashujes custom ics, posto svi naznacuju da se flashne neki gb rom pa odatle sve da se krene. Uradi ti wipe na gb i ima da propeva, pa onda uzmi neki drugi custom rom i shibni sa GBa, mora da radi.

Poslednja izmena:
Jel moguce da je tako losa podrska za Note? Da jos uvek moras da pazis na taj wipe bug? Razmisljao sam da uzmem note, ali kad vidim ovo bas mi se i ne uzima... Uvek radi wipe svega, jer hocu cisto da mi bude sve pre instalacije + jos prebacujem velike fajlove (2gb ponekad)...

Ma nije frka, samo uzivaj.

Sto se tice ovog ics roma oficijelnog, ja sam bio na njemu i radio je fino, ali tu je brick bug pa nisam hteo da se zezam i vratio sam na gb. Ako ipak odlucis da ubacis taj ni slucajno nemoj nikakvu vrstu formata i wipe-a da radis da ne nadrljas, a takodje ne smes ni velike fajlove da kopiras na fon pa da brises. Bas zbog tih svih zezancija nisam rootovao ics, vec samo gb. I nemoj nakon tog icsa da flashujes custom ics, posto svi naznacuju da se flashne neki gb rom pa odatle sve da se krene. Uradi ti wipe na gb i ima da propeva, pa onda uzmi neki drugi custom rom i shibni sa GBa, mora da radi.
Uh sad si me zabrinuo. Posto svi custom ICS romovi uglavnom traze da na njih ide sa ICS stock LPY...nista onda cu da mu stavim neki official GB i da ga rootujem, unlock pa nek se igra...

Dva lika na twitteru mi rekose da je taj ICS LPY ok da se rootuje, ne znam nisam pametan

Jel moguce da je tako losa podrska za Note? Da jos uvek moras da pazis na taj wipe bug? Razmisljao sam da uzmem note, ali kad vidim ovo bas mi se i ne uzima... Uvek radi wipe svega, jer hocu cisto da mi bude sve pre instalacije + jos prebacujem velike fajlove (2gb ponekad)...
Tel je stvarno dobar, ali zbog ovoga ne bi uopste razmisljao o kupovini NOTE. Da zivim u strahu od bricka neka hvala.

Vert tebra, jel sam ti lepo rekao na PM da instaliras na suvo Darky rom preko odina, posle instaliranja sve sam wipe-uje i dobijas rootovan GB. Iz recovery posle instaliras sta god hoces, najprostije moguce.

Nije losa podrska, sve lepo pise :D Problem je sa oficijalnim kernelom, informacija o brick bug-u je poslata na samsung HQ i odgovorili su da ce uraditi prepravljanje oficiajlnog. Ja prvi put kada sam flesovao, jedva sam preziveo :D Mada nije svejedno nikada, pogotovo kada je tudj fon u pitanju.

Vrh Dno