Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

E jeste kralj..ode u dl sekciju za s2 i skine rom za note :facepalm:

***, desava se.

Sto se tice note 2, svidja mi se sto ce da naskvizuju jos 0.2'', uvek moze vece :D

ljudi,da li moze neki savet kako na najbolji("best buy") nacin kupiti galaxy note.......uostalom,kako ste i gde vi kupili vase primerke?

situacija je nekako cudna kod nabavljanja ovog fona.....imate alternativu da:

1.kupite nov u vecim prodavnicama(u manjim ga i nema i gledaju vas kao da ste pali sa marsa kada ih pitate za NOTE) koji kosta 600-700 eura (a po meni je suludo davati tolike pare za telefon)

2. da npr kupite u VIP-u,Telenoru uz ugovor i placate neke silne rate i ogromnu mesecnu pretplatu...(to mi ne odgovara jer imam vec super paket)

3.da kupite po oglasima "nove" stare 1,10,20,100 dana.....e tek se tu mogu sresti razni likovi i sutacije....tamo se moze naci za 350-450 eura,ali obicno sa 12 meseci garancije(i to koju daje neka leva lokalna radnj(ic)a),cesto bez fiskalnog racuna......nekada nije ni simfree.....

4.da ga kupite,tj "nabavite" prilikom nekog ispadabnja iz kamiona,a kamion obicno dolazi iz madjarske,hrvatske itd....ili da poznajete nekoga ko se bavi prevozom takvog kamiona,pa da vam on kao nadje neku kombinaciju...(to se cesto srece i po onim oglasima)

5.da sami odete u inostranstvo (EU) i kupite ga.....mada ne znam da li se to isplati.....

eto,da li nekome jos neke alternative i mogucnosti padaju na pamet?....sta mislite,sta je od ovoga BEST BUY?

molim vas,dajte sto vise misljenja,primetio sam da su ovakve teme iz nekog razloga u javnosti kao neka vrsta TABU TEME,i ljudi ne pricaju bas puno o tome.....a kada tako nesto pitas,mnogi kao da prsto ustuknu od tebe...(k'o da sam im za vreme komunizma izjavio da slavim krsnu slavu)

Sacekaj da se pojavi na Bench-oglasima pa onda kupi od nekog proverenog clana... Ili uzmi ove iz Madjarske za 400+ e.. Oni su takodje novi, samo ti je teze da ostvaris garanciju.

Juri po oglasima sa mreze, ono imaju po 2god garanciju. To ti najsigurnije. Ja sam uzeo nov sa 2god garancije roaminga, to je sa mtsa i jos je sim free. Samo prati oglase i nacices. Ja sam imao srece pa sam ubo redak primerak da neko prodaje sa mtsa. A tek sam saznao kad sam kupio da je odatle, posto je verovatno kupljen u nekoj radnji uz ugovor a ne u poslovnici.

Sacekaj da se pojavi na Bench-oglasima pa onda kupi od nekog proverenog clana... Ili uzmi ove iz Madjarske za 400+ e.. Oni su takodje novi, samo ti je teze da ostvaris garanciju.

uh,pa to iz Madjarske mi se ne isplati,jer onda kao i da nemam garanciju.....(obzirom da sam iz Panceva,sto nije tako blizu madjarskoj granici)

Juri po oglasima sa mreze, ono imaju po 2god garanciju. To ti najsigurnije. Ja sam uzeo nov sa 2god garancije roaminga, to je sa mtsa i jos je sim free. Samo prati oglase i nacices. Ja sam imao srece pa sam ubo redak primerak da neko prodaje sa mtsa. A tek sam saznao kad sam kupio da je odatle, posto je verovatno kupljen u nekoj radnji uz ugovor a ne u poslovnici.

kapiram da je takav nacin (oglasi i tel koji su skinuti sa mreze)kupovine NOTE-a best,ali takvi se relativno retko pojavljuju u oglasima....a i kada se neki pojavi,obicno nastaje trka potencijalnih kupaca ko ce pre "djevojci"....a posto,na moju zalost,ne mogu veci deo dana da provodim pored ekrana i net-a,tesko da bih pobedio u toj "trci"...

hvala kolegama fcinterbgd-u i shatroghistro-u na odgovorima i savetima....da li ima jos neko neku ideju ili savet?...ili bar neka napise svoja iskustva u nabavljanju ove stvarcice...

