Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Neverovatno koliko svi shvataju telefon kao deo sebe. Kada neko kaže da nešto nije uredu sa telefonom, ili da ima neki problem, ljudi odmah počnu da se brane, kao da neko njih lično napada. Ne samo u Samsung temama. Ja sam zainteresovan da kupim telefon i može valjda svako da postuje u temi. Šta treba sada da unesemo serijski broj uređaja da bi bilo ko smeo da piše u temi. Još ovakve izjave, telefon je savršen. Naježim se.

Poslednja izmena:
Ja sam testirao telefon par dana jer se dvoumim da li njega, 20 Pro (kada izadje) ili nesto trece da se ceka.
Problem sa olovkom nisam primetio, ali baterija mi se uopste ne svidja, 5 sati SOT-a prosek. Naravno, sve sto mi je bitno za posao je ukljuceno, jer nemam bas nameru da sve gasim da bi mi telefon imao imaginarnih 10 sati SOT-a.
Telefon je vise nego dobar, samo da moze da iskoristi bateriju bolje.

Neverovatno koliko svi shvataju telefon kao deo sebe. Kada neko kaže da nešto nije uredu sa telefonom, ili da ima neki problem, ljudi odmah počnu da se brane, kao da neko njih lično napada. Ne samo u Samsung temama. Ja sam zainteresovan da kupim telefon i može valjda svako da postuje u temi. Šta treba sada da unesemo serijski broj uređaja da bi bilo ko smeo da piše u temi. Još ovakve izjave, telefon je savršen. Naježim se.
A sta to nije u redu? Ajde molim te objasni. Kacis i pises gluposti. Pa olovka nije gvozdena, *mjau**mjau**mjau*. Nekome ce i da se polomi, a i telefon nije od metala. Pucice i staklo nekome. Ovde se pise, iz raznoraznih pobuda. A po tvojim postovima, nikada ne bih rekao da si zainteresovan za ovaj telefon. Ali dobro, svako ima svoje razloge. Da, ponovicu, telefon, kao telefon, do sada je gotovo savrsen. Shvati i jezi se koliko hoces.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Ja sam testirao telefon par dana jer se dvoumim da li njega, 20 Pro (kada izadje) ili nesto trece da se ceka.
Problem sa olovkom nisam primetio, ali baterija mi se uopste ne svidja, 5 sati SOT-a prosek. Naravno, sve sto mi je bitno za posao je ukljuceno, jer nemam bas nameru da sve gasim da bi mi telefon imao imaginarnih 10 sati SOT-a.
Telefon je vise nego dobar, samo da moze da iskoristi bateriju bolje.
Kacio sam.pre neki dan ss sa trajanjem.baterije,ja tel koristim za sve bukvalno ,imam sigurno preko 200 aplikacija i ta prica o sotu od 5h ne pije vodu uopste,odgovorno tvrdim da ne pricas istinu i obmanjujes ljude,posto nemas tel lepo ovde pitas i svako ce ti reci svoje iskustvo sigurno ali 5h sota sa nekim normalnim koriscenjem je stvarno neistina ,da ne upotrebim grublju rec,pogledaj malo prelistaj temu pa onda pricaj a ja ti odgovorno tvrdim da sa normalnim koriscenjem retko mozes da dobijes ispod 6h ,ja sam malo zahtevniji korisnik i izvlacim od 6,5 do 8h sota zato kazem da ispod 6h tesko da moze da bude a meni je samo fb i insta onemugucen,sve ostale sinhronizacije su popaljene,bt je upaljen takodje,naravno osvetljenje mi je malo preko pola ,nije na minimumu

Poslednja izmena:
Baterija je odlicna. Danas u tazbini ceo dan, na 4g - edge uzasnom signalu plus 3h u putu, malo fotkanja i mape. Bluetooth, gps, sinhronizacija 2 mail-a privatni poslovni... jutros sam skinuo sa punjaca na 94%... s9+ mi bi bio na 25%, s8+ bih morao da punim odavno...
aaeef7ed71ca5c7a8cf78f01e68aef2f.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ne mogu da verujem sta citam. Samo se nasmesim, jer nema smisla objasnavati nista. Na podmetivanja zasto je ko sta napisao necu odgovarati. Nego moj komentar i briga su imali smisla(Note "7").

Inace, kao da bi citao Apple tj. iPhone-ovce. Nema razlike, a ja hvalabogu ne spadam medju njih, ni jedne ni druge(u smislu slepote i idealiziranja).

Kad sam imao Note-a i druge modele(S) ove znamke, ja bi napisao hvala(@dule'), bar sam se nadao da si ti bolji od ovog gore("Radiša?") .

Nisam dosao, da me ko uporedjuje s nekim ovde, jer nisam postao sa nikakvom losom namerom.
Da da, vec sam previse napisao i molim moderatora da obrise taj post.