(ili ce se moja ranija konstatacija,o tome kako ljudi prosto USTUKNU kada su ovakve teme u pitanju,pokazati i ovde kao tacna)

Nece da ustuknu :)

Ja sam svoj nasao na kupprod, pozvao coveka, seo u kola i otisao da kupim. Iz kga u bg. Al stvar je sto sam zevao non stop po oglasima za sta ti nemas vremena. Meni se podesilo da nisam izlazio iz kuce tad jer sam spremao poslednji ispit u zivotu pa sam samo radio na pola sata refresh stranice na mobsvetu. Na k p sam slucajno nasao. Kad budes slobodan ti gledaj oglase, al mislim da su sanse sve manje i manje jer ko je kupio note preko mreze, kupio je, sada za te pare moze da uzme s3. Npr Note je na mtsu 70000din uz paket bel 50. Nema logike nikakve da bude skuplji sa paketom nego u radnji. Nemoj ni da bezis od polovnih, isto ti kao novo. Meni je star mob oko 35-40 dana ali da stavim u kutiju mislio bi da je nov (jes da sam odmah stavio foliju i kupio oblogu). Kod ovih telefona nema sredina il izgleda kao nov il je ostecen usled nepaznje.

trebalo je da naglasim da me zanima note ali ISKLJUCIVO sa full garancijom od 2 godine,sa fiskalnim racunom i da je simfree......ustvari,idealno ako je sa mreze...

znaci,ne mora da bude nov,neotpakovan itd,moze da bude star 1,10,30 dana ali da je isti kao kada je bio nov(da nije ostecen).....onda,ako imam nekih problema sa njim u naredne 2 godine(sto nije mali period),samo da ga odnesem u servis,kazem dobar dan i objasnim problem,i kasnije da kazem dovidjenja kada ga preuzimam.......ne pada mi na pamet da razmisljam hoce li ga primiti bez fiskalnog racuna,da li ce biti ovo-ono,ova kombinacija-ona kombinacija itd...

A i evo, krkojzla ti nudi... :)

znam,nudi,ali nazalost ne ispunjava jedan od ona moja tri uslova(ili kako vec da ih nazovem)....full garancija od dve godine,fiskalni racun,simfree...

a primetio sam da,iz nekog razloga,vecina prodavaca preko oglasa bar jedan od tih uslova ne ispunjava.....nekada nijedan uslov :)

Poslednja izmena:
znam,nudi,ali nazalost ne ispunjava jedan od ona moja tri uslova(ili kako vec da ih nazovem)....full garancija od dve godine,fiskalni racun,simfree...

a primetio sam da,iz nekog razloga,vecina prodavaca preko oglasa bar jedan od tih uslova ne ispunjava.....nekada nijedan uslov :)

Pa ***, zato kosta 200e manje nego da odes u radnju. Uglavnom preko operatera moras da budes vezan za trecu osobu. Ne znaci da ce ti zaista trebati, ali ako bude nesto cisto da imas broj moba ili licnu kartu. Il se isprsi za 600e u samsung store-u ili napravi kompromis sto se tice uslova.

Ma, moj je uzet preko firme u Telenoru, tako da na garanciji stoji njihov pecat bez unetog imena kupca. Necu forsirati naravno, cackaj oglase kao sto radi vecina smrtnika i preznajaj se dok ti ne stigne paket ;) kao sto i ja radim :p

Sto da mu stigne paket? Sedne u kola ili na bus i ode i kupi. I onako otkupnina za tu cifru bude ogromna, a rizik necu ni da pominjem.

A cij bese ima neko ostecenje, tvoj ili donmarkonov?

ma podrazumeva se da bi otisao licno po fon....taman i da ga malo bolje osmotrim i isprobam pre kupovine....

Izgleda da je svaki note x19 i da ima taj bug. Ne treba da se dize panika, nego da ljudi skontaju da su pogodjeni ovime samo ako koriste ics i ako su uradili neki wipe ili factory reset. Najbolje je da se uflashuje preko pc odina stock gb pa posle da se flashuju safe kerneli. Ja cu sad da vratim na GB, mrzelo me ovih dana pa je sada vreme.

Da, moj ima. Kontam kada ne bi naglasio da se ne bi ni primetilo, ali nema smisla naravno. Bojan je prodao svoj odavno, ja nesto nisam.imao vremena da se jurim sa oglasima, pa mi je on postavljao. Ma i da mi ostane cool je fon, nego imam neke dobre kombinacije :)

Da, moj ima. Kontam kada ne bi naglasio da se ne bi ni primetilo, ali nema smisla naravno. Bojan je prodao svoj odavno, ja nesto nisam.imao vremena da se jurim sa oglasima, pa mi je on postavljao. Ma i da mi ostane cool je fon, nego imam neke dobre kombinacije :)

"Ma i da mi ostane.." pricas kao da je iPhone, a ne note :d

Najbolje postavi na kupujemprodajem jer mozes slike da postavis, a obavezno i na mobsvetu

Pa za razliku od ovog iphone se proda odmah ;p znam ja kako da kacim oglase, ali problem je sto nece ljudi da kupe. Hoce, ali da ga dam za 350 i donesem u Bg :) to cu da jedino da uradim ako se uradim :))

Pa za razliku od ovog iphone se proda odmah ;p znam ja kako da kacim oglase, ali problem je sto nece ljudi da kupe. Hoce, ali da ga dam za 350 i donesem u Bg :) to cu da jedino da uradim ako se uradim :))

Pa ne bih bas rek'o da se odmah proda ;)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?285280-iPhone-4-8Gb

On the topic (which is the sgNote)- upravo sam uflashovao stock Serbia GB. Ne mogu se vise stresiram oko ICS, posebno sta sam imao onaj LPY germany koji je uciglichio brdo telefona. Klasika sam odradio: PC odin, posle flasha izvadis bateriju, udjes u recovery wipe data, pa cache i evo ga shljaka. Sad cu mozda da mu nakrcam neki custom gb. Al ne zuri mi se

Nisam neshto obratio paznju na ovo brikovanje telefona,pa pitam da li je tu problem kada se instalira ics preko neorginalnog gb-a,ili je problem u tome da kada se instalira ics ne sme da se radi fabrichko brisanje podataka pa je pametnije da se pre instalacije ics-a odradi brisanje podataka u gb-u?Ili neshto trece?

Ne smes ni velike fajlove da brises. Moze nesto se zezne. A moze i u toku flashovanja da krene nesto po zlu

Pa ako bih odradio fabrichki reset u oficijelnom gb-u pa instalirao oficijelni ics,ne bi trebalo da bude problema?

Moze da se desi da se nesto za****. Zasto bi stavljao rom koji moze da ti brickuje telefon? Ljudi koji su stavili panice a ti svesno ides ka tome. Sacekaj dok se ne srexi ili flashuj custom rom koji je proveren.

Znachi za sad nishta od icsa.Kad im je trebalo 9 meseci da izbace ics za note onda ce im za sredjivanje trebati bar josh toliko.Nema tu pomozi boze.

Vec ima sta je potrebno da se to resi, samo se ceka dozvola od Samsunga da se pusti u javnost. Danas sam procitao 20 strana pa me mrzi da nadjem da ti citiram. Bice verovatno uskoro. Imas ti custom ics romova koji prilicno safe al ja ipak necu za sada niata da diram dok se ne pojavi official safe ics

Vrh Dno