Hvala i pozdrav.

Poslednja izmena:
Kacio sam.pre neki dan ss sa trajanjem.baterije,ja tel koristim za sve bukvalno ,imam sigurno preko 200 aplikacija i ta prica o sotu od 5h ne pije vodu uopste,odgovorno tvrdim da ne pricas istinu i obmanjujes ljude,posto nemas tel lepo ovde pitas i svako ce ti reci svoje iskustvo sigurno ali 5h sota sa nekim normalnim koriscenjem je stvarno neistina ,da ne upotrebim grublju rec,pogledaj malo prelistaj temu pa onda pricaj a ja ti odgovorno tvrdim da sa normalnim koriscenjem retko mozes da dobijes ispod 6h ,ja sam malo zahtevniji korisnik i izvlacim od 6,5 do 8h sota zato kazem da ispod 6h tesko da moze da bude a meni je samo fb i insta onemugucen,sve ostale sinhronizacije su popaljene,bt je upaljen takodje,naravno osvetljenje mi je malo preko pola ,nije na minimumu

U pravu si Dule.
Telefon je savrsen, obmanjujem ljude (?! Lol posto i sam gledam da kupim ovaj fon). Sve sjajno. Uzivaj :).

Poslednja izmena:
Par utisaka posle nedelju dana korišćenja Note 9:
Fluidnost/ekran .... sve odlično , baterija veliko razočarenje . Mirne duše mogu da konstatujem , ko ima Note 8 ili S9 Plus apsolutno ne treba da uzima Note 9 (ili bar ne još nekoliko meseci dok ne upeglaju softver i cena mu na padne na do 600 evra (oglasi) ... ) .

^ Konacno neko da se javi ko ne zavisi od telefona. Ko nije dao zadnje pare za isti,prodao bubreg,ili se zarobio u kredit na par godina.

Jednostavno i vrapci na grani znaju na S9+/N9 je baterija srednje zalosna. Jednostavno,iz njima samo znanih razloga su odvrnuli max exynos. Totalna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina.

Eh da. Najjaci su mi ovi sto se kunu u telefon koji imaju,a posle kada jedva skupe novac za noviji telefon,krece da se iznosi 'prljav ves',a do tada je sve mled i mleko bilo.

A još jači su oni koji ne koriste telefon, odnosno nemaju ga, a trkeljušu po kojekavim sajtovima i nalaze mane, ti su posebna priča. Baterija. Baterija ko baterija, jedan dan će izdržati šta god da mu radiš. To je kod svih telefona mahom isto. Meni ne igra nikakvu ulogu, jer od jutra do kasno uveče izdrži! Ja ga lično punim svaki drugi dan. SOT 7-8 sati!

Poslednja izmena:
^ Sreca pa za iste pare koje sam dao,prodao. Bogu hvala sto me teralo da isprobam par stvari pre kupovine N9

Isto to sto me je na S9+ nerviralo,nisu ni pomislili da isprave. Iz principa je istog trena otisao na oglas

Meni izvlaci 12 SOT.

^ i to na 4G? :)

Kutija troluje, prijavite ga. :D

@dule2303, ne mogu vise da citiram onaj tvoj duzi post, jer je izgleda izbrisan ili sam ja nesto pobrkao(hm) .
Ovo ispod je moj komentar na ono sta si napisao u njemu. Pa i dodajem nesto izvan toga. :)

http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=163&t=18293&start=25

Ako opste sta razumete. Vec ja ga "tesko"(sala ali inace i nije) razumem jer decko pise u nekom "svom" dialektu.
Da, Slovenija je mala ali ne moze se verovati, koliko puno razlicitih dialekata imamo. Neke reci su totalno drugacije u odnosu na knjizevni ili zborni(za ovu rec ne znam kako se kaze na srpskom j.) jezik.
Tako je i sa prirodom itd. na takvom malom prostoru.
Ko to vec ne zna, cudi se, kad se uveri.
Hehe, evo, napisao sam i off topic.
Moje izvinjenje nestrpljivima pa i onima koje sta od toga zanima. :)

A inace, daleko od toga da bi ja bio zlonameran isl.
Pristalica sam konstruktivnih debata.
Vrlo lose i pogresno je, kad neko napise neku brigu ili kritiku, da ga se odmah stavlja medju one, koji nesto nemaju pa onda kroz komentare odslikavaju zavist(sujeta?) ili ljubomoru. Itd.
Nikako nije inteligentno da se bilosta ili bilokoga generalizuje, da ne upotrebim koji konkretniju rec.

Objektivno nema dvojbe da je Note serija vrh punude android-a pa i inace ali ja sam jako zahtevan kupac i korisnik.
Od Samsung-a sam otisao prvenstveno radi toga, jer je za mene vrlo bitna i podrska nakon kupovine.
U mislima imam servis. Kod nas me je doticni jako razocarao tj. neke osobe tamo.
Necu sad vise "smarati" sa tim, jer je to teska i duga prica.

Za bateriju ja ne verujem, da je losa. Naprotiv, ovo je pohvalno, da je Samsung konacno uspeo ugraditi vecu(i ja imam sada 4000 mAh na mom Huawei-u).

Pa ako i ima nekih problema sa potrosnjom, to nema veze sa baterijom, nego sa operacijskim sistemom ili korisnikom samim.
Sa optimizacijom softwere-a ce se autonomija mozda jos poboljsati.
Ali ne trebate ocekivati cuda.
SOT vam je vec vrlo dobar+.

Uzivajte u novom telefonu, koji ga vec imate. :)

Nadam se da ste razumeli sto sam pokusao napisati na srpskom j.
Toliko i pozdrav.

P.S.
@dule2303, moja napomena je isla na to, jer si me ti prvo lepo/kulturno pitao, a ja ti odgovorio jednakom merom.
Ipak si posle pokazao nesto drugo.
Nego, nema zamere.

Jednako ili slicno valja takodje i za onog decka ili gospodina, koji mi je slao cak privatnu poruku, da neka ga zaobidjem itd. :)
Nema problema.

Poslednja izmena:
Od Samsung-a sam otisao prvenstveno radi toga, jer je za mene vrlo bitna i podrska nakon kupovine.
U mislima imam servis. Kod nas me je doticni jako razocarao tj. neke osobe tamo.
Necu sad vise "smarati" sa tim, jer je to teska i duga prica.
Kod nas, iz mog licnog iskustva, ProMobi je pravi primer profesionalnosti i brzine. 2 premium uredjaja (S7e i S8+) sam nosio na servis u garantnom roku, oba su bila gotova u roku od sat vremena istog dana (zamena ekrana je bila u pitanju).

Tačno se pitam da nema tih "nadogradnja sigurnosti" da li bi ikad išta novo doneli i popravili...tj bi verovatno jednom u 4-6 meseci kako i imaju običaj!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ta "sigurnost" im je opravdanje za ispravljanje bagova. A security je uvek poželjna reč pa svi instaliraju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ti bagovi su veliki problem androida, a poceli su biti i iOSa. Od 2012, pa do pre 3 nedelje sam bio na iOSu, sa malim kratkim periodom od par meseci na Šaomiju 5s, i kada su počeli problemi sa iOS-om 11, gde samo iPhone X, radi dobro, batalio sam iPhone. Držao sam moj 7 + sve vreme na 10.3.3. Tako da su se sada svi izjednačili po bagovima i biće ih kako stvari stoje uvek i usvakom telefonu.

Ta "sigurnost" im je opravdanje za ispravljanje bagova. A security je uvek poželjna reč pa svi instaliraju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Evo ja nikad ništa ne instaliram od toga i nisam primetio bilo kakav problem sa sigurnošću da imam!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ovakav SoT jos nisam ni na jednom telefonu doziveo, zaludeh se nekom zaraznom dumb igrom Almost a Hero i sinoc zaspah sa telefonom u ruci i tom igrom ukljucenom, u toku koje se ekran samo malo dimuje u trenutku kad je idle i nista se ne klikce aki progres i dalje ide, sto znaci ekran i dalje sija, i jutros se budim i vidim 2% baterije i ukupno 7:58h od poslednjeg skidanja sa punjaca. Svaki put je barem 6h. Fenomenalna baterija
33bea7d6ac443cfe373c02f76ef66491.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poredjenja radi, note8 star 10 meseci....
84def44fd9ffab2d2d5a32feabe4f149.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Mali update što se tiče prelamanja svetlosti sa leve strane uređaja u mračnom okruženju. Sad sam bio u Vipu i rekli su mi da je već bilo istih žalbi i da su vraćeni sa servisa kao uređaji koji su po fabričkim specifikacijama. Uputili su me direktno u Begram (zvaničan servis) da proverim sa njima da se ne bi gubilo vreme sa slanjem telefona iz poslovnice, ali suština je da se u stvari džabe cimam. Ne priznaju u Srbiji ovo kao defekt.

Poslednja izmena:
Mali update što se tiče prelamanja svetlosti sa leve strane uređaja u mračnom okruženju. Sad sam bio u Vipu i rekli su mi da je već bilo istih žalbi i da su vraćeni sa servisa kao uređaji koji su po fabričkim specifikacijama. Uputili su me direktno u Begram (zvaničan servis) da proverim sa njima da se ne bi gubilo vreme sa slanjem telefona iz poslovnice, ali suština je da se u stvari džabe cimam. Ne priznaju u Srbiji ovo kao defekt.

Pa da....
Ista priča je bila i za n8, i za s8 i sa s7......

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Sada me iz Begrama šalju u Ušće u Samsung radnju. [emoji1787]

Nazad
Vrh Dno